05/2017 uutiset

Kutsunnat käynnissä Uudenmaan alueella

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat aloitettiin Uudenmaan alueella tiistaina 22.elokuuta 2017. Uudenmaan alueella järjestetään yhteensä 84 kutsuntatilaisuutta 25 paikkakunnalla. Kutsunnat päättyvät 15. joulukuuta.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi. Yhteensä kutsunnanalaisia on Uudenmaan alueella tänä vuonna lähes 10 000.

Uudenmaan aluetoimiston kutsuntakuulutus on nähtävissä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa http://varusmies.fi/kutsunnat/kutsuntatilaisuudet

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta.

Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2018, 2019 ja 2020 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla.

Erikoisjoukot: http://varusmies.fi/erikoisjoukot

Erityistehtävät: http://varusmies.fi/erityistehtavat

Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin. Tavoitteena on, että vähintään toinen kutsunnanalaisen toiveista voitaisiin täyttää – siis joko palveluspaikka tai palvelukseenastumisaika.

Lisätietoa kutsunnoista: http://varusmies.fi/kutsunnat

Lähde: Puolustusvoimat.fi

Jaa uutinen: