02/2021 uutiset

RUL Plus -jäsenryhmän vakuutukset

RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa. Reserviläisliiton vastaava vakuutus on nimeltään toimintaturva.

Jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta. RUL Plus korvaa vakuutusten osalta aikaisemman Reserviläisten ampumaturvan.

MIKÄ RUL PLUS?
Uusi RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa jatkossa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Osallistumisoikeuden saamiseksi tietyissä lajeissa voi olla erityisvaatimuksia, kuten SRA:ssa, jossa vaaditaan hyväksyttyä SRA ampujan koulutusta. Valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa voi lisäksi olla piirikiintiöitä.

RUL Plus -jäsenyys antaa myös oikeuden osallistua em. liittojen (RUL, RES, RESUL), piirien sekä jäsenyhdistysten niihin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa harjoitetaan ammuntaa ja, joissa vaaditaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) kilpailu- tai harrastelisenssin tai vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa.

Jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta.

KUVA: PASI LINDROOS/RESSUKUVA

KUINKA LIITYN JÄSENRYHMÄÄN?
RUL Plus on siis uusi jäsenryhmä, johon henkilö voi liittyä maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 euroa.

Mikäli et maksanut RUL Plus -jäsenryhmän maksua jäsenmaksun yhteydessä voit liittyä ryhmän jäseneksi maksamalla 25 euroa liiton jäsenmaksutilille käyttämällä jäsenmaksulomakkeessasi olevaa viitenumeroa. Jäsenmaksulaskut löytyvät pdf-tiedostoina omista tiedoistasi eAsiointipalvelusta.

Liittyminen RUL Plus -jäsenryhmään on vapaaehtoista, mutta sitä suositellaan erityisesti aktiivisesti ampumista harrastaville jäsenille.

KUVA: PASI LINDROOS/RESSUKUVA

VAKUUTUS AMPUJAN TURVANA
Lisäjäsenmaksun voi pyytää maksettavaksi myös kesken jäsenmaksukauden ja perusjäsenmaksunsa maksanut jäsen voi näin maksamalla liittyä myös tähän jäsenryhmään. Uusi jäsen voi liittyä ja maksaa tähän jäsenryhmään kuuluvan lisäjäsenmaksun samalla, kun hän maksaa varsinaisen jäsenmaksun.

Jäsenryhmän jäsenet saavat normaalin jäsenkortin lisäksi erillisen kortin, jolla he voivat osoittaa kuuluvansa RUL Plussaan.

RUL PLUS KORTIT
RUL Plus -jäsenryhmän jäsenet saavat muovisen kortin, jolla jäsenet pystyvät osoittamaan jäsenyytensä. Kortti lähetetään jäsenille maalis-huhtikuussa 2021.

Lisäksi kaikki ne jäsenet, joilla on matkapuhelinnumero liiton jäsenrekisterissä saavat käyttöönsä mobiilikortin, joka toimii MagMa-lompakkosovelluksessa. Lisätietoja mobiilikortin lataamisesta ja käytöstä saat täältä.

Lisätietoja RUL Plus -jäsenryhmästä saa liiton toimistosta.
Kuvat: Ressukuva

RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta.

RYHMÄTAPATURMAVAKUUTUS,
VAKUUTUSSOPIMUS 16-722-654-2

Vakuutusehdot:  RT01 Ryhmätapaturmavakuutus, vakuutusehdot

Voimassaoloalue:  Koko maailma
Ikäraja: Ei ikärajaa
Vakuutusturva ja vakuutusmäärät: 
Hoitoturva 5.000 euroa, Omavastuu 0 euroa
Invaliditeettiturva 10.000 euroa
Kuolinturva 5.000 euroa
Edunsaaja: Edunsaajana kuolemantapauksessa ovat vakuutetun omaiset.
Vakuutuskirjasta poiketen edunsaajamääräystä ei voi tehdä.

Voimassaoloalue: Plus- jäsenryhmän jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutukset, jotka ovat voimassa Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton ja näiden piirien ja jäsenjärjestöjen sekä Puolustusvoimien ampumakilpailuissa, kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa ja ulkomailla sekä lajeille ominaisessa harjoittelussa. Vakuutus on voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa.

Harrastustoimintaan luetaan myös harrastuspaikalla harrastukseen valmistautuminen ja harrastuksen lopettaminen.

VASTUUVAKUUTUS,
VAKUUTUSSOPIMUS 16-722-655-0

Vakuutusehdot: YL Yleiset sopimusehdot
Vakuutukseen sovelletaan Pohjolan Ryhmävastuu- ja oikeusturvavakuutusehtoja vastuuvakuutusta koskevin osin.

Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärät: 
Vakuutuskorvauksen enimmäismäärä esinevahingoissa on 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden.

Voimassaoloalue: Kaikkialla maailmassa, pl. USA ja Kanada

Vakuutus on voimassa Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen
Rauhanturvaajaliiton ja näiden piirien ja jäsenjärjestöjen sekä Puolustusvoimien ampumakilpailuissa, kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja
harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa ja ulkomailla sekä lajeille ominaisessa ja harjoitusohjelman mukaisessa harjoittelussa. Vakuutus on voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa.

Harrastustoimintaan luetaan myös harrastuspaikalla harrastukseen valmistautuminen ja harrastuksen lopettaminen.

Jaa uutinen: