04/2016 uutiset

Urheilujoukkojen ja -koulun Kilta ry 25 vuotta

Puolustusvoimien Urheilukoulu perustettiin Lahteen vuonna 1979. Sen edeltäjinä vuodesta 1964 alkaen olivat urheilujoukkueet ja –komppaniat. Vuoden 2014 aikana Urheilukoulu siirtyi pääosin Santahaminaan, talvilajit Kajaaniin.

Vuonna 1992 perustettu Urheilujoukkojen ja -koulun Kilta ry osallistuu Urheilukoulun tapahtumiin, kuten valatilaisuuksiin sekä varusmiesten saapumiserien ylentämis- ja kotiuttamistilaisuuksiin, joissa jaettaan myös perinteiset Killan stipendit. Kilta toimii yhdyssiteenä puolustusvoimien Urheilukoulun, urheilujoukoissa palvelleiden ja muutoin killan jäseniksi hyväksyttyjen välillä. Kilta vaalii urheilujoukkotoiminnan perinteitä.

Kilta muodostuu kuudesta eri paikkakunnilla sijaitsevasta alaosastosta, joista Helsingin osasto ja Santahaminan Urheilukomppanian Perinneyhdistys toimivat aktiivisimmin. Ulkomaanmatka tehdään vuosittain ja kotimaassa tutustumiskäyntejä ja retkiä mahdollisuuksien mukaan.  Kerran kuussa saunotaan Santahaminassa.

Killan mottona on nyt ja seuraavina vuosina “HUOLI RESERVILÄISTEN FYYSISESTÄ KUNNOSTA”. Lisäksi killan tarkoituksena on kampanjoida erityisesti “kunnossa kaiken ikää” teeman puolesta.

kuva-1
Osanottajia Perinnetalolla. Kuva Anja Räisänen.

Killan tunnuslause on Pysy Valiojoukossa!

Urheilujoukkojen ja -koulun Killan 25-vuotista taivalta juhlittiin Santahaminassa 26.8. Samassa yhteydessä vietettiin myös Santahaminan Urheilukomppanian alkamisen 50-vuotisjuhlaa. Päivä oli myös Santahaminan Urheilukomppanian Perinneyhdistys ry:n perinnepäivä. Tapahtumaan oli kutsuttu kaikki Urheilujoukoissa vuosina 1964 – 1979 palvelleet varusmiehet sekä kantahenkilökunnan edustajat ja Perinneyhdistyksen ja Urheilujoukkojen ja -koulun Killan jäsenet ja kannattajajäsenet. Paikalla olikin lähes sata henkeä.

kuva-2
Killan pj Pentti Lindegren. Kuva Anja Räisänen.

Tilaisuuden avasi Santahaminassa Perinnetalolla Killan varapuheenjohtaja Arno Latvus. Juhlaesitelmän piti puolustusvoimien johtava liikuntapäällikkö majuri Harri Koski. Urheilujoukkojen ja -koulun Killan puheenjohtaja Pentti Lindegren ja Helsingin osaston puheenjohtaja Pentti Hintsala kertoivat Killan toiminnasta.  Ansioituneita kiltalaisia palkittiin Römpötti -mitalein, Kiltaristein ja Killan viireillä. Iltapäivällä kuultiin Urheilukoulun johtajan evl Marko Hirsimäen puhe ja tutustuttiin kouluun. Päivän päätteeksi saunottiin Päällystökerhon saunalla ja nautittiin iltapalaa virvokkeiden kera.

kuva-3
Helsingin osaston pj Pentti Hintsala. Kuva Anja Räisänen.

Killan nettisivut ujkkilta.fi ja Facebook @UJKKILTA

kuva-4
Iltapalaa valmistuu Päällystökerhon saunalla. Kuva Anja Räisänen.

Jaa uutinen: