06/2020 uutiset

Senioriupseerien kerhon juhlakirja

Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n Senioriupseerien Kerho täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Idea perustaa oma kerho vuonna 1925 perustetun Helsingin Reserviupseerikerhon yli 50-vuotiaille sotiemme veteraaniupseereille kulminoitui 15.3.1951 pidettyyn varsinaiseen perustamiskokoukseen ja sen jatkokokoukseen 19.4.1951.

Kerhon hallitus on koronan keskellä pidetyissä kokouksissaan päättänyt, että edelleen täysin ennustamattoman virustilanteen huomioiden kerho ei järjestä merkkivuotensa kunniaksi mitään erityistä juhlatapahtumaa vaan juhlii työn merkeissä. Kerho pyrkii tilanteen sallimissa rajoissa järjestämään korkealuokkaisia esitelmätilaisuuksia ja tutustumismatkoja. Erityishuomiota pyrimme kiinnittämään lokakuussa 2021 järjestettäväksi suunniteltuun perinteiseen syysseminaariin.

Olemme kuitenkin edellä mainitun ohella halunneet tarjota jäsenistöllemme jotain ”käsin hypisteltävää” näkyvänä osoituksena sotahistoriaan vahvasti keskittyneestä toiminnastamme ja päättäneet julkaista juhlavuotemme kunniaksi juhlakirjan. Tämä kirja ei tule olemaan perinteinen kerhon historiikki vaan monipuolinen artikkelikooste työnimellä ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan”.

Tämän juhladokumenttimme artikkelit on pyritty valitsemaan niin, että mahdollisimman monta lähihistoriamme merkittävää vaihetta, tapahtumaa ja ratkaisua voitaisiin avata tutkiskelulle ja keskustelullekin. Tämän julkaisun kohderyhmiä ovat ennen muuta Senioriupseerien Kerhon jäsenet, mutta myös kaikki reserviupseerit ja muutkin lähihistoriastamme kiinnostuneet. Senioriupseerien Kerho haluaa tällä tavoin myös osallistua viime sotiemme veteraaneja muistavaan ja kunnioittavaan perinnetyöhön.

Nämä artikkelit on kirjoittanut Senioriupseerien Kerhon pitkäaikainen hallituksen ja hallituksen työvaliokunnan jäsen, KTM, ylil res Göran Lindgren. Vuosien varrella hän on kirjoittanut useisiin alan lehtiin artikkeleita, jotka nyt julkaistaan kirjan muodossa. Artikkeleita ovat julkaisseet mm. Sotaveteraani, nyttemmin Kenttäpostia, Helsingin Reservin Sanomat, Sotilasaikakauslehti, Vapaussoturi ja Parole.

Toisaalla tässä lehdessä löydät ”ruokahalun herättämiseksi” kirjaan sisältyvän artikkelin 12.10.1920 solmitusta, monille vähemmän tunnetusta Tarton rauhasta.

Tulemme julkaisemaan juhlakirjaamme sisältyviä artikkeleita Reservin Sanomissa muutaman artikkelin vuosivauhdilla, mutta kun juhlakirja tulee koostumaan yli 60 artikkelista, tulisi kirjan kopioiminen näistä yksittäisartikkeleista viemään yli 10 vuotta, joten oman kirjan hankinta on viisaampaa. Tulemme julkaisuprojektin edetessä kertomaan yksityiskohtaisemmin mistä ja miten kirjaa saat tilattua/hankittua.

Haluamme jo tässä vaiheessa toivottaa hyviä lukuhetkiä ja tervettä hyvää loppuvuotta 2020

Senioriupseerien Kerho

Hallitus

Jaa uutinen: