04/2020 puheenvuoro

Hyvää syyskauden alkua kaikille lehden lukijoille!

Korona koettelee edelleen ja rajoituksia lienee tämän lehden ilmestyessä enemmän voimassa kuin tätä kirjoittaessa (11.8.). Kuitenkin MPK:n koulutus on alkanut elokuussa poikkeusjärjestelyin. Niin ikään ammuntoja ja liikuntatapahtumia voidaan järjestää, kunhan pidetään järki päässä. Reserviläisyhteisö on vastuullista enkä usko, että tulemme meidän tapahtumistamme näkemään vastaavia kuvia kuin joistakin loppukesän konserteista.

Piirin kevätkokous hyväksyi piirille järjestötoimikunnan valmisteleman vaaliohjesäännön hallituksen esityksestä. Yksi oleellinen muutos nykyiseen käytäntöön on, että jos kerho haluaa ehdottaa henkilöä puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai hallituksen jäseneksi, on ehdotus tehtävä viimeistään 18 vuorokautta ennen syyskokousta. Tämän vuoden syyskokouksessa valitaan piirin puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja kahdeksan jäsentä. Kannustan kerhoja miettimään sopivia ehdokkaita ajoissa. Syyskokous on 9.11. joten ehdotusten on oltava piiritoimistolla viimeistään 22.10. Ehdokkailla on mahdollisuus esittäytyä ainakin Helsingin Reservin Sanomissa (paperilehden aineistopäivä on 14.9. ja digilehden 12.10.).

Piirin puheenjohtajapäiviä järjestetään tänä syksynä poikkeuksellisesti kaksi, koska koronan takia keväältä jäi pitämättä. Ensimmäinen on jo 25.8. ja toinen on 24.11. Nämä ovat erinomaisia tilaisuuksia tiedonsaannin ja tiedonjakamisen lisäksi tutustua toisten kerhojen edustajiin ja piirihallitukseen. Olisi erittäin toivottavaa, että jokaisesta kerhosta olisi edustus paikalla vähintään toisena päivänä.

Reserviläisurheiluliitto järjesti hyvin nopealla aikataululla etämarssitapahtuman Resul Four Day March, peruuntuneen Nijmeigenin marssin päivämäärinä. Osallistujia oli varsin mukavasti, noin 700 henkilöä. Piirimme jäseniä oli ilahduttavan paljon mukana. Vastaavalle tapahtumalle uskoisin löytyvät kysyntää pari kertaa vuodessa, oli koronaa tai ei. Järjestelyistä ansaitsevat kiitoksen ainakin Susanna Takamaa, Pekka Sillanpää ja Risto Tarkiainen.

Kaikkia jäseniämme koskee RUL:n toimeksianto Ammu – Liiku – Kouluttaudu! Jaa osaamistasi ja tietämystäsi eteenpäin muillekin. Olethan mahdollisissa poikkeusoloissa vastuussa itsesi lisäksi oman joukkosi kouluttamisesta ja toimintakyvystä.

Lopuksi toivon, että Suomen tulevaisuus on koroNATOn.

Jukka Rusila

maj res

HRUP 1.varapuheenjohtaja

Jaa uutinen: