Siirry sisältöön

Toimintakalenteri 3/2022

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

Senioriupseerien kerho
https://www.rul.fi/senioriupseerit/

Hyvät senioriupseeriveljet !

19.05.2022
Senioriupseerien kerhon kevään ohjelma päätetään Töölön auditoriossa 19.5.2022 alkaen klo 17:00 järjestettävällä kerhoillalla, jonka aikana kahden esitelmän puitteissa käsitellään Venäjän länsisuhteita ja niihin liittyvää retoriikka sekä mielipidevaikuttamista.

Ensimmäisessä esitelmässä ”Onko Venäjän ja lännen vastakkainasettelu ikuinen ?” pyritään löytämään median päivittäistä uutisointia syvemmin taustaa Venäjän omaksumille länsisuhteille. Esitelmöijänä on kirjailija, suomentaja Jukka Mallinen

Toisessa esitelmässä ”Weaponized news: Russian television, strategic narratives and conflict reporting” käsitellään Venäjän valtiollisten medioiden, ennen muuta television, uutisointia kahdesta kansainvälisestä konfliktista, joihin Venäjä oli osallistunut, Ukrainasta ja Syyriasta. Esitelmöijänä on FT Irina Grigor. Esityskielenä on englanti.

Tilaisuuteen voi osallistua sekä paikalle saapuen että myös etänä Teams-sovelluksen kautta, jonka linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuuteen edellytetään sekä Töölön auditorioon saapuvilta että etänä osallistuvilta etukäteisilmoittautumista viimeistään 24 tuntia ennen tilaisuuden alkua sähköpostiosoitteeseen venalaisenhannu@gmail.com
Ilmoittautumisen yhteydessä merkitkää osallistutteko siihen paikalle tullen vai etänä.

24.08.2022
Kerhon syyskauden ohjelma käynnistetään 24.8.2022 Töölön auditoriossa järjestettävällä miniseminaarilla, joka käsittelee Venäjän käynnistämää Ukrainan sotaa ja sen turvallisuuspoliittisia seurannaisvaikutuksia. Seminaarin ohjelma tarkentuu kesän kuluessa. Tarkkailkaa sähköpostianne sekä piirin tiedotteita.

28.-31.8.2022
Sotahistoriallinen retki (Senioriupseerien kerhon ja Reservin Sanomien lukijamatka) Ahvenanmaalle (avec.). Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät toisaalla tässä lehdessä.

Artikkelikirja
Lisäksi haluamme muistuttaa, että artikkelikirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan” on saatavilla tapahtumailtoinamme auditoriosta käteishintaan 20 €/kpl kainaloon annettuna sekä Suomen Reserviupseeriliiton toimiston kautta hintaan 29 €/kpl kotiin kannettuna.

Aurinkoista ja lämmintä kesää !
Pitäkää itsenne terveenä !!

Hallitus

Kanta-Helsinki

Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/khru/

Kenttäkelpoisuus: MPK järjestää Military Crosstraining harjoituksen 1.6.2022 klo18:00-20:00 yhdessä Santahaminassa. Harjoituksen tavoitteena on antaa perusteita sotilaallisen toimintakyvyn parantamiseksi ja harjoitus on helppo soveltaa omaan kuntotasoon sopivaksi. KHRU kannustaa jäseniään osallistumaan harjoitustapahtumaan. Ilmoittautuminen tapahtuu MPK:n järjestelmän kautta (Ilmoittaudu 15.05. mennessä) (https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/157141).

KHRU100: Arkistointiprojekti on saatu päätökseen, ja pyydämme KHRU:n jäseniä etsimään kuvia ja kirjallista materiaalia yhdistyksestä menneiltä vuosilta. Materiaalia kaivataan tutkijan ja historiikin käyttöön. Yhteydenotot hankkeeseen liittyen: khru100@khru.fi.

Töölön pistoolivuorot: Helpoin tapa tutustua ammuntaan on ilmoittautua yhdistyksemme ampumavuoroille. Sinun ei tarvitse olla kokenut ampuja, vaan voit tulla tutustumaan toimintaan, ja saat opastusta tarvittaessa aivan perusteista lähtien. Loppukevään vuorot Töölön radalla: ke 25.5. klo 16:30-19 ja ke 22.6. klo 16:30-19
Jos sinulla ei vielä ole omaa kalustoa, niin vetäjät varaavat kaluston valmiiksi vuorolle. Et tarvitse mukaan kuin kuulosuojaimet ja suojalasit. Yhdistyksen patruunoita voi käyttää korvausta vastaan, muista mainita tarpeesta ilmoittautuessasi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen vuorolle sähköpostilla, viimeistään kyseisen viikon maanantain aikana: ampumaupseerit@khru.fi.
Vuoroja on kevään aikana tavallista vähemmän, KHRU:n SRA-ampujakurssin vuoksi. Kurssille ilmoittautui KHRU:sta 10 henkeä ja yhteensä piirin yhdistyksistä 60 ampujaa. Suuren kiinnostuksen vuoksi tutkimme mahdollisuutta uuden kurssin järjestämiseksi.

Padasjoen ampumaleiri: KHRU järjestää perinteisen ampumaleirin Padasjoella 5.–7.8.2022. Leiri on erinomainen tapa tulla mukaan toimintaan, ja päästä rauhassa tutustumaan erilaiseen kalustoon. Tapahtuma pidetään viikonlopun aikana, jolloin on runsaasti aikaa kysellä ja harjoitella eri ammunnan muotoja. Leiri on myös hyvä tapa tutustua toisiin jäseniin. Kutsumme mukaan vierailijoita myös Viron reserviupseereista (EROK). Vuoden 2021 teemana oli RUL90-juhlavuosi. Voit lukea tapahtumasta Helsingin Reservinsanomien 3/2021 artikkelista ”Pitkää KHRU:n ja EROK:n yhteistyötä Padasjoella”: https://issuu.com/marsk1/docs/helsingin_reservin_sanomat_3-2021/s/13594191
Kilpailu- ja koulutustuki: Yhdistyksen jäsenet voivat hakea tukea kilpailu- ja koulutuskustannuksiin. Tuki on 20€/kerta ja tukea voi saada kaksi kertaa vuodessa. Kilpailuissa pitää kilpailla KHRU:n nimissä ja koulutukseksi hyväksytään johtajakoulutus, esim päällikkö- ja esikuntakurssit. Tiedot, lyhyt kuvaus ja kuitti riittävät. Hyviä kisoja ja koulutuksia!

Munkkivuori

Munkkivuoren Reserviupseerit ry

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/ihru/

Kaatuneiden muistopäivä

Tervetuloa kunnioittamaan sodissamme kaatuneita sankarivainajia Kulosaaren hautausmaalle Leposaareen Kaatuneiden muistopäivänä, sunnuntaina 15.5. kello 12:00. Tilaisuudessa lasketaan seppele sankaripaadelle ja kuullaan lyhyet puheenvuorot reserviläisten edustajilta sekä suomenkielisiltä ja ruotsinkielisiltä seurakunnilta.
Varustus vapaa, mutta siisti ja juhlallinen.

Ammunnat

Töölö:
IHRU:lla on vuoro Helsingin Reserviupseeripiirin (HRUP) sisäradalla Töölössä joka torstai.
Parittomien viikkojen torstaisin klo 19 – 21 kalustona ovat pääasiassa pienoispistoolit (.22 cal).
Parillisten viikkojen torstait klo 20 – 22 ovat toiminnallisen ammunnan vuoroja.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saat lähettämällä sähköpostia: ammunta@ihru.fi

Santahamina:
IHRU:n ampumavuorot Santahaminan kivääriradalla kevätkaudella 2022:

Perjantai 13.5. klo. 17
Tiistai 24.5. klo. 17

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saat lähettämällä sähköpostia: ammunta@ihru.fi

Ilma-aserata:
Ilma-aseammunnat järjestetään Puotilan radalla parittomien viikkojen torstaisin klo 17.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saat lähettämällä sähköpostia: ammunta@ihru.fi

Ystävällisin terveisin,
Toivo Haimi
Yliluutnantti res.
Puheenjohtaja, Itä-Helsingin Reserviupseerit ry

GSM 0406865995
toivo.haimi@ihru.fi

Tikkurilan Reserviupseerikerho

Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb ry
http://www.tiruk.fi/

Kaatuneitten muistopäivä sunnuntaina 15.5.2022. Kaksikielinen jumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa klo 10.00. Sen jälkeen n. klo 11 kunnianosoitus seppeleenlaskuineen Pyhän Laurin sankariristillä ja välittömästi sen jälkeen Ruskeasannan sankarimuistomerkillä.

Järjestämme 18.5.2022 klo 18.00 alkaen Maaottelumarssin Tikkurilassa. Lähtö on Heurekan P-paikalta pohjoispäästä. Matka on 10 km ja reitti on Keravanjoen etelä puolta kohti Tammistoa ja sieltä takaisin joen pohjoista puolta pitkin kävely/pyöräilytietä. Reitti on hienoa joen reunamaisemaa. Omat eväät ja juomat mukaan. Syksyllä 7.9.2022 klo 18.00 marssitaan sama reitti uudelleen.

VETRES järjestää kevätretken Panssarimuseoon Parolaan ti 24.5. Bussi lähtee Korsosta klo 8.00 ja kiertää Tikkurilan Uimahallin parkkipaikan klo 8.20 sekä Myyrmäen ja Martinlaakson asemien kautta. Opastettu kierros klo 10.15 kestää n. 1,5 tuntia, minkä jälkeen omaehtoista tutustumista ja mahdollisuus kahvitteluun. Hinta 20 euroa. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle, 040-586 9252 tai skulmala48@gmail.com

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä valtakunnallinen paraati lauantaina 4.6.2022
Klo 12.00 Paraatikatselmus Helsingissä Senaatintorilla
Klo 13.30 Ohimarssi Mannerheimintiellä (vastaanotto Marskin patsaan kohdalla)
Klo 10-18 Kalustonäyttely Kansalaistorilla
Klo 10-18 Alusesittely Katajanokan laiturissa ja Kauppatorin alueella

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi
Prosenttiammunta on 17.5.2022 klo 19.00
Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla toukokuun loppuun saakka. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan!
Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh.0505602047.
”Tulta toukokuussa” kilpailu; ammu mahdollisimman monta kertaa toukokuussa vähintään 10ls/pv. Ilmoita tuloksesi RUL:n sivuilta saatavalla kaavakkeella. Näin osallistut piirien, kerhojen ja henkilökohtaiseen kilpailuun.
Syksyn ensimmäinen ampumavuoro on tiistaina 6.9.22 klo 19.00
Pysytään terveinä.

Tapiolan Reserviupseerit

Tapiolan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/tapiola2/

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/toolo/

Viestiosasto

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry
https://www.rul.fi/viestiosasto/

1. Avoin esitelmä: Väestönsuojelujärjestelyt ja kalliosuojakoulutus Helsingissä ti 17.5.2022 klo 18
HRUP Varautumistoimikunta ja HRUP:n Viestiosasto järjestävät avoimen esitelmätilaisuuden Pohjois-Haagan yhteiskoululla, os. Pietari Hannikaisentie 6, 00400 Helsinki tiistaina 17.5.2022 klo 18.00 alkaen. Ilmainen pysäköinti koulun pihalla. Huomaa tapahtuman muuttunut pitopaikka.

Esitelmän pitäjinä ovat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen varautumisen ja väestönsuojelun suunnitteluyksikön päällikkö Petri Parviainen sekä MPK Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin päällikkö Vesa Sundqvist.

Kahvitarjoilu.

Voit seurata esitelmää vaihtoehtoisesti myös webinaarina (Teams). Aikaisemmasta tiedosta poiketen tapahtumaan edellytetään ennakkoilmoittautumista myös etäosallistujilta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan mm. kahvitarjoilua varten lähetetään sähköpostitse osoitteeseen: tapahtumailmo ät hrup piste fi. Ilmoittautumisesta tulee ilmetä koko nimi, HRUP/HELRESP jäsenyhdistys, osallistumistapa (”Haaga”/”Webinaari”) sekä tieto, mihin tapahtumaan ilmoittautuu (”Väestönsuojelu 17.5.”). Ilmoittautumisten tulee olla perillä viimeistään 14.5.2022 klo 23.59 mennessä.

Webinaarilinkki lähetetään etäosallistujille sähköpostitse viimeistään 8 h ennen tilaisuuden ilmoitettua alkamisajankohtaa.

Aikaisemmat ilmoittautumiset Töölöön huomioidaan osallistujina paikan päällä Haagassa. Mikäli haluat muuttaa ilmoittautumistasi, lähetä uusi ilmoittautumisviesti samasta sähköpostiosoitteesta, kiitos. Tervetuloa!

2. Hanki uusi jäsen, niin saat palkinnon tai ehkä jopa kaksi!

Hanki kerhollemme uusi jäsen, niin saat RUL:n lahjakortin Varustelekaan ja sen lisäksi voit voittaa Viestiosaston 50 € lahjakortin valinnaiseen liikkeeseen! Uudet jäsenhakemukset kirjataan sivulle https://www.rul.fi/jasenhakemus/.

Osallistut jäsenhankintakilpailuun, kun toimintaan mukaan saamasi uusi jäsen kirjaa sinun tietosi jäsenhakemuksen tietoihin kohtaan ”Jäsenhankkijan nimi”. Myös sinun jäsennumerosi tarvitaan. Viestiosaston hallituksen pitää luonnollisesti myös hyväksyä jäsenhakemus ja se edellyttää Suomessa suoritettua upseeritutkintoa.

RUL maksaa seuraavan vuosittaisen palkkion jäsenhankinnasta.
1 uusi jäsen: 10 € lahjakortti Varustelekaan
3 uutta jäsentä: 30 € lahjakortti Varustelekaan
5 uutta jäsentä: 50 € lahjakortti Varustelekaan
10 uutta jäsentä: 100 € lahjakortti Varustelekaan

Viestiosasto palkitsee yllä olevan lisäksi yhdistyksen uusien jäsenten hankinnasta seuraavasti.
Kaikkien 1 – 5 jäsentä hankkineiden kesken arvotaan 1 kpl 50 € lahjakortti.
Kaikkien yli 5 uutta jäsentä hankkineiden kesken arvotaan 1 kpl 50 € lahjakortti.
Sama henkilö ei voi siis osallistua molempiin Viestiosaston arvontoihin.

3. Viestikoulutus ja kurssit
Maksuton verkkokurssi kansalaisen kyberturvallisuus

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa osaamista turvalliseen toimintaan digitaalisessa maailmassa. Opiskele verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.
Lue lisää: Kansalaisen kyberturvallisuus: Maksuton kurssi digiturvaosaamiseen

MPK:n kursseja
Koronatilanne vaikuttaa edelleen kurssien toteutumiseen, kannattaa seurata MPK:n sivuja ja katsoa koulutuskalenterista itseäään kiinnostavia kursseja. Tässä muutama keväällä alkava, viestintään ja johtamisjärjestelmiin liittyvä kurssi, joiden ilmoitttautumisaika päättyy lähiaikoina:
https://mpk.fi/
MPK tarjoaa laadukkaan lähiopetuksen lisäksi verkko-opiskelumahdollisuuksia. Mielenkiintoisia aiheita löytyy seuraavasta linkistä: https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

4. Tulta toukokuussa!
Tulta toukokuussa! on koko toukokuun 2022 voimassa oleva kilpailu, jonka aikana paikallisia reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksiä kannustetaan järjestämään jäsenistölleen ampumatilaisuuksia.

Jokaista reserviläistä kannustetaan suorittamaan mahdollisimman monta, mutta vähintään yksi kymmenen laukauksen sarja toukokuun aikana. Jokaisesta päivästä, jolloin on ampunut vähintään kymmenen laukausta, saa suoritusmerkinnän oman yhdistyksen kokonaissuoritusmäärään.

Viestiosasto järjestää toukokuussa kaksi kaikille avointa vakiovuoroa tiistaina 10.5.2022 ja tiistaina 24.5.2022 sekä SRA-vuoron omalla aseella ampuville SRA-kortillisille lauantaina 7.5.2022. Näistä lisätietoa alempana.

Ammuntoihin osallistumisesta tullaan keräämään ilmoitukset erillisellä verkkolomakkeella, johon löytyy linkki toukokuussa liiton verkkosivuilta.

Aktiivisimmat ampumasuorituksia keränneet piirit ja yhdistykset palkitaan liittojen toimesta rahapalkinnoin. Yksittäiset ampujat osallistuvat lahjakortti- ja tuotepalkintojen arvointoihin. Jokainen päiväkohtainen suoritusmerkintä on yksi arpa.
Tapahtumasivulle: https://www.rul.fi/vuoden-2022-toimintakykytapahtumat/tulta-toukokuussa/

Tulta toukokuussa! -tapahtuman aikana järjestetään myös ammunnan turvallisuutta käsittelevä kampanjan sosiaalisessa mediassa, sekä webinaareja ammuntaan ja sen harrastamiseen liittyen. Webinaarit ovat avoimia kaikille RUL ja RES jäsenille ja niistä lähetetään erillinen tiedote jäsenistölle.
Webinaari I: Ammunta harrastuksena ja sen aloittaminen, 9.5.2022 klo 18-18.45
Webinaari II: Yleisimmät asetyypit ja turvallinen aseenkäsittely, 23.5.2022 klo 18-18.45

5. Viestiosaston ampumavuorot 2022
Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Ampumavuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00-21:30 Töölön ampumaradalla.

Vuoroille voivat osallistua kaikki Viestiosaston jäsenet taitotasoon katsomatta – ampumaupseerimme opastavat niin ensikertalaisia kuin kokeneempia ampujia tarpeen mukaan. Huomatkaa kuitenkin, että koronatilanteesta johtuen tulee kaikilla olla omat suojalasit ja kuulonsuojaimet.

HUOM! Koronaviruksen takia vuoroilla on voimassa seuraavia rajoituksia:

Ampumaan ei saa tulla mikäli on hengitystieoireita!
• Kaikilla tulee olla omat henkilökohtaiset suojalasit ja kuulosuojaimet
• Suojakäsineitä (esim. ampujankäsineet tai kerta/monikäyttöiset nitriilikäsineet) ja kasvomaskia (vähintään kangasmaski, suositellaan FFP2- tai FFP3-luokituksen täyttävää maskia) suositellaan
• Radalla pyritään noudattamaan turvavälejä mahdollisuuksien mukaan
• Mikäli tarvitset laina-aseen, lähetä sähköpostia ampumaupseerille (yhteystiedot alla) ennakkoon, jotta voimme varata kaluston ja kalustolle sopivat desinfiointivälineet
Ilmoittautuminen sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.
Seuraavat harjoitusammunnat Töölön radalla tiistaina 10.5.2022.

6. SRA-ammunnat 7.5.
Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat jatkuvat lauantaina 7.5. klo 12-14:30.
HUOM! Oma ase ja patruunat, pistoolikotelo, suojalasit, kuulosuojaimet, suojakäsineet ja kasvomaski. Ammutaan SRA-rasteja koronatilanteen takia vain pistoolilla. Käytettävissä ei ole lainapistooleita tai –koteloja.

Osallistuminen edellyttää suoritettua SRA-ampujatutkintoa sekä voimassaolevaa vakuutusta (joko RUL Plus tai Suomen ampumaurheiluliiton kilpailulisenssi). Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.Ilmoittautuminen 5.5. klo 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sra piste hru ät viestiosasto piste net
Loppuvuoden SRA-vuorot ovat lauantaisin 27.8., 24.9., 22.10., 19.11. ja 17.12. klo 12:00-14:30 – kannattaa laittaa vuorot kalenteriin jo nyt! Ilmoittautumisohjeet lähetetään lähempänä vuoroja.

7. Liikuntatoimintaa, mm. liikuntakilpailu 2022
Töölön reserviupseerien perinteinen kahdeksan sillan marssi järjestetään lauantaina 21.5.2022. Seuraa ilmoittelua.
RESUL four day march järjestetään 26. – 29.5.2022. https://www.resulfourdaymarch.fi/#/
Viestiosaston liikuntakilpailun 2022 säännöt:
Jokaisen, joka haluaa osallistua Viestiosaston liikuntakilpailuun 2022 on marssittava marssi. Marssivarustus vapaa. Marssireitti screenshottina liikuntaupseerille (puh.nro alhaalla, yhteydenotot tekstiviestillä tai Signalilla). Marssisovelluksena esimerkiksi Sports Tracker tai MarsMars.
Suoritukset 30.9 mennessä. Jokaisesta suorituksesta saa arpalipun, joka oikeuttaa 50 euron lahjakortin arvontaan. 20-30-vuotiaat 35 km, 30-40-vuotiaat 30 km, 40-50-vuotiaat 25 km, 50-60 -vuotiaat 20 km, 60-70-vuotiaat 15 km, yli 70-vuotiaat 10 km.

Voittaja valitaan kaikkien marssin suorittajien joukosta arvonnalla. Jokaisesta suorituksesta saa yhden arpalipun, kuitenkin maksimissaan viisi arpalippua per suorittaja.

Lisätietoa: liikuntaupseeri Markus Törmä, puhelin 0400 982995, sähköposti iikuntaupseeri2 ät viestiosasto piste net.

8. Tiedotus
Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal-ryhmän kautta.
Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry Esbo-Grankulla Reservofficerare rf
https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Helsingin Reservimeriupseerit

Helsingin Reservimeriupseerit ry
https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto ry
https://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho ry
https://www.rul.fi/ilmailukerho/

Jääkärikerho

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Jääkärikerhon viimeinen kevätkauden AMPUMAVUORO pistoolilla on 14.6. eli kesäkuun toisena tiistaina klo 16:30–18:30 Töölön radalla. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Viimeinen kevätkauden KERHO-/SAUNAILTA on 7.6. eli kesäkuun ensimmäisenä tiistaina klo 16–19. Paikkana Santahaminan Kiltasauna, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Porttivartiolle tulee mainita yhdistyksemme nimi ”Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho” ja että nimesi on vieraslistalla. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan pasi.rintamaa(at)posti.com. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat ja eväät sekä pyyhe.

Tule mukaan ja ota rohkeasti yhteyttä!
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

Länsi-Vantaan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/lansivantaa/

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.
https://hsrk.fi/wp/

Bästa officerare,

Skytte
Klubbens skyttetur i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19 fortsätter som vanligt. Även restriktionen på antalet deltagare har upphävts. Användning av mask och handskar rekommenderas dock fortfarande. Anmälning sker via klubbens nimenhuuto-sida eller direkt kontakt till Axi Holmström (axi@hsrk.fi, 040 7733830). Även nya skyttar är hjärtligt välkomna, och egen utrustning krävs ej.
Tidtabeller och anmälningsinstruktioner för skytteturer i Sandhamn finns i distriktets infomejl samt på MPK:s hemsida. På distriktets skytteturer är det även möjligt att skjuta med klubbens vapen, bara man kontaktar skytteofficer Axi i god tid före.

Övrigt
HSRK deltar i den gemensamma ”Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta)”-kampanjen. Kampanjen pågår tills 31.5.2022. Tid kan bokas på https://www.blodtjanst.fi/blodgivning/tjanster-for-blodgivare/tidsbeställning. Kom ihåg att nämna din grupp, ”HSRK – Helsingfors Svenska Reservofficersklubb rf”, då du donerar blod.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/pohjois-helsinki/

Kevätsauna:
Yhdistyksen kevätsauna järjestetään Willen saunalla Santahaminassa 17.5.2022 klo 17:30. Yhdistys tarjoaa iltapalan ja saunajuomat. Tervetuloa mukaan tutustumaan kerhon toimintaan ja muihin jäseniin. Ilmoittautumiset sihteerille 10.5.2022 mennessä.

Talkoot monumentilla:
Yhdistyksen adoptoimalla monumentilla Paloheinässä pidetään siivoustalkoot 24.5. klo 16:00 alkaen. Yhdistys tarjoaa talkoiden jälkeen pizzat ja virvokkeet talkoisiin osallistuville. Lisätietoja sihteeriltä.

Padasjoen ampumaleiri (syksy)
Perinteinen ampumaleiri järjestetään Padasjoella 23.9 – 24.9.2022 Kerho tarjoaa osallistujille patruunat, ruuat ja saunajuomat. Kimppakyyti mahdollisuus. Ilmoittautuminen sihteerille 15.9.2022 mennessä.

Ammunta
Yhdistyksen vakio ampumavuoro luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai, klo 16.00–19.00. Katso mahdolliset poikkeusvuorot yhdistyksen nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja lisätietot ampumavuoroille: Henrik Kiiskinen (henrik.kiiskinen@gmail.com). Ennen ammuntaa, sinulla tulee olla hankittuna ampumaturva esim. RUL:n plusjäsenyys jonka kautta saat tarvittavan vakuutuksen. Katso lisätietoja: https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/.

Yhdistyksen kotisivut
Katso ajankohtaiset tiedot tapahtumista yhdistyksen kotisivuilta: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki
Yhteyshenkilöt
Pj Jarkko Paananen (040 723 9641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)
Sihteeri / tiedotusupseeri Eero Kujala (040 864 1417 / sihteeri.phru@gmail.com)

Autokerho

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

Autokerhon kevätkokous pidetiin 29.3.2022 Töölössä ja etänä.
Autokerhon vuosipäivälounas pidettiin torstaina 12.5.2022 Ravintola Kaartissa,
Asekäsittelyharjoitus perinneaseilla pidettiin ma. 25.4.2022 klo 19.00 Luolassa.
Seuraava vuoro 23.5.2022 klo 19.00 Luolassa.
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän la. 4.6.2022 paraati on Helsingissä.
Paraatikatselmus järjestetään Senaatintorilla, ohimarssi Mannerheimintiellä
Kerholla ammunta- ja ratapäivä sunnuntaina 5.6.2022, lisätiedot ja ilmottautumiset harri.heikkonen@24.fi.
Uusille kerhon jäsenille, tervetuloa kerhomme toimintaan, katsokaa myös AJHKn toiminta.

t. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

Rannikkotykistökerho Johtorengas ry
https://www.rul.fi/rannikkotykisto/

PADASJOEN AMPUMALEIRIT 2022
Johtorengas järjestää vuonna 2022 kaksi ampumaleiriä Padasjoella. Jäljellä olevan syksyn leiri pidetään 9.-11.9.2022. Merkkaa aika jo nyt kalenteriisi.

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖ AMPUMARADALLA 2022
Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2022 ratavuorot: 9.3. , 6.4. , 4.5. , 1.6. , 29.6. , 27.7. , 24.8. , 21.9. , 19.10. , 16.11. ja 14.12.

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Terveisin
RT-Kerho Johtorengas
Juha Nora

Ilmatorjuntakerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
http://itkerho.net/

Kerhon kevätkokous pidettiin vanhan Suojeluskuntatalon auditoriossa 5.5.2022. Keväällä alkaa taas uusi kierros Pääkaupunkiseudun Ilmatorjunnan muistotykkien kunnostamisessa, joten aktiivisia kerholaisia kaivataan jälleen. Tänä vuonna ensimmäisenä kohteena ovat Tapiolan muistotykki (venäläinen 76mm it-tykki, ns. Tuulimäen tykki). Tapiolan tykin ensimmäinen kunnostustapahtuma pidetään maanantaina 23.5. klo 16.00 alkaen. Tykki sijaitsee Tuulipuistossa, tuulimäenpolulla. Kerhon sivuilta löytyy tarkempi kartta missä tykki sijaitsee.

Keskiviikkona 18.5.2022 pidetään Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa klo 18.00 eversti Ahti Lapin luento aiheesta: Havaintoja Ukrainan ohjussodasta. Tervetuloa!

1.10.2022 pidetään jälleen Upinniemessä Kerhon ampumapäivä, jossa ammutaan sekä kivääreillä että pistooleilla kerhon perinteinen ”Varvasammunta”.

Seuraathan myös kerhon webbisivuja osoitteessa itkerho.net ajantasaisen tiedon löytämiseksi.

KRH-kerho

Helsingin Reserviupseerien Kranaatinheitinkerho ry

Rautateiden Reserviupseerit

Rautateiden Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/vrhki/

Yhdistyksen kerhoilta Spjutsundin majalla 23.5.2022 alaken klo 17.00 saunomisen ja grillaamisen merkeissä.

AMPUMAVUOROT 2022

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

3.6; 1.7; 29.7; 26.8; 23.9; 21.10; 18.11; 16.12

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (050 5344181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00 mennessä

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit ry
https://www.reservinlaakintaupseerit.fi/

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry
https://merireservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
https://kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi/

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

Skyttet i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17.00-19.00.
Anmäl ditt deltagande till axi@hsrk.fi.

Markus Liesalho
Ordförande
0400 421002
svenska@helresp.fi
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläiset ry
https://s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset

Espoon Reserviläiset Ry
https://espoon-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksemme on Töölön sisäampumaradalla vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Seuraa sivuamme espoonreservilaiset.nimenhuuto.com. Huomio:
Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi vuorolle ilman hyväksyttävää ja perusteltua syytä, tulee se tehdä viimeistään kyseistä vuoroa edeltävänä keskiviikkona espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:in kautta. Perumattomista tai liian myöhään perutuista varauksista 20€ peruutusmaksu.

Maanantaimarssit: lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Padasjoen välipäivät, yhdistyksemme Padasjoen koulutuskeskuksessa järjestettävä viikonlopun mittainen ampumaurheiluun keskittyvä tapahtuma järjestetään 10. – 12.6.2022. Sunnuntaina EsRes-Cup:in toinen osakilpailu. Tapahtumaan ilmoittautuminen on auki espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:issa.

Osallistumme maanpuolustusjärjestöjen valtakunnalliseen ”Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta)” verenluovutuskampanjaan ja perustimme sitä varten yhdistykselle oman verenluovutusryhmän. Tarkempia tietoja verkkosivujemme Uutiset-sivulla.

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset verkkosivujemme www.esres.fi toimintakalenterista ja Uutiset-sivulta.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
https://helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen uuden hihamerkin (Velcro pohjalla) voi jatkossa hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä. Varaa tasaraha 5 euroa.
Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 – 21.30
6.6, 4.7, 1.8, 29.8, 26.9, 24.10, 21.11 ja 19.12.
Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti.
Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti, p. 050 385 1313.
Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti vuoroa edeltävänä päivänä alkaen klo 14.00 -> maanantaina klo 14.00 mennessä. Mainitse laina-aseen (.22 Ruger) tarpeesta, kun ilmoittaudut. Muista omat suojaimet mukaan.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00 – 19.00
Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.
Vuoroja on varattuina seuraavasti:
16.5, 8.8, 5.9, 3.10, 31.10 ja 28.11.
Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com.
Käyntimaksun 10 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksun 20 € hintaan sisältyy
ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita sekä taulu. Patruunamyynti vain laina-aseilla ampuville. Ratamaksut suoritetaan paikan päällä MobilePaylla tai käteisellä.
Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla
pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien
ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, niin yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseen käyttäjillä hansikaspakko.
Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com.

Lopelta on varattu seuraavat ampumavuorot jäsenillemme:
• Ma 23.5. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)
• Ma 13.6. klo 17:30 150m (kivääriammunta), M1 (SRA) ja M2 (pistooliammunta)
• Ma 11.7. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)
• Ma 15.8. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)
Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla juhani72(at)protonmail.com tai HelRes ry SRA WhatsApp-ryhmään. Ratamaksu on toistaiseksi 12€/henkilö, maksetaan radalla käteisellä tai MobilePayllä. Osallistumispaikkoja on rajoitetusti.
Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.
Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:
Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Itä-Helsingin Reserviläiset

Itä-Helsingin Reserviläiset ry
https://ita-helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry
https://vantaan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
https://pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit ry
https://huoltoaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Yawara

Yawara ry
https://yawara.reservilaisliitto.fi/

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
https://www.ajhk.fi/

TUTUSTUMINEN KILLAN AMMUNTOIHIN (PISTOOLIAMMUNTA) JA OHJEIDEN KERTAAMINEN
Kilta järjestää toukokuussa killan pistooliammuntoihin tutustumisen Santahaminassa ja ohjeiden kertaamisen. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin (kotisivut ja jäsensähköposti), kun Santahaminan ampumaratojen ratavuorot selviävät. Omat aseet ja omat patruunat. Tilaisuudessa on mahdollisuus ampua myös 2:lla koulutusaseella patruunakustannuksella.

TUTUSTUMINEN AJONEUVOHARRASTUSTOIMINTAAN 21.5.
Kilta järjestää tutustumisen ajoneuvoharrastustoimintaan Rajamäellä. Kyösti ”Kössi” Haili entisöi työn ohella harrastustoimintana vaativiakin ajoneuvojen entisöintejä. Nyt pääset tutustumaan oikeaan alan tekijään ja ”ruohojonjuuritason” toimintaan. yksityiskohtia myöden sekä hänen pienimuotoiseen ”museoonsa”. Tälläkin hetkellä on meneillään yhden auton entisöintityö. Mennään kimppakyydeillä viettämään mukava hetki autoharrastuksen parissa. Ilmoittautuminen 17.5. iltaan mennessä toimisto@ajhk.fi tai numeroon 0405643295. Paikan osoite on Koivumäenpuisto 28, Rajamäki. Kokoontuminen klo 10.45 mennessä. TERVETULOA.

TUTUSTUMINEN TERVEYDEN- JA HYVINVOINNIN LAITOKSEEN (THL) 21.6.KLO 15.00.
Kilta järjestää tutustumistapahtuman Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) 21.6. klo 15.00. Kokoontuminen klo 14.50 mennessä. 18 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsee mukaan. Ilmoittaudu toimisto@ajhk.fi tai numeroon 0504654088. Osoite on Mannerheimintie 166. Ilmoittautumisaika päättyy 10.6.

TUTUSTUMINEN UUDENMAAN PRIKAATIIN DRAGSVIKIIN
Kilta valmistelee tutustumisretkeä Uudenmaan Prikaatiin ja sen toimintaan. Retki on tarkoitus järjestää (alku)kesän aikana. Retken ajankohta selvinnee huhtikuun aikana pandemiarajoitteista johtuen. Kilta järjestää edullisen bussikuljetuksen ja lounasmahdollisuuden. Asiasta tarkemmin myöhemmin.

KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN KULJETUSTOIMIALAAN TUTUSTUMINEN
Autojoukkojen Helsingin kilta valmistelee tutustumista Kaartin Jääkärirykmentin kuljetustoimialaan loppu kesästä/syyskuussa. Tarkoitus on tutustua koulutukseen, käytännön kuljetuksiin, huoltoon ja kalustoon. Saada läpileikkaus koko toimialasta. Luonnollisesti Sotilaskodissakin käydään. Rykmentiltä on tullut vahvistus tutustumiseen. Seuraa killan kotisivuja, niin pysyt selvillä tilanteen kehittymisestä.

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
https://stadinsissit.fi/

Helsingin Sissiosasto ry
https://helsingin-sissiosasto.reservilaisliitto.fi/

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

AMPUMATOIMINTAA:
Ampumavuorot Töölön radalla: katso ajankohtaiset ohjeet.
Lopen ammunnat: 31.7. leikkimielinen kisa, 10.9. ja 29.10. matalan kynnyksen kiväärivuoro.
Seuraa sissispämmiä!
Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.
Ikisissien ampumavuorot; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi.
Ampumaharjoitukset Santahaminassa MPK:n ampumavuoroilla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen; www.mpk.fi.
SALITOIMINTAA:
Töölön harjoitussali; Katso ajankohtaiset ohjeet.
Nitrojumppa: yhteys christer.mikkonen(at)elisanet.fi

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN:
Sissikerho pj: Vesa Vepsä 040 5687 009 vesa.vepsa(at)gmail.com;
Sissiosasto pj: Henri Tourunen 040 847 8121 / henri.tourunen(at)gmail.com.
Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com
Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerho ry
https://www.rul.fi/ktkerho2/

Uudenmaan Tykistökilta ry
https://uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi/

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
http://uudenmaanviestikilta.fi/