03/2017 uutiset

Lippujuhlanpäivän tapahtumat Helsingissä 4.6.

IMG_9537

Kaartin jääkärirykmentti johtaa maavoimien toimintasuunnitelman mukaisesti puolustusvoimain valtakunnallisen lippujuhlan päivän paraatin Helsingissä 4.6.2017. Paraatin vastaanottaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurassaan puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg. Seurueeseen kuuluvat myös Helsingin kaupungin ja sotaveteraanien edustajat.

Paraatijoukkoja komentaa maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Petri Hulkko. Paraativalmistelut ja paraatin toimeenpanon johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja everstiluutnantti Jyrki Kaisanlahti. Paraatin teemana on ”Maanpuolustus kuuluu kaikille”. Paraatissa juhlistetaan Isänmaamme 100-vuotista taivalta.

Paraatikatselmus toteutetaan Senaatintorilla ja ohimarssi suoritetaan Mannerheimintiellä. Kalustoesittely toteutetaan Kansalaistorilla ja alusesittely eteläsatamassa. Lentonäytös toimeenpannaan Kaivopuiston edustalla.

IMG_9612

Paraatiin osallistuu joukkoja ja kalustoa kaikista puolustushaaroista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta seuraavasti:

– Kaartin jääkärirykmentti

– Porin prikaati

– Panssariprikaati

– Karjalan prikaati

– Maasotakoulu

– Utin jääkärirykmentti

– Ilmavoimat, Ilmasotakoulu, Karjalan lennosto

– Merivoimat, Rannikkoprikaati

– Maanpuolustuskorkeakoulu

– Rajavartiolaitos, Raja- ja merivartiokoulu.

Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukkojen lisäksi paraatiin osallistuu maakuntakomppania, maanpuolustusjärjestöjä, rauhanturvaajia, Maanpuolustusnaisten sekä Naisten valmiusliiton ja Sotilaskotiliiton edustajia. Lisäksi kalustoesittelyyn osallistuvat Helsingin poliisilaitos ja Helsingin pelastuslaitos. Sotiemme veteraanit ja lotat osallistuvat juhlapäivän tilaisuuksiin kunniavieraina. Paraatin vahvuus on noin 1313 henkilöä, 50 ajoneuvoa, 24 ilma-alusta ja 11 alusta.

IMG_9656

 LIPPUJUHLAN PÄIVÄN OHJELMA 4.6.2017 AIKA TAPAHTUMA PAIKKA
08.00 Merivoimien juhlallinen lipunnosto Eteläsatama
09.00 Seppeleenlaskutilaisuus Hietaniemi
09.00 Alusesittely avataan Eteläsatama
10.00 Juhlajumalanpalvelus Tuomiokirkko
10.00 Kalustonäyttelyt avataan Kansalaistori, Etelä-satama
10.50 Ilmavoimien ja Maavoimien lentonäytös Kaivopuisto
12.00 Paraatikatselmus Senaatintori
12.45 Sotiemme veteraanien kahvitilaisuus Musiikkitalo
13.30 Ohimarssi Mannerheimintie
15.00 Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueen kon-sertti Kansalaistori
18.00 Kalustonäyttelyt ja alusesittely sekä konsertti päättyvät Kansalaistori, Etelä-satama
14.30 Puolustusvoimain komentajan vastaanotto Pääesikunta

Puolustusvoimain komentaja ja Helsingissä palveleva kenraalikunta laskevat seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle Puolustusvoimain lippujuhlan päivään liittyen sunnuntaina 4.6.2017 kello 09.00. Maanpuolustusjärjestöt laskevat seppeleet tilaisuuden ohjelman mukaisesti. Seppeleenlaskutilaisuus on osa 4.6.2017 Puolustusvoimien lippujuhlan päivän juhlallisuuksia Helsingissä.

IMG_9616

Jaa uutinen: