03/2017 uutiset

Naisten Valmiusliiton juhlavuosi alkoi upeasti Leijona 2017 -harjoituksella Panssariprikaatissa Hattulassa 5.–7.5.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naisten Valmiusliiton kevään Leijona 2017 -harjoitus oli liiton tähän mennessä suurin. Harjoituksen suuruuden mahdollistivat loistavat puitteet Panssariprikaatissa ja yhteistyö puolustusvoimien kanssa. Kursseja oli yhteensä 13 ja kokonaisvahvuus 472. Kolmepäiväinen harjoitus tarjosi kattavasti kursseja arjen turvallisuustaitoihin ja poikkeusoloihin liittyen. Leijona 2017 oli järjestyksessään 39. NASTA-harjoitus.

Kurssien tavoitteena on lisätä osallistujien arjen turvallisuustaitoja ja valmiuksia toimia myös poikkeusoloissa. Harjoitus pyritään järjestämään kokonaan naisten organisoimana ja toteuttamana. Leijona 2017 -harjoituksen suuresta osallistujamäärästä huolimatta kurssien ulkopuolelle jäi noin 250 henkeä. Jatkossa liitto pyrkii turvaamaan entistä paremmin ensikertalaisten osallistumismahdollisuudet.

Monipuolinen kurssitarjonta

Leijona 2017 -harjoituksen kurssivalikoimaan kuului muutamassa minuutissa täyttyneiden kyberturvallisuus- ja informaatiovaikuttamisen kurssien lisäksi Koira maamme turvana, Auto & nainen, Jokanaisen selviytymispakki, Selviytyminen maastossa, Makean toiminnan joukot kodissa ja maastossa, Etsintä ja maastoensiapu, Hattulan kunnan arkiturvallisuuskurssi, Vääpelikurssi, Kouluttajakoulutus, Johtajakoulutus sekä harjoituksen organisaatiolle suunnattu kurssi.

Harjoitus oli avoin kaikille suomalaisille naisille. Osallistujien ikähaarukka oli laaja, 15-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin. Se suunniteltiin ja läpivietiin vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutettiin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseina.

Maastopuvut ja yhdessä tekemisen riemu ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista.

Seuraava NASTA-harjoitus järjestetään Siilinjärvellä 1.–3.9.2017, Minnatar 2017, jonne ilmoittautuminen avautuu 19.5.2017 klo.9.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naisten Valmiusliiton 20-vuotisjuhlavuosi

Naisten Valmiusliitto ry täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Liitto juhlistaa pyöreää lukua Säätytalolla järjestettävässä juhlaseminaarissa 19.5.2017. Juhlavuoden aikana liitto osallistuu omalla osastollaan Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuushankkeen alueellisiin tapahtumiin eri puolilla Suomea. Alueellisiin tapahtumiin osallistuminen mahdollistuu Naisten Valmiusliiton aktiivisten alueneuvottelukuntien avulla, jotka kokoavat liiton tapahtumatoimijoita yhteen. Myös kuluvan vuoden NASTA-harjoitukset ovat osa Nuku rauhassa -hanketta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaa uutinen: