04/2020 uutiset

MPK:n kurssilaisen koronaohjeet

Mitä kurssilaisen tulisi huomioida ennen MPK:n harjoitusta, sen aikana ja sen jälkeen? Ohjeistus päivittyy tarpeen mukaan. Muistathan lukea ohjeen aina ennen koulutukseen osallistumista.

MPK jatkaa normaalia koulutustoimintaa 1.8.2020 alkaen. Piirien omilta kotisivuilta ja koulutuskalentereista löytyy lisätietoa kunkin piirin koulutuksista www.mpk.fi/koulutuspaikat

Koulutuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta. THL:n viimeisimmät ohjeet löytyvät aina THL:n verkkosivuilta .

MPK:n kaikki koulutustilaisuudet järjestetään niin, että kurssilaiset eivät ole tekemisissä varusmiesten tai Puolustusvoimien henkilökunnan kanssa, eivätkä he käytä samoja sisätiloja. Myös muualla kuin Puolustusvoimien alueilla noudatetaan samoja periaatteita.

Ohjeita tartunnan torjuntaan

Pidä kädet puhtaana. Pese kädet lämpimällä vedellä ja nestesaippualla ja muista kuivata hyvin.

Jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.

Jos yskittää, yski nenäliinaan, heitä nenäliina sekajätteeseen. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski hihasi yläosaan. Älä yski kämmeneesi.

Ennen kurssia

Henkilöt, jotka ovat käyneet ulkomailla 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua, eivät voi osallistua koulutukseen. Tämä rajoitus ei koske maita, joiden osalta sisärajatarkastuksista on luovuttu. Ajantasaiset matkustamista koskevat tiedot löydät THL:n verkkosivuilta

Kurssille ei voi osallistua ja se tulee perua matalalla kynnyksellä, mikäli kärsii kuumeesta tai muista hengitystieinfektion oireista syistä osallistumisensa peruneilta ei peritä kurssimaksua ja perumisen voi tehdä ilman lääkärintodistusta. Peruuntumisesta tulee ilmoittaa koulutuksen järjestävän piirin toimistoon

Puolustusvoimat rajoittaa henkilöiden liikkumista sotilasalueilla ja voi myös sulkea alueitaan. MPK:n piirit varautuvat tiedottamaan kurssilaisille puhelimitse äkillisistäkin muutoksista.

Kurssin aikana

Kurssinjohtaja voi poistaa kurssilta henkilön, joka kärsii kuumeesta, hengitystieinfektiosta tai muista COVID19-viruksen tunnetuista oireista.

Sairastunut eristetään välittömästi muista ja sairastunutta ohjeistetaan ottamaan välittömästi oman kotikuntansa terveydenhuoltoon puhelimitse jatko-ohjeiden saamiseksi.

Käsihygienian järjestämistä ja käyttöä valvotaan kurssin aikana.

Kasvosuojuksen käyttöä ei vaadita, mutta sen käyttö on sallittua, mikäli kurssilainen itse haluaa.

Kurssin jälkeen

Kurssille osallistuneita tulee muistuttaa siitä, että jos saavat oireita kahden viikon jälkeen kurssin päättymisestä, asiasta olisi hyvä informoida myös kurssin järjestänyttä piiriä. Ketään ei voida velvoittaa kertomaan terveystietojaan, mutta näin meillä on parhaat mahdollisuudet yhdessä estää viruksen mahdollinen leviäminen.

Mikäli joku sairastuu kurssilla, terveysviranomainen huolehtii tiedottamisesta mahdollisesti altistuneille ja MPK tukee tarpeen mukaan.​​​​​​​

Jaa uutinen: