Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Senioriupseerien kerhon syysretki avec 28.9.2017

Tuusula ja erityisesti Tuusulan Rantatien alue oli jo 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä  Suomen eturivin kulttuurivaikuttajien asuinaluetta.

Senioriupseerien kerho järjestää syysretken avec 28.9.2017. Retki suuntautuu Tuusulaan ja retken teema on ”Kulttuuria ja sotahistoriaa Tuusulanjärven maisemissa”. Retken kohteina ovat Ilmatorjuntamuseo Hyrylässä, Tuusulan rantatiellä sijaitsevat Lottamuseo ja  Halosenniemen taidemuseo.

Lähtö retkelle tapahtuu Mannerheimin ratsastajapatsaalta Helsingistä klo 8.00 aamulla ja paluu samaan paikkaan n. klo 16. Retken päivämäärä 28.9. kannattaa jo varata kalentereihin. Tiedossa on mielenkiintoinen retki Tuusulanjärven kulttuurimaisemiin.

Retken käyntikohteet:

Ilmatorjuntamuseo

Ilmatorjuntamuseo on sotahistoriallinen aselajimuseo. Se avattiin yleisölle Hyrylässä kesällä 1969. Museossa esitellään Suomen ilmatorjunnan koko kehityskaari vuodesta 1925 aina nykypäivään. Museo käsittää kaksi suurta näyttelyhallia, palvelukeskuksen, 1700-luvulta olevan sotilasvirkatalon, ns. Kapteenin puustellin ja laajan ulkonäyttelyalueen.

Lottamuseo

Tuusulassa Rantatiellä Syvärannan tilalla sijaitsevan Lottamuseon tehtävänä on kertoa jälkipolville Lotta Svärd -järjestön monipuolisesta ja arvokkaasta työstä Suomen itsenäisyyden hyväksi rauhan ja sodan aikana. Museon päänäyttely  Lotan Tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset.

Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön.

Ravintola Kerho

Ravintola Kerho toimii rakennuksessa, joka oli Hyrylän varuskunnan upseerikerho 1970-luvun alusta Hyrylän varuskunnan lakkauttamiseen saakka vuoteen 2005.

Retken hinta on 50 € / henkilö sisältäen kuljetuksen, sisäänpääsyn ja opastuksen kohteissa sekä lounaan ravintola Kerhossa. Maksu suoritetaan käteisellä bussissa.

Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle, sähköposti skulmala48@gmail.com  tai puhelimitse 040-5869252 syyskuun 15. päivään mennessä.

Helsingin Reserviupseeripiirin Senioriupseerien kerho

Reserviupseerit johtajina sodan ja rauhan aikana

Syysseminaari 26.10.2017, Katajanokan Kasino klo 14-19

OHJELMA

14:00           Seminaarin avaus

Senioriupseerien Kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmala

 

14:05           Reserviupseerit itsenäisessä Suomessa

                      Seminnarin puheenjohtajan avaus

                      Eversti, KT Vesa Nissinen, Puolustusvoimien tutkimuslaitos

14:15           Reserviupseerit sodissamme

 • Koulutus ennnen sotia ja sotien aikana; kenet koulutettiin, koulutuksen tavoitteet, miten koulutettiin, koulutusohjelmat, mitä saatiin
 • Reserviupseerit ihmisten johtajina sodissamme; ”lähijohtaja”, ”läsnäolojohtaja”, ”kouluttaja”, ”valmentaja”, ”esimerkillä johtaja”, ”taistelujohtaja”, ”organisaation lojaali edustaja”?
 • Joukkueenjohtaja, komppanianpäällikkö ja jopa pataljoonan komentaja
 • Vastuunkantaja; reserviupseerien tappiot sodissamme
 • Palkitsemiset; reserviupseerit Mannerheim-ristin ritareina

Eversti Vesa Nissinen

15:00           Kahvitauko, vapaata keskustelua

 

15:30 Reserviupseeri puolustusvoimien näkökulmasta tänään

 • Koulutus varusmiesaikana
 • Reserviin siirtyminen ja sijoitus sodan ajan joukkoihin
 • Kertausharjoitukset ja muu jatkokoulutus
 • Reserviupseerien siviiliurat
 • Siviilissä hankitun pätevyyden hyödyntäminenja uramahdollisuudet reservissä
 • Rekryyttipotentiaali aktiiviuralle?

Prikaatikenraali, koulutuspäällikkö Jukka Sonninen, PE

16:00           Reserviupseerikoulutus investointina

16:00            Kansantalouden näkökulma panostajana: mitä maksoi, kustannukset, panostettu aika ja se poissa siviilikoutuksesta ja työssäoloajasta yhteiskunnan   verotulot, omat työtulot, ”oma aika”. Yhteiskunnan näkökulma saajana: parempaa johtajuutta siviiliinkin,  verkostoituneita nuoria johtajapotentiaaleja, kypsiä nuoria ?

                      Emeritusprofessori VTT Vesa Kanniainen

                      16:30            Puolustusvoimien näkökulma ”tilaajana”: miten ihmeessä tämä muuten hoidettaisiin?

                      Prikaatikenraali Vesa Virtanen

17:00            Yksilön näkökulma; Nuoren reserviupseerin puheenvuoro; miten minä reserviupseeriuden näen ja koen?

Vänr res Peter Forsman

 

17:20 Johtajaksi kasvaminen reserviupseerina

 • ”Syväjohtaminen”, puolustusvoimien kouluttama johtajana kehittymisen ja kasvamisen ohjelma; mitä se on ja miten toimii tänään puolustusvoimissa
 • Mitä se tarjoaa puolustusvoimille, reservin johtajiksi koulutettaville ja yhteiskunnalle
 • Reserviupseerikoulutuksen näytöt; näin koulutuksen saaneet menestyivät
 • Yhteiskunnan näkökulma saajana: parempaa johtajuutta siviiliinkin, verkostoituneita nuoria johtajapotentiaaleja, kypsiä nuoria ?

Eversti Vesa Nissinen

18:00 Erään edesmenneen reserviupseerin ja sotaveteraanin viesti; kapt res Alpo Reinikainen

                      Tulkitsija ylil res, KTM Göran Lindgren

18:30           Yleisön kommentteja ja kysymyksiä

Seminaarin puheenjohtaja eversti Vesa Nissinen

18:55 Seminaarin päättäminen

                      Kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmala

 

19:00           Yhteinen ”kerhopala” ravintolassa.

                      RUL, Reserviupseeripiiri ja Senioriupseerien kerho tarjoavat.

Ilmoittautuminen Senioriupseerien puheenjohtaja Seppo Kulmalalle puhelimitse 040 586 9252 tai sähköpostitse skulmala48@gmail.com

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Yhdistyksen kevään sisäratavuorot jatkuvat kesäkuun loppuun normaalisti parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 17-19 Töölön radalla. Kesäkuun lopussa ratavuoro jää kesätauolle ja jatkuu jälleen syyskuussa.  Ratavuorolle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon yhdistyksen ampumaupseereille (ampumaupseerit@khru.net).

Perinteinen Padasjoen ampumaleirimme järjestetään elokuussa 11.-13.8. Leiri toimii erinomaisena johdantona ampumatoimintaan ja toiminnalliseen ammuntaan ja sopii hyvin myös aloitteleville harrastajille. Leirillä saa perusteellisen koulutuksen käytettävään kalustoon ja pääset kokeilemaan erilaisia aseita vaihtelevilla ampumarasteilla ohjatussa ja hyvähenkisessä ympäristössä. Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilta Ampumatoiminta -osiosta.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (heikki.hynynen@aalto.fi). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Urheilutalon tämän kevään viimeinen 22-vuoro ammuttiin perjantaina 21.4. Samoin Töölön ammunnat ovat ohi tältä kaudelta. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Kevätkausi on alkanut, samoin ammunnat ulkoradoilla.

Seppälän radalla ammutaan perinteisin kuvioin 20.5. ja 10.6. On mahdollista ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja myös 300 m radalla.

Kivääripoolin 300m vuorot on lähetetty sähköpostilla osoitteensa ilmoittaneille. Muut halukkaat ottakaa yhteyttä tarpeen mukaan. Huomioikaa myös muut Santahaminan ammunnat.

Jos et ole vielä sähköpostilistalla, lähetä osoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

AMMUNTA: Sisärata-ammunnat ovat kevätkauden osalta ohitse ja jatkuvat Ilma-aseiden osalta 6.9.2017 parillisina viikkoina keskiviikkoisin Tukikohdan radalla Puotilantie 1D, alkaen klo 17.00. Pistooliammunnat HRUP:n ampumaradalla Töölössä jatkuvat 14.9. parittomina viikkoina torstaisin klo 19.00.

MUU TOIMINTA:  Kaatuneitten muistopäivänä 21.5. klo 12.00 järjestämme seppeleen laskutilaisuuden sankarimuistomerkillä Kulosaaren hautausmaalla Leposaaressa. Juhlavuoden kunniaksi kannustamme kaikkia osallistumaan hienoon tilaisuuteen. Tarvitsemme erityisesti lisää osallistujia lippulinnaan ja marssiosastoon, jossa pukukoodi on tumma puku.

Yhteystietoja: pj. Toni Selin tonih.selin@gmail.com, vpj. Jukka Kantokoski p. 050 332 3687, siht. Juha Iiskola p. 040 6712 120

Lisätietoja ajankohtaisista tapahtumista löydät yhdistyksen nettisivuilta: www.rul.fi/ihru ja Facebook-ryhmästä: https://www.facebook.com/groups/IHRUry

Tikkurila

TiRUK-logo

Kaatuneitten muistopäivä on sunnuntaina 21.5.

Kaksikielinen jumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa klo 10.00 ja välittömästi sen jälkeen kunnianosoitus sankariristillä sekä Ruskeasannan sankarimuistomerkillä.

Puolustusvoimien lippujuhlan päivä sunnuntaina 4.6.

Klo 12.00 Paraatikatselmus Helsingissä Senaatintorilla

Klo 13.00 Ohimarssi Mannerheimintiellä ( vastaanotto Musiikkitalon kohdalla)

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.net

Ampumavuorot loppuvat 30.5.2017 ja jatkuvat syksyllä 5.9.2017

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Jukka Luotola puh.0500-455474.

Töölö

TÖÖLÖRU

Töölön kuulumisia keväältä 2017:

Kerhon ampumavuorot ovat vetäneet todella hyvin kävijöitä, niin uusia kuin vanhojakin naamoja. Onneksi meillä on hyvä tilanne kaluston ja vetäjien suhteen joten hyvin mahtuu uusiakin tulijoita joukkoon iloiseen. Vuorot tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 19-21, seuraavat vuorot ovat 16.5. ja 30.5. Ensikertalaisille kerho tarjoaa patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin. Jo ennestään tutuille riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle. Tarkemmat ohjeet radan sijainnista saa ottamalla yhteyttä kerhon sähköpostilla.

Kerholaiset käyneet ahkerasti mm. luennoilla, MPK:n kursseilla ja muissa aktiviteeteissa. Tulevista tapahtumista mainittakoon ennalta kehitteillä oleva ekskursio Heinolan Reservinupseerien vieraaksi heidän puolen kilometrin mittaiselle ampumaradalle kokeilemaan omia ja kalustonsa rajoja. Tästä kiinnostuneet lähestykääpä kerhon meiliin jotta tiedämme ilmoitella halukkaille kunhan tarkka ajankohta tiedossa.

Muistuttaisin niitä joilla tämän vuoden jäsenmaksu rästissä, hoitakaa homma pois päiväjärjestyksestä sillä tuolla pienellä summalla on iso vaikutus siihen mitä kerho voi saada aikaan toimintansa suhteen. Mikäli sinulla on epäselvää onko maksusi kunnossa, sen tarkistaminen onnistuu sähköpostilla.

Huomion arvoista pitää mielessä, että jäsenyys meidän kerhossa avaa pääsyn kaikkien muidenkin HRUP:n kerhojen tapahtumiin, joten hyödyntäkää ihmeessä runsas pääkaupunkiseudun tarjonta

Kerhossa on paljon toimintaa näiden palstalle kirjoiteltujen lisäksi jatkuvasti käynnissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan omien aikataulujesi puitteissa ja pidetään meidän kerho aktiivisena toimijana jatkossakin!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTISTÄNDI  Suomi 100 vuotta -päätapahtumassa 18.-19.8.2017

Kokoamme viestiryhmää Helsingin kansalaistorilla pidettävään päätapahtumaan, jossa esittelemme viestikalustoa samaan tapaan kuin olemme tehneet Kampissa järjestetyillä RETU-päivillä (joita ei tänä vuonna järjestetä).
Tarvitsemme muutaman vapaaehtoisen perjantaille ja lauantaille. Huom! Viestilaitteiden erityisosaaminen ei ole välttämätöntä! Voit osallistua molempina päivinä tai vain toisena, joko koko päiväksi tai vain puoleksi päivää. Talkoolaiset vaatetetaan yhdenmukaiseen asuun ja ruokitaan asianmukaisesti.
Tule mukaan vuoden päätapahtumaan, mukavaan seuraan : ) Lisätietoja Erkka Suopanki 0400 448 204, puheenjohtaja ät viestiosasto piste net.

AMPUMATOIMINTA

Viestiosasto järjestää ampumaharjoituksia Töölön radalla parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00. Kokoontuminen klo 18.50 pistooliradan sisäänkäynnin luona. Patruunoista tulee suorittaa maksu käteisellä, suosittelemme varaamaan mukaan 20 euroa (kustannus riippuu käytetystä laukausmäärästä).

Ilmoittautuminen päivää ennen ampumavuoroa ampumavastaavillemme. Voit ilmoittautua myös netissä: http://doodle.com/poll/efwnu5mbqnskdsiv. Jos olet saapumassa ammuntoihin lyhyellä varoitusajalla, esim. alle 3 tuntia, ole yhteydessä ampumaupseereihin puhelimitse. Muista myös perua, jos et pääsekään paikalle!

Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä laina-aseet ja ampumaupseerit ovat kaikilla vuoroilla juuri sinua varten paikalla! Lisätietoa: Mikko Leskinen 050 405 5873, ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net

Huomaa myös HRUP:n ampumavuorot Santahaminassa, ilmoittautuminen MPK:n sivuilta www.mpk.fi/.

AMPUMAKILPAILU 2017

Kilpailuaika on tänä vuonna 9.5.-26.9.2017. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla. Kilpailumaksua ei ole, vaan kustannukset ovat kuten ampumavuoroilla.

Kilpailussa ammutaan kymmenen laukauksen sarja seisoviin tauluihin sekä Palvelusammunta 4 (PA4). Jokaisen vuoron lopussa ammutaan kumpaakin suoritetta yksi kappale, joiden yhteenlaskettu summa kirjataan ylös.

Lopullisia tuloksia laskettaessa huomioideen jokaisen ampujan osalta paras kilpailukerta, jonka painoarvo on 90%. Lisäksi lasketaan ampujien osallistumisprosentti kerhon ampumavuoroille 1.1.-26.9.2017, jolle annetaan lopullisissa tuloksissa painoarvoksi 10%. Katso verkkosivuiltamme Ampumakilpailun säännöt 2017.

LIIKUNTAKILPAILU 2017

Liikuntakilpailu on täydessä vauhdissa! Tänä vuonna arvomme kaikkien yli 100 pistettä keränneiden kesken 2 kpl palkintoja. Kuntokorttiin pääsee osoitteesta www.resul.fi.

KOULUTUS

Katso tarjolla olevaa koulutusta MPK koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri. Katso myös: JOJÄ kouluttajapankki – 1.1.2017.

Ja kannattaa vilkaista myös Ilma- ja Meripuolustuspiirin kursseja sekä etsiä Helsingistä hakusanalla ”TRA”.

Tutustu myös Puolustusvoimien koulutusportaalin PV Moodle käyttöön (www.pvmoodle.fi). Se tarjoaa huimasti sekä MPK:n että PV:n tuottamaa koulutusta reserviläisille. Lähes kaikilla MPK:n kursseilla käytetään PV Moodlea etäopiskeluun tukemaan lähiopetusta.

 

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse ja LinkedIn-ryhmässämme Viestiosasto. Voit päivittää yhteystietosi RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”.

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Hyvää Suomen ja kerhomme juhlavuotta.

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 10.4.

Meritoiminta on jatkunut talven aikana MeriPP:n järjestämän Kotimaanliikenteen laivuri -kurssin muodossa. Kurssi on saatu päätökseen ja se huipentui Aboa Maressa järjestettyihin simulaattorinavigointiharjoituksiin. Meritoiminnassa siirrytään nyt purjehduskauteen. 19 – 21.5. M/S Lavansaari osallistuu Russarössa järjestettäviin linnakkeen kunnostusharjoituksiin ja sen jälkeen aloitetaan aluksella viikottaiset harjoitukset torstai-iltaisin. Aluksen satamapaikka on Pohjoisrannassa. Haemme lisää aktiiveja mukaan toimintaan. Kyselyt: marko_vuorinen (ät) hotmail.com.

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä 2017 parittomien viikkojen lauantaisin 12:00 – 14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin vähintään kahta päivää ennen vuoroa, saadaksesi tarkemmat ohjeet.

Tulevia tapahtumia:

M/S Lavansaaren torstai-iltaiset viikkoharjoitukset alkavat 25.5. Pohjoisranta.

4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä Helsingissä. Iso paraati luvassa ja alusesittelyssä myös M/S Lavansaari.

13 – 16.7. Tall Ships Race Kotka. Yhdistyksemme jäseniä yhteysupseereina.

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot:

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat vuonna 2017 keskiviikkoisin 19-21:30, seuraavina päivinä: 17.5., 14.6., 12.7., 9.8., 6.9., 4.10., 1.11., 29.11., 27.12. lauantaisin 9:30-12, seuraavina päivinä: 27.5., 24.6., 22.7., 19.8., 16.9., 14.10., 11.11., 9.12. Erityisesti lauantain vuoroilla on ollut hyvin tilaa.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu edelliseen iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Osasto järjestää perinteisen Padasjoen ampumaviikonlopun tänä vuonna 17.-19.11. joten varaa jo viikonloppu kalenteriisi! Jäsenemme voivat osallistua myös Töölön Reserviupseereiden Padasjoki-viikonloppuun 8.-10.9.

 

Pioneeriosasto kouluttaa!

Jatkamme yhteistyötämme MPKK:n pioneeriopettajien kanssa. Tämä on järjestyksessään neljäs koulutusilta.

Aika:                   Maanantai 29.5. klo 17-20

Paikka:              Suojeluskuntatalon auditorio, Töölöntorinkatu 2 (Sognon oikealta puolelta sisään)

Aihe:                  Suluttamisen taktinen suunnittelu ja toimeenpano

Sisältö:              Suluttaminen osana operatiivista kokonaisuutta. Sulutteen kytkeminen a) muiden joukkojen toimintaan ja b) osaksi suluttamisalueita ymv, jotta pioneeri ymmärtää rakentavansa yhdessä muiden kanssa kokonaisuuksia. Päälliköiden/johtajien johtaminen ja esim. ajankäytön suunnittelu eri tehtävissä.

Sulutteiden taktinen käyttö esim TSTOS/HAJP/vast taistelussa ja siihen liittyvän ”työnjohdollinen” näkökulma, siis miten PIONK:n sulutteiden rakentamistoiminta on järjestettävä tuossa kokonaisuudessa.

Opettaja:          maj, DI Matti Rautio, vanhempi opettaja, MPKK

Kurssinjoht:    maj res, DI Jukka Rusila, HRU:n Pioneeriosasto

Esitiedot:         Suluttamisen käsitteiden tunteminen suotavaa mutta ei pakollista

Ilmoittaudu:   19.5. mennessä, jukka.rusila ät ramboll.fi tai 040 779 5619, kerro samalla yhdistyksesi.

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Nuorille jäsenille muistutuksena, että Pioneeriosaston nuorisojäsenille tarkoitettu Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Pioneeriosaston Nuoret”

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja kapt Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri vänr Jan Falck, 044 277 9185, jan.falck(at)helsinki.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

AMPUMATOIMINTA

Haulikkokisa ti 23.5.

Kerhon perinteinen haulikkokisa (metsästysammunta) järjestetään Hyvinkään ampumaurheilukeskuksessa, ns. Ridasjärven ampumaradalla tiistaina 23.5. klo 17. Kiertopalkinto odottaa jälleen kisan voittajaa.

– Kokoontuminen klo 16 Hyrylän linja-autoasemalla (Autoasemankatu) jossa sovitaan kyydit

– Lisätietoja radasta saa osoitteesta http://www.hyma-ry.fi

– Panoksia on saatavilla paikan päältä.

Ilmoittautumiset Martti Eerolalle  p. 050 911 4933  tai s-posti martti.eerola@koti.fimnet.fi

LIPPUJUHLAPÄIVÄN PARAATI 4.6.

Kerhon lippu osallistuu puolustusvoimien lippujuhlapäivän paraatiin su 4.6. Helsingissä Senaatintorilla ja Mannerheimintiellä. Paraatikatselmus alkaa klo 12.00. Ohimarssissa on mukana lähes 20 ilma-alusta. Lentonäytös alkaa klo 10.50.

JÄSENASIAT

Ilmailukerhon verkkosivut (mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat) löytyvät osoitteesta

https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Kiitos kaikille sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille ja päivittäneille. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita  sähköpostiosoite sihteeri/jäsenvastaava Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Syksyn kerhoiltojen esitelmien aiheet ja luennoitsijat löytyvät Reservin Sanomien kesäkuun paperilehdestä. Lämmintä ja ilmailunäytösten täyttämää kesää!

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Seuraava AMPUMAVUORO pistoolilla on ti 23.5. klo 17-19 Töölön sisäampumaradalla. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan pistoolilla ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ampumavuorolle osallistujien tulee ilmoittautua viimeistään ma 22.5. Martti Veijolle, martti.veijo(at)welho.com tai puh. 0500 440274. Sen jälkeen kerhon ampumavuorot jatkuvat joka toinen tiistai syyskuun loppuun saakka paitsi ti 6.6., jolloin olemme Killan saunalla Santahaminassa.

KERHO-/SAUNAILLAT jatkuvat Santahaminassa kunkin kuukauden ensimmäinen tiistai. Seuraava tilaisuus Killan saunalla (osoite Leipurinniementie 10) on ti 6.6. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe. Kesän jälkeen jatkamme kerho-/saunailtoja elokuun ensimmäinen tiistai 1.8. ja sitten ti 5.9., ti 3.10., ti 7.11. ja ti 5.12.

Lisävinkki kerhon NUORILLE JÄSENILLE: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Kesää edelleen odotellessa

Jorma Nisula

Yhteystiedot: puheenjohtaja Jorma Nisula puh. 0400 453709, jorma.nisula(at)kolumbus.fi ja sihteeri Yrjö Saulamo puh. 050 3445635, hannele.saulamo(at)elisanet.fi

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4 nostettiin Suomen liput konserttitalo Martinuksen edessä. Nostajina 10 Martinlaakson lukion oppilasta. Iltapäivällä oli veteraanijuhla Martinuksessa. Juhlassa jaettiin Vantaa mitali Heikki Linnalle ja Matti Passille. Ohjelman kohokohtia oli kolmen naislaulajan kuvaelma sota-ajasta ja sen musiikista ja muodista.

Veteraanikeräys pidettiin Vantaalla 4.5. Länsi-Vantaalla keräyksen hoiti 8 varusmiestä Myyrmannissa ja Martinlaakson ostarilla.
Toimintakeskuksen uutta sisäilmettä esitellään jäsenille ke 31.5.2017 klo 18.30 pidettävissä ”tupaantuliaisissa”. Tervetuloa tutustumaan. Tarjolla pientä purtavaa.

Puolustusvoimien lippujuhlapäivän paraati on Helsingissä 4.6. Mukana on reserviläisjärjestöjen lippulinna jossa on mukana myös kerhon lippu.

Kansalaistorilla la-su 18-19.8 ”Nuku rauhassa” tapahtuma, jossa esitellään myös reserviläistoimintaa. Laser-ampumapisteelle tarvitaan vapaaehtoisia. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua Ossi Ikoselle Helsingin Reserviupseeripiiriin.

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.
Kaikkiin ampumatilaisuuksiin ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Tack till alla officersbalens gäster samt arrangörer! Balen, som i år ordnades den 1. april på Skatuddens Casino, blev en stor succé.

Under jubileumåret Finland 100 ordnar ”Nuku rauhassa”-projektet en hel del försvarsrelaterad program, med något för var och en. Den 18. till 19. augusti når projektet sin kulmen i och med huvudevenemanget som arrangeras på Medborgartorget i Helsingfors. Kolla kampanjens webbsida (nukurauhassa.fi) för närmare information om vad, var och när.

Skytte fortsätter udda veckors torsdagar kl. 17 i Luolan. Även nya skyttar är hjärtligt välkomna. För ytterligare information kontakta klubbens skytteofficer Axi Holmström, 040-7733830, axi@hsrk.fi.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Kevätsauna

Yhdistys tomuttaa talven pölyt pois Kaartin jääkärirykmentin killan saunassa

​, Santahaminassa​

25.5. Yhdistys tarjoaa makkarat, muut lisukkeet ja asianmukaiset virvokkeet. Saunalle voi mennä ​jo ​klo 15.00 alkaen. Saarelle pääsyyn vaaditaan vierailijalupa. Ilmoittautumiset Lauri Kylmälälle 18.5. mennessä / lauri.kylmala@gmail.com, gsm: 041-5360310.

​TERVETULOA!​

Yhdistyksen kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)

Sihteeri Lauri Kylmälä (041-5360310 / lauri.kylmala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerhon vuosipäivä oli 12.05.2017. Autokerho juhli kunniakasta 70 v. vuotispäiväänsa Ravintola Kaartissa.

Kerhon sihteeri Harri Heikkonen osallistuu Autokerhonlipunkantajana Puolustusvoimain lippujuhlan päivän

valtakunnalliseen paraatiin 4.6.2017 Helsingissä. Paraati marssii Senaatintorilta Töölöön Mäntymäen kentälle.

Lisätietoa ja aikataulu lehdessä ja puolustusvoimien sivuilla.

Asekäsittelyharjoitukset 22.5.2017, omakustanteiset patruunat

Tuntematon Sotilas 2017 elokuva 4.11.2017.

Autokerho toivottaa kaikille Hyvää kesää.

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA
Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, päivämäärät 31.5., 28.6., 26.7., 23.8., 20.9., 18.10., 15.11. ja 13.12.
KERHON VIESTINTÄ JA JÄSENTEN YHTEYSTIEDOT
Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Arvoisat Jäsenet!

 1. juhlavuosi jatkuu seuraavilla tapahtumilla:
 • Liikkumaan! Kesäyön marssi järjestetään Tuusulass 10.6. ja Salpavaellus Virolahdella 30.6-2.7
 • Puolustusvoimien valtakunnallinen juhlaparaati Helsingissä 4.6.
 • Lauantaina 28.10 Kerhon juhlavuoden kunniaksi järjestettävä läskisoosilounas Katajanokan Kasinolla alkaa kerhon syyskokouksella klo 11.00. Itse läskisoosilounas alkaa klo 12.00.

Kerhon ampumavuoro jatkuu myös tänä vuonna Töölön ampumaradalla parillisten viikkojen keskiviikkona. Lisätietoja ampumavuoroista edelleenkin kerhon ampumaupseerilta timo.niiranen@gmail.com. Kerhon jäseniä pyydetään päivittämään s-postiosoitteensa kerhon tiedottamisen parantamiseksi. Keräämme myös tiedot niistä, jotka haluavat ITY:n jakelulistalle. Tiedot kerhon sihteerille sakari[ät]saikku.fi.

KRH-kerho

krhkerho Puheenjohtaja Sami Lentilä: lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

AMPUMAVUOROT VUONNA 2017

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

2.6. (vk 22)

25.8. (vk 34)

22.9. (vk 38)

20.10. (vk 42)

17.11. (vk 46)

15.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä:

http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa, josta varsinaisen vakuutusmaksun osuus on 5,50 euroa.

Ruutiaseammunnat Jokelan ampumaradalla 14.8.2017. Kokoontuminen klo 17.10 Jokelan asemalla.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Linnakevene

Lavansaari  on tämän lehden ilmestyessä laitettu purjehduskuntoon ja laskettu vesille. Kiitos kaikille jotka osallistuitte kahteen kunnostusviikonloppuun!

Kesän ainoa pidempi merikeikka suuntautuu Russaröhön 19.5. – 21.5. Osa miehistöstä osallistuu koko viikonloppuun, osa  siirtoajoihin jompaankumpaan suuntaan.

Navigaatiojaos pyrkii suunnittelemaan kesäksi Lavansaarelle iltapäivä/ilta-ajoja kuten oli tapana Ahvenella.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Ole yhteydessä kommodoriimme Matias Kaivokseen mikäli haluat täsmällisempää tietoa ajoista.

 

Ampumakilpailut

Sinisen Reservin ampumapäivä 1 järjestettiin Upinniemessä 22.4.  ja merireserviläiset pärjäsivät jälleen loistavasti!

Kilpailtiin 300m:n perinnekiväärin ja vapaavalintaisen pistoolin mestaruudesta. Järjestäjänä toimi Merireserviläiset ja kilpailun sekä MPK-kurssin johtaja oli Jukka Soini. Tatu Korhonen oli tuomari, kivääriammunnan johtaja ja vastasi pistelaskusta. Hannu Sironen oli pistooliammunnan johtaja ja hoiti pistelaskun. Vesa Penttilä toimi kirjurina ja pisteidenlaskijana. Jukka Sinervä avusti.

Onneksi olkoon merireserviläisten joukkueelle ja suuri kiitos toimitsijoille!

Kaikki tulokset löytyvät nettisivuiltamme, mutta mainittakoon, että yhteistuloskilpailun voiton korjasi Åke Smolander. Merireserviläisten Mestariampujan Suomi-kp –kiertopalkinto 2017 meni oikealle miehelle!

Joukkuekilpailun voiton vei Merireserviläiset Smolander, Pentti Partanen ja Jukka Soini.

Ota yhteyttä Jukka Soiniin kun kaipaat lisätietoa ampumakilpailuista. Kilpailuihin kaivataan paitsi osallistujia myös toimitsijoita.

Santahaminaan ampumaan

Merireserviläisillä on mahdollisuus osallistua Santahaminan sotilaspistooli- ja pienoispistooli- pika-ammuntoihin! Ammunnat ovat HRUP:n HelResP:n järjestämiä, aikataulut löytyvät Reservin Sanomista ja netistä. Ammunnat ovat tiistaisin kello 17:15, ne alkoivat keväällä ja jatkuvat syyskuuhun.
Sotilaspistoolikaliiperi on min. 7.65 ja pienoispistooli .22. Taulumaksu on n. 3 €/kerta.

Yksi limoittautuminen riittää koko kaudeksi.

 

Kursseja ja vierailuja

Merireserviläiset Markku Kaasalainen, Matias Kaivos ja Vesa Paavolainen ovat suorittaneet kymmenviikonloppuisen kotimaanlaivurikurssin. Onnittelut puurtamisen johdosta! Tämä on erittäin hyvä asia ajatellen tulevia ajoja linnakevene Lavansaarella ja sen kipparointia.

Merivoimien vuosipäivää vietetään tänä vuonna Vaasassa 8.7.

Viime kesänä saimme kutsun mm. merivartioasemalle Suomenlinnaan, edustimme Merivoimien vuosipäivällä Tammisaaressa, jäsenemme osallistuivat lukuisiin tapaamisiin ja kursseihin  jne. Yritämme tänäkin kautena järjestää mielenkiintoisia vierailuja mahdollisuuksien puitteissa.

 

 

Valokuvakilpailu jatkuu

 Muistakaa osallistua Sinisen Reservin valokuvakilpailuun, aikaa on 31.8. asti. Katso lisää Sinisen Reservin sivuilta.

 

 

Jaosmaksut 

Sinä joka käyt ampumaradalla tai kuulut navigaatiojaokseen, muistathan kympin jaosmaksun  jonka turvin pidämme yllä toimintaa. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme. Kiitos.

Muista myös liiton jäsenmaksu jos se vielä on hoitamatta! RES on tiukentanut seurantaa ja jäsenmaksunsa laiminlyöneitä on armotta poistettu rekisteristä.

 

Sinulle, joka et vielä ole jäsen

Täytä jäsenhakemuslomake yhdistyksen nettisivuilla. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

 

Ampumavuorot Luolassa:  

Kevään viimeiset ruutiasevuorot Luolassa ovat jo takanapäin mutta vielä pääsee harrastamaan ilma-aseammuntaa  25.5. klo 18.00 – 19.30. lma-aseradalle ennakkoilmoittautumista tarvitaan vain mikäli olet ensikertalainen tai tarvitset opastusta ja perehdytystä.

 

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kerhon nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19.

Triangelkampen 2017

Terränglöpning och granatkastning på Kasaberget Grankulla tisdagen 8.8 kl. 18.30.

Orientering i Västerby Ekenäs lördagen 16.9 kl. 10.00.

Luftpistols- och luftgevärsskytte i Västerby skyttehall Ekenäs lördagen 16.9 kl. 12.00.

Avslutningsfest i Dragsvik lördagen 7.10 kl. 19.00.

Övriga tävlingar

Tammet tävlan i Baggby Ekenäs måndagen 21.8 kl.18.30. Deltagaravgift 5 euro.

Skogsstigen på Ramsholmen Ekenäs lördagen 23.9 kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkitPirtti-iltamme Vuosaaressa jatkuvat taas syyskaudella -17 seuraavasti:

 1. 9., 10. 10.(syyskokous), 14. 11. ja 12. 12.(puurojuhla), kukin alkaen klo 18:00. Tervetuloa!

Hyvää kesää toivottaen

HALLITUS

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Syksyn kerhoiltojen esitelmien aiheet ja luennoitsijat löytyvät Reservin Sanomien kesäkuun paperilehdestä. Lämmintä ja ilmailunäytösten täyttämää kesää!

TA-kilta

TA-kilta logowww.takilta.fi

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Maanantaimarssit

Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 10 km lenkki.

Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot Juha Matikainen, juha_matikainen@suomi24.fi.

Sählyvuorot

Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.00–20.00. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut n.25–50v välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätietoja tarvittaessa: jyri.vilamo@gmail.com

Nitrojumpat

Nitrojumpat pidetään perjantaisin klo 18-19:30 Töölöntorinkatu 2:ssa. Paikalla on pukuhuone ja suihku. Lisätiedot Seppo Kulonen, 0400 387 547.

Vääpelikilta ry:n sisäampumavuoro

Töölön sisäampumaradalla on sunnuntaisin 12.00 – 14.30. Mahdollisuus ampua ruutiaseilla .45 ACP kaliiperiin saakka. Kysy ratavuoroista Markku Niemiseltä, puh. 0400 709 782, mardes@kolumbus.fi tai Timo Kyyhkyseltä, puh. (09) 753 7837.

Katso tiedot muista tapahtumista yhdistyksen verkkosivuilta www. vaapelikilta.fi tai ota yhteyttä: pj. Lassi Paavonkallio, 040-512 3358, lassi.paavonkallio@lp-mercatura.fi ja sihteeri Teijo Junnola, 050 538 7429, teiska.junnola@welho.com.

Helsingin Reserviläiset

HELSINGINRESERVILÄISET

Yhteystiedot ajan tasalle:

Yhdistyksen jäsenistölle on lähetetty sähköpostiviestejä mm. piirin muiden yhdistysten tapahtumista. Noin 70 yhdistyksemme jäsenellä on MPY:n ylläpitämässä jäsenrekisterissä väärä sähköpostiosoite.

Jos sinulla on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vuoden 2017 ratavuorot:

Maanantaisin ratavuorot (5.6., 3.7., 31.7., 28.8., 25.9., 23.10., 20.11., 18.12.) Töölön sisäradalla kello 19:00-21:00.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviestillä ratavuoropäivänä klo 14:00 mennessä.

Mukana on oltava voimassaoleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (.22- .45ACP), patruunat ja suojaimet.

Tammikuun vuorolla aloitamme kilpasarjan, josta saat lisätietoja radalla. Palkintona on lahjakortti. Lisätietoja: asevastaavalta, Tomi Sarilahti p.050 385 1313

Syksyllä alkaa lisävuorot Töölössä (10.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12., 19.12) kello 16:30 – 19:00

Jos tarvitset laina-aseen, yhdistyksellä on ase lainaan kyseisille vuoroille. Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli itsellä ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 15 €/50 kpl. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: toni(at)kaso.fi  / 050-553 8838

Yhdistys järjestää syksyllä jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Syksyn vuoroja on varattuna seuraavasti:
21.8., 8.9., 30.10., 27.11., 4.12
Käyntimaksu on 10 € ja hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. 25 €:n käyntimaksuun sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Ratamaksuun ja patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet.

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

Uudet kotisivut on avattu tutussa osoitteessa:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös syksyllä avattu Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset

AMPUMATOIMINTA

Ampumatoiminta on kovassa vauhdissa Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla!

Katso vuorot, valvojat ja ohjeet kotisivuiltamme. Uudet ampujat rohkeasti mukaan!

Kaikilla vuoroilla on jäsenistön käytössä laina-aseita.

VARESCUP JA VARES-WEEKEND

VaresCupin aikataulut on julkaistu ja vuoden ensimmäinen Vares Weekend järjestetään toukokuun 13.-14. viikonloppuna. Lisätietoa kotisivuilta ja sähköpostilla mikko.lehtinen(ät)vantaanreservilaiset.fi

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

ROLLAATTORIMARSSI 31.5. klo 14.00 – 16.00 AUTOLINNAN SENIORI ASUKKAILLE

Armeijan aikoina Autolinnan joukot järjestivät paljon koulutuksellisia moottorimarsseja. Nyt Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää 31.5. klo 14.00 – 16.00 yhdessä Taivallahden Helmen hoitohenkilöstön kanssa rollaattorimarssin Autolinnan Hoivakodin ( Taivallahden Helmi) asukkaille ja näin järjestetään senioreille virkistystä ja ohjelmaa lähialueella. Tule mukaan auttamaan. Apuasi tarvitaan. Tavoitteena on saada vähintään 15 kiltalaista paikan päälle. Kokoonnumme Autolinnan sisäpihalla klo 13.30 ohjeiden antoa varten. Marssista on tarkoitus tehdä toistuva tapahtuma, joka on osa killan Autolinnan perinteiden vaalimista. Marssin aikana voidaan keskustellen tuoda asukkaille ja hoitohenkilöstölle esille alueen aikaisempaa puolustusvoimien ajan toimintaa.

PUOLUSTUSVOIMIEN LIPPUJUHLA 4.6. HELSINGISSÄ

Kannattaa tulla seuraamaan Puolustusvoimien Lippujuhlan paraatia. Näet lippulinnassa myös Autojoukkojen Helsingin killan lipun liehumassa.

 

AUTOMIESTEN AMPUMAKILPAILU 8.6.

Perinteinen Automiesten pistooliampumakilpailu pidetään 8.6.2017 Santahaminan uudella pistooliampumaradalla kello 17:00. Laita jo kalenteriin ylös ja tule paikalle kesäkauden avaukseen. Ilmoittaudu 2.6. mennessä: toimisto@ajhk.fi tai puh 040 7538981 (Harri). Omat aseet. Omat patruunat. Järjestäjän puolelta on tarvittaessa aseet ja patruunat (maksulliset patruunat). Ampumavakuutus on killan puolesta kaikille ampujille (myös killan ulkopuolisille) sisältyen jäsenmaksuun!

KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN ALOKKAIDEN LÄHEISTENPÄIVÄT 8.-9.7.

Kaartin Jääkärirykmentin uusien alokkaiden läheistenpäivät ovat 8.-9.7. Lauantaina klo 11.00-14.00 ja sunnuntaina klo 13.00-16.00 välisenä aikana. Kiltamme on mukana järjestelyissä totuttuun tapaan. Kilta tuo näytteille yhteistoiminnassa Polyteekkarimuseon kanssa ison 7 hengen Marmon E-75 Speedster henkilöauton vm 1927 teemalla : ”SUOMI 100 – MARMON 90”. Autolla on hyvin värikäs ja monimuotoinen historia, joista vähäisimpänä ei ole suinkaan se, että auto on ollut 20- luvun lopulla Kaartin kunniapäällikön Mannerheimin siviilikäytössä. Marmon oli aikansa hyvin arvostettu automerkki ja kilpaili tasapäisesti Lincolnin, Packardin ja Rolls-Roycen kanssa. Tule ja koe harvoin näytteillä oleva entisöity Marmon. Ilmoittaudu 5.7. mennessä numeroon 040 564 3295 tai toimisto@ajkh.fi (huom rajoitettu henkilömäärä sisäänpääsyssä). Muista ilmoittaa myös henkilötietosi ja tällä kertaa myös autosi rekisterinumero, niin pääset portista alueelle ja ajamaan autosi turvalliseen pysäköintiin. Ilman henkilötunnusta alueelle ei pääse.

 

 

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Tuet samalla kiltasi toimintaa. Katso tarkemmin killan kotisivuilta.

KILLAN INTERNETSIVUT www.ajhk.fi

Seuraa säännöllisesti killan kotisivuja, niin pysyt selvillä reaaliajassa, mitä on tapahtunut ja mitä toimintaa on edessä. Lähetä ideoita sivujen kehittämiseksi.

 

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

 

Helsingin Rauhanturvaajat

rauhanturvaajat

Puheenjohtaja/jäsenvastaava Kari Kaiponen, puh. 040 584 8524,kari.kaiponen@pp.inet.fi

Varapuheenjohtaja/taloudenhoitaja Kirsti Kujanpää, puh. 050 305 0327, kirsti.kujanpaa@pp.inet.fi

Sihteeri, tiedottaja Anja Räisänen, puh.050 307 2663, anja.raisanen@kolumbus.fi

VETU Marja-Leena Pihlajamaa, puh.040 724 0223, ml.pihlajamaa@gmail.com

Liiton vertaistuen päivystävä puh.020 769 8111

Messi-illat

Messi-illat pidetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina ravintola Zetorissa, Mannerheimintie 3-5 Kaivopiha,  klo 18 alkaen. Vierailijoiden luennot alkavat klo 19.

Kesäkuukausien messi-illat pidetään omatoimisesti ilman esitelmää.

Syyskauden messi-illat:

5.9. Jukka Valtasaari

3.10. professori Juhani Ilmarinen kertoo liikunnan merkityksestä kaikenikäisten terveydelle

7.11. Mikko Seppälä

5.12. pikkujoulut.

Muuta

27.-28.5. Maailma kylässä -tapahtuma
Esittelijöitä kaivataan. Yhteyshenkilö Poro Varhimo, poro.varhimo@gmail.com tai p. 045 670 8242
29.5. Kansainvälinen Rauhanturvaajien päivä

Hietaniemessä seppeleenlasku klo 12.00. Paikalla kappelin luona oltava klo 11.30.  Pukukoodi kuten alla ja lisäksi ne mustat käsineet. Ilmoittautuminen Kari Kaiposelle 24.5. mennessä tai netin kautta helrt.fi kohdassa ”ilmoittautumiset”.

Iltajuhla ravintola Zetorissa, Mannerheimintie 3-5, Kaivopiha, Helsinki klo 18.00 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla 35 euron illallismaksu 24.5. mennessä yhdistyksen tilille

FI 5021421800033733. Hinta sisältää kolmen ruokalajin illallisen. Pukukoodi on tumma puku ja isot kunniamerkit. Lisätietoja Kari Kaiposelta p. 040 5848524 tai kari.kaiponen@pp.inet.fi

4.6. Lippujuhlapäivän paraati. Rauhanturvaajien marssiosastoon voi vielä ilmoittautua Kari Kaiposelle.
18.-19.8. Suomi 100 vuotta tapahtuma Kansalaistorilla. Tilaisuuteen kaivataan esittelijöitä, varsinkin nuorempaa polvea.

24.9. Veteraanikävely

Seuraa tapahtumia netissä www.helrt.fi ja Facebookissa.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTAA: Lisätiedustelut: Sami Manner sami.manner(ät)gmail.com tai Aarne jörklund baarne(ät)gmail.com

 

AMPUMATOIMINTAA: Ohjatut ampumavuorot jäsenille Töölössä tuttuun tapaan parillisten viikkojen maanantaisin ja perjantaisin kello 19.00–21.30. Maanantaivuoroille ennakkoilmoittautuminen. Tarkista lisäohjeet ja mahdolliset poikkeukset: www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-toolossa/ Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

SALITOIMINTAA: Vakiovuorot ma & ke ja pe Ikisissit (Nitrot) 18.00–19.30 Lisätietoja salitoiminnasta => www.stadinsissit.fi/salitoiminta-jatkuu-jalleen-ansaitun-kesatauon-jalkeen/

Tiedustelut salitoiminnasta Mika Leivo 050-555 2151 mika.leivo(ät)iki.fi

SISSIEN HIHAMERKIT, TEKNINEN T-PAITA ja HISTORIIKKIStadin Sissien uudet hihamerkit saatavissa yhdistyksen tapahtumissa tai tilattavissa postitse. Merkkipari jäsenhintaan 5€ /pari (sisältää pysty- ja vaakamallisen merkin). Lisätietoja www.stadinsissit.fi/jasen-tilaa-itsellesi-sissien-uusi-hihamerkki/ Saatavana myös Stadin Sissien uusi tekninen t-paita, joka soveltuu hyvin mm. hikiliikuntaan, väri harmaanvihreä, hinta 30€. Tilaukset: Juha Matikainen (juha_matikainen(ät)suomi24.fi ) Haluatko Stadin Sissien uuden historiikin? Historiikkia Varjosta valoon, myydään Sissien tilaisuuksissa käteismaksua tai etukäteismaksua vastaan. Kirjan hinta on 50€, postitettuna 60€. Ohjeet kirjan tilaamisesta Sissien nettisivuilla. Voit ostaa kirjan myös Inttistore-­liikkeestä hintaan 60€ (www.inttistore.fi / info@inttistore.fi / puh. 09 4056 2014 / 09 4056 2015)

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Antti Brax 050-5700843 / antti.brax(ät)jippii.fiSissiosasto pj: Jouni Nylén 040-4418522 / sissiosasto(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan mailiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

ESPOON RESERVILÄISET ILMOITTAA:

3.5.2017 ”Grenaderi Karikas” kilpailu Virossa 27. – 28.5.

Sovelletun Reserviläisammunnan (SRA) kilpailu ”Grenaderi Karikas” Virossa, Tarton lähelle Kahnalla 27.5 – 28.5.2017. Ilmoittautumistiedot: http://www.shooter.ee/voistluskalender

Lisätiedot: Erki Vään: erki@its.ee, puh +372 501 4110 Anne-Ly Koorberg: anne-ly.koorberg@esres.fi, puh 050 550 4020

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Tulevia epäsuorantulen kursseja 2017

4.8. 2017 Tykistötaitokilpailu (Hedberg) (MPK kurssi nro: 1600 17 12034)

Aika: 4.8. – 6.8.

Paikka: Porin Prikaati Niinisalo

Lisätiedot: Riina Markkula, riina.markkula(at)gmail.com , 0400-516 097

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna

2017: Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh: 0400 805 124, Oskari Matilainen – VPJ, Janne Hänninen – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi), Patrick Hjelt – rahastonhoitaja, Tapio Laakso – Nuoriso, Jorma Kainulainen – Ase ja urheilu sekä Raine Mönkkönen – Lohjan patteri.