03/2017 uutiset

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen volyymi kasvussa

mpk

Piirin alkuvuoden toimintaa on leimannut osin uuden toimintamallin ja -tavan omaksuminen siirryttäessä uuteen ja joustavampaan organisaatioon. Uusien koulutuspäälliköiden perehdyttäminen tehtäviin ja käytänteisiin vie oman aikansa. Uusia avauksia ja myös tuloksia on syntynyt lyhyelläkin paloajalla varsin mukavasti.

Jos viimevuotiset koulutustulokset ylittivät merkittäviä rajapyykkejä alueellamme, niin tästä vuodesta näyttäisi tulevan vielä merkittävämpi. Piiri on tuottanut jo 6 000 koulutusvuorokautta (+10 %) yli sadalla kurssilla. Osallistujia on ollut myös ennätysmäärä, 3 400 henkilöä (+20 %).

Suurin lisäys on tullut lähinnä informaatioturvallisuuteen liittyvistä kursseista, uudistetusta ase-ja ampumakoulutuksesta sekä naisille suunnatuista kursseista. Luonnollisesti muut osa-alueet ovat säilyttäneet vahvan perustasonsa.

Tehdyt muutokset ja toimenpiteet ovat ainakin tulosten valossa olleet oikeita ja luovat hyvän pohjan tulevien tapahtumien suunnittelulle ja toteutukselle. Kiitokset siitä kuuluvat kaikille eri rooleissa tapahtumiin osallistuneille!

Toukokuun suuret harjoitusviikonloput Santahaminassa ja Syndalenissa ovat vielä edessä ennen 4.6 valtakunnallista paraatia, johon Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri asettaa joukkueen. Aikaisemmasta poiketen myös kesä- ja heinäkuussa järjestetään useita tapahtumia ja kursseja, joista mainittakoon Kesäyön marssi Tuusulassa. Kyseiseen tapahtumaan toivotaan sankoin joukoin osallistujia. On tarkoitus, että marssi palaa juurilleen myös seuraavinakin vuosina. Ei muuta kuin mukaan ja marssimaan Tuusulanjärven idyllisissä maisemissa!

Nuku Rauhassa tapahtuman suunnittelu on edennyt myös kuluneen kevään aikana. Palaset ovat pikkuhiljaa loksahtamassa paikoilleen ja allekirjoittanutkin voi pikku hiljaa nukkua yönsä rauhassa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, niin ei muuta kuin ilmoittautumaan tapahtumaa varten perustetuille kursseille.

Syksyn koulutustarjonta viimeistellään ja kurssit avataan kesän aikana. Seuraa aktiivisesti koulutuskalenteria ja ilmoittaudu kursseille ajoissa, sillä ne täyttyvät nopeasti. Vanha sanonta ”nopeat syövät hitaat” pätee tässä aika hyvin! Lisätietoja saat kursseista piiritoimistosta, piirin koulutuspäälliköiltä tai kyseisen kurssin johtajalta ilmoittautumisohjeen mukaisesti.

Timo Mustaniemi

Jaa uutinen: