04/2020 uutiset

Taistelukenttä 2020 on julkaistu

Opetuskäyttöön tuotettu Taistelukenttä 2020 pyrkii kuvaamaan nykyaikaista sodankäyntiä mahdollisimman realistisesti. Taistelukenttä 2020 on osa laajempaa oppimateriaalipakettia, jonka tuotanto alkoi jo vuonna 2016.

Taistelukenttä 2020 on erityisesti varusmieskoulutukseen tarkoitettu opetusvideo. Video on osa alokasjaksolla sekä aliupseeri- ja reserviupseerikursseilla annettavaa taistelukoulutuksen oppimateriaalia. Videota hyödynnetään myös reserviläisten ja henkilökunnan koulutuksessa.

Taistelukentän tarkoitus on antaa koulutettaville realistinen kuva Puolustusvoimista kokonaisuutena, poikkeusolojen olosuhteista ja toimintaympäristöstä sekä uhkamalleista ja valmiuden säätelystä. Puolustusvoimien palvelukeskus on tuottanut opetuselokuvan Pääesikunnan koulutusosaston tilauksesta vuosien 2016-2020 aikana. Elokuva korvaa vuonna 1998 julkaistun aiemman Taistelukenttä-elokuvan.

Taistelukenttä-oppimateriaalin projektipäällikön, majuri Ville Kostianin mukaan opetusvideoilla pyritään havainnollistamaan ilmiöitä, joita on muilla keinoin hankala tuoda esille.

– Videoissa näytetään usein ongelmatilanteita, mutta ennen kaikkea ratkaisuja niiden selvittämiseksi. Lähiopetustilanteessa keskustelu opetusvideon esittelemästä aiheesta tai ilmiöstä kouluttajan kanssa on keskeistä, Kostian kertoo.

– Taistelukenttä on suomalaisten alan asiantuntijoiden näkemys siitä, mitä sota voisi nykyaikana olla. Tavoitteemme on ollut kuvata sitä mahdollisimman realistisesti koulutettaville.

Lähde: Puolustusvoimat

Jaa uutinen: