Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Vallitsevan koronavirustilanteen johdosta KAIKKI KEVÄTKAUDEN TULEVAT TAPAHTUMAMME PERUUNTUVAT/SIIRTYVÄT MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN.

Tämä ilmoitus koskee siis seuraavia tapahtumia:

  • 04. kerhoesitelmä
  • 05. kevätretki Salpalinjalle
  • 06. päiväretki Kuivasaareen

Hallitus tutkii mahdollisuuksia järjestää nämä peruuntuneet tilaisuudet syksyllä.

 

Virustilanne on siirtänyt myös syysretkeämme.

Alun perin 22.-25.8. järjestettäväksi aiotun syysretken ”Talvisotaa 1939-40 Laatokan Karjalassa” uusi aikataulu on 17.-20.9.2020.

Asiantuntijaoppaana toimii sotahistorian tutkija KTM Göran Lindgren avustajanaan Jarmo Sarjanen. Vastuullisena matkanjärjestäjänä Vihdin Liikenne Oy/VL-Matkat

Tällä sotahistoriallisella retkellämme tutustumme talvisodan katkeriin mottitaisteluihin Laatokan Karjalassa. Yksi talvisodan ihmeistä oli vihollisen pysäyttäminen tällä suunnalla. Käymme Kitilän, Koirinojan ja Lemetin mottialuella ja Kollaan maineikkailla taistelutantereille ja muistomerkeillä. Käymme vielä Suojärvellä saakka, jonka kauppalakeskuksesta Suvilahdesta suomalaiset joukot luopuivat Ylipäällikön mielestä liian helposti.

Matkan hinta 532 €/hlö jaetussa 2 h huoneessa, mikäli osallistujia on vähintään 25.

1 h huoneen lisämaksu on 50 €.

Matkan hintaan sisältyvät bussikuljetukset ohjelman mukaan, majoitukset 3 yötä puolihoidolla (= aamiainen ja illallinen), keittolounaat sunnuntaina ja tiistaina , asiantuntijaoppaan palvelut, Venäjän ryhmäviisumi sekä rekisteröintimaksu.

Matkan hintaan ei sisälly henkilökohtaista matkavakuutusta eikä laskutuslisää  5 €/lasku.

Uutta sähköistä Venäjän e-viisumia ei voi saada tälle matkalle, jolla käydään Karjalan tasavallan alueella. Henkilökohtaisesta moniviisumista hyvitys 80 €.

Kattavan matkavakuutuksen ottamista mahdollisen sairauden varalta suositellaan.

Matkaohjelma ja lisäohjeet löytyvät Vihdin Liikenteen kotisivuilta www,vihdinliikenne.fi, jonne myös ilmoittautumiset tai puhelimitse 09 444774, sähköposti myynti@vihdinliikenne.fi

Matkaa hoitaa Helena Kuosmanen.

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Nyt on tärkeintä keskittyä yhteisponnistuksin koronaepidemian selättämiseen. Hienon harrastuksemme pariin palaamme tilanteen sen salliessa.

Pitäkää huoli itsestänne ja läheisistänne!

Hallitus

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Yhdistystoiminta: Vallitsevien poikkeusolojen takia Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry:n hallitus on päättänyt siirtää yhdistyksen kevätkokouksen pidettäväksi toukokuussa myöhemmin jäsenistölle ilmoitettavana ajankohtana.

Ampumatoiminta: Töölön pistoolivuorot on peruttu toistaiseksi (ainakin seuraavat vuorot: 8.4. ja 22.4.). Seuraamme valtioneuvoston linjauksia ja tiedotamme kevään vuorojen jatkosta. Lisätietoja vuorotilanteesta: ampumaupseerit@khru.net.

Padasjoen ampumaleiri: KHRU järjestää jäsenilleen perinteisen ampumaleirin Padasjoella 31.7.-2.8.2020. Merkitkää ajankohta hyvissä ajoin kalenteriin! Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuvat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille. Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset ampumaupseereille 20.7.2020 mennessä (ampumaupseerit@khru.net).

Viron kevätretki: KHRU suunnittelema perinteinen Viron kevätretki (8.5.2020) ei toteudu vallitsevan koronaviruspandemian takia.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.net). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Munkkivuoren Reserviupseerien sääntömääräinen kevätkokous peruutettiin koronaviruksen aiheuttamien rajoituksien vuoksi. Kokous pidetään sitten kun kriisi on hellittänyt.

Urheilutalon tämän kevään 22-vuorot on peruutettu Urheilutalon sulkemisen vuoksi. Nämä ammunnat jatkuvat todennäköisesti kesätauon jälkeen lokakuussa.

Seppälän radan ammunnat on peruutettu toistaiseksi Uudenmaan sulkemisen vuoksi. Kun rajoitukset poistuvat jatketaan perinteisin kuvioin 18.4, 9.5, 30.5 ja 13.6. Huomioikaa myös Santahaminan ammuntojen peruutukset.

Elämme nyt poikkeuksellisia aikoja. Noudattakaa viranomaisten määräyksiä ja välttäkää turhaa liikkumista. Pysykää iloisella mielellä. Jatkamme taas perinteistä toimintaa tilanteen sen salliessa.

Lisätietoja mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/ihru/itahki

Tikkurila

TiRUK-logo

Saadun informaation perusteella on kaikki huhtikuun ja toukokuun tapahtumamme peruutettava.

Samoin on peruutettu kaikki VETRESin tapahtumat.

Jaamme lisää informaatiota jatkosta toukokuussa, kun uutta kerrottavaa on saatu virallisista tiedotuskanavista.

 

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Töölö

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/toolo/

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTIOSASTON KEVÄTKOKOUS

Hallitus seuraa koronatilannetta ja ilmoittaa erikseen kevätkokouksen ajankohdan ja paikan.

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

MPK:n koulutustoiminta on jouduttu keskeyttämään 31.5.2020 asti.

Oheisen linkin takana MPK:n terveiset siitä mitä tänä aikana tapahtuu: https://mpk.fi/ajankohtaista/mpk/mita-mpkssa-tapahtuu-koulutustauolla/

VIESTIOSASTON UUSI WHATSAPP RYHMÄ

Viestiosaston jäsenille tarkoitettu Whatsapp ryhmä on luotu, ja toimii myös koronaepidemian aikana! Linkki ryhmään löytyy jäsenkirjeestä.

LIIKUNTAKILPAILU 2020

Viestiosasto kannustaa kaikkia jäseniään RESUL:in ja HRUP:in suositusten mukaisesti ottamaan käyttöön puolustusvoimien ”MarsMars” -liikuntasovelluksen älypuhelimessaan mahdollisimman pian. MarsMars on suunniteltu erityisesti reserviläisten liikunnan tukemiseen. Liikuntakilpailu 2020 on määritelty tukemaan tätä tavoitetta.

Toimi seuraavasti:

  • Mene puhelimesi applikaatioasennuspalveluun ja asenna ”MarsMars” -sovellus
  • Luo profiili
  • Lisää Viestiosaston liikuntaupseeri Johannes Siponen kaveriksi, jotta Viestiosasto voi seurata kuinka moni Viestiosastolainen on ottanut applikaation käyttöönsä. Liikuntaupseerimme tunnistaa nimestä ”Johannes Siponen” ja profiilikuvan ”HRUP Viestiosasto” -tekstistä. Liikuntaupseerin kaveriksi lisänneiden Viestiosastolaisten kesken arvotaan vuoden 2020 Liikuntakilpailun palkinto.

Jos tarvitset MarsMars -sovelluksen käytössä tukea niin ota yhteyttä ensisijaisesti sovelluksen ”Tuki” -palveluun. Lisäksi tavoitat tarvittaessa Liikuntaupseeriimme sähköpostilla ”liikuntaupseeri ät viestiosasto piste net” tai MarsMars -sovelluksen yksityisviestillä

MarsMars -sovelluksen kehityksen edistyessä Viestiosasto tulee hyödyntämään sen ryhmä/tiimi/joukkue tms. ominaisuuksia. Siihen asti Viestiosastolaiset hyödyntävät Applikaation ”kaveri” -toimintoa yhteisen tekemisen kehittämiseen liikunnan osalta.

RESUL ei jatka enää ”Sähköinen Kuntokortti” -palvelun ylläpitoa ja sen käyttäjille suositellaan MarsMars -sovellusta korvaavana vaihtoehtona. Lisäksi ammunnan harrastamisen seurantaan erityisesti suunniteltu sovellus tullaan julkaisemaan RESUL:in toimesta myöhemmin.

Nähdään MarsMars sovelluksessa!

Viestiosasto kannustaa jäseniään pitämään huolta kunnostaan myös koronaepidemian aikana, niiden rajoitusten puitteissa mitä viranomaiset ovat antaneet. Suomessa riittää kaunista luontoa, jossa liikkua!

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2020

Harjoitusammunnat Töölön radalla on keskeytetty toistaiseksi. Tämä koskee sekä tiistaiammuntoja että SRA-ammuntaa. Ammuntojen jatkamisesta tiedotetaan erikseen.

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Whatsapp ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Kerhon nettisivut: http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

KERHOILLAT

Kerhoillat on toistaiseksi peruttu koronavirusepidemian takia.

RETKET

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen Kauhava Air Show’n uusi ajankohta on 29.-30.8.2020 (la-su). Majoitus entisellä Lentosotakoululla.

Retki Zollikoniin Sveitsiin 5.-9.9.2020 (la-ke) on voimassa, mutta seuraamme viranomaisten ja lentoyhtiöiden tiedotteita.

Retket pyritään järjestämään kokoontumiskiellon purkauduttua.

AMPUMATOIMINTA

Toukokuun haulikkokisa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Pistooliammuntavuoro on peruutettu eikä sisäampumaradalle tule mennä.

Tilaisuuksien ja retkien tilanteesta tietotetaan kerhon verkkosivuilla

https://www.rul.fi/ilmailukerho sekä sähköpostilla. Ilmoita mahdollinen muuttunut sähköpostiosoitteesi tai muuttunut perinteinen postiosoitteesi  jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon KEVÄTKOKOUS peruttiin. Kokous sovittiin alun perin pidettäväksi maanantaina 23.3. klo 19:00. Hallitus ilmoittaa sähköpostilla uudesta ajasta, kun koronavirusepidemian tilanne sallii kokouksen pitämisen.

Jääkärikerhon kevään AMPUMAVUOROT pistoolilla on peruttu toistaiseksi. Vuorojen alkamisesta ilmoitetaan sähköpostilla sekä Jääkärikerhon kotisivuilla, jos ne alkavat uudelleen. Syksyn vuorot jatkuvat tiistaisin 11.8., 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Kevään KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa Kiltasaunalla on peruttu toistaiseksi. Käyntien alkamisesta ilmoitetaan sähköpostilla sekä Jääkärikerhon kotisivuilla, jos ne alkavat uudelleen. Syksyn tilaisuudet jatkuvat tiistaisin 4.8., 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

17-19.4. Padasjoen kevätampumaleiri.

Padasjoen leirikeskus on näillä näkymin ao. ajankohtana pois käytöstä. Muita mahdollisuuksia tutkitaan.

27.4. klo 16:30 Kansallisen Veteraanipäivän juhlakonsertti Martinus-salissa.

oopperalaulaja Jaakko Ryhänen

6.5. klo 17:00 Majatalkoot toimintakeskuksella, kaikki mukaan !

13.5. klo 18:30 Sääntömääräinen kevätkokous toimintakeskuksella.

14.5. klo 18:00 Jäsenilta

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä Ville Arekalliolta ville383@gmail.com ja Miika Koistiselta miika.koistinen@hotmail.com

Töölön pistoolivuorot ovat toistaiseksi tauolla.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Det rådande corona-läget har en betydlig inverkan på klubbens verksamhet.

Klubbens vårmöte flyttas framåt och ny kallelse kommer att publiceras/skickas av styrelsen vid ett senare tillfälle. Även officersbalen, ursprungligen planerad till lördagen 4.4, måste tyvärr inhiberas.

Luolan har stängts, så inget skytte tills banan igen blir tillgänglig. Antagligen innebär detta att åtminstone skytteturerna fram till 13.4. är inhiberade. Vi informerar er Så fort banan öppnas igen och skytte kan återgå till normalrutin.

Märk dock att MPK erbjuder distanskurser (på finska), t.ex. ”Sotilasjohtamisen teoriaopinnot” och ”Sotilasjohtamisen pedagogiaopinnot”. Dessa hittas på nätsidan mpk.fi.

För uppdateringar gällande klubbens verksamhet uppmanar vi er att följa hsrk.fi eller HSRK Facebook-sidan.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com).

Yhdistyksen kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla:

http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Autokerho

HUOLTOUPS

Kerhon toiminta jäädytetty:

20.4.2020 kerhon perinnease asekäsittely, siirretään syksylle sekä Kerhon vuosipäivän vietto 12.5.2020, siirretään tulevaisuuteen, kun taas säännöt sallivat kokoontumiset. RUK 100 vuotta siirretty vuodella, uusi päivämäärä 12.6.2021.

Kerhon hallitus toivottaa jäsenilleen hyvää kevättä ja kärsivällisyyttä näin Korona-viruksen aikana.

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Ilmatorjuntakerhon toiminta on toistaiseksi keskeytetty poikkeustilan vuoksi.

Kerho pyrkii pitämään kevätkokouksen kesällä kesäkuun lopulla, mikäli vain

mahdollista. Asiasta ilmoitetaan kokouskutsulla seuraavassa Reservin Sanomien

paperiversiossa. Kerhon ampumavuorot pyritään aloittamaan myös kun mahdollista.

KRH-kerho

krhkerho

KRH –kerhon kevätkokous pidetään tiistaina 7.4.2020 Helsingissä, ravintola Zinnkellerissä (Meritullinkatu 25), klo 18:30 alkaen. Ilmoittautumiset kokoukseen 3.4.2020 mennessä osoitteeseen lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

TALVI / KEVÄTKAUDEN OHJELMA

Ruutiaseammunnat Jokelan Eränkävijöiden majalla 17.8.2020. Kokoontuminen Jokelan asemalla klo 17.00.

AMPUMAVUOROT VUONNA 2020 Yhdistyksellä on ampumavuorot pe HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä: 26.6. (vk 26), 21.8. (vk 34), 18.9. (vk 38), 16.10. (vk 42), 13.11. (vk 46) ja 11.12. (vk 50).

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta. Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä: http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa.

Reservin lääkintäupseerit

Hyvät kollegat ja upseerit! Maailman tilanne on muuttunut selvästi siitä kun suunnittelimme Reservin lääkintäupseereiden vuoden 2020 kevään ohjelmaa. Joudumme valitettavasti perumaan tämän. Kokoontuminen isoissa ryhmissä ei ole suositeltavaa ja terveydenhuollon ammattihenkilöinä meitä tarvitaan nyt muualla! ”Ilomielin me riensimme sinnepäin, missä yhteinen kutsu soi!”

Yhdistyksen hallitus toivottaa teille kaikille voimia tähän pitkään viivytystaisteluun! Olemme varmoja siitä, että saavutamme lopulta torjuntavoiton!

Yhdistyksen hallitus

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Aurinkoista kevättä merireserviläisille,

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toiminnan tärkeimmät osa-alueet ovat edelleen meri- ja ampumatoiminta. Tällä hetkellä vallitseva poikkeustilanne vaikuttaa kuitenkin tuleviin tapahtumiin.

Yhdistyksemme juhlavuosi etenee poikkeuksellisissa merkeissä. Koronavirus (COVID-19) vaikuttaa jokaisen arkeen ja näkyy myös yhdistyksemme toiminnassa. Maaliskuulle suunnitellut 60-vuotisjuhlavastaanotto ja juhlaillallinen siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Tiedotamme asiasta erikseen.

Merireserviläiset ry:n johtokunta on käsitellyt koronavirus (COVID-19) pandemian aiheuttamaa poikkeustilannetta. Haluamme huomioida jäsenistömme ja siihen kuuluvat riskiryhmät. Terveysriskin tuottaminen niin ampujille, kuin ratavuoron valvojille olisi kohtuutonta.

Johtokunta on tehnyt päätöksen, että Merireserviläiset ry:n ruutiase- ja ilma-aseradan vuorot kevään ajalta keskeytetään 31.5.2020 saakka. Lisäksi Rannikkoprikaatin liikkumisrajoituksien vuoksi ei ole jäsetemme ole mahdollista käyttää Upinniemen ulkorataa. Tiedotamme erikseen, mikäli olosuhteet mahdollistavat vuorojen aikaisemman aloittamisen. Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com,  vastaa tiedusteluihin.

MPK:n linnakevene Lavansaaren kevätkunnostuksen aloittamisajankohta ei ole tiedossa. Yhdistyksen Ahven 3-veneen kunnostuksen aloittamisesta tiedotetaan Poolin jäsenille sähköpostitse. Lisätietoja molempien osalta antaa Matias Kaivos, MATIAS.KAIVOS@CO.INET.FI.

Sinisen Reservin kevään tapahtumat: ampumapäivä 1 (4.4.), ampumapäivä 2 (9.5.) ja purjehduskauden avajaissauna 17.4. on peruttu. Lisäksi Sininen Reservi ry:n vuosikokous siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Päivitetyt tiedot koronavirustilanteeseen liittyvistä virallisista rajoituksista:

Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Puolustusvoimat: https://puolustusvoimat.fi/covid-19

Pidetään mieli positiivisena ja muistetaan tukea läheisiä. Kannustamme jokaista huolehtimaan fyysisestä kunnostaan ulkoilemalla keväisessä luonnossa (turvavälit suositusten mukaisesti). Puolustusvoimien Mars-mars sovellus tarjoaa vaivattoman tavan seurata omaa kuntoilua.

Yhdistyksemme kehittää uudenlaisia toimintamuotoja, tapahtuen ajan henkeä noudattaen verkossa. Näistä tiedotamme erikseen jäsenkirjeellä sähköpostitse ja Facebook-sivullamme.

Sähköposti johtokunnalle merireservilaiset@helresp.fi . Pidetään yhteyttä!

Johtokunta toivottaa aurinkoista ja turvallista kevättä kaikille. Pysytään terveinä!

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Pirtti-illat ja ammunnat peruttu toistaiseksi koronaviruspandemiasta johtuen.

HALLITUS

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Kevään tapahtumat

Koronavirustilanteen takia kaikki toiminta on toistaiseksi peruttu.

Seuraamme viranomaisten ja yhteistyötahojen tiedotusta koronavirustilanteesta. Tiedotamme erikseen seuraavien kerhoiltojen järjestämisestä.

RETKET, mikäli koronavirustilanne sen sallii.

Bussiretki Kauhava Air Show -ilmailunäytökseen 29. – 30.8.2020 päivä. Majoitus entisellä Lentosotakoululla.

Vuosittainen retki sijoittuu ajalle 5.–9.9.2020 (la-ke) Sveitsin Zollikonissa järjestettävän Alppilentäjien tapauksen satavuotispäivän merkeissä.

5.9. tutustuminen Geneveen ja Lavaux’in viiniviljelmille

6.9. tutustuminen Montreauxiin, Payernen ilmailumuseo

7.9. tutustuminen Zollikoniin, Alppilentäjien muistojuhla

8.9. omatoiminen tutustuminen Zürichiin

Matkan hinta 2 hengen huoneessa on 1430 euroa. Toteutumisesta ja ilmoittautumisesta ilmoitetaan erikseen sähköpostilla. Tiedon voi katsoa myös Ilmailukerhon nettisivulta https://www.rul.fi/ilmailukerho/

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Vääpelikillan kokoukset – mukaan lukien kevätkokous – on peruttu toistaiseksi vallitsevan tilanteen vuoksi.  

Helsingin Reserviläiset

Yhdistyksen kevätkokous 23.4.2020 on peruutettu koronavirusepidemian takia. Tiedotamme uuden ajankohdan myöhemmin.

 

Lopen harjoitus 18.4.2020 on siirretty koronaepidemian vuoksi, ilmoittautuneita on asiasta informoitu, eikä uusia ilmoittautumisia oteta vastaan.

 

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30

Kaikki Töölön ratavuorot on peruttu toistaiseksi.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313

 

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

18.5., 14.9., 12.10., 16.11., 14.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on 9 kpl. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, yhtään flussaoireisena ei saa radalle tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan hyöhemmin.

Hallitus

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös

itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustus-

henkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on

mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu

majuri res.

puh.nro 040 041 8705

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

SIIRRETYT TILAISUUDET

 

1.4. tutustuminen Elisan puhelinmuseoon on siirretty syksyyn.

13.5. Jäsenpäivä 1: Tutustuminen Autolinnan toimijoihin ja lounas ravintola Kaartissa siirretään myöhempään ajankohtaan.

Alkukesän automiesten ja -naisten ampumakilpailu varaudutaan peruuttamaan.

 

KILLAN KOTISIVUT

Killan kotisivuja ylläpidetään ja pyritään tallentamaan lisää kiinnostavia kuvia sekä  dokumentteja. Näin  toiminta jatkuu sosiaalisessa mediassa, kunnes virus- pandemia on saatu selätettyä.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

 

 

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

 

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

AMPUMATOIMINTAA:  Kevään ampumavuorot peruutettu Töölön radalla toistaiseksi.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(at)stadinsissit.fi ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla peruutettu toistaiseksi.

SALITOIMINTAA: Kaikki salivuorot peruutettu toistaiseksi.

Toiminta tutuksi -ilta: Stadin Sissien monipuoliseen toimintaan tutustuminen siirtyi viranomaisohjeiden/COVID-19 mukaisesti.  Uudesta päivämäärästä tiedotetaan myöhemmin.

KEVÄTVUOSIKOKOUS: Sissikerhon ja Sissiosaston kevätvuosikokoukset  siirrettiin viranomaisohjeistuksen/COVID-19 mukaisesti.  Uudesta ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

 

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(at)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT ja ESPOON RESERVILÄISET

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT

TÖÖLÖN PISTOOLIVUOROT SUNNUNTAISIN KLO 17-20

Töölön luolan rata on käyttökiellossa. Kielto on voimassa toistaiseksi ja sen päättymisestä tiedotetaan erikseen.

LAHNUKSEN AMPUMARATA AUKEAA 8.4.

Huomaa toistaiseksi PAKOLLINEN ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä!

Laita tekstiviesti valvojalle: nimi, kerho, vakuutus, tarve laina-aseelle, patruunatarve, saapumisaika. Max 9 osallistujaa valvojan lisäksi, joista max 5 ei-tarulaista. Valvojat löytyvät web-sivujen tapahtumakalenterista.

Vuorot ovat avoimia kaikille, eli ei vain AMRY:n jäsenille. Ratamaksu on 10 € (tarulaisille 0 €) ja maksu tapahtuu käteisellä paikan päällä – varaa tasaraha.

Ampumaradalla ampuvilla pitää olla ampumavakuutus: SAL-lisenssi, Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai metsästäjäkortti – todistus oltava mukana.

Tässä vaiheessa vain pienoiskivääri- ja pienoispistoolirata aukeavat. Tarkista uusimmat tiedot aina ennen radalle menoa ampumaratayhdistyksen nettisivuilta (www.espoonampumarata.fi).

ESPOON RESERVILÄISET

Espoon Reserviläiset ry:n kevätkokous keskiviikkona 22.4.2020 alkaen klo 18:15. Koronaviruspandemiasta johtuvan poikkeustilan takia kokous järjestetään poikkeuksellisesti puhelinkokouksena Skype for Business:in välityksellä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Pyydämme kokoukseen osallistuvia yhdistyksemme jäseniä ilmoittautumaan sähköpostitse 17.4.2020 mennessä osoitteeseen: info(at)esres.fi

Lähetämme ilmoittautuneille ennen kokousta sähköpostitse Skype-kokouskutsun sekä kokouksen asiakirjat. Mikäli haluatte ne toiseen osoitteeseen, kertokaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Suositamme yhteysvälineiksi tietokonetta sekä headset:iä (kuuloke-mikrofoniyhdistelmä).

Töölön sisäampumaradan vuorot ja maanantaimarssit on keskeytetty toistaiseksi.

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset uutissivuiltamme www.esres.fi/news/

Saathan kuukausittaisen jäsentiedotteemme sähköpostiisi?

Mikäli et, ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi.

MUISTA PÄIVITTÄÄ YHTEYSTIETOSI

Tee nyt Reserviupseeriliiton / Reserviläisliiton jäsentietojen tarkistus ja muutokset omatoimisesti liittojen web-sivujen kautta. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat rekisterissä ajan tasalla. Ampuma- ja senioriturvavakuutuksen tilaus onnistuu myös samasta paikasta sähköisesti. Osoite http://www.rul.fi/reserviupseeriliitto/jasenrekisteri/ tai http://www.reservilaisliitto.fi/.

Huom.: Muuttuneesta postiosoitteesta ei tarvitse ilmoittaa. Poikkeuksena mahdollinen osoitetietojen luovutuskielto, tällöin muutokset on ilmoitettava omatoimisesti jäsenrekisteriin.

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reservinupseerit ry

  • Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
  • ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Espoon Reserviläiset ry

  • Puheenjohtaja alik res Juha Matikainen (juha.matikainen (at) fi, 044 206 1288)
  • Anne-Ly Stjernberg (anne-ly.koorberg (at) esres.fi, 050 550 4020)

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2020:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:+0400 805 124