05/2018 uutiset

Riittääkö kuntosi kadetiksi -juoksutesti

Juha Matikainen, Tomi Sarilahti ja Jukka Rusila järjestivät tapahtumassa Helsingin reservipiirien osuuden.

Maanpuolustuskorkeakoulu ja Reserviläisurheiluliitto jäsenjärjestöineen järjestivät sunnuntaina 30. syyskuuta 2018 Helsingissä, Eläintarhan kentällä Cooper -testitapahtuman. Juoksutestissä sai kokeilla kuntoaan Maanpuolustuskorkeakouluun hakemista ajatellen. Karsiva raja pääsykokeessa on 2600 metriä, ja 3000 metrin suorituksella pääsykokeen juoksuosuudesta saisi täydet pisteet.

Maanpuolustuskorkeakoulun hakuaika alkaa 20.3.2019, mutta mahdollisuus testata kuntoaan tarjottiin jo nyt. Testi oli myös kaikille reserviläisille avoin. Paikalle oli mahdollista harjoittelemaan Kadettikoulun pääsykokeita varten, tekemään päivän juoksutreenin tai tulla muuten vaan kysymään kysymyksiä Maanpuolustuskorkeakoulussa opiskelusta.

Päivän aikana järjestettiin neljä testikertaa. Jokainen osallistuja sai halutessaan harjoitusohjelman, jonka avulla voi kehittää kuntoaan kohti omia tavoitteitaan.

Reserviläisten osalta kenttäkelpoisuus on yksi osatekijöistä jotka otetaan huomioon kun mietitään reserviläisen sodanajansijoitusta ja mahdollisia reservin ylennyksiä. Vuoden 2019 aikana kenttäkelpoisuusvaatimuksia muutetaan tehtäväkohtaisiksi. Helsingin reservipiirit ja Akateeminen maanpuolustusyhdistys ARU järjestävät pääkaupunkiseudulla kenttäkelpoisuustestitapahtumia, joiden tulokset voidaan viedä myös puolustusvoimien järjestelmiin.

Teksti: Ossi Ikonen

Kuvat: Jukka Rusila ja Tomi Sarilahti

Jaa uutinen: