02/2020 uutiset

MPK: Pääosa keväällä perutuista kursseista siirtyy syksylle

MPK on joutunut keskeyttämään koulutustoimintansa 31.5.2020 saakka valtioneuvoston linjausten vuoksi. Heti kun saamme uusia linjauksia informoimme koulutuksen keskeytyksen mahdollisesta jatkamisesta tai koulutustoiminnan uudelleen käynnistämisestä.

Päätoimintamme keskittyy tällä hetkellä siihen, että saamme koulutuksen käyntiin heti kun se on mahdollista.  Piirimme suunnittelee kurssien siirtämistä syksyyn, mikä vaatii runsaasti yhteistoimintaneuvotteluita Puolustusvoimien, vapaaehtoisten kouluttajien, jäsenjärjestöjen ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Samanaikaisesti käytämme ajan hyödyksemme toimintamme laadun ja ohjeistuksen kehittämiseen ja henkilökunnan kouluttamiseen.

Pyrimme siirtämään osan koulutustoiminnastamme verkkoon ja samalla jatkamme kevään ajan koulutuksiemme suunnittelua ja peruttujen kurssien uudelleen sijoittamista sekä MPK:n omaan että Kaartin jääkärirykmentin ja Puolustusvoimien palvelukeskuksen kalentereihin sopiviksi. Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri työskentelee siis kurssitauon aikana ahkerasti niin kesän/syksyn kurssien suunnittelujen kuin verkko-opintojen tekemisen parissa.

Sotilaallista valmiutta palvelevista kursseista valtaosa siirretään syksylle. Kouluttajakoulutukset toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, mutta uudella aikataululla. Mm. taistelu rakennetulla alueella, sotilaspoliisikoulutus, OSINT (Open Source Intelligence), elektroninen sodankäynti ovat siis kurssivalikoimassa jatkossakin, mutta tiedossa on uuttakin koulutusta. Taktinen ilmatiedustelu on hyvä esimerkki tulevaisuuden koulutuskokonaisuudesta.

Liikuntakoulutus on edelleen yksi MPK:n tärkeimmistä kurssimuodoista niin reserviläisen kuin siviilin fyysisen kunnon ylläpidossa. Syksylle siirtyvät niin testitilaissuudet, suosittu Military Cross Training-harjoitukset kuin suunnistuskin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan syyskuussa pidetään Reserviläiskuntotestaajan kurssi, jonka jälkeen MPK:n kuntotestaajien määrä moninkertaistuu ja näin tuo mahdollisuuden useampiin kuntotestauksiin kuin tähän asti. Tarkoituksena olisi saada myös elokuussa aloitettavan Kunnossa inttiin-kurssin myötä palvelukseen astuville paremmat eväät varusmiespalvelusta varten. Toivomme myös, että saamme järjestettyä todella suositun Kesäyön marssin.

MPK:n kyberkurssit jatkuvat syksyllä normaalisti. Kurssitarjonnassa on perinteisten kyberturvallisuuskurssien lisäksi mm. hydridivaikuttamisen seminaari. Syksyä odotellessa voi tutustua https://kybervpk.fi/  -sivustolla hieman toisenlaiseen vapaaehtoistoimintaan. Mukana on myös MPK:n aktiiveja kyberkouluttajia.

Ammuntatoimintamme on myös tauolla. Keväälle suunniteltuja kursseja emme saa vedettyä, mutta syksyllä pyritään järjestämään mahdollisimman monta SOTVA-ammuntaa ja kilpailut.

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin ehdoton suosikki, Nuorten turvakurssi, järjestetään syksyllä. Myös Intti tutuksi naisille-kurssit järjestetään kaksi kertaa syksyn aikana.

Perinteisesti naisille suunnatut kurssit ovat olleet suosittuja. Tarkoituksena on jälleen järjestää naisille omia ammuntakursseja, sekä PIKKU-NASTA-harjoitus.

Nyt jo​kainen voi rauhassa tarkastella kalenter​iaan ja tehdä suunnitelmia syksylle. Kaikki syksyn kurssit avataan vasta kun lupa koulutuksen aloittamiseen on saatu. Valintaa voi vaikeuttaa tarjonnan laajuus ja se on meiltä lupaus. Osallistuako SA-sijoitusta tukevaan koulutukseen, vai opetella täysin uusia taitoja vai  sekä että.

Auttajia tarvitaan! Kurssejamme odotellessa kannattaa osallistua SPR:n, Helsinki-Mission tai Diakonissalaitoksen toimintaan, tai kehitellä jotain ihan omaa toimintaa, omalla asuinalueellasi. Jokaisen apua tarvitaan!

– Suomen Punainen Risti https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/

– Helsinki Missio https://www.helsinkimissio.fi/vapaaehtoistyo

– Diakonissalaitos https://www.hdl.fi/tulemukaan/

Tsemppiä ja totellaan viranomaisten ohjeita.

Lähde: MPK Etelä-Suomi

Jaa uutinen: