03/2016 uutiset

RESUL:n ampumasuunnistuskisat Noormarkussa 30.4.

Noormarkun Seudun Reserviupseerikerho ry ja Noormarkun – Ahlaisten Reserviläiset ry saivat yhteisvastuullisesti ResUL:n parisprinttiampumasuunnistuskilpailun ja henkilökohtaisen ampumasuunnistuskilpailun järjestelyvastuun vuodelle 2016. Kisapäiväksi määräytyi lauantai 30.4.2016. Kilpailut järjestettiin ResUL:n säännöistä poiketen saman päivän aikana. Vappuaaton osuminen kilpailupäiväksi ei onneksi vaikuttanut osallistujamääriin.

Kilpailu järjestettiin entisen Lavian kunnan, nykyisen Porin kaupungin alueella sijaitsevalla Lavian Metsästysseuran ja Lavian reserviläisjärjestöjen isännöimällä ampumaradalla, jonka ympäristöstä oli olemassa suunnistuskartta jo entuudestaan. Maasto oli osittain avokalliomaastoa ja juuri sopivan mukavaa tämän kaltaiseen kilpailuun. Pahimmat tiheiköt ratamestari oli osannut kierää oikeanlaisella ratasuunnittelulla.

asu1

Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyi 15.4.2016. Pääsääntöisesti ilmoittautuminen tapahtui määräaikaan mennessä mutta parisprinttiin ilmoitettiin myös etukäteen nimeämättömiä joukkueita, jotka luvattiin nimetä ”ennen kilpailua”. Sitten kun nimiä viime hetkellä alettiin tiedustella, niitä tuli mutta niidenkin osalta tuli aivan viimehetken muutoksia vielä kilpailua edeltävän päivän iltana. Tämä aiheutti päänvaivaa sekä lähtölistojen tulostuksen suhteen että niiden pudottamista nettiin.

Kilpailuun ilmoittautui 24 parisprinttijoukkuetta ja 64 henkilökohtaiseen kilpailuun. Osa näistä kilpaili kilpailun ulkopuolella, koska eivät edustaneet mitään maanpuolustusjärjestöä eivätkä siten ole mukana ResUL:n tuloksissa.

Kilpailun suojelijaksi oli kutusuttu eversti Olavi Rajala Kankaanpäästä. Teknisenä asiantuntijana toimi Markku Joensuu Kankaanpäästä. Kilpailut johti Arto Ahokas.

Ratamestaritoiminta oli ulkoistettu paikkakunnalla asuvalle Länsi-Lavian Loisketta edustavalle Matti Aholle, joka suoriutuikin työstään loistavasti. Kaikkiaan metsässä oli 24 rastia. Sprinttiratoja oli kaksi, eri radat siis ensimmäiselle ja toiselle osuudelle. Radan pituus oli 2,0 km. Henkilökohtaisessa kilpailussa oli kuusi eri rataa, ratapituuksien vaihdellessa 5,8 – 1,7 km välillä. Radat saivat monelta kilpailijalta erityiskiitokset.

asu2

Järjestäjien taholta oli mukana kaikkiaan 20 toimitsijaa, joista kymmen toimi ampumaradalla ammunnan valvojina ja sakkojen kirjaajina. Toimitsijat jakaantuivat tasan kummallekin järjestelyvastuussa olevalle yhdistykselle (10+10).

Kilpailupäivän aikataulu osoittautui riittäväksi. Sprinttikilpailun kohdistusammunta oli 8.45 – 9.45 välisenä aika. Heti kohdistusammunnan jälkeen pidettiin lyhyt kilpailuselostus ja lähdöt tapahtuivat viiden minuutin välein. Klo 10.00 oli ensimmäinen lähtö, jossa lähetettiin sarjat H ja D, 10.05 lähtivät sarjat H80 ja H100 ja 10.10 sarja H120. Lähdön jälkeen ampumapaikalla oli säpinää mutta taulumäärä osoittautui riittäväksi eikä kenenkään tarvinnut odottaa ampumisvuoroaan. Kilpailu oli klo 11.00 mennessä suoritettu kaikilta osanottajilta.

Klo 12.00 oli isojen varsinainen avajaistilaisuus, joka aloitettiin lipunnostolla ja kisahartaudella. Kisahartauden piti Noormarkun seurakunnan kappalainen, sotilaspastori Tapio Hietalahti. Myös kilpailun suojelija eversti Olavi Rajala piti lyhyen puheen. Tässä yhteydessä pidettiin myös lyhyt kilpailuselostus.

Kilpailuun oli kutsuttu avajaistilaisuudesta alkaen myös kutsuvieraita, joita olivat Satakunnan reserviläispiirien toiminnanjohtaja, paikallisten reserviläisyhdistysten, metsästysseuran ja urheiluseuran puheenjohtajat sekä metsästysmajan isäntä.

Yleisesti ottaen kilpailijat olivat erittäin tyytyväisiä kilpailupäivään ja pitivät molempia kilpailuita hyvinä ja kannatettavina kilpailumuotoina ResUL:n lajikirjossa jatkossakin. Kilpailupäivää siivitti hyvin kaunis keväinen ja aurinkoinen ja lähes tyyni sää lämpötilan ollessa n. + 13 astetta.

Koko järjestelykoneisto oli koko päivän ajan täystyöllistetty mutta siitä huolimatta molemmat kilpailut sujuivat kokonaisuutena ongelmitta sekä aikataulullisesti että järjestelyiltään, johon mielipiteeseen monilla korvapareilla kuultuna yhtyivät varsin monet kilpailijat.

Teksti: Arto Ahokas

Jaa uutinen: