02/2019 uutiset

Ollaan  mukana  – ja  toimitaan

Jokaisella maanpuolustajalla on useita mahdollisuuksia toimia keskeisimmän tavoitteemme hyväksi – maamme puolustamisen. Ikä tosin rajoittaa toimintamuotoja, mutta ei toimintamahdollisuuksia. Kaikissa ikäryhmissä tärkeintä on maanpuolustushengen ylläpitäminen ja edistäminen. Sitä voimme tehdä myös tosiasioihin perustuvan informaation antamisella kukin omaan lähipiirissään tai toimimalla mediassa.

Oivan mahdollisuuden totuudenmukaisen informaation eteenpäin viemiseen antavat lukuisat esitelmä- ja luentotilaisuudet, joita järjestävät maanpuolustusjärjestöt ja tutkimusseurat.

Piirimme HRUP julkaisee mainiota sähköistä jäsenkirjettä. Siinä on aina yhteenveto tulevista seminaareista ja historiaan tai ajankohtaisiin turvallisuuteen liittyvistä esitelmätilaisuuksista. Jäsenkirjeen jakelussa ovat ne jäsenet, jotka ovat antaneet piirille e-mail-osoitteensa. Liittykää tähän hyödylliseen palveluun.

Piirissämme toimii Senioriupseerit. Sen jäseneksi pääsevät kaikki yli 60-vuotiaat. Sillä ei ole jäsenmaksua. Senioriupseerit järjestävät aivan erinomaisia seminaareja ja esitelmätilaisuuksia useimmiten Döbelninkadulla taikka Katajanokan Kasinolla.

HRUP:ssä vallitsee hyvä periaate: osallistua voi jäsenenä toisenkin kerhon tilaisuuteen. Siksi järjestöpalstaa piirilehdissämme kannattaa katsoa oman kerhon palstaa laajemminkin.

Sotahistoriasta tai kokonaisturvallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa seurata myös seuraavia sivustoja: Suomen Sotahistoriallinen Seura, Suomen Sotatieteellinen Seura, Uudenmaan reserviläispiirit (Taistelukoulun seminaarit), Ässärykmentin perinneyhdistys. Lisäksi monilla aselajeilla on omat perinneyhdistyksensä, joiden sivuilta löytyy tietoja avoimista tilaisuuksista.

Maanpuolustustahdon ylläpitäminen tarvitsee puolestapuhujansa. Tosiasioihin perustuvan ajankohtaisen informaation. Tartutaan siis meille tarjottaviin mahdollisuuksiin pitää tieto-taitomme kokonaisturvallisuudesta ajantasalla.

Risto Piekka

Töölön res.ups.kerho


Jaa uutinen: