03/2016 uutiset

Veteraanipalkinto 2016

Vuoden 2016 Veteraanipalkinnon saajat on valittu. Palkinnot jaettiin nyt kahdeksannen kerran.

Veteraanipalkinto annetaan tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävästä pitkäaikaisesta toiminnasta veteraanien tai veteraaniperinteen hyväksi.

Palkinnon suuruus on 2.500 € ja siihen liittyy kunniakirja.

Veteraanipalkinnon saavat tänä vuonna:

Anja Hakala Perhosta
sotainvalidien ja -veteraanien  ja heidän puolisoidensa ja leskiensä hyväksi Perhossa tehdystä pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä.

Hakala (s.1937)on toiminut yli 30 vuotta vapaaehtoistyössä veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä hyväksi. Hän on järjestänyt heille muutaman päivän leirejä, ohjelmallisia päiväkahvitilaisuuksia ja vieraillut heidän luonaan heidän hyvinvoinnistaan huolehtien.

Pentti Karppanen Orivedeltä
sotaveteraanien avustamisessa ja muiston vaalimisessa Orivedellä tehdystä pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä.

Karppanen (s.1936)on aloittanut veteraanityössä 1960 -luvulla sotainvalidien viljankeräyksellä ja muulla varainhankinnalla. Täysipäiväisesti hän on tehnyt työtä veteraanien hyväksi 1996 alkaen, jolloin hän aloitti sotaveteraaniyhdistyksen sihteerinä. Hän on ollut aloitteentekijänä monissa Oriveden veteraanien hankkeissa ja tehnyt yli 500 havuseppelettä veteraanien siunaustilaisuuksiin. Hän on avustanut veteraaneja ja veteraanien leskiä erilaisten hakemusten teossa.

Matti Kulmala Tuusulasta
sotiemme veteraanien avustamisessa ja avustustyön varojen hankkimisessa Tuusulassa tehdystä pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä.

Kulmala (s.1941)on1990 -luvulta lähtien ollut mukana monin tavoin vapaaehtoisessa perinne- ja veteraanityössä ja keräämässä varoja tähän työhön.

veteraanikansi

Palkitut ovat toiminnallaan osoittaneet vahvaa veteraaneista huolehtimisen sekä veteraaniperinteen säilyttämisen tahtoa.

Palkittuja ovat ehdottaneet maamme kolme veteraanijärjestöä ja palkinnonsaajat on vahvistanut Kaatuneiden Muistosäätiön hallitus.

Jaa uutinen: