01/2020 puheenvuoro

Helsingin Seudun Reserviläispiirin hallitus esittäytyy

Vesa Penttilä
Ylikersantti
Yhdistys: Merireserviläiset ry
Ammatti: Maajohtaja
HelResP hallitus toinen vuosi

Olen lähes kuusikymppinen liikkeenjohdon ammattilainen. Kuten moni meistä, tulin toimintaan mukaan ammunnan kautta eli halusin harrastaa ammuntaa pääkaupunkiseudulla. Eri reserviläisyhdistyksistä Merireserviläiset tarjosi minulle sopivimmat asiat – ammunnan sekä laivaston käyneelle sopivasti mahdollisuuden myös merelliseen toimintaan.

Nopeasti huomasin, että reserviläistoiminta on hyvin monipuolista; yhdistyshallintoa, kouluttamista, koulutusta moniin eri asioihin – tarjontaa on paljon. Itselleni erityisen mieluista on ollut varusmiesten kanssa työskentely  – Merireserviläiset järjestävät vuosittain Rannikkoprikaatin  Aliupseerikoulussa toimintapäivän, jossa kisataan herrasmieskilpailussa ryhmittäin reserviläisten toteuttamilla rasteilla kuten solmujenteko tai karttatyöskentely. Nämä tilaisuudet ovat tarjonneet hienot mahdollisuudet nähdä ja tutustua nuoreen varusmiesikäluokkaan.

Mielenkiintoista ja antoisaa kurssitarjontaa löytyy jokaiselle reserviläisille MPKn kursseista – käy kurkkaamassa MPKn koulutuskalenterista. Kursseilla pääset oppimaan uutta samanhenkisessä porukassa.

Piirin viestintää on Jari Gerasimofin tulon myötä monipuolistettu. Piirin viestintämenetelmiin on lisätty Facebook sekä juuri äsken myös Instagram.  Seuraava iso urakka sekä piirin hallinnolla että ennen kaikkea yhdistyksillä on uusien nettisivujen päivittäminen ja siirtäminen uudelle alustalle. Tähän työhön tarvittava työmäärä on merkittävä, yhdistysten tuleekin suunnitella ja varata siihen riittävästi resursseja.

Toisen vuoden piirin hallitusjäsenenä voi jo peilata edellistä vuotta omiin odotuksiin. Oli helppoa hypätä mukaan Timon johtamaan piirin hallitukseen. Työjaot hallituksen sisällä onnistuivat kivuttomasti ja jokaiselle löytyi mielenkiintoisia osa-alueita, sekä uusia että oudompiakin, mutta tarkoitushan on myös kehittää itseään mielenkiintoisen harrastuksen parissa.

Omalta kohdaltani viime vuoden painopistealueeksi muodostui osallistuminen uuden toiminnanjohtajan rekrytointiin sekä piirin eri toimintoihin ja käytäntöihin tutustumiseen. Tänä vuonna olen mukana strategian uudistamisessa, kansainvälisessä toiminnassa ja varautumisessa.

Suvussani on aina ollut paljon maanpuolustushenkisiä henkilöitä, ja itse koen nyt liittyneeni siihen samaan hyvään joukkueeseen. Erityisen vaikuttunut olen ollut siitä, miten pyyteettömästi ja vaivojaan säästämättä yhdistyksien ja piirin jäsenet antavat omaa vapaa-aikaansa yhteisen tärkeän tehtävän hyväksi.

Nyt keväällä minut voit tavoittaa useasti Santahaminasta piirien Tiistaiammunnoista – tulehan juttelemaan.

Aktiivista reserviläiskevättä toivottaen

Vesa

Jaa uutinen: