03/2021 puheenvuoro

Helsingin Seudun Reserviläispiirin hallituksen jäsen Eerik Tuovinen esittäytyy

Eerik Tuovinen

Korpraali

Yhdistys: Helsingin reserviläiset ry

Ammatti: Asiantuntija, Uudenmaan työ – ja elinkeinotoimisto.

Harrastukset: Sotilasliikunta, järjestötoiminta, valokuvaus, piirtotyö – ja suunnittelu

Tervehdys pääkaupunkiseudun reserviläisille!

Olen 29-vuotias valtiotieteiden maisteri ja tällä haavaa Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija ammatiltani. Itsellä oma reserviläisura käynnistyi todella vuonna 2018, kun monen vuoden pohdinnan jälkeen iski kipinä liittyä mukaan aktiiviseen maanpuolustukseen. Helsingistä kotoisin olevana miehistön jäsenenä suuntasin Reserviläisliittoon ja yhdistyksekseni valitsin Helsingin reserviläiset, koska myös varusmiespalvelukseni tuli suoritettua Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa.

Oma toimintani reservissä on nopeasti kasvanut  ja monipuolistunut aktivoitumiseni jälkeen. Liityin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kouluttajapooliin jo vuoden 2018 lopussa. Seuraavana vuonna liityin Uudenmaan maakuntajoukkoihin ja kävin useilla kursseilla sekä ampumavuoroilla niin MPK:n kuin reserviläisyhdistykseni kautta. Yhdistykseni hallitukseen minut valittiin marraskuussa 2019. Vuonna 2020 haasteista huolimatta pystyimme toteuttamaan yhdistykseni kanssa useita tapahtumia ja pääsin myös itse osallistumaan useisiin mielenkiintoisiin harjoituksiin ja jatkamaan omien taitojeni kehittämistä.

Nyt 2021 olen saanut liudan uusia tehtäviä. Olen kirjoitushetkellä Helsingin Seudun Reserviläispiirin (HelRESP) hallituksen tuore jäsen ja minut on samalla nimitetty HELRESP:n ja Helsingin Reserviupseeripiirin (HRUP) yhteisen kenttäkelpoisuustoimikunnan puheenjohtajaksi. Tavoitteeni vuodelle 2021 on tuoda nuoremman reserviläisen näkökantoja toimintaamme ja lisätä sekä piiriemme eri yhdistysten yhteistoimintaa pitäen jäsenistöämme aktiivisena maanpuolustuksen kehityksessä.

Nykytehtävissäni  pyrin kaiken lisäksi osallistumaan parhaani mukaan reserviläisten liikuntapahtumiin sekä järjestäjänä, että osallistujana. Koronavirusepidemia on tehnyt valtavaa hallaa liian monen  reserviläisen kunnolle. Tapahtumia on peruttu, liikuntapaikkoja on suljettu ja omaehtoiseen liikuntaan osallistuminen kotioloissa ei ole lainkaan niin yksinkertainen asia, kuin luulisi. Maanpuolustuksemme kivijalka on suorituskykyinen armeija, jonka ytimessä on jokainen yksittäinen taistelija. Siksi haluan nykytehtävässäni kannustaa jokaista reserviläistämme liikkumaan oman kykynsä mukaan. Liikunnan ei tarvitse olla hammasta purren tapahtuvaa suorittamista, se toimii aivan yhtä hyvin arjen pieninäkin tapahtumina pikkulenkeistä jopa kävelytapaamisiin tuttavien kesken. Mielestäni tärkeintä on säännöllisyys, sitä kautta liikunnankin hyödyt ovat kestäviä ja auttavat jaksamaan niin arjessa kuin reserviläistoiminnassakin.

Jaa uutinen: