Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Monella tavalla poikkeuksellinen kesä 2020 on hiljalleen hiipumassa ja on aika aloitella syksyn toimintaa. Tällä hetkellä eletään seuraavan ohjelmarungon mukaan:

22.10.2020 Syysseminaari ”Suomen vaikea vuosi 1940” Katajanokan Kasinolla klo 13:00 – 19:30

OHJELMA

13:00             Seminaarin avaus: Kerhon puheenjohtaja

13:05             Ratkaisujen ja valintojen vuosi 1940. Yleiskatsaus vuoden tapahtumista. Seminaarin puheenjohtajan, professori, ev evp Pekka Visurin avausesitelmä

14:00             Talvisota venäläisin silmin. Esitelmöitsijä: Kannaksen sotamuseon johtaja Bair Irincheev

15:00             Kahvitauko, vapaata keskustelua

15:45             Ruotsi ja Suomi 1940 – valtioliittoko? Esitelmöitsijä: FT, historiantutkija Ohto Manninen

16:45             Yleisö kysyy; keskustelua seminaarin puheenjohtajan johdolla

17:15             Syyskesä ja syksy 1940. Uusi tilanne! Suomessa käsitys Moskovan pakkorauhasta vain välirauhana vahvistuu. Neuvostoliitto uhkailee ja painostaa; siltä jäi talvisota kesken. Petsamon nikkeli kansainvälisen mielenkiinnon kohteena korostuu. Mitä tekee pieni, yksin jätetty Suomi? Esitelmöitsijä: ei vielä vahvistettu

18:15             Suomi valitsee ”Pirun ja Perkeleen” (Paasikiven luonnehdinta) tai ”Ruton ja Koleran” välillä ja lähtee vähitellen, pienin päätöksin mukaan Saksan ”Operaatio Barbarossaan”. Tavoitteenamme hyvityssota ja ”ikuisen rauhan rajat”. Esitelmöitsijä: KTM, sotahistorian asiantuntija Göran Lindgren

19:15             Yleisön kommentteja ja kysymyksiä. Seminaarin puheenjohtaja ohjailee keskustelua.

19:30             Seminaarin päättäminen: Kerhon puheenjohtaja

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tarvitaan järjestelyjen vuoksi osoitteeseen skulmala48@gmail.com  tai puhelimitse 040 586 9252. Tervetuloa!

19.11.2020 Syyskokous Töölöntorin auditoriossa klo 18:00, jonka jälkeen kokousesitelmä klo.19:00.

Vaikka koronavirus on saatu pidettyä kohtuullisesti aisoissa, saattavat tilanteen vakauttamiseksi jo voimaan saatetut ja mahdollisesti vielä annettavat viranomaismääräykset vaikuttamaan tapahtumiemme toteutukseen. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Helsingin Reserviupseeripiirin julkaisuissa sekä sähköpostitse niille Senioriupseeriveljille, joiden sähköpostiosoite on hallituksen tiedossa.

Hyvää kesän loppua ja syksyn alkua!

Hallitus

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Padasjoen ampumaleiri: Kiitos kaikille Padasjoen ampumaleirillä mukana olleille jäsenille ja virolaisille aseveljille. Leirillä oli mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuivat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille.

Ampumatoiminta: Töölön pistoolivuorot jatkuvat syyskauden parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla (26.8., 9.9., 23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11., 2.12., 16.12.). Edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi radalla tulee noudattaa erillistä turvallisuusohjetta, jossa vuorolle on mm. rajoitettu osallistujamäärää ja radalla käytetään ainoastaan ampujien omia aseita ja varusteita (Ei laina-aseita tai muita lainavarusteita; kotelot, suojalasit, kuulosuojaimet jne.). Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.net

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.net). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Hallitus toivottaa kaikille jäsenille hyvää alkavaa syyskautta. Tulevan syksyn toiminta painottuu perinteisesti ammuntaan.

Piirin ammunnoista Santahaminassa on tietoja Reservin Sanomien muissa ilmoituksissa mahdollisin koronapoikkeuksin.

Seppälän ampumapäivät:
Koko päivän vuoroja 22.8, 19.9, 3.10. 24.10. ja 14.11.

Voi ampua pistoolilla, kiväärillä sekä haulikolla.

Eväät ja makkarat mukaan ja nähdään radalla.

Urheilutalon .22 ammunnat ja Töölön pistooliammunnat alkanevat lokakuussa, jos rata on silloin auki. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Sama koskee myös syyskokousta.

Jos tunnet itsesi sairaaksi älä tule tilaisuuksiin ja muista turvalliset etäisyydet.

Jos et ole sähköpostilistalla, ilmoita sähköpostiosoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/ihru/itahki

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logo

TiRUK: in kevätkokous on torstaina 24.9.2020 klo 19.00 (Huom ajankohta!) alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Kevätkokouksessa käsitellään sääntöjen  12 §:n mukaiset asiat, mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2019.

Kevätkokouksen aluksi kerhoesitelmä jonka pitää evl Olli Dahl aiheenaan ”V2- raketti”.

Kahvitarjoilu!

Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Syksyn ampumavuorot alkavat 1.9.2020 klo 19.00

Ammunnoista lisätietoja antaa ampumaupseeri Mikko Maunuksela puh. 0505004888.

Tapiolan Reserviupseerit

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT

www.tapiolanreserviupseerit.fi

LAHNUKSEN AMPUMARATA

Huomaa PAKOLLINEN ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä! Laita tekstiviesti valvojalle: nimi, kerho, vakuutus, tarve laina-aseelle, patruunatarve, saapumisaika. Max 14 osallistujaa valvojan lisäksi. Valvojat löytyvät web-sivujen tapahtumakalenterista. Ulkoilmassa koronariski on huomattavasti pienempi kuin sisätiloissa. Parin metrin välinpito on helppoa. Sairaana ei tietenkään tulla vuorolle.

Vuorot ovat avoimia kaikille, eli ei vain Espoon ampumaratayhdistyksen (AMRY) jäsenille. Ratamaksu on TaRun jäsenille 0 €, AMRY:n muiden jäsenyhdistysten jäsenille 5 €, ulkopuolisille 10 €. Maksut tapahtuvat käteisellä paikan päällä. Valvoja saattaa hyväksyä myös MobilePay:n / vastaavat.

Ampumaradalla ampuvilla pitää olla ampumavakuutus: SAL-lisenssi, Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai metsästäjäkortti – todistus on oltava mukana.

Sallittu patruuna on max .22LR.

Ratakäynti perustuu omatoimisuuteen: siivoathan hylsysi ammunnan jälkeen sekä palautat ampumamatot tai ampumahiihtotaulujen narut paikoilleen.

Tarkista uusimmat tiedot aina ennen radalle menoa ampumaratayhdistyksen nettisivuilta (www.espoonampumarata.fi).

TÖÖLÖN PISTOOLIVUOROT SUNNUNTAISIN KLO 17–20

Töölön luolan rata on käytössä rajoituksin. Ajantasaiset tiedot näet web-sivujemme tapahtumakalenterista.

MUISTA PÄIVITTÄÄ YHTEYSTIETOSI

Tee nyt Reserviupseeriliiton jäsentietojen tarkistus ja muutokset omatoimisesti liiton web-sivujen kautta. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat rekisterissä ajan tasalla. Ampuma- ja senioriturvavakuutuksen tilaus onnistuu myös samasta paikasta sähköisesti. Osoite https://www.rul.fi/reserviupseeriliitto/jasenrekisteri/ tai https://www.reservilaisliitto.fi/jasenille/ampumaturva/.

Huom.: Muuttuneesta postiosoitteesta ei tarvitse ilmoittaa. Poikkeuksena mahdollinen osoitetietojen luovutuskielto, tällöin muutokset on ilmoitettava omatoimisesti jäsenrekisteriin.

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reservinupseerit ry

Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)

ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit järjestää jäsenilleen ampumateemaisen toimintatapahtuman Padasjoella syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ilmoittautumisaika on virallisesti päättynyt tiistaina 18.8.2020, mutta viime hetken MattiMyöhäsiä saattaa mahtua mukaan. Tervetulleita ovat erityisesti uudet jäsenet, myös vailla aikaisempaa ampumakokemusta. Siispä äkkiä tarkastamaan sähköpostista tarkemmat tiedot ja tiedustelemaan vapaita paikkoja osoitteesta toolonreserviupseerit@gmail.com!

Normaalit ampumavuorot Töölössä jatkuvat normaalisti parillisten viikkojen tiistaina klo 19-21. Ensikertalaiset tervetulleita, ilmoittautuminen samaan yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Jos olet jo aikaisemmin käynyt kerhon vuorolla ampumassa, ei erillistä ilmoittautumista tarvita.

Kerhomme työstää strategiaa vuoteen 2025. Millaisena näkisit Töölön reserviupseereiden toiminnan vajaan viiden vuoden päästä? Osallistu keskusteluun mm. kerhon Facebook-ryhmässä ”Töölön Reserviupseerit”.

Mukavaa syksyä, pysytään terveinä!

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

MPK:n koulutustoiminta on palannut normaaliksi 1.8. alkaen. Koska tilanne voi muuttua, kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja: https://mpk.fi/

VIESTIOSASTON TOIMINTAPÄIVÄ

Viestiosaston toimintapäivä on alustavasti lauantai 5.9.2020. Ohjelma sekä tarkemmat tiedot tapahtumasta tullaan lähettämään myöhemmin, mutta luvassa lienee ainakin ammuntaa, mielenkiintoisia rastitehtäviä, hyvää ruokaa, saunomista ja mukavaa seuraa.

Ennakkoilmoittautua voi jo nyt osoitteeseen: sihteeri ät viestiosasto piste net ja samalla voi esittää toiveita ohjelmaan liittyen.

Laittakaa päivämäärä ylös!

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2020

Harjoitusammunnat Töölön radalla jatkuvat alustavasti tiistaina 25.8.2020. Syksyn ensimmäinen SRA vuoro on lauantaina 22.8.2020.

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Kevätkokousterveiset:

Osaston kevätkokous järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta heinäkuun alussa, 1.7. Kokouksessa palkittiin osaston aktiivijäseniä, hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin hallitukselle tili- ja vastuuvapaus vuoden 2019 osalta.

Ampumavuorot:

Luolavuorot jatkuvat Töölön luolassa poikkeusjärjestelyin keskiviikkoisin 19-21:30, päivämäärät: 2.9., 30.9., 28.10., 25.11. ja 23.12.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi, tommi.laakkonen (at) porvoo.fi. tai sampo.j.remes (at) gmail.com.

Arvomerkkitilaus:

Pioneeriosaston jäsenillä on mahdollisuus tilata PV:n virallisia upseerin M05-arvomerkkejä hintaan 4€/kpl. Kyseessä siis samat arvomerkit joita PV:n henkilökunta käyttää, ja näitä ei muualta saa. Lisätiedot ja tilaukset Jukka Rusila (jukka.rusila(at)ramboll.fi)

Padasjoen ampumaharjoitus:

Pioneeriosasto järjestää perinteisen Padasjoen ampumaharjoituksen jälleen syksyllä, varaa kalenteriisi jo 2.-4.10. Lisätietoa Jukka Rusilalta.

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Huom! Jos olet jo Facebook-ryhmän jäsen, mutta et saa ilmoituksia julkaisuista ja tapahtumista, muista klikata ryhmän Ilmoitukset päälle. Ohjeet saat tarvittaessa sihteeriltä.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja maj Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

KERHOILLAT
Kerhoillat on toistaiseksi peruttu koronaviruspandemian takia. Seuraamme viranomaisten, RUL:n ja kerhoiltojen pitopaikan tiedotusta aktiivisesti.

RETKI KAUHAVAN.LENTONÄYTÖKSEEN
Kaksipäiväinen retki Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen Kauhava Air Show’hun 29.-30.8.2020 (la-su). Majoitus entisellä Lentosotakoululla 2 ja 4 hengen huoneissa. Kokonaishinta lippuineen n. 150e. Ilmoittautumiset sihteerille mahd. pian.
Ohjelmassa:
VL Viima, ”Stigu”, Jak-11, Tiger Moth, DC-3, Safir-osasto ja Fougat,
taitolentokoneet SU26M ja Extra sekä 4 koneen Arctic Eagles -ryhmä,
radio-ohjattava DK ja HW
Eagle Assault (Latvia), laskuvarjohyppyjä
Useita HX-kandidaatteja
Ilmavoimien kalustosta Hornet, Hawk, Midnight Hawks, Vinka sekä sen seuraaja Grob.
Maavoimista NH90, MD500 ja Ranger-lennokki
Rajalta Dornier ja Koala
Maanäyttely ja ilmailualan toimijoiden esittely

Sveitsin Zollikonin retki syyskuussa on valitettavasti peruttu osanottajien vähyyden takia.

VAINAJIEN PÄIVÄ 7.9.

Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja Alppilentäjien muistotilaisuus satavuotispäivän
teemassa järjestetään Hietaniemen hautausmaan Alppilentäjien muistomerkillä ma 7.9. klo 15.
Kokoontuminen 14.45 hautausmaan portin ja Arkadiankadun risteyksen alueelle.
Tumma puku, valkea kaulaliina, isot kunniamerkit, evp-henkilöstöllä m/51+mustat nahkasormikkaat.

AMPUMATOIMINTA
Pistooliammuntavuoromme parillisten viikkojen torstaina klo 14 sisäampumaradalla jatkuu 27.8. Aseupseeri ohjeistaa erikseen hygieniaohjeista ja turvaväleistä.
Tilaisuuksien ja retkien tilanteesta tietotetaan kerhon verkkosivuilla
https://www.rul.fi/ilmailukerho sekä sähköpostilla. Ilmoita mahdollinen muuttunut sähköpostiosoitteesi tai muuttunut perinteinen postiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle jmlaurio(at)gmail.com tai 050 462 1274.

Toivotamme Ilmailukerhon jäsenille turvallisia poikkeusaikoja. Useat ilmailu- ja maanpuolustustoimijat pitävät Internetin välityksellä maksuttomia esitelmiä ja jäseniltoja, joihin suosittelemme osallistumaan. Toivottavasti kerhoillat saadaan taas normaalisti käyntiin.
Hallitus

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon varsinainen KEVÄTKOKOUS pidetään tiistaina 1.9. klo 17.00 alkaen Santahaminan kiltasaunalla, n. 700 m Leipuriniementietä itään. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten tilinpäätös ja toimintakertomus. Lisäksi kokouksessa päätetään kerhon sääntöjen muuttamisesta. Kevätkokous piti pitää 23.3.2020, mutta koronaepidemian vuoksi se peruutettiin.

Jääkärikerhon AMPUMAVUOROJA pistoolilla pyritään jatkamaan Töölön radalla koronaohjeet huomioiden tiistaisin 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Kerhon KERHO-/SAUNAILTOJA Santahaminan Kiltasaunalla pyritään jatkamaan koronaohjeet huomioiden saunavuoroja tiistaisin 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä Ville Arekalliolta ville383@gmail.com ja Miika Koistiselta miika.koistinen@hotmail.com

Töölön pistoolivuorot ovat toistaiseksi tauolla.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Den rådande coronapandemin har fortsättningsvis en betydlig inverkan på klubben, men så småningom hoppas vi börja återgå till normal verksamhet. I nästa spalt, som utkommer i slutet av september, kommer det att ingå en kallelse till klubbens årsmöte samt höstmöte. Styrelsen utreder dessutom möjligheter att kunna erbjuda mötesdeltagande på distans.

Normala skytteturen har åter startat fr.o.m. 13.8, och kravet på eget vapen i ”Luolan” har upphävts. Övriga extra säkerhetsföreskrifter gäller dock fortfarande, till exempel att varje skytt måste ha egna handskar, hörselskydd och andningsskydd. Ifall du vill delta eller har frågor gällande säkerhetsreglerna, kontakta då skytteofficer Axi Holmström (axi@hsrk.fi).

Under hösten 2020 ordnas utbildning (primärt på finska) gällande Helsingfors bergskyddsrum. Tilläggsinformation samt anmälning via MPK:s sidor, länk hittas även på hsrk.fi under Aktuellt.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Koronatilanteen vuoksi yhdistyksen toiminta on odottavalla kannalla, mutta seuratkaa yhdistyksen nettisivua:

http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com).

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerhon kevätkokous pidetään syyskokouksen yhteydessä ennakkotiedoista poiketen 30.9.2020 klo 12.00 alkaen ravintola Kaartissa, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A. Käsitellään säännöissä mainitut asiat. Välittömästi kokousten jälkeen nautimme keväältä siirtyneen Autokerhon vuosipäivälounaan (avec). Kerho maksaa lounaan. Lounaalle ilmoittautuminen numeroon 0405643295 (Timo Koukkari) 25.9.2020 mennessä. -Tervetuloa –

Autokerhon luolavuorot jatkuvat syksyllä kesälomien jälkeen.

7.9.2020; klo 19 – 21:30

5.10.2020; klo 19 – 21:30

2.11.2020; klo 19 – 21:30

30.11.2020; klo 19 – 21:30

28.12.2020; klo 19 – 21:30

Nälän karkotukseen suosittelemme Ravintola Kaartia

(myös myöhäinen lounas 16.00 – 19.00 taas saatavilla).

Kerho toivottaa kaikille mukavaa ja turvallista syksyä.

  1. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Kerhon siirretty sääntömääräinen kevätkokous pidetään 2.9.2020 klo 17.00 SK-talon auditoriossa Töölöntorinkatu 2:ssa. Etelä-Suomen It-seminaari pidetään 19.9.2020 Ilmatorjuntamuseolla Hyrylässä. Reserviupseeripäivä Katajanokan Kasinolla 3.10.2020. Kerhon sääntömääräinen syyskokous SK-talon auditoriossa 14.10.2020 klo 17.00. Kerhon perinteinen ns. Varvasammunta 11.11.2020 klo 16.00 – 18.00 Töölön (SK-talo) ampumaradalla. Ja vuoden lopuksi, perinteinen joululounas Ravintola Perhossa 12.12.2020 klo 12.12. Tila varattu 20 hengelle, joten tule ajoissa varmistamaan paikkasi.

KRH-kerho

krhkerho Kerhon puheenjohtaja: Sami Lentilä, lentilasami@netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

OHJELMA

AMPUMAVUOROT VUONNA 2020 Yhdistyksellä on ampumavuorot pe HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä: 21.8. (vk 34), 18.9. (vk 38), 16.10. (vk 42), 13.11. (vk 46) ja 11.12. (vk 50).

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta. Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä: http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa.

Reservin lääkintäupseerit

Hyvät kollegat ja upseerit! Maailman tilanne on muuttunut selvästi siitä kun suunnittelimme Reservin lääkintäupseereiden vuoden 2020 kevään ohjelmaa. Joudumme valitettavasti perumaan tämän. Kokoontuminen isoissa ryhmissä ei ole suositeltavaa ja terveydenhuollon ammattihenkilöinä meitä tarvitaan nyt muualla! ”Ilomielin me riensimme sinnepäin, missä yhteinen kutsu soi!”

Syksyn ohjelmaa on jo lähdetty suunnittelemaan, mutta sen toteutus riippuu siitä miltä maailman tilanne näyttää silloin

Yhdistyksen hallitus toivottaa teille kaikille voimia tähän pitkään viivytystaisteluun!

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Aurinkoista kevättä merireserviläisille,

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toiminnan tärkeimmät osa-alueet ovat edelleen meri- ja ampumatoiminta. Yhdistyksemme juhlavuosi etenee poikkeuksellisissa merkeissä. Koronavirus (COVID-19) vaikuttaa jokaisen arkeen ja näkyy myös yhdistyksemme toiminnassa. Maaliskuulle suunnitellut 60-vuotisjuhlavastaanotto ja juhlaillallinen siirtyvät myöhempään ajankohtaan, alustavan tiedon mukaan syksylle 2020.

Edelleen on voimassa päätös Merireserviläiset ry:n ruutiase- ja ilma-aseradan vuorojen keskeyttämisestä toistaiseksi. Lisäksi Rannikkoprikaatin liikkumisrajoituksien vuoksi ei ole jäsentemme ole mahdollista käyttää Upinniemen ulkorataa. Tiedotamme erikseen, mikäli olosuhteet mahdollistavat vuorojen aikaisemman aloittamisen. Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com,  vastaa tiedusteluihin.

MPK:n linnakevene Lavansaaren kunnostuksen aloittamisajankohta on 31.7.2020 jälkeen. Yhdistyksen Ahven 3-veneen kunnostus on loppusuoralla. Kunnostuksessa on noudatettu suojaetäisyyksiä ja turvallisia työskentelytapoja. Lisätietoja molempien osalta antaa Matias Kaivos, MATIAS.KAIVOS@CO.INET.FI.

Lisäksi Sininen Reservi ry:n vuosikokous siirtyy alustavan tiedon mukaan alkusyksylle.

Päivitetyt tiedot koronavirustilanteeseen liittyvistä virallisista rajoituksista:

Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Puolustusvoimat: https://puolustusvoimat.fi/covid-19

Muistetaan edelleen positiivinen mieli ja läheisten tukeminen. Sisätiloissa tehtävien töiden vastapainoksi kannustamme ulkoilemaan keväisessä luonnossa (turvavälit suositusten mukaisesti). Puolustusvoimien Mars-mars sovelluksella voi seurata oman kunnon kehittymistä ja halutessaan vaikka haastaa kavereita.

Yhdistyksemme kehittää uudenlaisia toimintamuotoja, tapahtuen ajan henkeä noudattaen verkossa. Näistä tiedotamme erikseen jäsenkirjeellä sähköpostitse ja Facebook-sivullamme.

Sähköposti johtokunnalle merireservilaiset@helresp.fi . Pidetään yhteyttä!

Johtokunta toivottaa aurinkoista ja turvallista kevättä kaikille. Pysytään terveinä!

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Skyttet fortsätter på hösten, följande

tillfällen är 27.8, 10.9 och 24.9.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Espoon Reserviläiset

Töölön sisäampumaradan vuorot: yhdistyksemme vuoro on parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Suuresta kävijämäärästä johtuen vuorot on jaettu nykyisin kahteen osaan:
1. osa (kello 17 – 19) ja 2. osa (kello 19 – 21). Kullekin vuoron osalle mahtuu enintään 8 henkilöä: 6 ampujaa ja 2 kouluttajaa.

Vuorot on listattu EsResin toimintakalenteriin ja ne ovat johdettuja.
Ilmoittautumiset: https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/
Uudet ampujat voivat pyytää kutsua sähköpostitse osoitteesta: toolontori@esres.fi

Maanantaimarssit: marssit käynnistyvät jälleen ma 7.9., lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa klo 17:30. Marsseille ei ennakkoilmoittautumista, n. 7 – 8 km lenkki.

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut, mahdolliset muutokset ja toimintaohjeet kotisivuiltamme www.esres.fi, jossa myös kuukausittaiset jäsentiedotteet, uutiset ja yhteystietomme.

Saathan kuukausittaisen jäsentiedotteemme sähköpostiisi? Mikäli et, ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi.

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Syyskauden -20 pirtti-illat Vuosaaressa (mikäli ei tule uusia rajoituksia)

  1. 9., 13. 10.(syyskokous), 10. 11. ja 8. 12.(puurojuhla),

kukin alkaen klo 18:00. Tervetuloa.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Syksyn tapahtumista

Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku 7.9.

Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja Alppilentäjien muistotilaisuus satavuotispäivän

teemassa järjestetään Hietaniemen hautausmaan Alppilentäjien muistomerkillä ma 7.9. klo 15.

Kokoontuminen 14.45 hautausmaan portin ja Arkadiankadun risteyksen alueelle.

Tumma puku, valkea kaulaliina, isot kunniamerkit, evp-henkilöstöllä m/51+mustat nahkasormikkaat.

Seuraamme viranomaisten ja yhteistyötahojen tiedotusta koronavirustilanteesta. Tiedotamme erikseen seuraavien kerhoiltojen järjestämisestä.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Vääpelikillan kokoukset – mukaan lukien kevätkokous – on peruttu toistaiseksi vallitsevan tilanteen vuoksi. 

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous järjestetään keskiviikkona 9.9.2020 klo 18.00 osoitteessa Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa, lisätietoja tarvittaessa puheenjohtajalta tai sihteeriltä osoitteesta helsinki(at)helresp.fi

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30

24.8., 21.9., 19.10., 16.11., 14.12.

Radalla on toistaiseksi voimassa poikkeussäännöt.

Laina-aseet eivät ole toistaiseksi käytössä.

Mukana oltava kunnossa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (22LR – .45ACP), patruunat ja suojaimet. Lisäksi mukaan omat taulut, paikat, hanskat sekä hengityssuojain. Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä. HUOM vuorolle otetaan enintään 6 ampujaa. Radalle ei saa tulla flunssaoireisena tai muuten sairaana.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

14.9., 12.10., 16.11., 14.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseenkäyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan hyöhemmin.

Hallitus

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustushenkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu

majuri res.

puh.nro 040 041 8705

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

TUTUSTUMINEN ELISA YHTIÖN PUHELINMUSEOON 25.8. KLO 14.00

Puhelinmuseo vierailu toteutetaan 25.8. klo 14.00. Osoite on Runebergin katu 43, Helsinki. Kokoontuminen klo 13.50 mennessä. Huom max henkilömäärä on 20 henkeä, joten ilmoittaudu ajoissa. Ilmoittautuminen kuitenkin viimeistään 21.8. mennessä toimisto@ajhk.fi tai 0504654088 (Wigren). Maksu 5 euroa/hlö käteisellä maksetaan paikan päällä. TERVETULOA.

HIETANIEMEN HAUTAUSMAAN OPASTETTU ERIKOISKIERROS 9.9. KLO 11.00

Hietaniemen hautausmaan opastettu erikoiskierros toteutetaan 9.9. klo 11.00 alkaen. Aluksi meillä on omakustanteinen lounas ravintola Kaartissa. Samalla kuulemme muutaman sanan Autolinnan toimijoiden vuoden kulusta. Lounaan jälkeen siirrymme tarvittaessa kimppakyydeillä Hietaniemen hautausmaan uudelle kappelille, Hietaniemenkatu 20. Opastettu kierros alkaa klo 13.00. Oppaana meillä on kiltamme tukija, kiltaveli ja auktorisoitu opas Pekka Lehtiö. Mikäli olet jo ollut aiemmin Hietaniemen kierroksella kannattaa osallistua, koska tämä kierros on erilainen. Kierroksella on tavoitteena löytää myös yhtymäkohtia perinnejoukkojemme henkilöstöön. Kilta osallistuu kierroksen kustannuksiin. Osallistujilta peritään osallistumismaksuna 5,00 euroa/hlö, joka maksetaan paikan päällä käteisellä.

MUUTOS SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN SYYSKOKOUKSEEN JA ESITELMÄÄN 13.10. 2020 KLO 17.30

Kutsu sääntömääräiseen syyskokoukseen 13.10.2020 klo 17.30. Aiemmista tiedoista poiketen kokous pidetään ravintola Kaartissa, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A. Kätellään Killan säännöissä mainitut asiat.

Ennen kokousta tervetuloa yhteiselle omakustanteiselle myöhäiselle lounaalle (päivällinen) klo 16.00 alkaen. Oma tila varattuna ravintolasta. Tuttuun edulliseen hintaan. Lounaan yhteydessä rav Kaarti kertoo kokemuksistaan ja varautumisestaan Covid-19 pandemiaan. Kokouksen jälkeen n. klo 18:15 alkaa mielenkiintoinen esitelmä sotilasheraldiikasta pääaiheena sotilasliput. Kokouksen jälkeen on myös kahvitus killan kustantamana. Esitelmän pitäjänä on Hannu Hillo. Kiltatuotteita on ostettavana kokouksen yhteydessä. TERVETULOA.

SANTAHAMINAN ALUE

Pandemiarajoituksiin ei ole tullut muutoksia Santahaminan alueeseen pääsyyn liittyen, joten killan tapahtumien järjestämiseen Santahaminassa ei ole lähiaikoina mahdollisuuksia. Seuraa killan kotisivuja, jossa tiedotamme tilanteen kehittymisestä. Tulemme lähettämään asiasta myös sähköpostitiedotteen jäsenille tilanteen muuttuessa.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

Autojoukkojen Helsingin kilta – Nykyajassa vahvasti mukana – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

SISSIOS

 

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

AMPUMATOIMINTAA:  Ampumavuorot Töölön radalla käytössä erityisohjein 1.6.2020 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen pakollista, radalle otetaan max. 6 ampujaa.  Kasvosuojaa ja suojakäsineitä tulee käyttää.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(at)stadinsissit.fi ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Ikisissien ampumavuorot alkavat 19.8. piirin turvallisuusohjeiden mukaisesti.  Kuusi ensiksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan.  Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla peruutettu toistaiseksi.

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussali auki erityisohjein 1.6.2020 alkaen.

Nitrojumppa alkaa 4.9. klo 18.00 mikäli virustilanne ei pahene.

KEVÄTVUOSIKOKOUS: Sissikerhon ja Sissiosaston kevätvuosikokoukset  siirrettiin viranomaisohjeistuksen/COVID-19 mukaisesti.  Kokous pidetään syyskokouksen yhteydessä 18.11.2020 klo 17.00.

PROTO 2020:

Stadin Sissien Proto20 on toiminnantäyteinen harjoitus, jossa ei vahdita tyhjää metsää tai harjoitella kävelemistä.  Harjoitus järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 18.-20.9.2020 Mikkelin varuskunnan harjoitusalueella.

Harjoitus on MPK:n sotilaallisia valmiuksia ylläpitävä kurssi ja se toteutetaan yhdessä Mikkeli MPK:n kanssa.  Osallistumalla harjoitukseen ylläpidät sotilaallisia taitojasi ja voit kerryttää korvaavia KH-päiviä.

Kasaa oma partio tai ryhmä ja lähde mukaan tämän vuoden parhaaseen maastoharjoitukseen.  Proto20 on Pahkis-perinteitä jatkava tiedustelu- ja sissitoimintaharjoitus.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen MPK:n sivuilta.  Lisätietoja myös harjoituksen johdolta:

Marko Koistinen                                                      Lauri Hållfast

0400 320 728                                                            040 567 071

mr.koistinen(at)gmail.com                                                       lauri(at)hallfast.fi

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(at)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2020:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:+0400 805 124