2023-03


Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta)

Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta) -verenluovutuskampanja alkoi tänäkin vuonna maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Kampanjan suojelijana toimii tänä vuonna Vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja eversti Jukka Nurmi. Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry:n puheenjohtaja Marko Nikkanen kävi hänen kanssaan luovuttamassa verta SPR Veripalvelun Kivihaan toimipisteessä tiistaina 18.4. Luovutus sujui leppoisissa merkeissä ja eversti Nurmi muisteli, että hänen edellinen luovutuskertansa olisi mahdollisesti ollut Kadettikoulussa opiskelun aikoihin.

Toimipisteessä ei ollut ruuhkaa ja Veripalvelun henkilökunnalla oli aikaa kertoa verenluovutuksen tämän hetken tilanteesta sekä tarpeista. Flunssakausi on vähentänyt luovuttajien määrää ja verivarastot tarvitsisivat selkeästi lisäystä. Tämän vuoksi olisikin tärkeää, että reserviläiset kävisivät aktiivisesti luovuttamassa verta myös kampanjan ulkopuolella.

Nopeasti sujuneen luovutuksen jälkeen palauteltiin kehoa voileipien, kahvin ja mehun kera. Eversti Nurmi totesi verenluovutuksen olleen mukava tapahtuma ja olon sen jälkeen olevan virkeä. Hän sanoi tapahtuman toimivan koko yhteiskunnan hyväksi ja kiitti piiriä hyvästä kampanjasta. Kiitokseksi osallistumisesta kampanjaan sai eversti Nurmi puheenjohtaja Nikkaselta nahkavyön HELRESP:n logolla.

Verenluovutuskampanja jatkuu 31.5.2023 asti, joten vielä on hyvin aikaa käydä osallistumassa siihen. Tänä vuonna myös Reserviläisliitto ry vie kampanjan valtakunnan kaikkiin reserviläispiireihin. Lisätietoa kampanjasta sekä piireille ja yhdistyksille suunnatuista palkitsemisista saa Reserviläisliiton sivuilta: https://www.reservilaisliitto.fi/verenluovutuskampanja-2023/

Myös Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry palkitsee kampanjaan osallistuneita yhdistyksiään verta luovuttaneiden jäsenten määrän mukaan.

Teksti: Marko Nikkanen
Kuvat: Kati Pitkänen ja SPR veripalvelu

Jaa uutinen: