2022-03

Uudet SRA-ampujat suorittivat onnistuneesti ampumakokeen

Helsingin Seudun Reserviläispiirin paikallisyhdistys EAPAK ry järjesti alkuvuoden aikana SRA-ampujakurssin. Kurssin toteutusta lähestyttiin tällä kertaa hieman eri tavalla ja osallistujille järjestettiin noin neljän kuukauden ajan valmentavaa koulutusta. Halukkaita kurssille oli enemmän kuin paikkoja, joka nykyisin taitaa olla sääntö kuin poikkeus. Se kertoo reserviläistoiminnan ja ampumaharrastuksen herättämästä mielenkiinnosta ja vetovoimasta.

Tämän kertainen kurssi huipentui huhtikuun lopussa pidettyyn ampumakokeeseen. Kurssin suhteellisen pitkä ajallinen kesto ja runsaat ampumaratapäivät vaativat osallistujien lisäksi myös kurssin henkilöstöltä suuren ajallisen panostuksen ja sitoutumisen. Tulokset kuitenkin puhuvat puolestaan, kaikki kokeeseen osallistuneet läpäisivät kokeen, eikä minkäänlaisia vaarantavia virheitä sattunut.

Kurssille osallistui hyvin motivoituneita henkilöitä ja kaikki olivat hyvin avoimin mielin sekä tarkkaavaisina paikalla. Osallistujilta saatu palaute on ollut positiivista ja rakentavaa, erityisesti kurssin pitkää kestoa pidettiin hyvänä asiana ja osallistujat kertoivat saaneensa riittävästi henkilökohtaista opastusta ja koulutusta.

Viime vuosia kurittaneet rajoitukset olivat jo edellisellä EAPAKin järjestämällä kurssilla aiheuttaneet sen, että teoriakoulutus ja -koe järjestettiin etätapahtumana. Kokeesta toteuttamaamme sähköistä versiota on onnistuneesti jo ehtinyt käyttää toinenkin piirin paikallisyhdistys.

Varmistuksena kurssin onnistuneelle läpiviennille saatiin Helsingin Seudun Reserviläispiiriltä lainaan riittävä määrä pistooleja sekä muita tarvittavia varusteita. Myös ampumaratavuorojen vaihto piirin muiden yhdistysten kanssa onnistui erinomaisesti.

Teksti ja kuva: Antti Karkkolainen, EAPAK

Jaa uutinen: