Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Hyvät senioriupseeriveljet!

Poikkeuksellinen vuosi 2020 lukuisine koronaviruksen aiheuttamine tilaisuuksien perumisineen on lähestymässä loppuaan. Tätä lukiessanne on loppuvuoden tapahtumista yhdistetty kevät/syyskokous saatu eilen (19.11.) toivottavasti pidettyä. Kokouksen päätöksiin palaamme Reservin Sanomien joulukuun paperilehdessä. Pikkujouluhan ilmoitettiin jo aiemmin peruutetuksi, joten tilaisuuksien osalta vuosi ”on paketissa”.

Ensi vuosi on kerhomme 70. toimintavuosi. Tämän merkkipaalun juhlistamiseksi olemme päättäneet julkaista juhlakirjan, josta kerromme hieman tarkemmin toisaalla tässä verkkolehdessä otsakkeella ”Senioriupseerien kerhon juhlakirja”.

Palataan ”tulille” joulukuun paperilehdessä.

Pitäkää itsenne terveinä!

Hallitus

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Yhdistystoiminta:

Yhdistyksen 95-vuotisjuhla: KHRU:n hallitus on päättänyt, että vallitsevassa pandemiatilanteessa yhdistys ei järjestä 95-vuotisjuhlia. Hallitus tulee esittämään juhlavuotena RUL:in ja Resulin mitaleita aktiivisille ja ansioituneille jäsenilleen.

Ampumatoiminta:

Töölön pistoolivuorot: klo 16:30-19:00 (2.12., 16.12.). Edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi radalla tulee noudattaa turvallisuusohjetta, jossa vuorolle on mm. rajoitettu osallistujamäärää ja radalla tulee käyttää kasvomaskia ja suojakäsineitä. Laina-aseiden käyttö on taas mahdollista. Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.net

Koulutustoiminta:

VSS-kalliosuojakoulutus, syksy 2020: Koulutuksen tavoitteena on tuottaa kalliosuojiin erityishenkilöstöä, joka hallitsee suojan eri osa-alueiden toimintaan liittyvät perusteet ja kykenee toimimaan tarvittaessa suojan eri tehtävissä. Näitä tehtäviä ovat esimerkiksi tekniset, muonitus-, ensiapu-, henkisen tuen, järjestyksenvalvontatehtävät. Koulutetusta henkilöstöstä muodostetaan varattu väestönsuojeluorganisaation reservi, jota voidaan tilanteen vaatiessa käyttää dynaamisesti suojaamistehtävissä Helsingin eri kalliosuojissa. Koulutettavaksi voidaan hyväksyä Suomessa asuva henkilö, jolla on kotikuntalain mukaan kotikunta Suomessa ja joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta. Koulutukseen ei tule valita henkilöitä, joilla on Puolustusvoimissa sodanajan sijoitus tai henkilöitä, joilla siviilitehtävänsä vuoksi on poikkeusoloissa sijoitus ja varaus muuhun tehtävään.

Fyysisten ominaisuuksien osalta koulutettavaksi voidaan valita henkilöitä, jotka kykenevät suoriutumaan kalliosuojahenkilöltä vaadittavista tehtävistä ja liikkumaan esteellisissä ympäristöissä. MPK suorittaa koulutettavien valinnat. Pelastuslaitos sijoittaa ja varaa koulutetut henkilöt tarpeiden mukaisesti Helsingin kaupungissa sijaitseviin kallioväestönsuojiin väestönsuojelun erityishenkilöstöksi.

Ilmoittautumiset: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/102453

KHRU:n yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.net). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.net.

Munkkivuori

MURUUrheilutalon 22-vuorot jatkuvat parillisen viikon perjantaisin klo 18.00 – 19.30. Radalle mahtuu, joten osallistukaapa harjoituksiin ahkerasti. Seuraava vuoro on 27.11. Ammunnat vetää Yrjö Alastalo, puh. 0400 306787.

Seppälän radalla ammuttiin perinteisin kuvioin vuoden viimeinen kerta 14.11.20. Tämän jälkeen seuraava vuoro maaliskuussa 2021.

Jos et ole sähköpostilistalla, ilmoita se osoitteeseen mauri.routio@sci.fi.

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

AMMUNNAT Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) klo 17.00 parillisten viikkojen torstaisin. Pistooliammunnat HRUP:n radalla jatkuvat parittomien viikkojen torstaisin klo 19.00, ja kerhon SRA-ammuntavuoro parillisten viikkojen torstaisin klo 20-22. Tervetuloa mukaan! HUOM! Radalla poikkeusjärjestelyt koronatilanteen vuoksi. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle sähköpostitse: ihrury@gmail.com

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logo

Syyskokous 26.11.2020 klo 19.00 alkaen ja sen jälkeen reserviupseeri-ilta ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmä on kokouksen jälkeen. Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen 11. pykälän mukaiset asiat eli mm. vahvistetaan vuoden 2021 toimintasuunnitelma, jäsenmaksun suuruus ja talousarvio sekä valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2021. Kahvitarjoilu!

Kokouksen jälkeen reserviupseeri-ilta jossa luennon pitää Mikko Maunuksela ja aihe on ”poliisikoiratoiminta”

Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

Su 6.12. Itsenäisyyspäivänä

klo 9.00 lipunnosto ja kaupunginjohtajan tervehdys kaupungintalon edessä.

klo 9.20 kukkatervehdys Tikkurilan veteraanipuistossa

klo 10.00 kaksikielinen jumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa ja n klo 11 seppeltenlasku Pyhän Laurin sankariristille ja välittömästi sen jälkeen Ruskeasannan sankarimuistomerkille.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla.

8.12.2020 klo 19.00 alkaen on prosenttiammunta

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Mikko Maunuksela puh. 0505004888.

Tapiolan Reserviupseerit

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT

www.tapiolanreserviupseerit.fi

LAHNUKSEN AMPUMARATA

Vuoroja järjestetään loppusyksystä ja alkutalvesta sään salliessa. Huomaa PAKOLLINEN ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä!

Laita tekstiviesti valvojalle: nimi, kerho, vakuutus, tarve laina-aseelle, patruunatarve, saapumisaika. Max 14 osallistujaa valvojan lisäksi. Valvojat löytyvät web-sivujen tapahtumakalenterista.

Ulkoilmassa koronariski on huomattavasti pienempi kuin sisätiloissa. Parin metrin välinpito on helppoa. Sairaana ei tietenkään tulla vuorolle.

Vuorot ovat avoimia kaikille, eli ei vain Espoon ampumaratayhdistyksen (AMRY) jäsenille. Ratamaksu on TaRun jäsenille 0 €, AMRY:n muiden jäsenyhdistysten jäsenille 5 €, ulkopuolisille 10 €. Maksut tapahtuvat käteisellä paikan päällä. Valvoja saattaa hyväksyä myös MobilePay:n / vastaavat.

Ampumaradalla ampuvilla pitää olla ampumavakuutus: SAL-lisenssi, Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai metsästäjäkortti – todistus on oltava mukana.  Sallittu patruuna on max .22LR.

Ratakäynti perustuu omatoimisuuteen: siivoathan hylsysi ammunnan jälkeen sekä palautat ampumamatot tai ampumahiihtotaulujen narut paikoilleen. Tarkista uusimmat tiedot aina ennen radalle menoa ampumaratayhdistyksen nettisivuilta (www.espoonampumarata.fi).

TÖÖLÖN PISTOOLIVUOROT SUNNUNTAISIN KLO 17–20

Töölön luolan rata on käytössä rajoituksin. Kalustolainojen kielto loppui elokuun alussa. Ajantasaiset tiedot näet web-sivujemme tapahtumakalenterista.

MUISTA PÄIVITTÄÄ YHTEYSTIETOSI

Tee nyt Reserviupseeriliiton jäsentietojen tarkistus ja muutokset omatoimisesti liiton web-sivujen kautta. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat rekisterissä ajan tasalla. Ampuma- ja senioriturvavakuutuksen tilaus onnistuu myös samasta paikasta sähköisesti. Osoite https://www.rul.fi/jasenille/jasenrekisteri/ tai https://www.rul.fi/jasenille/ampumaturva/.

Huom.: Muuttuneesta postiosoitteesta ei tarvitse ilmoittaa. Poikkeuksena mahdollinen osoitetietojen luovutuskielto, tällöin muutokset on ilmoitettava omatoimisesti jäsenrekisteriin.

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reserviupseerit ry

    • Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
    • ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Töölön Reserviupseerit

Ratavuorot pyörivät, vaikkakin poikkeusjärjestelyin, joka toinen tiistai klo 19.00 alkaen parillisina viikkoina. Ensikertalaisilta toivotaan ennakkoilmoittautumista kerhon sähköpostiin paria päivää ennen. Tarkista ajankohtaiset poikkeusjärjestelysäädöt sähköpostistasi. Mikäli et saa meiltä ollenkaan sähköposteja, ole yhteydessä!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Oikein miellyttävää syksyn jatkoa ja tavataan kerhon toiminnassa! Pysytään terveinä!

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

ESITELMÄ KESKIVIIKKONA 25.11.2020 klo 18:00 – 18:50

Viestiosasto järjestää esitelmän aiheesta Neuvostoliittolainen ohjusiskujen ennakkovaroitusjärjestelmä DUGA ja Tsernobylin atomireaktori vuonna 2018. Esitys sisältää valokuvia ja taustoitusta ryhmämatkalta vuodelta 2018.

Esitelmän pitää Viestiosaston jäsen Jyrki Kivimäki ja se järjestetään Teams etäesitelmänä.

Linkki esitelmään: Click here to join the meeting

 

VIESTIOSASTON SYYSKOKOUS KESKIVIIKKONA 25.11.2020 klo 19:00

Viestiosaston syyskokous on keskiviikkona 25.11.2020 klo 19:00 SK-talon auditoriossa sekä Teams etäkokouksena.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ml. toimintasuunnitelma vuodelle 2021 ja valitaan hallitus vuodelle 2021 (säännöt ovat nettisivuillamme kohdassa Viestiosasto ry).

Osallistuminen on mahdollista ja suositeltavaa etänä Teamsin kautta. Linkki kokoukseen lähetetään Viestiosaston jäsenille ennen kokousta.

Vallitsevan koronatilanteen takia auditorioon voidaan ottaa enintään 20 henkilöä ja siellä noudatetaan turvavälejä sekä suositellaan kasvomaskien käyttöä. Mikäli haluat osallistua paikan päällä SK-talon auditoriossa, ilmoittaudu sähköpostitse: sihteeri ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Raimo Nikkanen 050 511 8914.

Tervetuloa! Tule vaikuttamaan Viestiosaston toimintaan!

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

Vuoden 2021 MPK kursseja julkaistaan koulutuskalenterissa loppuvuoden aikana. Kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja: https://mpk.fi/

 

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2020

Harjoitusammunnat Töölön radalla jatkuvat. Ilmoittautumiset ja viimeisimmät tiedot https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä parittomien viikkojen lauantaina klo 12.00–14.30. Muista olla yhteydessä ampumaupseereihin (Ville Haapalinna tai Aku Kaikkonen, yhteystiedot verkkosivuillamme) vähintään kahta päivää ennen vuoroa saadaksesi tarkemmat ohjeet ja pysyäksesi perillä mahdollisista muutoksista. Yhdistys tarjoaa aseen, varusteet ja patruunat.

Tulevia syyskauden tapahtumia:

Peruutettu koronan takia: 6.12. Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla (Helsingin yliopisto) ja Iloinen ilta (Katajanokan Kasino)

Verkkosivujemme hrmu.fi sisältöjä on kesän mittaan päivitetty. Tiedotamme toiminnastamme aktiivisesti myös Facebookissa, josta meidät löytää nimellä @Reservimeriupseerit. Käy tykkäämässä sivusta ja ota seurantaan!

Hallitus toivottaa jäsenilleen myötätuulta purjehduskauden loppuun!

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot jatkuvat Töölön luolassa poikkeusjärjestelyin keskiviikkoisin 19-21:30, päivämäärät: 25.11. ja 23.12. Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, max. viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja. Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille ma-iltaan mennessä: matti.mahonen (at) pp.inet.fi, tommi.laakkonen (at) porvoo.fi. tai sampo.j.remes (at) gmail.com.

Arvomerkkitilaus: Pioneeriosaston jäsenillä on mahdollisuus tilata PV:n virallisia upseerin M05-arvomerkkejä hintaan 4€/kpl. Kyseessä samat arvomerkit joita PV:n henkilökunta käyttää, ja näitä ei muualta saa. Lisätiedot ja tilaukset Jukka Rusila (jukka.rusila(at)ramboll.fi).

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Huom! Jos olet jo Facebook-ryhmän jäsen, mutta et saa ilmoituksia julkaisuista ja tapahtumista, muista klikata ryhmän Ilmoitukset päälle. Ohjeet saat tarvittaessa sihteeriltä.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja maj Timo Lukkarinen, 040 538 9648,  timo.lukkarinenxx(at)luukku.com Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

JOULULOUNAS
Ti 8.12. klo 12 perinteinen joululounas (monipuolinen joulumenu ja -kahvit) Helsingin Suomalaisella Klubilla. Loounaan jälkeen erikseen esitelmä, jonka pitää Jouko Jahnukainen alkeiskoulukone De Havillandin Tiger Mothista. Hinta n. 54€, joka maksetaan suoraan ravintolalle paikan päällä. Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot kerhon sihteerille to 3.12. mennessä.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki. Esitelmien osalta voimassa on Chatham House -sääntö ja puhujan mahdollinen lisäohjeistus. Kerhoilloissa on luovuttu kättelystä ja kasvomaskin käyttöä suositellaan.

AMMUNTAVUORO
Pistooliammuntavuoro jatkuu parittomina viikkoina Helsingin Reserviupseeripiirin sisäradalla Töölössä.

JÄSENASIAT
Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista:
https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com tai 050 462 1274

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon vuoden viimeinen AMPUMAVUORO pistoolilla on tiistaina 8.12 klo 16.30-18.30 Töölön radalla koronaohjeet huomioiden (maski, hansikkaat). Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709. Ensi vuoden ampumavuoroihin palataan seuraavassa Helsingin Reservin Sanomissa.

Jääkärikerhon vuoden viimeinen KERHO-/SAUNAILTA on koronaohjeet huomioiden tiistaina 1.12 klo 16-19 Santahaminan Kiltasaunalla, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Kerho tarjoaa jäsenilleen perinteisen pienen kalailtapalan. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on iltapalan lisäksi vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat sekä pyyhe. Ensi vuonna aloitamme kerho-/saunaillat tiistaina tammikuun 5. päivä.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Hallitus tiedottaa: Juha Seppänen on väistynyt puheenjohtajan tehtävistä työkiireiden vuoksi, mutta hän jatkaa hallituksessa mukana. 1. varapuheenjohtaja Miika Koistinen toimii vt. puheenjohtajana kerhon hallituksessa vuoden loppuun saakka.

6.12.2020 itsenäisyyspäivän juhla on peruttu, pikkujouluja ei järjestetä tänä vuonna tämän koronan takia. Muissa ilmoituksista kerho tiedottaa jäsenistöä sähköpostitse ja kerhon sivujen kautta.

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Klubbens medlemmar deltar i den traditionsenliga hedersvakten på julafton vid hjältegravarna på Sandudd. Anmälningar till och ytterligare information av Dick Lundell (dick.lundell@gmail.com).

Skytteturen i Luolan har haft exceptionellt aktivt deltagande under hösten. Trots det ryms nya skyttar ännu med! Kontakta axi@hsrk.fi om du har intresse.

För övrigt är klubbens programverksamhet mer eller mindre på paus pga. den ännu rådande pandemin.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Korona-tilanteen vuoksi tapahtumien toteutus on riippuvainen koronan aiheuttamista rajoituksista. Tämän vuoksi kehotetaan tarkistamaan etukäteen tapahtumien toteutuminen yhdistyksen internet-sivuilta.

Ammunta

Ammunnat jatkuvat Töölön luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00-19.00. Et tarvitse omaa pistoolia. Yhdistykseltä löytyvät aseet ja omakustannushintaan patruunoita. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturvavakuutus hankittuna. Sen saat Reserviläisliitosta puh: 09-40562040. Ensimmäisellä ampumakerralla et vielä tarvitse vakuutusta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Henrik Kiiskinen: henrik.kiiskinen@gmail.com.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus ja seppeleen lasku 6.12.2020 

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus ja kirkkokahvit klo 10.00 Malmin kirkolla sekä niiden jälkeen seppeleen lasku Malmin sankarihaudalla, jonne kimppakuljetus kirkolta.

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen tiedotteet löytyvät myös yhdistyksen kotisivuilta http://www.rul.fi/pohjois-helsinki sekä yhdistyksen facebook-sivuilta.

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero.kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivalorak@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Kerhon pikkujoulu perjantaina 11.12.2020, Kaitsun krouvi: 17:00 – 19:00.

Ilmoittautumiset Timolle tai Kaitsulle.

Seuraava hallituksen kokous 8.1.2021 klo 17.00 HRUP:n tilat.

Jouluaaton kunniavartio Töölön kerhon mukana.

Autokerho toivottaa kaikille Hyvää Itsenäisyyspäivää, sekä Onnea ylennyksen että kunnia/ansiomerkkien saaneille.

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Kerhon perinteinen joululounas pidetään 12.12 klo 12.12 Ravintola Perhossa. Joululounaan tila on varattu 20 hengelle, joten tule ajoissa varaamaan istuinpaikkasi. Huomatkaa että aselajin vuosipäivän vastaanotto Ilmatorjuntamuseolla on peruttu pandemian johdosta.

KT ja IT kerhon, sekä Uudenmaan tykistökillan pistoolimestaruuskilpailu ja samalla kerhon Varvasammunnat pidettiin 28.10.2020 vanhalla Suojeluskuntatalolla. Paras kerhomme edustaja oli Markku Yli-Perttula, toisena Jorma Lahtinen ja kolmantena Tuomo Lintulaakso.

Kerhon pistooliammunnat jatkuvat edelleen parillisina keskiviikkoina klo 16.00-18.00 SK-talon ampumaradalla Töölöntorinkatu 2. Varmista ampumavuoro kerhon ampumaupseerilta timo.niiranen@gmail.com. Ilmatorjuntamuseon ajankohtaisten tapahtumien lisätiedot Ilmatorjuntamuseon kotisivulta ilmatorjuntamuseo.fi.

Käy katsomassa ajankohtaiset asiat ja viimeisimmät tiedot kerhon toiminnasta verkkosivuiltamme itkerho.net!

KRH-kerho

krhkerho Kerhon puheenjohtaja: Sami Lentilä, lentilasami@netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

OHJELMA

AMPUMAVUOROT VUONNA 2020 Yhdistyksellä on ampumavuorot pe HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä: 11.12. (vk 50).

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta. Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä: http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa.

Reservin lääkintäupseerit

Suosittu jokavuotinen Reservin lääkintäupseerien koulutuspäivä on jouduttu perumaan koronatilanteen takia. Koulutuspäivä järjestetään keväällä 2021 hybriditilaisuutena etäosallistumismahdollisuulla. Uusi aika ja paikka ilmoitetaan jäsenille myöhemmin.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Turvallista loppuvuotta, Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toiminnan tärkeimmät osa-alueet ovat meri- ja ampumatoiminta. Poikkeustilanteen rajoituksilla on vaikutuksia toimintaamme. Palaamme erikseen jäsenkirjeessä syksyllä verkossa järjestettäviin esitelmätilaisuuksiin. Yhdistyksen 60-vuotisjuhlaan liittyvät tilaisuudet siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Olettehan saaneet yhdistyksen sähköisen jäsenkyselyn Reserviläisliiton Surveypal-verkkopalvelun kautta? Pyydämme, että vastaatte kyselyyn. Mikäli ette ole saaneet viestiä, ilmoittakaa johtokunnalle. Linnakevene Lavansaaren kausi on jo päättynyt, mutta tulevaa 2021 kautta koskien toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Make Kaasalaiseen, markku.kaasalainen54@gmail.com.

Merireserviläiset ry:n ruutiase- ja ilma-aseradan vuorot jatkuvat 10.12.2020 saakka. Sisäradan tilojen käyttö on kävijän omalla vastuulla, ja lähikontakteja tulee välttää. Radalla tulee noudattaa annettua ohjeistusta

Radalla noudatetaan korostettua käsihygieniaa, ja ampujilla tulee olla omat suojakäsineet. Kaikkea kalustoa ja rakenteita käsitellään ainoastaan käsineet kädessä. Kaikilla tilassa oleskelevilla tulee olla oma hengityssuojain. Hengityssuojain tulee pukea heti radalle saavuttaessa. Vähintään kankainen kasvosuojain tai kirurginen maski. Hyvin suojaavat FFP2 tai FFP3 suojaluokan maski tai puolinaamari suodattimella.

Toistaiseksi Rannikkoprikaatin liikkumisrajoituksien vuoksi ei ole jäsentemme ole mahdollista käyttää Upinniemen ulkorataa. Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com vastaa tiedusteluihin. Ajankohtaiset tiedot koronavirustilanteeseen liittyvistä virallisista rajoituksista: Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta Puolustusvoimat: https://puolustusvoimat.fi/covid-19 Sähköposti johtokunnalle merireservilaiset@helresp.fi . Pidetään yhteyttä! Johtokunta toivottaa hyvää loppuvuotta kaikille. Pysytään terveinä!

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Följande tillfällen är 3.12 och 17.12

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Perinteikkäät S-Ryhmän Itsenäisyyspäivän juhla sekä ilma-ase kilpailu on päätetty perua tämän vuoden osalta.

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Espoon Reserviläiset

Töölön sisäampumaradalla on yhdistyksemme vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Suuresta kävijämäärästä johtuen vuorot on jaettu kahteen osaan: 1. osa (kello 17 – 19) ja 2. osa (kello 19 – 21). Kullekin vuoron osalle mahtuu enintään 8 henkilöä: 6 ampujaa ja 2 kouluttajaa.

Vuorot on listattu EsResin toimintakalenteriin ja ne ovat johdettuja. Ilmoittautumiset: https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/
Uudet ampujat voivat pyytää kutsua sinne sähköpostitse osoitteesta: toolontori@esres.fi

Yhdistyksemme hakee uusia tiloja ensisijaisesti kaluston säilytykseen ja huoltamiseen sekä mahdollisesti myös pienimuotoisten kokousten pitämiseen. Tilojen kokoluokka vähintään 20 m2, sijainti mieluiten Espoon alueella ja vuokrahinnoittelu paikallisen maanpuolustustyön tukemisen mukaisesti edullinen / vastikkeeton. Tarjoa tai vinkkaa sopivia tiloja: mikko.kerosuo@esres.fi / markku.kaijola@esres.fi

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset uutissivuiltamme www.esres.fi/news/

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Syyskauden -20 pirtti-illat Vuosaaressa (mikäli ei tule uusia rajoituksia) 8. 12.(puurojuhla),

kukin alkaen klo 18:00. Tervetuloa.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Loppuvuoden tapahtuma

Ti 8.12. Joululounas Suomalaisella Klubilla, esitelmä Jouko Jahnukainen: Alkeiskoulukone De Havillandin Tiger Moth. Ilmoittautumiset kerhon sihteerille (jmlaurio@gmail.com) 3.12. mennessä

Seuraamme viranomaisten ja yhteistyötahojen tiedotusta koronavirustilanteesta. Tiedotamme erikseen, jos tilaisuuksiin tulee muutoksia tai perutaan.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Vääpelikillan kokoukset – mukaan lukien kevätkokous – on peruttu toistaiseksi vallitsevan tilanteen vuoksi. 

Helsingin Reserviläiset

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30

14.12.

HUOM! toistaiseksi vuorolle otetaan max.5 ampujaa. Laina-aseita on käytettävissä max. kahdelle ampujalle. Mukaan myös oma hengityssuojain, hanskat sekä kuulosuojaimet ja suojalasit. Jos on nuhaa tms. oireilua niin ei saa osallistua.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

14.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseenkäyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan hyöhemmin.

Hallitus

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustushenkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu

majuri res.

puh.nro 040 041 8705

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

 

AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILLAN JÄSENPÄIVÄ 27.11.2020

 

Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää jäsenpäivän 27.11. ravintola Kaartissa alkaen klo 16.00. Tilaisuudessa kiltaveli Risto Kurki VK-SKI:stä perehdyttää suksien valintaan ja jokamiehen helppoon suksien voiteluun. Tilaisuudessa voi ostaa jäsenhinnalla ja hiihtotakuulla suksia ja muitakin hiihtoon liittyviä tuotteita itselle tai esimerkiksi joulupukin konttiin. Tuo ystäväsikin mukaan. Ohessa nautitaan omakustanteinen myöhäinen lounas (päivällinen). Väljät tilat. Toimimme luonnollisesti korona-rajoitusten suositusten ja ohjeiden mukaisesti.

 

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

 

Autojoukkojen Helsingin kilta – Nykyajassa vahvasti mukana – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

SISSIOS

 

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

AMPUMATOIMINTAA:  Ampumavuorot Töölön radalla käytössä erityisohjein. Ennakkoilmoittautuminen pakollista, radalle otetaan max. 6 ampujaa.  Kasvosuojaa ja suojakäsineitä tulee käyttää.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(at)stadinsissit.fi ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Ikisissien ampumavuorot piirin turvallisuusohjeiden mukaisesti.  Kuusi ensiksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan.  Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa MPK:n ampumavuoroilla jatkuvat.  Ilmoittautuminen; www.mpk.fi.

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussali auki erityisohjein.

Nitrojumpan alkamisaika sovitetaan virustilanteen mukaan.

 

JOULUSAUNA: Koronatilanteen takia joulusaunaa ei järjestetä tänä vuonna.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(at)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2020:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:+0400 805 124