Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

23.5. Senioriupseerien kerho järjestää opastetun päiväretken Merisotakoululle Suomenlinnaan. Kouluun tutustumisen jälkeen nautimme saarella omakustanteisen lounaan. Yhteisen ohjelman jälkeen on mahdollisuus käydä omatoimisesti tutustumassa esimerkiksi Suomenlinnaan koottuun Sotamuseon uudistuneeseen näyttelyyn.

Tarkempi ohjelma tämän lehden ilmoitussivuilla.

Ilmoittautumiset Senioriupseerien kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmalalle viimeistään 10.5. sähköpostitse osoitteeseen skulmala48@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040-5869252.

Huomioithan, että ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa myös täydellinen henkilötunnuksesi, siis syntymäaikasi ja sosiaaliturvatunnuksesi!

31.8. sotahistoriallinen päiväretki avec Helsingin edustalle Isosaaren linnakkeelle

Sotilasasiantuntijanamme ja oppaanamme on pr kenr Asko Kilpinen.

Päivän ohjelma tämän lehden ilmoitussivuilla.

Retken hinta 50 €. Siihen sisältyvät kuljetus m/s Isosaarella Kauppatori-Isosaari-Kauppatori ja lounas Isosaaren upseerikerholla. Retki maksetaan ilmoittauduttaessa Senioriupseerien Kerhon pankkitilille.

Toimi seuraavasti: ilmoittaudu puheenjohtajalle viimeistään 1.8., sähköposti: skulmala48@gmail.com tai puhelimitse 040-5869252 ja suorita retken hinta 50 €/ henkilö Senioriupseerien kerhon tilille, tilinumero FI47 1386 5000 1006 37.

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Yhdistyksen kevään sisäratavuorot jatkuvat normaalisti parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-18:30 Töölön radalla. Vuorot on jaettu kahteen osaan niin, että ensimmäisen tunnin aikana keskitytään toiminnalliseen harjoitteluun ja jälkimmäinen tunti ammutaan perinteistä pystyammuntaa. Ratavuorolle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon yhdistyksen ampumaupseereille (ampumaupseerit@khru.net).

Perinteinen Padasjoen ampumaleirimme järjestetään elokuussa 9.-11.8. Leiri toimii erinomaisena johdantona ampumatoimintaan ja toiminnalliseen ammuntaan ja sopii hyvin myös aloitteleville harrastajille. Leirillä saa perusteellisen koulutuksen käytettävään kalustoon ja pääset kokeilemaan erilaisia aseita vaihtelevilla ampumarasteilla ohjatussa ja hyvähenkisessä ympäristössä. Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilta Ampumatoiminta -osiosta.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (hynynen.heikki@gmail.com). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Munkkivuoren Reserviupseerien sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 25.03.2019 Katajanokan kasinolla. Kokous hyväksyi kuluneen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi hallitukselle vastuuvapauden.

Urheilutalon tämän kevään viimeinen 22-vuoro ammuttiin perjantaina 5.4. johtuen pääsiäisestä. Töölön ampumaradalla ammutaan vielä 13.4 kello 12 alkaen. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Kevätkausi on alkanut, samoin ammunnat ulkoradoilla.

Seppälän radalla ammutaan perinteisin kuvioin 4.5, 18.5. ja 8.6. On mahdollista ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja ja myös haulikolla. Huomioikaa myös Santahaminan ammunnat.

Padasjoella järjestetään ampumapäivät 8. – 9.5. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

IHRU:n ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) alkaen klo 17.00 parillisten viikkojen keskiviikkona.

Pistooliammunnat HRUP:n radalla Töölössä jatkuvat parittomien viikkojen torstaina klo 19.00. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle sähköpostitse: ihrury@gmail.com.

Tikkurila

TiRUK-logo

Huhtikuun reserviupseeri- ilta kokousesitelmineen järjestetään torstaina 25.4.2019 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmän pitää prof., kapt  res Aarne Pehkonen aiheena Suomi 1918: miten Suomi joutui ja selvisi vapaussodasta.

Kahvitarjoilu! Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4. klo 9.00 lipunnosto, kunnianosoitus  ja kaupunginjohtajan puhe Tikkurilan veteraanipuistossa, Hertaksentie 1.

Klo 16.00 kaikille avoin veteraanipäivän juhlakonsertti Kilterin koululla Myyrmäessä, Iskospolku 8. Klo 15.00 alkaen jo kahvitarjoilu. Bussi klo 14 Korsosta, Foiben, Tikurilan uimahallin parkkipaikan ja Hotelli Vantaan kautta Kilterin koululle ja tilaisuuden loputtua takaisin.

Kaatuneitten muistopäivä sunnuntaina 19.5.2019. Kaksikielinen messu Pyhän Laurin kirkossa klo 10.00. Sen jälkeen ( n 11.00) kunnianosoitus Pyhän Laurin sankariristillä ja välittömästi sen jälkeen Ruskeasannan sankarimuistomerkillä.

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan!

7.5 on ilma-asekilpailu 10ls pist + 10ls kivääri

Töölö

Kerhon ampumavuorot ovat jatkaneet suosiotaan, vuoroilla on jatkuvasti vahva osallistujaporukka niin uusia kuin vanhojakin naamoja. Onneksi meillä on hyvä tilanne kaluston ja ammuntojen vetäjien suhteen, joten joukkoon mahtuu uusiakin tulijoita. Tervetuloa! Vuorot ovat tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 19-21, seuraava vuoro on 16.4. Ensikertalaisille kerho tarjoaa patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin. Jo ennestään tutuille, riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle. Tarkemmat ohjeet radan sijainnista saa sähköpostilla kerhon osoitteesta.

Töölön kerho järjesti 22.3. keilausottelun, johon osallistuivat Töölön lisäksi KT-kerho, sekä Kaartin Pataljoona. Tällä kertaa voiton vei KT-kerho! Töölö onnittelee! (ARU voisi joutaessaan toimittaa kiertopalkinnon. =)

Nuori jäsen (eli arviolta alle 35v)! Sinuun ollaan lähiaikoina henkilökohtaisesti yhteydessä, kun suunnittelemme nuorten toimintaa loppuvuodelle ja siitäkin eteenpäin. Ole kuulolla! (Jos olet alle 35v Töölön kerhon jäsen ja yleensäkin luit tämän palstan, laittaisitko kerhon meiliin sähköpostia? Sitten tiedämme, että ainakin joku on tämän lukenut!)

Kerho haluaa muistuttaa heitä, joilla tämän vuoden jäsenmaksu rästissä, hoitakaa homma pois päiväjärjestyksestä, sillä tuolla pienellä summalla on yllättävän iso vaikutus siihen mitä kerho voi saada aikaan toiminnan saralla. Mikäli sinulla on epäselvää, onko maksusi kunnossa, sen tarkistaminen onnistuu myös sähköpostilla tutusta osoitteesta. Huomion arvoisena asiana, jäsenyys Töölön reserviupseereissa avaa pääsyn kaikkien muidenkin HRUP:n kerhojen tapahtumiin, joten hyödyntäkää ihmeessä runsas pääkaupunkiseudun tarjonta!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

Viestikoulutus ja KURSSIT

Elektronisen sodankäynnin peruskurssi (ELSO) 3.5.2019 – 5.5.2019, Helsinki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99185/

Kyber-peruskurssi 1 4.5.2019 – 5.5.2019, Helsinki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99280/

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC, ja MPK:n Lahden koulutuspaikka järjestävät kaikille kiinnostuneille radioamatöörikursseja.

24.10.-3.12.2019 (syksyn iltakurssi tiistaisin klo 18:00-21:00)
– Kurssiesite syksy 2019
– Iltakurssin opetussuunnitelma 24.10.-3.12.2019

Kevään viestikursseja MPK:n Lahden koulutuspaikalla
Viestivälinekurssi: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/96324/
Viestiperustekurssi: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/96279/
Hälvä 19 / Viestikurssi: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/96219/

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.

Kaikki MPK:n kurssit löytyvät koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri.

Jos sinua kiinnostaa kouluttajan tehtävät, niin ilmoittaudu koulutusjoukkueeseen (ohjeet alla). Työtila on avoin kaikille kiinnostuneille ja tilaan pääsee rekisteröitymään ilman kirjautumisavainta.

 • Kirjaudu sisään PVMoodleen (pvmoodle.fi) tunnuksillasi ja mikäli sinulla ei ole tunnuksia luo sellaiset kirjautumissivun ohjeistuksen mukaisesti
 • Hae työtilaa yläpalkin ”Etsi työtiloja”-hakutyökalulla, hakusana: Kouluttajapankki
 • Työtila näkyy hakutuloksissa, työtilan nimi on ”JOJÄ kouluttajapankki”
 • Klikkaa työtilaa ja avautuvalla sivulla ”rekisteröi minut kurssille”

Suora linkki työtilaan: https://www.pvmoodle.fi/course/view.php?id=5217

 

 

AMPUMAKILPAILU 2019 ON KÄYNNISSÄ !

Kilpailun tarkoitus on aktivoida Viestiosaston jäseniä osallistumaan ammuntaan sekä panostamaan ampumataitonsa kehittämiseen.

Kilpailuaika on 12.3. – 22.10.2019. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla (kts. alla).

Kilpailumuotona on Palvelusammunta 4 (PA4). Jokaisen vuoron lopussa on mahdollisuus ampua yksi kappale kilpailuun hyväksyttäviä suoritteita, jonka tulos kirjataan ylös. Jokainen osallistuja voi ampua kilpailuaikana enintään neljä kilpailussa huomioitavaa suoritusta. Katso säännöt tarkemmin: Ampumakilpailu 2019.

Lisätietoa: Mikko Leskinen 050 405 5873, ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net.

Viestiosaston ampumaratavuorot

Harjoitusammunnat Töölön radalla jatkuvat tänä vuonna parittomien viikkojen tiistaisin klo 19-21, kokoontuminen klo 18:50. Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroilla on käytettävissä kerhon aseet, suojalasit sekä kuulosuojaimet, ja mikä parasta, ampumaupseerit opastavat turvallista aseenkäsittelyä. Aiempaa kokemusta tai omia varusteita ei siis tarvita, ainoastaan käytetyistä patruunoista tulee suorittaa omakustannehintainen maksu.

Ilmoittautuminen joko netissä www.rul.fi/viestiosasto/toiminta/ammunta/, sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.

SRA-VUOROT 2019

Olemme saaneet yhdessä Pioneeriosaston ja Töölön reserviupseerien kanssa kevät- ja syyskaudelle kuukausittain toistuvan SRA-vuoron. Vuoro on Töölön radalla lauantaisin kello 12-14:30 seuraavina päivinä: 4.5., 21.9., 19.10, 16.11. ja 14.12. Vuoroilla on saatavilla lainakalustoa, mutta kaikilta osallistujilta vaaditaan SRA-kortti ja SAL-lisenssi tai RAT-vakuutus. Ilmoittautumisohjeet lähetämme erikseen, mutta päivämäärät kannatta laittaa jo nyt kalenteriin!

Lisätietoja: 2. ampumaupseeri Mikko Leskinen ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai 050-4055873.

MUITA TAPAHTUMIA

Perinteinen Sotilasradiopäivä  la 13.4.2019 klo 10:00 – 14:00 Kouvola-talossa, Varuskuntakatu 11, Kouvola
Ohjelma:
Tapio Teittinen, OH4ELM; Ylijohdon viestiverkot vapaussodassa ja talvisodassa
Martti Susitaival, OH4FSL; Ylijohdon radioverkot jatkosodassa ja viestikeskus Lokki
Carl-Fredrik Geust: Holger Jalander – kyynelradion keksijä
Osallistumismaksu 10 €, vain käteismaksu. Esitelmien jälkeen tutustuminen Sotilasradiomuseoon sisältyy osallistumismaksuun, samoin väliaikatarjoilu.
Ilmoittautuminen sähköpostilla: museo@putkiradiomuseo.fi Ilmoittautuminen ei ole sitova, tarvitaan vain tarjoilun mitoitukseen. Tilaisuus on avoinna kaikille.

LIIKUNTAKILPAILU 2019

Järjestämme viime vuoden tapaan liikuntakilpailun kerhomme jäsenille. Arvomme kaikkien RESUL:n kuntokortin mukaan yli 100 pistettä vuoden aikana keränneiden kesken palkinnon. Kuntokortti löytyy tästä: http://www.resul.fi/kuntokortti. Ei kun kuntoilemaan!

 

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Hyvää alkanutta vuotta.

Syyskokouksen valitsema hallitus on järjestäytynyt ensimmäisessä kokouksessa.

Helsingin Reservimeriupseerit ry hallituksen kokoonpano 2019

Puheenjohtaja: Marko Vuorinen
Varapuheenjohtaja: Henri Havulinna
Sihteeri: Ville Haapalinna
Viestintäupseeri: Lasse Mäki
Meritoiminnan johtaja: Marko Vuorinen
Yhteysupseeritoiminnan johtaja: Henri Havulinna
Ampumaupseerit: 1. Aku Kaikkonen 2. Harri Pakarinen 3. Ville Haapalinna
Jäsenvastaava: Petri Vänskä
Talousupseeri: Sami Linnermo
Lippu-upseerit: 1. Pekka Niemi 2. Yrjö-Pekka Rautalahti
Nuorisoupseeri: Lasse Mäki
Jäsen: Juha Tenhunen, Antti Jäntti

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä 2019 parittomien viikkojen lauantaisin 12:00 – 14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin vähintään kahta päivää ennen vuoroa, saadaksesi tarkemmat ohjeet.

Tulevia tapahtumia:

16.4 klo 18 HRMU:n sääntömääräinen kevätkokous. Paikkana Apteekkien Eläkekassa 5. kerros, Kalevankatu 13, Helsinki. Kokouksen yhteydessä kaptl res Antti Jäntin esitelmä aiheesta: Yhdysvaltain sukellusvenesota Tyynellä valtamerelle 1941 – 1945.

Hallitus toivottaa jäsenilleen hyvää purjehduskauden odotusta

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot:

Vuonna 2019 luolavuorot jatkuvat Töölön luolassa keskiviikkoisin 19-21:30, päivämäärät: 17.4., 15.5., 12.6., 10.7., 7.8., 4.9., 2.10., 30.10., 27.11., 25.12.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Padasjoki:

Vuodelle 2019 olemme varanneet viikonloput 10.-12.5. ja 11.-13.10. Padasjoen ampuma-alueelta yhdessä Pioneerikillan kanssa. Lisätiedot puheenjohtajalta.

 

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Huom! Jos olet jo Facebook-ryhmän jäsen, mutta et saa ilmoituksia julkaisuista ja tapahtumista, muista klikata ryhmän Ilmoitukset päälle. Ohjeet saat tarvittaessa sihteeriltä.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja kapt Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri ltn Jan Falck, 044 277 9185, jan.falck(at)helsinki.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

HAULIKKOKISA

Toukokuussa järjestämme perinteisen haulikkokisan (metsästysammunta) Hyvinkään ampumaurheilukesksessa.

Myöhemmin ilmoitettavana kesäkuisena lauantaina tutustumme satamajäänmurtaja S/S Tursoon Helsingin Hietalahdessa, ks. https://www.turso.fi

KEVÄTRETKI BRYSSELIIN 17. – 20.5.2019

Kevätretkelle on vielä mahdollistua osallistua omin lennoin.

Perjantaina puoliltapäivin vierailemme NATO:n päämajassa. Lauantaina vierailu Waterloon taistelun muistomerkille ja paikalliseen museoon. Halukkaat voivat tutustua myös Pard du Cinquantenairen ilmailumuseoon.
Sunnuntaina teemme kokopäiväretken Gentiin, jossa ohjelmassa panimovierailu + maistiaiset. Kaupunkikiertoajelusta on luovuttu.
Maanantaina iltapäivällä tutustumme Eurocontrollin toimintaan.

Majoitus neljän tähden hotellissa Marivaux Hotel Congress & Seminar Center.

Lisätietoja sihteeri Juha-Matti Lauriolta s-posti jmlaurio [at] gmail.com tai puh. 050 462 1274

Etumaksu 150e maksetaan kerhon Nordean tilille maaliskuussa.

PISTOOLIAMMUNTAVUORO
Ammuntavuoromme on parittomina viikkoina tiistaisin klo 14 Helsingin Reserviupseeripiirin sisäradalla Töölössä. Lisätietoja saat aseupseeri Martti Eerolalta.

JÄSENASIAT
Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kerhoiltojen/kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista:
https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaavalle  jmlaurio (at) gmail.com

Ilmoitathan muuttaessasi uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon 68. vuosipäivää vietetään Helsingin Suomalaisella Klubilla perjantaina 26.4. klo 18 alkaen. Ilmoittautumiset viimeistään ke 17.4. jorma.nisula(at)kolumbus.fi tai 0400 453709. Pukukoodi on tummapuku ja kunniamerkit.

Jääkärikerhon AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat klo 16.30 – 18.30 Töölön sisäampumaradalla tiistaina 14.5., 27.8. ja 10.9. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709 tai matti(at)sortila.fi.

KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa ovat Kiltasaunalla (osoite Leipurinniementie 10) klo 16 alkaen tiistaina 7.5., 4.6., 6.8. ja 3.9. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Padasjoen kevätampumaleiri 5. – 7.4.2019.

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä Ville Arekalliolta ville383(at)gmail.com

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.

Kaikkiin ampumatilaisuuksiin ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Inbjudan till klubbens 70-årsjubileumsbal 4.5.2019 har skickats till medlemskåren per epost. Samma information finns även på vår hemsida hsrk.fi under Aktuellt-sektionen. Rikligt med anmälningar har redan kommit in, så anmäl dig så snabbt som möjligt för att säkra din egen plats. Ses på festen!

I samband med klubbens ordinarie vårmöte 25.3 presenterades 2018 skyttecupens resultat. Av sammanlagt 7 deltagare gick segern till Axi Holmström, med Tuomo Ylitalo hack i häl på andra plats. Som tredje kom Christian Arrhenius. Stort grattis till Axi, och tack till alla deltagare!

Skyttecupen ordnas även i år, och går ut på att den enskilda skytten skjuter enskilda tävlingsserier vid separata skyttetillfällen och de 7 bästa serierna utgör resultatet. Skyttet utförs med tjänstepistol. Utöver skyttecupen, som pågår under hela året, ordnas dessutom ett skyttemästerskap på hösten. I skyttemästerskapet är skyttemomenten mera varierande, men då mäts resultatet endast från det skyttetillfället.

Den traditionsenliga Gentlemannatävlingen i Syndalen ordnas i år lördagen 11.5. Tävlingen brukar innehålla pistol- samt gevärsskytte, (övnings)granatkastning samt avståndsbedömning. HSRK:are är välkomna att delta, och anmälan sker via MPK:s sidor.

Trevlig fortsättning på våren!

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Kevätsauna

Talven pölyt saunotaan Santahaminassa, Kaartin jääkärirykmentin killan saunalla 21.5.2019 klo 17.00 alkaen. Yhdistys tarjoaa makkarat lisukkeineen ja virvokkeet. Ilmoittautumiset sihteerille sähköpostilla (eero.kujala@gmail.com) 13.5.2019 mennessä.

Vierailu Museo Militariaan

Yhdistys järjestää vierailun Museo Militariaan Hämeenlinnaan 25.5.2019. Lähtö Malmin Teboilia vastapäätä olevalta ABC:n kylmäasemalta 25.5.2019 klo 11.00. Kimppakyytimahdollisuus. Tilaisuus on avec. lmoittautumiset sihteerille sähköpostilla (eero.kujala@gmail.com) 21.5.2019 mennessä.

Padasjoen ampumaleiri

Padasjoen perinteinen ampumaleiri pidetään 4. – 5.10.2019. HenkilökohtaInen varustus. Yhdistys varaa paikalle aseet ja patruunat. Lisäksi yhdistys kustantaa ruoat ja juomat.

Ammunta

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00 – 19.00.
Et tarvitse omaa pistoolia, yhdistykseltä löytyy kalustoa ja patruunoita saatavilla omakustannushintaan. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturva etukäteen hankittuna. Saat sen Reserviläisliitosta puh. 09-40562040 tai kätevästi reserviläisliiton kotisivulta.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen ampumavuoroille: Ampumaupseeri Jouko Kylmälä, puh. 0400-430632, jouko.kylmala@kolumbus.fi.

Hallituksen kokous

Seuraava hallituksen kokous pidetään kevätsaunan yhteydessä Santahaminassa 21.5.2019 klo 17:00

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com).

Yhdistyksen kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla:

http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerho järjestäytyi 2019:

PJ Timo Koukkari; varaPJ Heikki Heikkonen;
rahastonhoitaja, jäsenvastaava ja lippu-upseeri Timo Koukkari;
sihteeri, viestintä- ja valmiusupseeri Harri Heikkonen;
kerhomestari Kai Runela, ampumatoimintavastaava Paavo Virtanen.

KOKOUS: Vuosikokous 25.3.2019 klo 17.45 Katajanokan Upseerikerholla. Kokoontuminen baarissa. Esitellään vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös.

VUOSIPÄIVÄT: Autojoukkojen vuosipäivä vietettiin perinteisesti 18.1.2019, aloitimme seppeleen laskulla Hietaniemessä ja jatkoimme Ravintola Kaartissa, vanhassa Autolinnan tiloisssa.

Autokerhon vuosipäivä 13.05.2019, Ravintola Kaartissa avec-tilaisuus klo:13:00 alkaen, Buffee-pöytä. Tumma puku. Ilmoittautuminen Timolle.

TOIMINTAA:
Toimintapäivän asekäsittelyharjoitus Luolassa 22.4.2019, 19:00 – 21:30.
– omakustanteiset patruunat

Seuraava hallituksen kokous 11.3.2019 klo 17.00 Töölössä.

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

PISTOOLITAISTELUAMPUMAKILPAILU RUY:tä VASTAAN 6.3.2019

Johtorenkaan maaliskuisella Töölön ratavuorolla ammuttiin perinteinen pistoolitaisteluampumakilpailu Rannikkoupseeriyhdistystä vastaan.

Kilpailun historia juontaa juurensa kerhon perustamisvuosien alkuajoille, 1930-luvun loppupuolelle. Kilpailu järjestettiin alkujaan Johtorenkaan jäsenten ja RannikkoRykmentti RR1:n upseereiden välisenä pistoolitaistelukilpailuna. Nykypäivänä luontevana jatkumona on ampuama kilpailu RUY:tä vastaan.

Palkintopokaali on edelleen alkuperäinen – Joskin pokaali oli välillä vuosia hukassa, kunnes kerhon tunteva aktiivireserviläinen ”törmäsi” myynnissä olleeseen pokaaliin kirpputorilla ja palautti pokaalin alkuperäisessä tarkoituksessaan käytettäväksi.

Nyt ammutun joukkuekisan voitti Johtorengas.

RUY:n joukkueessa kisasivat Schroderus, Viita-aho ja Vartiainen. Johtorenkaan joukkueessa kisasivat Koskela, Nora, Kohtamäki, Ahervuo ja Aalto. Kiitokset kaikille osallistujille ja ratamestarina toimineelle Lasse Koskelalle! Vuoden päästä kisataan uudelleen!

Kuvassa kisan mainingeissä rikkoutunut pokaali (joka saadaan kyllä entiseen kuntoonsa kultasepän taitavissa käsissä).

PADASJOEN AMPUMALEIRIT 2019

Johtorengas järjestää vuonna 2019 kaksi ampumaleiriä Padasjoella. Ajankohdat ovat keväällä 12.-14.4.2019 (lehden julkaisun aikaan tälle leirille ei voi enää ilmoittautua) ja syksyllä 6.-8.9.2019. Merkkaa ajat jo nyt kalenteriisi. Lisätietoja lähempänä leirejä.

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA 2019

Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2019 ratavuorot: 1.5. , 29.5. , 26.6. , 24.7. , 21.8. , 18.9. , 16.10. , 13.11. ja 11.12.

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Kerho ei järjestä tilaisuuksia lähiaikoina mutta huomatkaa Ilmatorjuntamuseon erinomainen tapahtumatarjonta:

25.4. klo 9-16 Museon kevättalkoot kaikille museon vapaaehtoisille!

Eritoten kaikki uudet museon toiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset ovat tervetulleita tutustumaan museon toimintaan.

27.4. yleisöluento ”Yleisradion Laajasalon mittausaseman toiminta ja erityisesti tapahtumat Tsekkoslovakian miehityksen aikana 1968” klo 12.30-13.30. Luennoitsijana dipl.insinööri Jorma Laiho.  Luennolle osallistumismaksu à 5 euroa / hlö.

8.5. klo 18 kaksi avointa yleisöluentoa: Risto Korhonen, ”GPS, toiminta ja häirintä”. Ossi Kamppinen, ”Petroskoin suomalaiset”. Kamppinen on historian harrastajana perehtynyt sotia edeltäneeseen Neuvosto-Karjalan suomalaisvaiheeseen. Hänen ”Palkkana pelko ja kuolema – Neuvosto-Karjalan suomalaiset rakentajat” -teos ilmestyi maaliskuussa

2019 Docendo Kustantamon julkaisemana.

18.5. klo 11-17 Kansainvälinen Museopäivä, jonka kunniaksi avoin sisäänpääsy Ilmatorjuntamuseolle!

4.6. klo 12 Ilmatorjuntamuseo 50 vuotta Hyrylässä -esitelmä, luennoitsijana ev evp Seppo Lehto.

50 vuotta sitten Ilmatorjuntamuseo avautui yleisölle ensimmäisen kerran Hyrylässä, jonka kunniaksi kutsumme kaikki kiinnostuneet museolle tutustumaan museoon ja näyttelyihin. Ilmainen sisäänpääsy klo 11-17.

Kerhon ampumavuorot jatkuvat edelleen parillisina keskiviikkoina klo

16-18 Töölön ampumaradalla. Vuoro on syytä varmistaa kerhon ampumaupseerilta timo.niiranen@gmail.com

KRH-kerho

krhkerho

KRH –kerhon kevätkokous pidetään tiistaina 16.4.2019 Helsingissä, ravintola Zinnkellerissä (Meritullinkatu 25), klo 18:30 alkaen. Ilmoittautumiset kokoukseen 15.4.2019 mennessä osoitteeseen lentilasami(at)netscape.net

Kerhon puheenjohtaja Sami Lentilä lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

TALVIKAUDEN 2019 OHJELMA

    • Kerhoilta 15.4.2019 klo 16.30 Döbelninkatu 2, Helsinki 4 krs.nh.

Esitelmän pitää  Martti Mäkinen aiheesta matkani Kauko-Itään (Pohjois-Korea, Vietkong-sissien Cucchi-tunnelit, Kambodzan kuoleman kentät)

    • Spjutsundin perinteinen saunailta maanantaina 20.5.2019 klo 17.00

AMPUMAVUOROT VUONNA 2019

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

3.5. (vk 18)

31.5. (vk 22)

23.8. (vk 34)

20.9. (vk 38)

18.10. (vk 42)

15.11. (vk 46)

13.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä:

http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa, josta varsinaisen vakuutusmaksun osuus on 5,50 euroa.

.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Hyvää alkavaa kevättä arvoisat jäsenemme!

Vuosikokouksessa valittu johtokunta on päässyt alkuun työnteossa ja tätä julkaistaessa on jo kaksi kokousta takana. Juha Wallius ja Patrik Snellman keskittyvät yhdistykseemme liittyneiden nuorten jäsenten toiminnan aktivointiin. Pyydämme ilmoittamaan muuttuneet sähköposti- ja muut yhteystietonne Merireserviläisten sähköpostiin ja myös Reserviläisliittoon.

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toiminnan peruspilarit ovat merellinen toiminta MPK:n linnakevene Lavansaarella ja yhdistyksen Ahven3-veneellä sekä merenkulun koulutus, merikilpailutoiminta sekä turvallinen ampumaurheilu.

Jäsenistöllä on mahdollisuus hankkia veneviirejämme sekä perälippuja henkilökohtaiseen käyttöönsä. Oma venekatsastajamme on käytettävissä tarvittaessa.  Kysy lisää mikäli haluat oman veneesi rekisteriimme.

Lisätietoja antaa Matias Kaivos.  Mikäli olet navigaatiojaoksen jäsen, muistathan toimintaa ylläpitävän kympin jaosmaksun. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme.

Viime purjehduskaudella aktiiviset merenkulkijamme olivat ajossa usein, niin Ahvenella kuin Lavansaarellakin. Samaa on varmastikin tiedossa myös pian alkavalla purjehduskaudella. Purjehduskauden lähestyessä alustalkoisiin tarvitaan tekijöitä. Kysy lisää Make Kaasalaiselta.

Tulevaan purjehduskauteen valmistautuminen on jo vahvasti meneillään. Esimerkiksi merenkulkuharjoittelu perinteisen kaavan mukaan – reittisuunnittelu, reittitarkastelu ja reitin ajaminen simulaattorilla tapahtui Merisotakoululla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tulossa olevia tapahtumia ovat kevään aikana tapahtuvat kolme Sinisen Reservin ampumakilpailua,  AUK-toimintapäivä, jäsenillat sekä ulko- ja sisäratatoiminta. Ensimmäinen SinRes ampumapäivistä tapahtuu lauantaina 13.4. ja ampumapäivä 2 lauantaina 25.5. Lisätiedot Meripuolustuspiirin kurssikalenterista.

Jotta pääset mukaan kaikkiin järjestämiimme tapahtumiin, kannattaa seurata nettisivujamme (joita uudistetaan ja päivitetään parhaillaan),  facebookia ja sähköpostiasi. Tarkennamme tulevien tapahtumien päivämääriä mahdollisimman pikaisesti saatuamme vahvistuksia. Suosittelemme myös aktiivisesti seuraamaan Sinisen Reservin, Reserviläisliiton netti- ja facebooksivuja sekä MPK:n  kurssikalenteria.

Merkitse kalenteriin Sinisen Reservin purjehduskauden avajaissaunailta perjantaina 26.4. Suomenlinnassa (ilmoittautumiset www.sininenreservi.fi), linnakkeenkunnostuskurssin kuljetukset sekä viikkoajot linnakeveneellä eri teemoineen.  Merivoimien vuosipäivää juhlitaan 9.7. Helsingissä. Perinteinen iltajuhla Merisotakoululla. Lisätietoja kevään aikana. Esittelijä- ja järjestelytehtäviä on tarjolla kiinnostuneille. Ottakaahan yhteyttä.

Luolavuorot jatkuvat koko kevätkauden: Ruutiaserata klo 16.30-20.30. Muista ilmoittautuminen ruutivuorolle edellisenä päivänä. Ilma-aserata klo 18.00-19.30, ilmoita tulostasi viimeistään puoleen päivään mennessä Tatu Korhoselle puhelimitse tai tekstiviestitse. Vuoden 2019 Luolavuorot ovat nettisivuillamme.

Kirkkonummen reserviläisten ampumavuoroilla Upinniemessä on edelleen osallistumismahdollisuus jäsenillemme. Tarkemmat tiedot ratavuoroista ja –ohjeista Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta. Ilmoittautumiset etukäteen sekä ampujilla tulee olla voimassaoleva reserviläisen ampumaturvavakuutus ja omat suojavälineet. Upinniemen portilla on nimilista Kirkkonummen reserviläisten listan yhteydessä. Kysy johtokunnalta lisää mikäli olet kiinnostunut yhdistyksen aseiden lainausmahdollisuudesta.

Kiinnostuitko toiminnastamme ja haluatko jäseneksi kasvavaan joukkoomme? Täytä jäsenhakemuslomake Merireserviläisten nettisivuilla. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Jäsenyys ei edellytä suoritettua asepalvelusta eikä merivoimataustaa. Kiinnostus meritoimintaan ja halu oppia uutta riittää.

Sähköposti johtokunnalle merireservilaiset@helresp.fi . Nähdään tapahtumissa ja pidetään yhteyttä!

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Följande tillfällen är 11.4.

Triangelkampen 2019

Löpskytte i Västerby Ekenäs tisdagen 14.5 kl. 18.30

Terränglöpning och granatkastning på Kasaberget, Grankulla tisdagen 13.8 kl. 18.30.

Orientering i Västerby Ekenäs lördagen 28.9 kl. 9.30.

Luftpistols- och luftgevärsskytte i Västerby skyttehall Ekenäs lördagen 28.9 kl. 12.30.

Triangelkampens 50-års fest i Dragsvik lördagen 26.10 kl. 18.30.

Övriga tävlingar

Gentlemannatävlingen i Syndalen lördagen 11.5 kl. 10.00. Deltagaravgift 20 euro.

Tammet tävlan i Baggby Ekenäs måndagen 26.8 kl.18.30. Deltagaravgift 5 euro.

Skogsstigen på Ramsholmen, Ekenäs lördagen 21.9 kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Vuosaaren pirtti-ilta 14. 5., alkaen klo 18:00

Tervetuloa!

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Kevään tapahtumat

Perjantai – Maanantai 17. – 20.5. Kevätretki Brysseliin. (Ennalta ilmoittautuneille)

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Maanantaimarssit, sählyvuorot ja nitrojumpat 

Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 9 km lenkki. Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot Juha Matikainen, juha.matikainen@esres.fi

Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.30–20.30. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut n. 25–50v välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätietoja tarvittaessa:jyri.vilamo@gmail.com

Nitrojumpat pidetään perjantaisin klo 18-19:30 Töölöntorinkatu 2:ssa. Paikalla on pukuhuone ja suihku. Lisätiedot Seppo Kulonen, 0400 387 547.

Helsingin Reserviläiset

Kevätretki Suomenlinnan sotamuseoon lauantaina 11.5.2019

Tapaaminen klo 11.30 Suomenlinnan lauttaterminaalissa, josta siirtyminen museoon. Lauttamatkan maksaa jokainen itse, yhdistys maksaa sisäänpääsyn museoon sekä opastuksen.

Ohjelma:

Klo 13.00 1 tunti maneesissa (sotavuodet 1918-1945).

Klo 14.00 siirrytään tykistömaneesiin, jossa opastus puoli tuntia (1945-nykypäivä).

Siirtyminen Vesikko 7min, jossa opastus puoli tuntia loppuen klo 15.17.

Tämän jälkeen vapaata ohjelmaa esim. omaehtoista tutustumista Vesikkoon ja museoihin (suljetaan klo 18.00)  tai muualle saareen.

Ilmoittautumiset:  mika.tervahauta@evl.fi toukokuun 8. päivä mennessä. Mukaan mahtuu 25 henkilöä.

 

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00-21.00

6.5., 3.6., 1.7., 29.7., 26.8., 23.9., 21.10., 18.11., 16.12.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä. Laina-asetta tarvitsevia (.22 cal) otetaan vuorolle max. 6 ampujaa, yhdistys tarjoaa patruunat (koskee henkilöitä, joilla ei omaa asetta ja sellaisen aikovat hankkia 2 vuoden harrastuksen jälkeen). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset laina-aseen. HUOM vuorolle otetaan yhteensä max.12 ampujaa.

Mukana oltava kunnossa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (.22- .45ACP), patruunat ja suojaimet.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

15.4., 13.5., 16.9., 21.10., 18.11., 16.12.

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yhdistys etsii Facebook sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

KULJETUS- JA LOGISTIIKKAMESSUT 2019

Kansainvälinen suurtapahtuma järjestetään 9. – 11.5.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtuman käytössä ovat kaikki Messukeskuksen viisi hallia ja laaja ulkoalue.

Tapahtuma järjestetään nyt 11. kertaa Messukeskuksessa. Tule mukaan tutustumaan messujen antiin

Autojoukkojen Helsingin killan ryhmään.

Ilmoittaudu toimisto@ajhk.fi tai 0405643295  7.5. mennessä.

Kohtaamispaikka Lauantai 11.5.2019 klo: 9:50 messukeskuksen pääovella.

https://kuljetuslogistiikka.messukeskus.com/

 

AUTOMIESTEN ja -NAISTEN AMPUMAKILPAILU 29.5.

Perinteinen Automiesten- ja -naisten pistooliampumakilpailu ( 10 ls ) pidetään 29.5.2019 Santahaminan pistooliampumaradalla kello 17:00. Laita jo kalenteriin ylös ja tule paikalle kesäkauden avaukseen. Ilmoittaudu 27.5. mennessä: toimisto@ajhk.fi tai puh 040 7538981 (Harri). Omat aseet. Omat patruunat. Järjestäjän puolelta on tarvittaessa aseet ja patruunat (maksulliset patruunat). Ampumavakuutus on killan puolesta kaikille ampujille (myös killan ulkopuolisille) sisältyen jäsenmaksuun!

 

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Uusina tuotteina ovat killan saunapyyhe (vastaava kuin käsipyyhe, mutta isompi) sekä pipo. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTAA: Alkuvuodesta tapahtuu, mm. Tiedustelukouluttaja-kurssi 1 starttaa,

AMPUMATOIMINTAA:  Kevään ampumavuorot ovat täydessä vauhdissa: Töölön ratavuorot parillisilla viikoilla ma ja pe klo 19-21:30. Ikisissien ampumavuoro keskiviikkoisin: ota yhteyttä Christer Mikkoseen ät elisanet.fi.

KIVÄÄRIPÄIVÄ Sissit järjestävät jäsenille tarkoitetun ampumatapahtuman Lopella la 11.5. jossa päivän ohjelma jakautuu yhdistyksen lainakalustolla ampuvien ja oman kaluston omaavien osuuksiin. Käytössämme on 150 metrin rata. Merkkaa kalenteriisi – lisätietoa tulee sähköpostilla!

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

PAHKISPROTO19 Syksyn 2019 Pahkiksen ilmoittautuminen on avoinna. Lisätietoa ja ilmoittautuminen https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/96116/

PAIKALLISPATALJOONAN TIEDUSTELUKURSSI on tarkoitettu tiedustelukoulutetuille ja starttaa 3.-5.5. Lisätietoja mpk.fi sivuilla ja kurssin johtaja Henri Touruselta 040 8478 121.

SALITOIMINTAA: Perinteinen Budo kohtaa nykypäivän vaatimukset. Vakiovuorot ma & ke. Salivastaavalta tietoa toiminnasta: sali.sissit@gmail.com
Ja pe Ikisissit (Nitrot) 18.00–19.30 Lisätietoja iki-sissien salitoiminnasta => www.stadinsissit.fi

KEVÄTSAUNA KAARTJR Killan saunalla pe 17.5. Lisätietoa sähköpostissa.

SISSIEN HISTORIIKKI

Haluatko Stadin Sissien historiikin? Historiikkia Varjosta valoon myydään Sissien tilaisuuksissa  etukäteismaksua vastaan. Kirjan hinta on 30€. Ohjeet ostoon löydät myös Sissien nettisivuilta.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(ät)gmail.com;  Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan mailiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

ESRES ILMOITTAA:

———————

– Kevätkokous 29.4. klo 18:00 osoitteessa Döbelninkatu 2, 6. kerroksen neuvotteluhuoneessa. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus kysyä mm. ampumaurheilusta ja uudesta ampuma-aselaista. Kahvitarjoilusta johtuen ennakkoilmoittaudu: info@esres.fi  Tervetuloa!

– Padasjoen kesäpäivät 2. – 4.8.2019: perinteinen, ampumaurheilupainotteinen viikonlopun mittainen tapahtuma – varaa aika kalenteriisi jo nyt!

– Maanantaimarssit käynnissä, lähtö Pirkkolan ulkopuiston pysäköintialueelta klo 17:30.

– Töölön sisäampumaradalla on kerhon vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin alk. klo 17:00.

– Saathan kuukausittaisen jäsentiedotteemme sähköpostiisi? Mikäli et, ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi

– Tapahtumien lisätiedot, ohjeet, toimintakalenteri ja muita uutisia: www.esres.fi

——————————————–

TARU ILMOITTAA:

 • TaRu haulikkokoulun jatkokurssi 25.5.2019.

Koulutus järjestetään Kärkölässä osoitteessa Koivistontie 287, 16540 Mertie.

Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu 30.4.2019 mennessä sähköpostilla (jouni.salo1@gmail.com). Hinta 139€/osallistuja.

 • ANNA AIKAASI VETERAANILLE!

Lauantaina 27.4.2019 kello 9:15-9:45 järjestetään kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Tapiolan Kulttuurikeskuksen Amfiteatterissa. Anna aikaasi veteraanien hyväksi ja ilmoittaudu heti joko puhelimitse tai sähköpostilla: asko.niemela-koura@tapiolanreserviupseerit.fi, 045 111 4724

 • Töölön pistooliampumavuorot parillisten viikkojen sunnuntaina klo 17-21. Ilmoittautuminen vuorolle: kari.wuokko (at) kolumbus.fi.

———————–

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan yhteystiedot:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh: 0400 805 124