05/2015 uutiset


NRES7

NRES6

NRES5

NRES4

NRES3

NRES2

NRES1


Nuorten Reserviläisten päivä Santahaminassa

Nuorten reserviläisten päivä järjestettiin 19.9.2015 Kaartin jääkärirykmentin ampumaradalla Santahaminassa. Vetovuoro oli Helsingin Reserviläispiireillä. Päivän johti Helsingin Reserviupseeripiirin toiminnanjohtaja Tomi Alajoki apunaan Ossi Ikonen. Tilaisuuden avasi Helsingin Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Caspar von Walzel. Puolustusvoimat ja MPK tukivat tilaisuutta.

Osallistujat jaettiin kolmeen osastoon. Ensimmäinen aloitti 150 m kivääriammunnoilla. Toinen tutustui Juha Matikaisen, Tapio Laakson, Pekka Uskosen ja Kari Sihvon kalustoesittelyyn, jonka kahdessa osassa olivat sinko- ja miinakalusto sekä kivääri- ja pistoolikalusto. Kolmas pääsi piirien toiminnan esittelyyn. Esittely oli jaettu neljään Helsingin ja Uudenmaan reserviupseeri- ja reserviläispiirien kesken. Helsingin piiriesittelyt pitivät Caspar von Walzel (HRUP) ja Juha Parkkonen (HELRESP). Uudenmaan piiriesittelyt pitivät Ismo Nöjd (UUDRES) ja Markus Lassheikki (UUDRU).

Tapahtuman kutsut lähtivät keväällä noin tuhannelle 2 – 5 vuotta sitten kotiutuneelle reserviläiselle Uudenmaan aluetoimiston kautta, jonka ylil Petri Ylä-Mella edusti tapahtumassa puolustusvoimia. Päivään osallistui yhteensä 75 henkilöä.

Tapahtuma järjestettiin vapaaehtoisvoimin täydentämään tämän päivän kertausharjoitusten määrää, joka on syntynyt puolustusvoimien säästöissä. Päivän tavoitteena oli palauttaa mieliin henkilökohtaisella aseella ampuminen sekä jakaa tietoa alueidemme reserviläistoiminnasta.

Puolustusvoimille määrätyistä säästöistä johtuen reserviläisiä ei voida nykyään käskeä niin usein kertausharjoituksiin kuin olisi tarve. Lähivuosina sotilaallisten taitojen ylläpitäminen perustuu siksi pitkälti vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan.

Syksyn 2016 nuorten reserviläisten päivä on Uudenmaan reserviläispiirien vetovastuulla. Kutsutus on tarkoitus hoitaa yhteistyössä Uudenmaan aluetoimiston kanssa. Kutsutus kohdennetaan alle viisi vuotta sitten kotiutuneisiin reserviläisiin. Alustavana paikkana on Upinniemi.

Teksti ja kuvat: Tomi Alajoki

Jaa uutinen: