01/2020 pääkirjoitus

Maavoimien reserviupseerikurssi 255 päättyi

Teksti: RUL 2.3.2020
Kuva: Mika Kuutti

Maavoimien reserviupseerikurssi 255 Loisto päättyi Haminassa perjantaina 28.2.2020. Uuden Koulutus2020-ohjelman mukaisesti kurssi kesti aikaisemmasta neljästätoista viikosta poiketen yhteensä kuusitoista viikkoa.

Päätöstilaisuudessa Suomen Reserviupseeriliittoa edusti liiton puheenjohtaja ylil (res) Aaro Mäkelä sekä Kymenlaakson Reserviupseeripiirin puheenjohtaja kapt (res) Pekka Mertakorpi.

-On ollut ilo seurata Loisto-kurssin tekemistä, Mäkelä sanoi perjantaisessa miekanluovutuspuheessaan.

-Kurssin tekeminen on heijastanut vahvaa osaamista ja oppimisen halua. Harjoittelu, jonka olen nähnyt, sekä kurssijuhla, jossa sain olla mukana, viestivät vahvaa osaamista ja yhteishenkeä.

Mäkelä muistutti puheessaan tulevia kokelaita, että reserviupseerikoulutus ja sen teoria ovat vain osa johtajaksi kasvamista ja johtajana kehittymistä. Tärkein, eli käytännön osaaminen on vielä edessä.

-Käsillä on erinomainen ja vastuullinen tilaisuus johtajana kehittymisessä, totesi Mäkelä.

Tilaisuudessa Mäkelä ja Mertakorpi luovuttivat Suomen Reserviupseeriliiton puolesta kurssin parhaalle, primus inter pares, upseerimiekan.  Kurssilta 255 Loisto priimusmiekan sai kenttätykistölinjalla palvellut oululainen Elias Peltokangas Kainuun Prikaatista.

Upseerimiekan luovutus juontaa juurensa Suomen Reserviupseeriliitto tuntemattomalta henkilöltä 1940-luvun lopulla saatuun lahjoituksen, joka tuli käyttää ”Reservin upseeriston kuntoisuusrahaston” perustamiseen. Rahaston tuotolla tuli palkita Reserviupseerikurssin parhaiten suorittanut oppilas. Vuodesta 1948 lähtien, kun valvontakomission poistuttua reserviupseerikoulutus aloitettiin uudelleen, on Reserviupseerikoulun priimus saanut liiton lahjana upseerimiekan.

Jaa uutinen: