Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Muistattehan, että Senioriupseerien esitelmätilaisuuksiin ja matkoille ovat tervetulleita kaikki Helsingin Reserviupseeripiirin jäsenet!

5.8. RUL 85 v, Hamina Tattoo; kerho ei esiinny kerhona, jäsenten osallistumista toivotaan.

26 – 28.8. Viipurin valtaus 75 vuotta. Sotahistoriallinen retki. Vihdin Liikenne/ VL- Matkat

Kerhon jäsenet, HelResSanomien lukijamatka + avoin kaikille mukaan haluaville.

Opas ja matkanjohtaja Göran Lindgren, sotilasasiantuntija maj evp Kari Salminen.

Ilmoittautuminen matkalle puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään 20.6.osoitteella:

Vihdin Liikenne Oy VL- Matkat

Albertinkatu 22- 24 A 2

00120 Helsinki

Puhelin (09) 444 774

Sähköposti: myynti@vihdinliikenne.fi

22.9. Helsingin Reserviupseeripiirin Senioriupseerien kerho

Tutustuminen Santahaminan varuskuntaan ja saareen 22.9.2016.

 

Ilmoittautuminen

Varuskunta-alueelle pääsy edellyttää ennakkoilmoittautumista 15.8.2016 mennessä kerhon puheenjohtajalle Seppo Kulmalalle joko sähköpostitse osoitteeseen skulmala48@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 586 9252. Muista ilmoittaa syntymäaikasi!

Mukaan mahtuu 45 ensin ilmoittautunutta Senioriupseerien Kerhon ja Reserviupseeripiirin muiden kerhojen jäsentä.

Poikkeuksellisesti tämä lähialueretki ei ole avec. Ohjelman sisältö on suunniteltu ensisijaisesti reserviupseerien kiinnostuksen kohteita ja saaren sotilaallisen historian ja nykypäivän tapahtumatiedon viestimistä ajatellen.

Mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus!

Varuskunnan portilla sotilaspoliisit tarkistavat tulijoiden henkilöllisyyden ja vertaavat ennakkoon annettuun vierailijaluetteloon.

Kuljetukset

Saarelle tullaan vain tällä yhteisellä bussikuljetuksella! Ei omia autoja! Mukaan mahtuu 45 ensin ilmoittautunutta Senioriupseerien Kerhon ja Reserviupseeripiirin muiden kerhojen jäsentä. Retki ei ole avec. Paluu Saarelta omaan tahtiin julkisilla kulkuneuvoilla. Varuskuntakerholta löytyy bussiaikataulu.

 

Retken hinta

Retken hinta on 55 € ja se maksetaan Saarelle mentäessä bussissa. Se sisältää ohjelman mukaiset bussikuljetukset, opastuksen, Varuskuntakerholla tervetulojuoman, runsaan lounaan (alkuruokana saaristolaispöytä, pääruokana riistakäristys, alkoholittomat ruokajuomat, kahvi).

Ohjelma

08.00          Kokoontuminen Mannerheimin ratsastajapatsaalla

08.15          Lähdemme tilausbussilla kohti Santahaminaa; mukaan mahtuu 45 h.;

oppaina maj evp Kari Salminen ja KTM ylil res Göran Lindgren

09.00          Varuskunnan portilla sotilaspoliisi tarkastaa henkilöllisyystodistukset ja vertaa  ennakkoon annettuun osallistujaluetteloon.

09.00          Bussilla Perinnetalolle; jalkaudumme taloon

 • Perinnetalon esittely; Kari Salminen
 • Varuskunta tänään; KaartJR:n edustaja
 • Lyhyt alustus Saaren historiasta; Markku Virtanen, KaartJR:n kilta

11.00          Kävellen Sotilaskotiin, omakustanteiset kahvit Sotilaskodissa

12.00          Opastettu kierros osin kävellen, osin bussilla Santahaminan      varuskuntasaarella; oppaana Markku Virtanen

14.00          Siirtyminen Varuskuntakerholle; bussi vapautetaan

 • Tervetulojuoma (kuuluu retken hintaan)
 • Senioriupseerien Kerhon hallituksen terveisiä
 • Buffetlounas, joka kuuluu retken hintaan; alkoholipitoiset ruokajuomat   jokainen maksaa itse
 • Seurustelua

18.00          Paluu Saarelta julkisilla liikennevälineillä kotirintamalle

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Perinteinen Padasjoen ampumaleirimme järjestetään elokuussa 19.-21.8. Leiri toimii erinomaisena johdantona ampumatoimintaan ja toiminnalliseen ammuntaan ja sopii hyvin myös aloitteleville harrastajille. Leirillä saa perusteellisen koulutuksen käytettävään kalustoon ja pääset kokeilemaan erilaisia aseita vaihtelevilla ampumarasteilla ohjatussa ja hyvähenkisessä ympäristössä. Leirin hinta on 60 € (alle 28 v. 30 €) ja pelkkä lauantain osallistuminen on 30 € (alle 28 v. 15 €). Hinta sisältää majoituksen, koulutuksen, patruunat ja erinomaisen ruoan. Ilmoita osallistumisesi osoitteeseen ampumaupseerit@khru.net mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin elokuun alkuun mennessä.

Yhdistyksen sisäratavuoro on kesätauolla ja palaa taas normaalisti ohjelmaan syyskuussa parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 17-19 Töölön radalla.

Tiedotustoiminta: Uudisteluilta nettisivuilta löytyy yhdistyksen toimintakysely, jolla kartoitetaan KHRU:n jäsenten kiinnostusta ja kehitysideoita yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Kyselyyn pääset vastaamaan nettisivujen etusivulta.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (heikki.hynynen@aalto.fi). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Urheilutalon tämän kevään viimeinen 22-vuoro ammuttiin perjantaina 22.4. Samoin Töölön ammunnat ovat ohi tältä kaudelta. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Kevätkausi on alkanut, samoin ammunnat ulkoradoilla.

Seppälän radalla ammutaan perinteisin kuvioin 21.5. ja 11.6. On mahdollista ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja myös 300 m radalla.

Kivääripoolin 300m vuorot on lähetetty sähköpostilla osoitteensa ilmoittaneille. Muut halukkaat ottakaa yhteyttä tarpeen mukaan. Huomioikaa myös muut Santahaminan ammunnat.

Jos et ole vielä sähköpostilistalla, lähetä osoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Lisätietoja ampumaupseerilta 050 9662565 tai risto.koskinen@orion.fi.

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Ammunta

 Ilma-aseammunnat jatkuvat parillisina viikkoina keskiviikkoisin Tukikohdassa Puotilantie 1D, alkaen klo 17.00. Kevään viimeinen ammunta oli KE 18.5. Syksyn ensimmäinen ammunta on KE 7.9.

Ruutiaseammunnat ovat siirtyneet Santahaminan ulkoradoille ja syksyn ensimmäinen vuoro Töölössä on torstaina 13.10.

Muu toiminta

Syysjotos pidetään tänä vuonna Kainuussa 5. – 7.8. Jotokselle ilmoittautuminen on jo 12.6. Kerhomme pyrkii lähettämään jotokselle kaksi partiota, jos olet kiinnostunut ota yhteyttä Toni Selin tonih.selin[at]gmail.com tai Jukka Kantokoski p. 050 332 3687.

Yhteystietoja: pj. Toni Selin tonih.selin[at]gmail.com, vpj. Jukka Kantokoski p. 050 332 3687, siht. Juha Iiskola p. 040 6712 120. Lisätietoa löydät yhdistyksen nettisivuilta: www.rul.fi/ihru ja Facebook-ryhmästä: https://www.facebook.com/groups/IHRUry/

Tikkurila

TiRUK-logo

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.net

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla toukokuun loppuun.

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Jukka Luotola puh.0500-455474.

Töölö

TÖÖLÖRU

Töölön kuulumisia keväältä 2016:

Kerhon ampumavuorot ovat vetäneet todella hyvin kävijöitä, niin uusia kuin vanhojakin naamoja. Onneksi meillä on hyvä tilanne kaluston ja vetäjien suhteen joten hyvin mahtuu uusiakin tulijoita joukkoon iloiseen. Vuorot tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 19-21, seuraava vuoro 31.5. Ensikertalaisille kerho tarjoaa patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin, jo ennestään tutuille riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle Suojeluskuntatalon alakertaan.

Kerholaiset käyneet ahkerasti mm. luennoilla, MPK:n kursseilla ja muissa aktiviteeteissa. Tulevista tapahtumista mainittakoon ennalta kehitteillä oleva ekskursio Heinolan Reservinupseerien vieraaksi heidän puolen kilometrin mittaiselle ampumaradalle kokeilemaan omia ja kalustonsa rajoja. Tästä kiinnostuneet lähestykääpä kerhon meiliin jotta tiedämme ilmoitella halukkaille kunhan tarkka ajankohta tiedossa.

Muistuttaisin niitä joilla tämän vuoden jäsenmaksu rästissä, hoitakaa homma pois päiväjärjestyksestä sillä tuolla pienellä summalla on iso vaikutus siihen mitä kerho voi saada aikaan toimintansa suhteen. Mikäli sinulla on epäselvää onko maksusi kunnossa, sen tarkistaminen onnistuu sähköpostilla.

Huomion arvoista pitää mielessä, että jäsenyys meidän kerhossa avaa pääsyn kaikkien muidenkin HRUP:n kerhojen tapahtumiin, joten hyödyntäkää ihmeessä runsas pääkaupunkiseudun tarjonta

Valmiiksi ensi syksyyn kannattaa kalenteriin merkitä perinteinen Padasjoen viikonloppu joka tänä vuonna pidetään 2-4. syyskuuta. Painopiste on toiminnallisessa ammunnassa ja tapahtuma soveltuu hyvin niillekin jotka eivät ole kerhon tapahtumiin aiemmin osallistuneet. Vinkkinä etenkin nuoremmille upseereille: harvoin pääset ampumaan niin monipuolisella kalustolla niin monipuolisia juttuja ilman että harrastat aktiivisesti SRA/Practical yms porukassa ja varsinkaan noin alhaisin kustannuksin: maksat vain patruunat jotka ammut omakustannehintaan. Ennakkoon voi alkaa ilmoittautua sähköpostitse ja lisätietoja tarjolla myös.

Virolaiset vieraamme tulevat perinteisen maanpuolustusviikonlopun viettoon 10.-12.6. Tällä kertaa marssisuoritus tehdään Luukin mainioilla metsäreiteillä. Yöpymiset Spjutsundissa perinteisten kilpailujen merkeissä.

Kerhossa paljon toimintaa näiden palstalle kirjoiteltujen lisäksi jatkuvasti käynnissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan omien aikataulujesi puitteissa ja pidetään meidän kerho aktiivisena toimijana jatkossakin!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

 1. Tuonne saa postailla ja keskustella ihan epävirallisesti & aiheen vierestä, unohda virallisen makuinen ”puhuttelu, esittely ja asia” tässä kohtaa. Sen sijaan kommunikoidaan, vaihdetaan ajatuksia & ideoita sekä verkostoidutaan aktiivisesti keskenämme, näin saamme yhteisestä aatteesta ja harrastuksesta eniten kaikki irti.

Oikein miellyttävää kesänalkua ja nähdään kerhon parissa niin naamatusten kuin verkossakin!

Jarkko, PJ @ Töölön kerho

Viestiosasto

VIESTIOSASTO

Viestiosaston ampumaratavuorot

Järjestämme ampumavuorot Töölön pistooliradalla parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00. Ilmoittautuminen verkossa tai ampumaupseerillemme viimeistään päivää ennen ampumavuoroa. Kerhon laina-aseet ovat jäsenten käytettävissä, mutta patruunoista tulee suorittaa maksu käteisellä. Lisätiedot ampumaupseerilta: Mikko Leskinen 0504055873, ampumaupseeri2 (ät) viestiosasto.net.

Ampumakilpailu 2016

Viestiosaston neljällä ampumavuorolla voit osallistua kerhomme ampumakilpailuun: 24.5, 16.8, 13.9, 11.10. Kilpailu tapahtuu Palvelusammunta 4:n muodossa. Lopullisia tuloksia laskettaessa huomioidaan jokaisen ampujan osalta kaksi parasta kilpailukertaa, joista lasketaan keskiarvo. Tälle luvulle annetaan painoarvoksi 90%. Lisäksi lasketaan ampujien osallistumisprosentti kerhon ampumavuoroille, jolle annetaan lopullisissa tuloksissa painoarvoksi 10%. Lue ampumakilpailun säännöt verkkosivuiltamme. Menestystä kilpailuun!

Liikunta

Viestiosaston liikuntakilpailu jatkuu. Kilpailun voittajaksi tulee eniten pisteitä kuntokorttiin kirjannut vuoden 2016 aikana. Kuntokortti löytyy Reserviläisurheiluliiton verkkosivuilta http://kuntokortti.resul.fi/kuntokortti. Tämän lisäksi, arvotaan palkinto vähintään 100 pistettä saavuttaneiden kesken. Lisätietoa liikuntaupseerilta Liikuntaupseeri (ät) viestiosasto.net.

Koulutus

Katso tarjolla olevaa koulutusta MPK koulutuskalenterista www.mpk.fi. Suosittelemme osallistumista Kyberturvallisuuden erikoiskurssiin, 0400 16 12032, 23-25.9.

 

Viestiosasto vuoden kerhoksi

Viestiosasto on valittu Helsingin Reserviupseeripiirin vuoden kerhoksi 2015. Kiitos kaikille aktiivisille jäsenille ja tapahtumiin osallistuneille!

Tiedotus

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse ja LinkedIn-ryhmässämme Viestiosasto. Voit päivittää yhteystietosi RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”.

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

KAUNIAISLAISTEN  RESERVIUPSEERIEN   MATKA SUOMENLAHDEN YMPÄRI 22.-24.9.2016. (3 pvä) to-la

Matka on avec matka ja myös ystävät ovat tervetulleita mukaan.

Matkan asiantuntijaoppaana on kenraaliluutnantti, VTM Pentti Lehtimäki  040 5883182 ja vastuullisena järjestäjänä on Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat rekisteritunnus 4074/00/MjMv.

22.9.              TORSTAI

07:45.            Lähtö  Kauniaisista Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla.

08:15             Lähtö Helsingistä Kiasman pysäkiltä

Ajo Vaalimaalle. Bussissa opas käsittelee mm Salpalinjaa ja Suomenlahden historiallista                       merkitystä idän ja lännen välisenä yhteystienä

11:30             Pysähtyminen Rajahovissa. Omakustanteinen lounas/ kahvi Rajahovissa.

12:30             Ajo rajalle ja rajan ylitys (Suomen aikaa). Rahan vaihtomahdollisuus Viipurin Veikoissa                       tai ”Metsämarketissa”

15:00             Ajo Ihantalaan Matkalla käsitellään Viipurilahden taisteluita talvi- ja jatkosodassa Saapuminen                       Ihantalaan, jossa käsitellään vuoden 1944 torjuntavoittoa. Sillä oli suuri merkitys sodan                       lopputulokseen.

17:00             Ajo Viipuriin, jossa lyhyt kiertoajelu. Kiertoajelun aiheita ovat mm. suomalaisten suorittama      Viipurin valtaus 1941 ja voitonparaati Viipurissa.

18:30             Majoittuminen hotelli Viktoriassa, www.ibc-victoria.com, + 7 813 78 52 800

Hyvätasoinen vuonna 2009 avattu hotelli kaupungin keskustassa Salakkalahden rannassa,                       kauppatorin laidalla.

Matka: Kauniainen –Viipuri 260 km

19:00             Illallinen hotellissa

23.9.              PERJANTAI

07:00             Aamiainen hotellissa.

08:00             Lähtö hotellista. Käynti Kuuterselän taistelun muistomerkillä. Kuuterselässä käytiin jatkosodan                       ensimmäinen suuri panssaritaistelu. Matkalla käsitellään Porlammin mottia sekä Karjalan                       Kannasta ennen sotaa ja sodan yleiskulkua. Terijoella lyhyt kiertoajelu.

Ajo patotietä Kronstadtiin

Tutustuminen kaupunkiin ja sen historiaan. Käynti uusitussa Merimieskirkossa ja siellä olevassa                       museossa.

12:00             Lounas mahdollisesti Kronstadtin Upseerikerholla tai Hatsinssa

Ajo pato- ja tunnelitietä Inkerinmaalle Hatsinaan. Matkalla käsitellään Leningrradin saartoa                       erityisesti eteläpuolisella rintamalla.

Käynti Hatsinassa Sotavankeudessa menehtyneiden suomalaissotilaiden muistomerkillä,                       kukkienlasku.

Käynti Hatsinan palatsissa.

Ajo Viron rajalle Narvaan. Matkalla ajan salliessa käynti Kaprion rauniolinnassa. Ajo                       Kingiseppin (Jaama) kaupungin kautta. Matkalla käsitellään inkeriläisyyttä ja alueen historiaa.

18:00             Saapuminen Viron rajalle Ivangorodiin. Rajan ylitys.

18:30             (Viron aika). Saapuminen Narvaan.  Kiertoajelu ajan salliessa Narvassa.

Ajo Narvajoen rantaa Narva-Jõesuuhun. Matkalla käsitellään Venäjän ja Viron välisiä                       rajakysymyksiä.

19:00             Majoittuminen hotelliin Meresuu SPA & Hotel ****.Itämeren hiekkarannat ovat 270 metrin      päässä mäntymetsän takana. Narva-Jõesuun keskusta on 1 km:n päässä. +372 357 9600

                      http://www.meresuu.ee/fi

                      Matka: Viipuri – Narva 340 km

20:00             Illallinen hotellissa.

24.9.              LAUANTAI

07:00             Aamiainen hotellissa.

08:30             Lähtö hotellista ja ajo  Narvaan. Kiertoajelu tarpeen vaatiessa.

Matkalla tutustuminen Sinimäkien taisteluihin käymällä taistelujen museossa Vaivarassa.                       Taisteluilla oli suuri merkitys myös Suomen torjuntavoittoon Kannaksella kesällä 1944. Käynti                       Sillamäen kaupungissa, joka oli virolaisilta suljettu kaupunki salaisen ydinteknologiansa takia    koko neuvostoajan.

11:30             Käynti Kohtlan Kaivospuiston museossa, jossa käydään  kaivostunneleissa ja  tutustutaan                       neuvostoajan kaivosmiesten työhön kaivoksessa. Matkalla käsitellään Viron energiakysymyksiä.

14:30             Lounas Viitnan Kõrtsissä, paikka on vanha virolainen maantienvarsi krouvi.

Ajo Tallinnaan Kolgan kartanon ja Kiiun kartanolinnan kautta. Matkalla käsitellään                       kartanokulttuuria Virossa sekä Viron maanpuolustuksen nykytilaa.

17:00             Saapuminen Tallinnan satamaan. Ostosaikaa. Ostokset voidaan jättää bussiin alkoholijuomia      lukuun ottamatta, jotka on tulli-määräysten mukaan kuljetettava mukana laivaan.

17:45             Bussin laivaus.

18:45             Lähtö Helsinkiin Eckerö Linen M/S Finlandialla.

21:15             Saapuminen Länsisatamaan.

Ajo  Kauniaisten kautta Vihtiin. Matka: Narva – Jõesuu – Tallinna 197 km

Matkan arviohinta on  495 € /henkilö kahden hengen huoneessa, mikäli osallistujia on vähintään 30.

Yhden hengen huoneen lisämaksu on 63 €.

Hintaan sisältyy:

– 2 yötä ohjelmassa mainituissa hotelleissa + rekisteröintimaksut hotelleissa

– ohjelmassa mainitut ruokailut

– kansipaikka laivamatkalla Tallinna – Helsinki

– ohjelmanmukaiset kuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla

– Venäjän viisumi ja sen hankinta

– asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut

– pääsymaksut:: Hatsinan Palatsi, Vaivaran museo, Kohtlan kaivospuisto ja Kiiun torni

Hintaan ei sisälly alkoholijuomia aterioilla, laskutuslisää 5 €/lasku eikä henkilökohtaista matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Sovellamme Vihdin Liikenne Oy:n erityisehtoja matkan peruuntumistilanteissa

Matkustettaessa entisen Neuvostoliiton, erityisesti Venäjän alueella, on varauduttava siihen, että

olosuhteet poikkeavat Suomesta. Matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä matka saattaa viivästyä tai matkaohjelma muuttua.

ILMOITTAUTUMISET toukokuun loppuun mennessä  puh: 09 444774 tai  s-posti: myynti@vihdinliikenne.fi. Ilmoittauduttaessa kerrottava nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite. Kesäkuun alussa lähetämme ennakko – loppulaskun sekä ohjeet viisumin hankinnassa tarvittavista asiakirjoista.

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Helsingin Reserviupseeripiiri kutsui kevätkokouksessa 9.5. piirin kunniajäseneksi res komkapt Yrjö-Pekka Rautalahden. Onnittelut!

HRMU on yhdessä Pelikaanikillan ja Merireserviläisten kanssa muodostanut käyttäjäyhteisön, joka on saanut MPK:lta hallintaansa Linnakevene Lavansaaren (entinen L-103). Lavansaari soveltuu kahden tutkapisteensä ansiosta erinomaisesti merenkulun taitojen harjoitteluun ja mahdollistaa siten uudenlaisen toiminnan/koulutuksen järjestämisen  yhdistyksen jäsenille.  MPK:n koulutusohjelman mukaisesti tulevaisuudessa onkin mahdollista kouluttautua kansimiehestä aina laivuritutkintoon asti. Kulussa ollessaan Lavansaari on myös osa meripelastuksen resurssia.

Alus on nyt saanut sinisen runkovärin talkoovoimin sekä katsastettu TRAFI:n toimesta muutamin lieviin huomautuksin.

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä 2016 parittomien viikkojen lauantaisin 12:00-14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin 040 5308421 vähintään kahta päivää ennen vuoroa, saadaksesi tarkemmat ohjeet.

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Piirin kevätkokouksessa Pioneeriosaston jäsen majuri Seppo Rusila valittiin piirin kunniajäseneksi ja vänrikki Ossi Hietala piirin vuoden 2015 nuoreksi upseeriksi.

Osaston kevätkokouksessa hyväksyttiin vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat vuonna 2016 keskiviikkoisin klo 19 – 21:30 18.5., 15.6., 13.7., 10.8., 7.9., 5.10., 2.11., 30.11. ja 28.12. sekä

lauantaisin klo 9:30 – 12 28.5., 25.6., 23.7., 20.8., 17.9., 15.10., 12.11. ja 10.12. Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10

kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu edelliseen iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Padasjoki

Merkitse kalenteriisi jo Padasjoen ampuma- ja maastotaitoviikonloppu 28.-30.10. Viime marraskuussa meitä oli 13 henkilöä ja kalustoa oli enemmän kuin riittävästi. Tyytyväiset kävijät kommentoivat:

”Elämäni paras viikonloppu”

”Kannatti lähteä, vaikka vähän epäilin”

”Vastinetta jäsenmaksulle ja enemmänkin”

”Huumorinkukka kukki, vaikka oli marraskuu”

Osaston jäsenedut

Muistathan, että Pioneeriosaston jäsenenä saat mm. seuraavat edut:

Jäsenyys myös Reserviupseeriliitossa (RUL)

Reserviläinen-lehti ja Helsingin Reservin Sanomat

Hakku-lehti etuhintaan

Ilmaiset patruunat (10 krt/vuosi), aseet ja koulutus ampumavuoroilla

Jotoksien osallistumismaksut ja matkakulut

Yhden maanpuolustuskurssin osallistumismaksu per vuosi

Edunvalvonta mm ylennyksissä, SA-sijoituksissa ja kertausharjoituksissa

RUL:n jäsenhankintakilpailu

Muistathan RUL:n jäsenhankintakilpailun vuodelle 2016

Yhden jäsenen hankkimisesta saat Finnkinon elokuvalipun

Kolmen jäsenen hankkimisesta saat RUL-tuotteen

Viiden jäsenen hankkimisesta saat RUL:n känttälapion tai 50 €:n lahjakortin Inttistoreen

Kymmenen jäsenen hankkimisesta saat maihinnousukengät tai 100 €:n lahjakortin Inttistoreen

Eniten jäseniä (min 10) vuonna 2016 hankkinut palkitaan upseerinmiekalla

Pioneeriosastolla on MYYNNISSÄ mustia t-paitoja, joiden rintamuksessa on pieni keltainen pioneerilogo (työkalut). Hinta vain 10 eur. Myynnissä myös uusia pioneerilippiksiä. Hinta 10 eur jäsenille ja 12 eur muille. Tilaa sihteeriltä.

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja ltn Juha Vatanen, 040 579 1857, juha.vatanen (at) componenta.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri ltn Sampo Remes, 040 910 3802, sampo.j.remes (at) gmail.com

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

Syyskausi alkaa 7.9. vuosittaisilla perinteillä seppeleenlaskulla Hietaniemen hautausmaan Alppilentäjien haudalla ja Mersunsauva-kilpailulla. Kerhoillan esitelmän pitää evl evp Pentti Teulahti aiheenaan MiG 21 F13 -koulutus Neuvostoliitossa 1962. Kerhoilllan ohjelma alkaa klo 18.00 osoitteessa Helsingin Suomalainen Klubi, Kansakoulunkuja 3.

 

Koko syyskauden kerhoiltojen ja muu ohjelma julkaistaan 23.8. ilmestyvässä Helsingin Reservin Sanomien paperilehdessä.

 

Ilmailukerhon nettisivut löydät osoitteesta http://www.rul.fi/ilmailukerho 

Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

Kerhoillat jatkuvat Kiltasaunalla Santahaminassa kunkin kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16:30 alkaen. Kevään viimeinen kerhoilta ennen kesälomia on Santahaminan kiltasaunalla 7.6. Lomien jälkeen kerhoillat ovat tiistaisin 2.8., 6.9., 4.10. klo 16:30 alkaen.

Ota saunaan mukaan pyyhe ja omat eväät, takassa on mahdollisuus grillata makkaroita.

Terveisin

Jorma Nisula

Yhteystiedot: pj Jorma Nisula puh. 0400 453 709, jorma.nisula@kolumbus.fi ja siht. Yrjö Saulamo puh. 050 344 5635, hannele.saulamo@elisanet.fi

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Syksyn Padasjoen leiri on 16-18.9.2016. Ideoita leirin ohjelmasta voi toimittaa hallituksen jäsenille.

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.
Kaikkiin ampumatilaisuuksiin Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

www.facebook.com/hsrk.fi

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

AMMUNTA

Ammunnat jatkuvat perinteiseen tapaan Töölön luolassa aina parittomien viikkojen perjantaisin. Ampuma-aikaa kolme tuntia klo 16-19. Edellyttää reserviläisen ampumavakuutusta, jonka saa kätevästi reserviläisliitosta 09-40562040 tai liiton kotisivuilta. Ilmoittautumiset etukäteen ampumaupseeri Jouko Kylmälälle 0400-430632 tai jouko.kylmala@kolumbus.fi

KOTISIVUT

Vieraile yhdistyksen kotisivuilla: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

YHTYESHENKILÖT

Puheenjohtaja Jarkko Paananen 040-7239641

jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Lauri Kylmälä 041-5360310

lauri.kylmala@gmail.com

Tiedotus Jorma Loimukoski 045-6090610

jorma.loimukoski@gmail.com

Hallitus toivottaa hyvää kesää kaikille.

Autokerho

HUOLTOUPS

Tulevaa:

Syksyllä retki Espoon automuseoon, tarkemmat tiedot lähempänä ajankohtaa.

Aktiivista kesää kaikille.

RT-kerho Johtorengas

rt-kerhoAMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA
Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348.

JÄSENTEN YHTEYSTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN
Varmistathan että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja ilmoitathan esim. muuttuneen sähköpostiosoitteesi RUL:n toimistoon (jasenasiat@rul.fi) sekä yhdistykselle (johtorengas@gmail.com). Helsingin Reservin Sanomien ilmoitustilan ohella kerhon tiedotteet kulkevat sähköpostin välityksellä.

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Kerhon ampumavuoro on Töölön ampuradalla parillisten viikkojen keskiviikkoina kello 16-19. Ilmoittautumiset Timo Niiraselle (timo.niiranen@gmail.com) vähintään kahta päivää ennen tapahtumaa.

KRH-kerho

krhkerho

Lisätiedot kerhon toiminnasta puheenjohtaja Sami Lentilä lentilasami(at)netscape.net

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Kevään aikana merireserviläiset ovat osallistuneet mm. MPK:n järjestämään toiseen tulityökurssiin Upinniemessä sekä kahteen viikonloppukurssiin, jolloin kunnostettiin, maalattiin ja huollettiin linnakeveneitä. Sinisen Reservin ampumapäivä Upinniemessä keräsi sekin kiitettävän paljon osallistujia. Onnea kaikille voittajille ja kiitokset osallistujille ja toimitsijoille!

Kesällä on taas luvassa AUK-päivä Upinniemessä. Katso kursseja ja toimintaa omasta toimintakalenteristamme sekä MPK:n sivuilta, kurssikalenterista. Seuraa myös Sinisen Reservin tiedotusta, siellä on paljon kiinnostavaa.

Ahvenen kevätkunnostustyöt Santahaminassa ovat ohi ja alus laskettu vesille tämän lehden ilmestyessä. Suuri kiitos kaikille, jotka osallistuivat talkoisiin ja tekivät mahdolliseksi jälleen yhden veneilykesän!

Jos haluat osallistua Ahventoimintaan, tulla mukaan tiistaiajoille tai pidemmille keikoille, voit kysäistä aikatauluista Matias Kaivokselta.

Ulkoampumaradat Kirkkonummella ovat käytössä, kesällä harjoitellaan. Isommat kilpailut ovat seuraavaksi syyskuussa Raasi sekä Sinisen Reservin ampumapäivä II. Ota Jukka Soiniin yhteyttä kun kaipaat lisätietoa kilpailuista. Kilpailuihin kaivataan paitsi osallistujia myös toimitsijoita.

Jälleen on tulossa toimintapäivä AUK:ssa. Yhdistys järjesti viime vuonna kaksi  toimintapäivää/merellisen reserviläistoiminnan infoa Rannikkoprikaatin AUK:lle. Tapahtuma toteutetaan AUK:n pyynnöstä taas tänä kesänä, 5.6. Saavumme mahdollisesti paikalle Ahvenella. Mika Kuutti vastaa tapahtumasta.

 

Jäsentuotekysely – ennakkokartoitus      

Olemme kartoittamassa jäsentuotteitamme ja tulemme pyytämään jäsenistöltä kommentteja ja ideoita. Jäsenillemme on ollut tarjolla lippalakkeja, t-paitoja, pikeepaitoja, kankaisia hihamerkkejä ja kokardeja. Navigaatiojaoksen venekerhoon kuuluvat (so. laivurikurssin käyneet) ovat lisäksi voineet hankkia lippuja ja viirejä mikäli vene on katsastettu venerekisteriimme. Iso osa tuotteista on loppumassa ja kysely tehdään ennen uusien hankkimista. Voit jo ennakkoon kirjoittaa lyhyesti omat toiveesi jäsentuotteista niin puimme tarpeita. Eli mitä kamaa toivoisit meillä olevan? Vastaukset: merireservilaiset@gmail.com. Vastanneiden kesken tulemme arpomaan merireserviläiskokardilla/-logolla varustetun lippiksen. Kiitos etukäteen!

 

Jaosmaksut 

Sinä, joka käyt ampumaradalla tai kuulut navigaatiojaokseen, muistathan kympin jaosmaksun, jonka turvin pidämme yllä toimintaa. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme. Kiitos.

 

Katsastukset

Ota yhteys navigaatiojaoksen/veneseuran kommodoriin, Matias Kaivokseen ja sovi kevään katsastusaika hyvissä ajoin. Vene tulee peruskatsastaa vuosittain. Runkokatsastus on tehtävä viiden vuoden välein sekä aina ensimmäisessä katsastuksessa. Hoidetaan asiat kuntoon.

Kesäkuussa mm. 

AUK-päivä Upinniemessä 5.6. Osa saapuu jo aikaisemmin valmistelemaan ja perustamaan kurssia.

Ahven-teemapäiviä, tutustumispäivä sekä perhepäivä, päivämäärät tarkentuvat. Lisätietoja Matias Kaivos.  Ahvenajot tiistaisin klo 17:45 Katajanokalta.

Heinäkuussa mm. 

Merireserviläisten kokoontuminen ja jäsentapahtuma Tammisaaressa vuosipäiväjuhlallisuuksien yhteydessä perjantaina 8.heinäkuuta osana Sinisen Reservin kokonaisuutta. Seuraavaan lehteen mennessä tiedämme, mennäänkö Ahvenella vai maanteitse omilla kyydeillä.

Mahdollinen retki Örön linnakesaareen.

Elokuussa 

 keskitytään meritoimintaan.

Syksyllä

Raasi ja Upinniemen rynkkykisat.

Oletko harkinnut liittymistä jäseneksi?

Täytä jäsenhakemuslomake yhdistyksen nettisivuilla.

Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

Nettisivumme osoitteessa: www.reservilaisliitto.fi/merireservilaiset ja Facebookissa päivittyvät jatkuvasti. Sivuilta löydät viimeisimmän tiedon yhdistyksen toiminnasta ja tulevista jäsentapahtumista.

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Linkki yhdistyksen nettisivuille.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19.
Följande tillfällen är 26.5, 1.9 och 15.9.

Triangelkampen 2016
9.8 Terränglöpning och handgranatskastning, Kasaberget Grankulla kl. 18.00

24.9 Orientering kl. 10.00, Luftpistol kl. 12.00, Luftgevär kl. 12.00, Västerby

15.10 Avslutningsfest, Dragsvik

Andra tävlingar
22.8 Tammet tävling, Baggby kl. 18.00. Deltagaravgift 5 euro
10-11.9 RES-URSUS marsch, Syndalen. Anmälning via MPK.
25.9 Skogsstigen, Ramsholmen Ekenäs, kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkitLinkki yhdistyksen nettisivuille.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Syyskausi alkaa 7.9. vuosittaisilla perinteillä seppeleenlaskulla Hietaniemen hautausmaan Alppilentäjien haudalla ja Mersunsauva-kilpailulla. Kerhoillan esitelmän pitää evl evp Pentti Teulahti aiheenaan MiG 21 F13 -koulutus Neuvostoliitossa 1962. Kerhoilllan ohjelma alkaa klo 18.00 osoitteessa Helsingin Suomalainen Klubi, Kansakoulunkuja 3.

Koko syyskauden kerhoiltojen ja muu ohjelma julkaistaan 23.8. ilmestyvässä Helsingin Reservin Sanomien paperilehdessä.

TA-kilta

TA-kilta logowww.takilta.fi

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

VÄÄPELIKILTA RY:N SISÄAMPUMAVUORO

Töölön sisäampumaradalla sunnuntaisin 12:00 – 14:30.

Mahdollisuus ampua ruutiaseilla .45 ACP kaliperiin saakka. Kysy ratavuoroista Markku Niemiseltä, 0400 709 782, mardes@kolumbus.fi tai Timo Kyyhkyseltä,

(09) 753 7837.

Katso tiedot tapahtumista yhdistyksen verkkosivuilta www.vaapelikilta.fi tai ota yhteyttä: Lassi Paavonkallio, 040 512 3358, lassi.paavonkallio@lp-mercatura.fi ja sihteeri Teijo Junnola, 050 538 7429, teiska.junnola@welho.com.

Helsingin Reserviläiset

HELSINGINRESERVILÄISET

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous oli torstaina 21.4. Döbelninkatu 2:ssa. Kokouksessa käsiteltiin normaalit tilinpäätös- ja toimintakertomusasiat. Mukana oli kahdeksan yhdistyksemme jäsentä.

Vielä ehtii ilmoittautua 19. Kesäyön marssille, joka järjestetään Turussa 11.–12.6. Reittien pituudet ovat 6–42 km. Muistahan myös Reserviläisurheiluliiton sähköisen kuntokortin, johon kirjaudutaan jäsennumerolla osoitteessa www.resul.fi. Lisäksi osoitteesta marsmars.heiaheia.com saa ehdotuksen kuntoiluohjelmaksi.

Kevään 2016 viimeinen ratavuoro on maanantaina 6.6. klo 19:00–21:00. Heinäkuussa on tauko, mutta ammunnat jatkuvat jälleen 1.8. Loppuvuoden muut vuorot ovat maanantaisin 29.8., 26.9., 24.10., 21.11. ja 19.12. klo 19:00–21:00. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan yhdistyksen sivuilla www.reservilaisliitto.fi/liitto/piirit/sivustot/helsingin_reservilaiset tai sitten voi soitella ja kysyä. Yhdistyksen jäsenillä, joilla ei ole omaa asetta, on mahdollista ampua yhdistyksen .22 pistooleilla, joihin yhdistys järjestää tarvittavat patruunat. Osallistujilla täytyy olla omat suojalasit ja kuulosuojaimet sekä voimassa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva), mukaan myös voimassa oleva Reserviläisliiton jäsenkortti. Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti[at]lassila-tikanoja.fi ratavuoropäivänä klo 12.00 mennessä. Osallistujia mahtuu rajoitettu määrä ja osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja antaa asevastaava Tomi Sarilahti puh. 050 385 1313.

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry:n ajankohtaiset asiat sekä ammunta-aikataulut löydät osoitteesta; www.vantaanreservilaiset.fi

VaRes järjestää jäsenilleen ammuntoja Töölön luolassa, Tikkurilan urheilutalolla sekä uutena paikkana vuoden 2016 alusta Ruutisavun tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Kysymyksissä ja muissa jäsenasioissa auttaa sihteeri, mikko.lehtinen@vantaanreservilaiset.fi

ja hallitukseen voit olla yhteydessä osoitteella hallitus@vantaanreservilaiset.fi

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

AUTOMIESTEN AMPUMAKILPAILU 2.6.

 Perinteinen Automiesten pistooliampumakilpailu pidetään 2.6.2015 Santahaminan ampumarata -1:llä kello 17:00. Tule paikalle kesäkauden avaukseen. Ilmoittaudu 1.6. mennessä: toimisto@ajhk.fi tai puh 040 7538981 (Harri). Kilpailun jälkeen  kahvit Sotilaskodissa. Ammunnan voi suorittaa myös laina-aseella.

KILLAN JÄSENSIVUT JA YOU TUBE- SIVUT

Seuraa  kiltasivujamme www.ajhk.fi niin pysyt selvillä tulevista tapahtumista ja menneestä toiminnasta kuvien ja artikkeleiden muodossa. You Tube:ssa voit käydä tykkäämässä ja kommentoimassa videoita killan omalla kanavalla.

JÄSENTUOTTEET

Jäsentuotteita on vielä myynnissä vanhoilla hinnoilla toukokuun ajan. Tuotteisiin tulee muutaman euron korotus kesäkuussa.

Helsingin Rauhanturvaajat

rauhanturvaajat

Puheenjohtaja Tapani Forsström, puh.040 587 0352,tforsstrom@hotmail.com

Sihteeri, tiedottaja Anja Räisänen, puh.050 307 2663, anja.raisanen@kolumbus.fi

Jäsenvastaava Kari Kaiponen, puh.040 584 8524,kari.kaiponen@pp.inet.fi

Vpj./veteraanivastaava Hannu Juvonen, puh.050 492 1956,hhjuvonen@hotmail.com

VETU Marja-Leena Pihlajamaa, puh.040 724 0223, ml.pihlajamaa@gmail.com

Liiton vertaistuen päivystävä puh.020 769 8111

Messi-illat

Kesäkuukausien messi-illat vietetään vapaamuotoisesti.

6.9. Esa Seppänen aiheenaan Venäjä avaa syyskauden

Muuta

28.-29.5. Maailma kylässä –tapahtuma Kaisaniemen puistossa

29.5. Kansainvälinen rauhanturvaajien päivä. Seppeleenlasku Hietaniemessä klo 12.00. Paikalle klo 11.30.  Espan lavalla ohjelmaa klo 14.00 alkaen. Vastaanotto klo 16.30 – 18.30 Kappelin Kellarissa osanottomaksun maksaneille. Pukukoodi:  Hietaniemeen tumma puku ja isot kunniamerkit, mustia käsineitä unohtamatta.  Vastaanotolle tumma puku, kunniamerkit eivät välttämättömät.

Seuraa tapahtumia netissä www.helrt.fi ja Facebookissa.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

Stadin Sissit on aktiivinen reserviläiskerhoyhtymä, joka kokoaa monipuoliseen toimintaansa – arvoon ja aselajiin katsomatta – samanhenkisiä, maanpuolustuksesta kiinnostuneita henkilöitä. Stadin Sissit tarkoittaa reipasta reserviläistoimintaa ja kantaviin pääperiaatteisiin on aina kuulunut vastuuntunto, omatoiminen taitojen kehittäminen sekä vahva maanpuolustushenki.

Merkitse kalenteriin:

PAHKIS 16 harjoituksen päivämäärä 9-11.9.2016 Vekaranjärvi.

MPK Kymenlaakson sotilaallinenkurssi: Sissitoiminta- ja johtamisharjoitus, Pahkis-16

Harjoituksen johtajana toimii Janne Kortelainen yhteystiedot: kortelainen.jt(ät)gmail.com mobile: 045-3579595

Sissien jäsenille MPK:n kurssimaksua 66 € kompensoidaan siten, että maksu on jäsenille maksimissaan 20 €/henkilö.

KarPr tukee harjoitusta viime vuoden tapaan kalustollaan, mutta VEH- statusta harjoituksella ei ole.

Ilmoittautuminen www.mpk.fi sivujen kautta. Kurssit / Kymenlaakso / Sissitoiminta- ja johtamisharjoitus, Pahkis-16

Seuraa tiedotusta osoitteessa:

http://www.stadinsissit.fi/pahkis-2016-vekaralla-9-11-9-2016/

SISSIEN KOTISIVUT

Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissi-Sanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTA

Maastotoiminnasta lisätiedustelut: Sami Manner sami.manner(ät)gmail.com tai Aarne Björklund baarne(ät)gmail.com

AMPUMATOIMINTA

Ohjatut ampumavuorot Töölössä parillisten viikkojen maanantaisin ja perjantaisin kello 19.00–21.30.

Nitrojen omat ampumavuorot 3.5,17.5., 3.6. klo 16.00-19.00 Töölössä

Ampumavuorot ja mahdolliset poikkeukset tarkemmin kts.

http://www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-toolossa/

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla http://www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

SALITOIMINTA

Vakiovuorot Ma & Ke. Pe (Nitrot) 18.00–19.30 aina 10.6 asti. Lisätietoja salitoiminnasta => http://www.stadinsissit.fi/salitoiminta-jatkuu-jalleen-ansaitun-kesatauon-jalkeen/

Tiedustelut salitoiminnasta Mika Leivo 050-555 2151 mika.leivo(ät)iki.fi

SISSIEN HIHAMERKIT, TEKNINEN T-PAITA ja HISTORIIKKI

Stadin Sissien uudet hihamerkit ! saatavissa yhdistyksen tapahtumissa tai tilattavissa

postitse. Merkkipari jäsenhintaan 5 euroa/pari (sisältää pysty- ja vaakamallisen merkin)

Lisätietoja http://www.stadinsissit.fi/jasen-tilaa-itsellesi-sissien-uusi-hihamerkki/

Saatavana myös Stadin Sissien uusi tekninen t-paita, joka soveltuu hyvin mm. hikiliikuntaan, väri harmaanvihreä, hinta 30,00 euroa.

Tilaukset: Juha Matikainen (juha_matikainen(ät)suomi24.fi )

 

Haluatko Stadin Sissien uuden historiikin?

Historiikkia Varjosta valoon, myydään Sissien tilaisuuksissa käteismaksua tai etukäteismaksua

vastaan. Kirjan hinta on 50 EUR, postitettuna 60 EUR.

Ohjeet kirjan tilaamisesta Sissien nettisivuilla http://www.stadinsissit.fi/?p=3428

Voit ostaa kirjan myös inttistore­liikkeestä hintaan 60 EUR

www.inttistore.fi

info@inttistore.fi

∙ puh. 09 4056 2014 / 09 4056 2015

HALUATKO MAILIA SISSEILTÄ?
Jos et ole saanut tänä vuonna sähköpostitiedotteita joiden otsikko alkaa sanalla Sissipostia, sähköpostiosoitteesi ei ehkä ole jäsenrekisterissä tai se on jäänyt päivittämättä. Mikäli haluat vastaanottaa viestejä meiltä, ilmoita käyttämäsi mailiosoite jäsenvastaavalle (tommi.saikkonen@gmail.com)

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN

Sissikerho pj: Antti Brax 050-5700843 antti.brax(ät)jippii.fi

Sissiosasto pj: Jouni Nylen 040-4418522 sissiosasto(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2ESRES-logo-L757-K760px

AMMUNTA

 

 

TÖÖLÖN PISTOOLIVUOROT SUNNUNTAISIN KLO 17-20 TAI KLO 15-17

Töölön pistoolivuorot järjestetään nyt parillisina viikkoina klo 17-20 ja parittomina viikkoina klo 15-17. Parillisina sunnuntaina vuoro on vain TaRun jäsenille klo 17-20. Parittomina sunnuntaina on yhteisvuoro Espoon-Kauniaisten reserviupseerien (EKRU) kanssa klo 15-17. Tämä on helppo tapa ylläpitää ampumataitoa ja tavata yhdistystemme muita jäseniä.

Ampujilla on oltava ampujavakuutus sekä suojalasit ja kuulosuojaimet. Kaliiperit: Normaalit palvelusasekaliiperit kuten 9 mm, .40 tai .45 sekä kaikki näitä pienemmät. Iskuenergia max 1500 joulea.

Ilmoittautumiset osoitteeseen toolontori (at) tapiolanreserviupseerit.fi viimeistään vuoroa edeltävänä keskiviikkona. Laita sähköpostiin seuraavan mallin mukaiset tiedot:

 • Nimi: Oma Nimi
 • Laina-aseen tarve: On/Ei
 • Reserviläisyhdistys: TaRu/EKRU
 • Vakuutus: RAT/LIS (Reserviläisen Ampumaturva, RAT tai SAL-lisenssi, LIS); tämä on pakollinen ja jos sitä ei löydy valmiiksi, saat sen tilattua osoitteista www.reservilaisliitto.fi tai www.rul.fi.
 • Puhelinnumero: matkapuhelinnumerosi

Lisätiedot: Kari Wuokko (TaRu) 040 515 0574, kari.wuokko (at) kolumbus.fi

LAHNUKSEN .22-VUORO KESKIVIIKKOISIN KLO 18:30

Lahnuksessa jatkamme keskiviikkoisella .22-vuorolla klo 18:30-20:00. Välillä ammutaan kiväärillä ja pistoolilla omia ammuntoja, välillä ampumajuoksua. Ampua saa vain valvojan läsnä ollessa. Valvoja on viikoittain klo 18:30 alkaen paikalla, vähintään 30min vaikkei ketään näkyisikään aloitusaikaan. Huom! Ei valvojaa ke 25.5. eikä ke 1.6.

Lisätiedot: www.espoonampumarata.fi

Ilmoittautuminen: Mielellään ilmoitus tulosta TaRun Facebook-ryhmässä

LAHNUKSEN AMPUMARATA AVATTU KAUDELLE 2016

Lahnuksen ampumaradan kaikki radat on avattu jälleen kaudelle 2016. Tarkemmat tiedot ampumamahdollisuuksista löytyvät radan nettisivuilta www.espoonampumarata.fi. TaRu on Espoon Ampumaratayhdistyksen jäsen, joten ampumaan pääset edullisemmilla jäsenhinnoilla.

Tarkista uusimmat tiedot aina ennen radalle menoa ampumaratayhdistyksen nettisivuilta (www.espoonampumarata.fi). Huom. jokainen ratavuoro on avoinna kaikille ampumaratayhdistyksen jäsenille, joten voit aina mennä minkä tahansa yhdistyksen valvontavuorolle ampumaan.

SANTAHAMINAN VUOROT

Ohjeet Santahaminan vuoroista löytyvät kotisivuiltamme kohdasta Toiminta à Ammunta à Santahaminan vuorot.

Muista ampumatilaisuuksista, piirin tai muiden kerhojen järjestämistä kisoista saat lisätietoja nettisivuiltamme sekä seuraavilta henkilöiltä: Kari Wuokko 040 515 0574, Jyrki Helin 0400 212 252.

MUISTA PÄIVITTÄÄ YHTEYSTIETOSI

Tee nyt Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton jäsentietojen tarkistus ja muutokset omatoimisesti liittojen www-sivujen kautta. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat rekisterissä ajan tasalla. Ampuma- ja senioriturvavakuutuksen tilaus onnistuu myös samasta paikasta sähköisesti. Osoite http://www.reservilaisliitto.fi/ tai http://www.rul.fi/reserviupseeriliitto/jasenrekisteri/.

Huom.: Muuttuneesta postiosoitteesta ei tarvitse ilmoittaa. Poikkeuksena mahdollinen osoitetietojen luovutuskielto, tällöin muutokset on ilmoitettava omatoimisesti jäsenrekisteriin.

 YHTEYSTIETOMME

 

Tapiolan Reservinupseerit ry

 • Puheenjohtaja ylil res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
 • vänr res Kalle Murto (kalle.murto (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)

Espoon Reserviläiset ry

 • Puheenjohtaja alik res Juha Matikainen (juha.matikainen (at) esres.fi, 050 597 7139)
 • Anne-Ly Koorberg (anne-ly.koorberg (at) esres.fi, 050 550 4020)

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Tulevia kursseja, syksy 2016
12.-14.8. Tulenjohto asutuskeskuksessa (MPK kurssi nro: 0400 16 11020)
Paikka: Santahamina

12.-14.8. KRH tuliasemakurssi (MPK kurssi nro: 0400 16 11020)
Paikka: Santahamina

20.10. Kartat ja Koordinaatit (MPK kurssi nro: 1700 16 12033)
Paikka: Tuusula, ilta klo 18:00-21:00

Loka-Marraskuussa Reserviläisjohtaja 1 (MPK kurssi nro: 1700 16 12010)
Paikka: Tuusula

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2016: Janne Hänninen – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh: 045 180 8170, Oskari Matilainen – VPJ, Aki Mäkirinta – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi), Patrick Hjelt – rahastonhoitaja, Tapio Laakso – Nuoriso, Jorma Kainulainen – Ase ja urheilu sekä Raine Mönkkönen – Lohjan patteri.