05/2017 uutiset

Veteraanikävely Helsingissä 24.9.

Helsingin Rauhanturvaajat olivat järjestäneet tämän vuotisen Veteraani-kävelyn, aiemmista kaupungin keskustan kävelyistä poiketen, Hietaniemen hautausmaalle.  Hienon aurinkoisen ja lämpimän sään ansiosta kappelin luo kokoontuikin noin 50 henkeä valmiina lähtemään kierrokselle. Rauhanturvaajien lisäksi oli lehti- ilmoituksen ansiosta lähtenyt mukaan muutama ulkopuolinenkin, mm. 92-vuotias sotaveteraani Suomi-verkkarissaan. Oppaaksi oli saatu majuri Ville-Veikko Kirvesmies.

Kierroksella tutustuttiin etupäässä jääkäreiden ja Vapaussodan merkkihenkilöiden hautoihin ja kuultiin aina kyseisen henkilön historiaa. Ville-Veikko Kirvesniemi toimii mm. Vapaussodan Helsingin seudun perinneyhdistyksessä ja on mukana vuoden 1918 museohankkeessa . Hän on myös ollut rauhanturvaajana Afganistanissa. Kävelyyn osallistuneista tuskin monikaan oli juuri näitä hautoja ennen kierrellyt. Opastus oli hyvin mielenkiintoinen eikä liian raskas, vaikka kierros kesti reilut kaksi tuntia.

Opastuksen päätyttyä Helsingin Rauhanturvaajien puheenjohtaja Kari Kaiponen jakoi kaikille osallistujapinssit. Muutama henkilö näkyi vielä omatoimisesti käyneen hautausmaan ns. Presidenttipihassa, jonne viimeisimpänä on haudattu Mauno Koivisto.

Teksti  Anja Räisänen

Jaa uutinen: