Kesäyön marssi Tuusula 12.6.2021

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria.

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista

Käy myös Tuusulan Kesäyön marssin Facebook-sivulla; siellä lisää kuvia sekä päivityksiä mm. koronaan varautumisesta.

Eripituisia matkoja löytyy kaikille 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan.

Tänäkin vuonna tarjolla viime vuoden uutuusmatka eli kolmen marssin Extremepaketti: 20 km + 20 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km!  Extremepaketti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja, esimerkiksi Nijmegeniä.

Ohjelmassa on myös kenttäkelpoisuusmarssi polkupyörällä, joka on tarkoitettu kaikille asevelvollisille, joilla on normaali terveydentila. Marssin suorittaneille asevelvollisille anotaan 1 rinnasteinen kertausharjoituspäivä.

Marssimatkat ja hinnat (ilmoittautumislinkit päivittyvät lähiaikoina)

  • 10 km                       20 €
  • 25 km                       42 €
  • 35 km                       47 €
  • 48 km                        52 €
  • Extreme-paketti       100 €
  • Polkupyörämarssi     50 €

 Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.5. klo 16.00; sen jälkeen ilmoittautuminen ja maksu on mahdollista paikan päällä kortilla 5 €:n lisämaksulla.

Joukkueiden (vähintään 8 henkeä) ilmoittautuminen aki.makirinta@mpk.fi Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: etunimi, sukunimi, puhelin, syntymäaika ja sähköposti. Jos joukkueessa on yli 12 henkilöä, yksi joukkueen jäsen on ilmainen. Yli 15 henkilön joukkueesta kaksi marssijaa ovat ilmaisia.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta, vakuutus, maalissa keittoruoka, peseytymismahdollisuus sekä kunniakirja, kankainen marssimerkki ja marssimitali.

Polkupyörämarssijat: kurssilaiset saavat eväspaketin matkaansa ja vastaavat huollosta itse marssin aikana. Marssilla on toteutetaan vesitäydennyksiä.
Marssin jälkeen on tarjolla ruokailu ja sauna.

Reitit (pienet reittimuutokset mahdollisia)

10 km siviilit/sotilas
Reitti: Unkkakallio-Sikokallio-Tuusulan itäväylä- Saviriihentie-Järvenpääntie -Tuusulanväylä.

20 km Extreme-paketin kaksi ensimmäistä osaa pe 11.6.  iltana ja la 12.6. aamuna
Reitti: Puolustusvoimien Kurssikeskus, Rantatie, Järvenpääntie, Sibeliuksenväylä, Rantapuisto, Rantakatu, Vanhakyläntie, Paijalantie, Koskenmäentie, Järvenpääntie, Rantatie, Puolustusvoimien Kurssikeskus

25 km 
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku-Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Kansanopistontie-Järvenpääntie-Ristinummentien ylitys-Järvenpääntien alikulku-Rantapolku-Rantatie-Krapi-Kirkkotie-Gustavelundinpolku-Kirkkotie-Lukkarintie-Sollentunanpolku-Augustowintie-Augustowinpolku-Koskenmäentie-Koskelantie-Jokipolku-Nahkurintie-Hyryläntie-Pähkinämäentie-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

35 km
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku- Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Tuomalantie-Tuomonpolku-Tuomonkatu-radanvarren hiekkatie-Aallottarenpolku-Kuskinpolku-Ainolantie-Ainolanväylän alikulku-Sibeliuksenväylän alikulku-Sibeliuksenväylä Rantapuisto-Rantakatu-Vanhankyläntie-Linjahaantie-Linjahaanpolku-Stålhanenraitti-Annitädintie-Stålhanentie-Vanhankyläntien alikulku-Vanhankylästie-Vanhankyläntien alikulku-Lammaskalliontie-Vanha Ruskelantie-Paijalantie-Kaurapellontie-Rantamontie-Paijalantie-peltotie-Kavaankallion polkuja, Halkivahantaival-Nummenharjun polkuja-Kalamestarintie-Kalamestarinpolku-Koskenmäentien ylitys-Koskelantie-Jokipolku-Nahkurintie-Hyryläntie-Pähkinämäentie-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

48 km
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku-Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Tuomalantie-Tuomonpolku-Tuomonkatu-radanvarren hiekkatie-Aallottarenpolku-Kuskinpolku-Ainolantie-Ainolanväylän alikulku-Sibeliuksenväylän alikulku-Sibeliuksenväylä-Rantapuisto-Rantakatu-Vanhankyläntie-Puolimatkantie-Äijänsaarentie-piha- ja peltotie-Vanha Siltalantie-Vanhankyläntien alikulku-Lammaskalliontie-Vanha Ruskelantie-Paijalantie-Kaurapellontie-Rantamontie-Paijalantie-peltotie-Kavaankallion polkuja-Hämeentien ylitys-Hämeentie-Envallinkuja-Turaniementie-Rusutjärventie-Koivumäentie-Nahkelantie-alikulku-Nahkelankuja-Nahkelanraitti-Marjalantie-Hernemäentie-Lahelantie-Sointulantie-Jussilanpolku-Jussilantie-Mikkolantie-Pähkinämäentien ylitys-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Reittikartta lähetetään kurssikirjeen mukana sähköpostitse ennen marssia. Reitit löytyvät myös paperisesta käsiohjelmasta, joita saa marssitoimistosta.

Marssireitti on myös merkitty opasviitoin, mutta koska on mahdollista, että opasteet ”häviävät”, niin seuraa reittiä myös kartasta. Osassa opasteissa on myös matka  merkittynä omalla värillään (10, 25, 35, 48 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta ja väriä.

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden liikenneohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu ainakin pidemmille matkoille osallistuessasi.

Polkupyörämarssilaiset:
Pyörämarssi suoritetaan osastona sotilasvarusteissa omalla polkupyörällä. Pyöräiltävä matka 100 kilometriä, aikaa suoritukseen on kymmenen tuntia. Marssireitillä on soratieosuuksia, joten pyörän on oltava sopiva niillä ajoon.

Lähtö ja ilmoittautuminen

Lähtöpaikka: Tuusulan Urheilukeskus os. Kilpailukuja, 04300 Tuusula.

Ilmoittautuminen klo 15.00 mennessä, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Saapumalla hieman aikasemmin voit välttää ruuhkaa ilmoittautumisessa.

Lähtö tapahtuu urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä klo 16.00 kuitenkin porrastetusti matkan pituuden mukaan. Kaikkien marssijoiden alkuverryttely alkaa klo 15.45 ennen lähtöaikaa.

Extreme-marssijat:

Perjantai 11.6. I kierros
klo 15.00 – 17.00 Ilmoittautuminen Puolustusvoimien Kurssikeskuksessa (Rantatie 66, Tuusula)
klo 18.00 Lähtö kiertämään Tuusulanjärveä

Lauantai 12.6. II kierros
klo 08.00 Lähtö kiertämään Tuusulanjärveä

Lauantai 12.6. III kierros (omavalintainen matka 25/35/48 km)
Klo 12.00 – 15.00  Ilmoittautuminen Tuusulan Urheilukeskuksessa
klo 16.00 Lähtö tapahtuu Tuusulan Urheilukeskuksen urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä

Polkupyörämarssijat:

7.00 kurssin vastaanotto avataan (Tuusula PV.n kurssikeskus)
07.30 aloitetaan varustaminen
08.30 varopuhuttelu, marssikäsky
09.00 lähtö
14.00 (noin) puolivälin vesitäydennys
19.00 (noin) maali
20.30 ruokailu (Tuusulan Urheilukeskus)
21.00 sauna ja kurssin päätös (Tuusula PV.n kurssikeskus)

Maali

Maalipaikka: Tuusulan Urheilukeskus os. Kilpailukuja, 04300 Tuusula.

Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa! Maalissa saat kunniakirjan ja mitalin (25 km, 35 km ja 48 km reittiläisille.) Marssijoille on maalissa tarjolla keittoruokaa sekä mahdollisuus peseytymiseen.

Maali sulkeutuu sunnuntaina 6.9. kello 06.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan maalin viimeisen marssijan saavuttua.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Tuusulan urheilukeskuksen jäähallissa. Muista ilmoittautua toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.

Toimisto on avoinna la 12.6. kello 13.00 – su 6.9. kello 06.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Pysäköinti

Tuusulan urheilukeskuksen yhteydessä on maksuton pysäköintialue.

Majoitusmahdollisuus (vain Extrememarssijoille)

Perjantai-lauantaiyön majoittuminen tapahtuu Puolustusvoimien Kurssikeskuksen liikuntasalissa. Kauempaa tulleiden marssijoiden on mahdollista yöpyä siellä myös kolmannen marssiosuuden jälkeen. Majoitetuille tarjotaan Kurssikeskusessa erillinen iltapala perjantaina, aamupala lauantaina sekä keittolounas lauantaina  klo 13.00 Tuusulan Urheilukeskuksessa.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Samassa rakennuksessa ovat myös pukuhuoneet, ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen ruokailu.

Extrememarssijoilla on mahdollisuus saunoa Kurssikeskuksessa perjantai-iltana ja sunnuntaina.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Taistelukoululla kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

Huolto ja wc:t

Huoltopisteet ovat noin 6 – 7 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä, mustikkakeittoa, näkkileipää, suolakurkkuja, suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on Bajamajat.

Vaatetus / varusteet

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita. Polkupyörämarssijat: katso varustemääräykset täältä

Ruokavalio ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Marssin turvallisuusohje nähtävillä marssitoimistossa sekä käsiohjelmassa.

Yhteyshenkilöt

Marssin johtaja
Aki Mäkirinta
p. 040-5868 282
aki.makirinta@mpk.fi

Marssisihteeri
Riitta Jansson
riitta.jansson@kolumbus.fi

Polkupyörämarssi:

Kurssinjohtaja

Kurssin hallinto
Aki Mäkirinta