02/2019 uutiset

HRUP:n nuorisoupseerien tapaaminen Töölössä

Ammunnalla on hyvä aloittaa nuorten reserviupseerien tapahtuma.

Helsingin Reserviupseeripiirin Nuorten toimikunta aloitti vuonna 2018 nuorisoupseerien tapaamisten järjestämisen tavoitteena saattaa eri kerhojen nuorisoupseerit saman pöydän ääreen verkostoitumaan keskenään ja toimikunnan kanssa. Kerhot saattavat olla erilaisia mutta kerhojen nuorisoupseereilla on hyvin samanlaisia haasteita: Miten uudet jäsenet saa mukaan toimintaan? Miten jäsenille pitäisi viestiä? Jos haluaisi järjestää toimintaa nuorille mutta tarvitsee apukäsiä tai osallistujia ei tule tarpeeksi paikalle, kuka voisi auttaa? Nuorten toimikunnan tehtävä on miettiä vastauksia juurikin näihin kysymyksiin piiritasolla ja toimia yhdysverkkona kerhojen nuorisoupseerien välillä. Näin ollen nuorisoupseerien tapaamisissa nuorisoupseerit pääsevät tapaamaan toisiaan ja toimikuntalaisia ja vaihtamaan ajatuksia ja hyviä käytäntöjä rennossa ilmapiirissä.

Vuoden 2019 ensimmäisen nuorisoupseerien tapaamisen teema oli ”Näin toimit nuorisoupseerina”, ajatuksena että mahdolliset tuoreet nuorisoupseerit saisivat ”heti kättelyssä” hyviä neuvoja ja ideoita omaan toimintaan. Tilaisuus järjestettiin Töölössä 4.3. ja osallistujia oli 10. Aloitimme tapahtuman pistooliammunnalla, koska ammunta on aina hyvä aloitus reserviupseeritapahtumalle. Ammunnan jälkeen siirryimme auditorion puolelle, missä toimikunta esitti muutamia ajatuksia nuorisoupseerin tehtävästä ja toimivista viestintäkäytännöistä. Viestintään liittyen toimikunnan Instagram-vastaava kertoi myös miten kuvia voi jakaa toimikunnan Instagram-tilillä (ohjeet lopussa). Paikalle saapui myös entinen Pioneeriosaston nuorisoupseeri, nykyään kerhon jäsen ja MPK:n koulutussuunnittelija Ossi Hietala, joka kertoi mahdollisuuksista kouluttautua ja kouluttaa MPK:n kursseilla erityisesti Helsingin piirin nuorten upseerien näkökulmasta. Tilaisuuden päätteeksi kävimme vapaata keskustelua ja mietimme seuraavan tapaamisen teemaa.

Seuraava nuorisoupseerien tapaaminen järjestetään 24.4. ja aiheena on ”Ampumatapahtuman järjestäminen piirin aseilla”, jossa tavoiteltu lopputuote on nuorisoupseerien yhdessä suunnittelema ampumatapahtuma jollain lähiseudun ampumaradalla toimikunnan tukemana. Kutsut lähetetään nuorisoupseereille erikseen. Jos nuorisoupseerina olet miettinyt miten voisit järjestää tapahtuman esimerkiksi piirin MP5-aseilla eikä sinulla ole omia lupia, tämä on juuri sinulle sopiva tilaisuus. Myös luvallisten nuorisoupseerien kannattaa tulla paikalle, koska tapahtumasta tulee parempi mitä enemmän tulee osallistujia. Ja kuten kaikki tiedämme, esimerkillä johtaminen saa muutkin (kerhojen nuoret jäsenet) paremmin mukaan toimintaan!

Axi Holmström, ltn (res)

Puheenjohtaja

HRUP:n Nuorten toimikunta

Instagram-tilin käyttöperiaatteet

käyttäjänimi: hrupnuortentoimikunta

    • Instagram-tilillä jaetaan toimikunnan ja kerhojen toiminnasta kuvia
    • Tilin ylläpidosta vastaa toimikunnan some-vastaava
    • Kuvaa lähettäessä otsikoksi kirjoitetaan “Some”, viestikenttään kirjoitetaan mitä kuvassa tapahtuu/mainostetaan ja itse kuva liitetään postiin

Jaa uutinen: