Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Senioriupseeriveljet

Torstaina 22.4.2021 VTT, Kari Kaunismaa piti esitelmän aiheesta: ”Punatähdestä kaksoiskotkaan” Esitelmä pidettiin Teams-esitelmänä. Linkki esitelmään lähetettiin kaikille Senioriupseerien kerhon jäsenille RUL:n rekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi kaikkien piirin kerhojen jäsenille lähetettiin tieto esitelmästä ja ilmoittautuneille lähettiin myös linkki ja ilmoittautumisia tulikin varsin runsaasti. Esitelmää seurasi ainakin 120 henkilöä, ilmoitusten perusteella määrä olisi voinut olla jopa hieman suurempi. .Tekniikan kanssa oli harjoittelua, mutta yritämme edelleen kehittää asioita. Samaa tapaa pyrimme noudattamaan myös jatkossa.

Toukokuulle suunniteltu retki Salpa-linjalle on jouduttu siirtämään myöhemmäksi koronan takia. Sen korvikkeeksi kerho järjestää ylimääräisen esitelmän:

Torstaina 19.5 klo 19 (HUOMAA KELLONAIKA). Professori Kimmo Rentola: Molotov -Ribbentrop sopimuksen kauaskantoiset vaikutukset.

Meillä sopimus tunnetaan talvisodan sytykkeenä sekä Baltian ja Puolan kohtaloiden kautta. Sillä oli kuitenkin varsin laajoja vaikutuksia, joita professori Rentola esitelmässään pohtii.

Esitelmä pidetään hybridinä, jolloin Töölöntorilla ovat tilaisuuden läpiviennin kannalta välttämättömät henkilöt. Tilaisuus pyritään videoimaan jatkokäyttöä varten. Kerhon jäsenille lähetetään linkki ½ -1 tuntia ennen esitelmän alkua RUL:n rekisterissä olevaan sähköpostisoitteeseen. Muille piirin jäsenille avataan tässäkin mahdollisuus ilmoittautua seuraamaan Teams:n kautta esitelmää.

Retki Kuivasaareen siirretään heinä-elokuun vaihteeseen. Lisätietoja myöhemmin.

Senioriupseerien Kerhon sotahistoriallinen bussi- ja junaretki talvi- ja jatkosodan taistelupaikoille Suomen maaperällä.

Suomussalmi, Kuhmo, Ilomantsi 21.-24.8.2021 4 pv la-ti

Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä. Silloin matkan kustannukset olisivat 618 euroa / henkilö. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 110 euroa.

Retki on ensisijaisesti Senioriupseerien Kerhon jäsenille ja heidän omaisilleen, mutta mukaan voidaan ottaa ilmoittautumistilanteesta riippuen muitakin asianharrastajia.

Ilmoittautuminen retkelle 15.6.2021 mennessä joko puhelimitse tai sähköpostitse 09 444 774 tai myynti@vihdinliikenne.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Korona rajoituksista johtuen osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan. Retkeä hoitaa matkatoimistossa Helena Kuosmanen.

22.9.2021 klo 18.  Kerhoesitelmä Töölön auditoriossa KTM Göran Lindgren: ”Jatkosodan JR 26 (Ässärykmentti)”. Esitelmä välitetään Teams:lla. Tiedotamme erikseen, onnistuuko seuraaminen myös fyysisesti paikalla.

Senioriupseerien perinteinen syysseminaari on TO 21.10.2021 klo 13-19 Katajanokan Kasinolla. Aiheena ”Suomen ratkaisut 1941”. Tarjolla on tasokas kattaus esitelmöitsijöitä maamme historian kannalta tärkeästä vaiheesta. Merkatkaa jo kalentereihinne. Tämänkin osalta selvitämme mahdollisuuden välittää seminaari myös Teamsilla sellaisille, jotka eivät pääse paikalle.

Samassa yhteydessä julkaistaan kerhon 70-vuotisjuhlakirjana Göran Lindgrenin kirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan”. Se koostuu mielenkiintoisista artikkeleista eri tapahtumista sodan aikana. Tässä Reservin Sanomien numerossa julkaistaan näytteenä kirjasta yksi artikkeli: ”Suomen tie jatkosotaan”. Suosittelemme tutustumaan.

25.11.2021    Syyskokous,Töölön auditorio. Kokousesitelmä: Apul-prof. Mikko Karjalainen: ”Kannaksen valtaus”

9.12.2021      Pikkujoulu. Paikka vielä avoin.

Pitäkää itsenne terveenä ja varmistakaa että RUL:n rekisterissä on oikea sähköpostiosoitteenne, koska paljon viestintää tapahtuu sen avulla.

Lisätietoja puheenjohtajalta venäläisenhannu@gmail.com tai sihteeriltä olli.pusa@pusa.fi (p. 0400-403415)

Kanta-Helsinki

Yhdistystoiminta:

Päivitetyt yhteystiedot: Yhdistys on ottanut käyttöön päivitetyt yhteystiedot (sähköpostien ja kotisivujen pääte muuttunut; @khru.fi). Yhdistyksen puheenjohtajan tavoittaa puheenjohtaja@khru.fi, sihteerin sihteeri@khru.fi, ampumaupseerit ampumaupseerit@khru.fi, tiedotus tiedotus@khru.fi.

Yhdistyksen kotisivut ja lisätietoja toiminnasta osoitteessa www.khru.fi.

Jäsenkysely: Toteutamme kevään 2021 aikana jäsenkyselyn. Lähetämme kyselyn seuraavan sähköisen jäsentiedotteen yhteydessä. Kysely on sähköinen ja sen täyttämiseen menee muutamia minuutteja.

Ampumatoiminta:

Töölön pistoolivuorot: Edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi rata on käyttökiellossa toistaiseksi. HRUP:n jatkolinjausta radan jatkokäytöstä.

KHRU:lle on myönnetty pistoolivuoro parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla. Radalla on mahdollisuus ampua useimmilla palvelusasekaliipereilla ja tarvittaessa myös laina-ase järjestyy. Loppukevätkauden vuorot järjestetään, mikäli koronarajoitukset sen mahdollistavat (koronavaraus): 26.5., 9.6. ja 23.6. Lisäksi vuorojen päätteeksi pyritään ampumaan SRA-harjoitusrasteja. Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.net.

Padasjoen ampumaleiri: KHRU järjestää jäsenilleen perinteisen ampumaleirin Padasjoella 6.-8.8.2021. Merkitkää ajankohta hyvissä ajoin kalenteriin! Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuvat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille. Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset ampumaupseereille 23.7.2021 mennessä (ampumaupseerit@khru.net).

KHRU:n yhteystiedot: Puheenjohtaja Henri Borodavkin (puheenjohtaja@khru.fi), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.fi). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.fi

Munkkivuori

MURU

Urheilutalon tämän kevään 22-vuorot kevätkaudelta jäivät ampumatta koronan rajoitusten vuoksi. Samoin Töölön ammunnat ovat ohi tältä kaudelta. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Seppälän radalla on rajoitus maksimissaan 10 henkeä tilaisuutta kohti. Tämän vuoksi Seppälän ampumatilaisuudet on toistaiseksi peruutettu. Nyt koronan osoittaessa laantumisen merkkejä suunnitellaan Seppälään ampumapäivää kesäkuun alkuun. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme, jos rajoituksia puretaan. Varmistakaa ennen radalle lähtöä, että tilaisuus järjestetään normaalisti. Jos on mitään sairauden oireita, älkää osallistuko.

Välttäkää kuitenkin vielä väenkokouksia ja olkaa varovaisia koronan kanssa. Hoitakaa myös rokotus kuntoon. Pysykää terveinä. Toiminta käynnistetään heti kun se on mahdollista.

Jos et ole vielä sähköpostilistalla, lähetä osoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

AMMUNNAT

Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) klo 17.00 parillisten viikkojen torstaisin. Tervetuloa mukaan!

HUOM! Radalla poikkeusjärjestelyt koronatilanteen vuoksi, otathan ne huomioon saapuessasi. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle sähköpostitse: ihrury@gmail.com

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logo

Järjestämme 19.5.2021 klo 18.00 alkaen Maaottelumarssin Tikkurilassa. Lähtö on Heurekan P-paikalta pohjoispäästä. Matka on 10 km ja reitti on Keravanjoen etelä puolta kohti Tammistoa ja sieltä takaisin joen pohjoista puolta pitkin kävely/pyöräilytietä. Reitti on hienoa joen reunamaisemaa. Omat eväät ja juomat mukaan.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Prosenttiammunta on 18.5.2021 klo 19.00

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla toukokuun loppuun saakka. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan!

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh.0505602047.

Pysytään terveinä.

Tapiolan Reserviupseerit

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT

www.tapiolanreserviupseerit.fi

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reservinupseerit ry

  • Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
  • ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Töölön Reserviupseerit

Kerhon vuoden 2021 hallitus on järjestäytynyt! Kokonaisuutena hallituksen kokoonpano näyttää tältä:

Puheenjohtaja: Sampsa Pietilä

    1. Varapuheenjohtaja ja nuorisoupseeri: Emmi Aivola
    1. Varapuheenjohtaja: Juho Anttila

Sihteeri: Sonja Leinonen

Rahastonhoitaja: Pasi Heiskanen

Ampumaupseeri: Jarkko Pakkanen

Viestintäupseeri: Juuso Heikkinen

Koulutusupseeri: Janne Romppainen

Perinneupseerit: Antero Jauhiainen ja Risto Piekka

Hallituksen jäsen: Aleksi Murtojärvi

Töölön ampumarata pysyy kiinni vielä ainakin helmikuun loppuun. Seuraa tiedotusta sähköpostitse, Facebook-ryhmässä sekä epävirallisemmassa Whatsapp-ryhmässä (linkki löytyy mm. Facebook-ryhmästä “Töölön Reserviupseerit” tai pyytämällä).

Kerhon toimihenkilöt/hallituksen tavoittaa sähköpostitse: toolonreserviupseerit@gmail.com

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

Koronatilanne vaikuttaa edelleen kurssien toteutumiseen. Kannattaa erityisesti katsoa mitä verkkokursseja on tarjolla

https://mpk.fi/

https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2021

Viestiosaston ampumavuorot on toistaiseksi jouduttu perumaan koronatilanteen takia. Tilannetta kannattaa seurata myös verkkosivuilla:  https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

 

LISÄÄ KURSSEJA, AMMUNTAA, LIIKUNTAA JA MUITA TAPAHTUMIA

Katso myös HRUP:n sivulta, mitä kaikkea on tarjolla koronasta huolimatta https://www.hrup.fi/toiminta/kalenteri/

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi / päivitä tietosi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Yhdistyksen vuosikokouksen valitsema vuoden 2021 hallitus on pitänyt ensimmäisen kokouksensa, jossa toimet ja vastuualueet jaettiin seuraavasti: puheenjohtajana ja meritoiminnan johtajana toimii Marko Vuorinen, varapuheenjohtajana Henri Havulinna, sihteerinä Ville Haapalinna, talous- ja nuorisoupseerina Lasse Mäki, viestintäupseerina Petri Paasivuo, jäsenvastaavana Petri Vänskä, yhteysupseeritoiminnan johtajana Antti Jäntti, ampumaupseereina Aku Kaikkonen, Harri Pakarinen ja Ville Haapalinna sekä lippu-upseereina Pekka Niemi ja Yrjö-Pekka Rautalahti.

Tulevan kevään ohjelmassa on myös nuorille upseereille suunnattu ampumailta toukokuussa sekä linnakevene Lavansaaren vesillelasku ja viikkoajojen käynnistyminen.

Yhteysupseeritoiminta on toistaiseksi taukotilassa koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitustoimien ja tapahtumien perumisen takia. Sinisen Reservin yhteysupseeriviirikkö tiedottaa jäseniään mahdollisista komennuksista sähköpostilistan välityksellä.

Hallitus toivottaa hyvää purjehduskauden odotusta!

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ammunnat 2021:

Osaston ampumaratavuorot on peruttu toistaiseksi, sillä Töölön ampumarata on suljettu.

Kevätkokouskuulumiset:

Pioneeriosaston kevätkokous järjestettiin 18.3. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

MPK Webinaarisarja

MPK/Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri järjestää tiiviissä yhteistyössä Maavoimien esikunnan kanssa korkeatasoisen Maavoimat 202X -paikallispuolustuksen kehittäminen -webinaarisarjan.

Webinaarisarjan tavoitteina on lisätä kurssilaisten ymmärrystä

– paikallispuolustuksen kehittämisestä

– maavoimien aselajien paikallispuolustusjoukkojen kehittämisestä

– vapaaehtoisen maanpuolustuksen (pp. MPK) roolista paikallispuolustusjoukkojen kouluttamisessa maavoimissa ja sen aselajeissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen MPK:n koulutuskalenterissa.

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Huom! Jos olet jo Facebook-ryhmän jäsen, mutta et saa ilmoituksia julkaisuista ja tapahtumista, muista klikata ryhmän Ilmoitukset päälle. Ohjeet saat tarvittaessa sihteeriltä.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja maj Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

KERHOILLAT JA ESITELMÄT

Koronamääräysten takia pitämättä jäänyt HX-esitelmä Dassault Rafalesta pyritään pitämään mahdollisimman pian fyysisenä esityksenä.

Kerhoillat jatkuvat syyskuussa Suomalaisen Klubin ilmastointiremontin päätyttyä.

KEVÄTKOKOUS

Ilmailukerhon sääntömääräinen kevätkokous tilinpäätöksen osalta järjestetään kesäkuussa Teams-kokouksena. Esityslistalla tilinpäätöksen ja toiminnantarkastuskertomuksen hyväksyminen ja muut sääntömääräiset asiat.

Linkki ja ohjeet kokoukseen osallistumiseksi lähetetään sähköpostilla ja sähköpostittomille jäsenille kirjeenä.

RUL:N JÄSENEDUT JA -LEHDET

Lisätietoja on osoitteessa

www.rul.fi/jasenille/jasenedut

JÄSENASIAT

Ilmailukerhon verkkosivuilla www.rul.fi/ilmailukerho  mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista.

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com tai 050 462 1274

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Kiitokset jäsenistölle kevätkaudesta ja hyvää ja turvallista kesää!

Hallitus

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon kevään ja loppuvuoden 2021 AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat tiistaisin 8.6., 10.8., 14.9., 12.10.,9.11. ja 14.12. klo 16.30-18.30 Töölön radalla koronarajoitukset huomioiden (maski, hansikkaat). Tällä hetkellä rata on koronarajoitusten vuoksi vielä suljettu 15.5 asti. Jäsenistölle ilmoitetaan erikseen sähköpostitse kunhan rata avautuu.

Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at)kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Jääkärikerhon kevään 2021 KERHO-/SAUNAILLAT ovat koronarajoitukset huomioiden joka kuukauden ensimmäinen tiistai eli vielä ennen kesätaukoa 1.6. klo 16-19 Santahaminan Kiltasaunalla, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan pasi.rintamaa(at)posti.com, puh. 040 828 8657. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat ja eväät sekä pyyhe.

Reserviläiset marssivat veteraanijärjestöjen hyväksi. Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on haastanut Reserviläisliiton (RES) vuoden 1941 Maaottelumarssin hengessä muistomarssihaasteeseen. Tavoitteena on saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni liiton jäsen marssimaan. Liitot haluavat muistomarssilla kannustaa reserviläisiä liikkumaan sekä myös kunnioittaa veteraanisukupolvea.

Sekä RUL että RES sitoutuvat lahjoittamaan Veteraanikeräykselle 500 euron lahjoituksen, jonka lisäksi kumpikin liitto maksaa jokaisesta 500 marssijaa ylittäneestä marssijasta yhden euron aina 2000 marssijaan saakka. Näin olleen Veteraanikeräykselle pyritään saamaan kasaan yhteensä 4000 euroa.

Jääkärikerho kannustaa jäseniään osallistumaan tähän vähintään 10 kilometrin marssiin. Muistomarssin ajankohta on alkuperäisen Maaottelumarssin mukaisesti 4.-25.5.2021. Lisätietoa verkkosivuilla https://www.rul.fi/maaottelumarssi-2021/

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

LÄNSI-VANTAAN RESERVIUPSEERIT ry

Kevään Padasjoen leiri oli pe-su 17-19.4.2021. Osallistujia oli 15 LVRU:sta ja Länsi-Vantaan Reservin aliupseereista. Lisäksi mukana oli joitakin ulkopuolisia, mm. ehdokkaita jäseneksi värvättäväksi.

Käytössä oli erilaisia aseita. Ampumatapahtumat saatiin hoidettua korona-määräysten mukaisesti jakaantumalla eri radoille. Yöpymismahdollisuudet olivat niukemmat.

Kerhon ampumamestaruuskisa toteutetaan tänä vuonna niin, että osallistujat voivat ampua suorituksensa joko kevätleirin tai syysleirin yhteydessä. Tällä mahdollistetaan osallistuminen kisaan myös niille, jotka eivät päässeet kevätleirille. Kevätleirille osallistuneiden oli valittava, ampuvatko suorituksensa keväällä vai syksyllä.

Korona-rajoitusten poistuminen alkaa olla näkyvissä mm. rokotusten ym. toimenpiteiden vuoksi. Rajoitusten päättymisen jälkeen kerhossa suunnitellaan kuntoiluiltaa jonakin viikonpäivänä Toimintakeskuksen ympärillä. Silloin jokainen voisi kykyjensä mukaan suorittaa juoksulenkin, kävelylenkin tai muun kuntosuorituksen. Suorituksen jälkeen olisi tarjolla lenkkisauna. Lisätietoja antaa Ville Arekallio. (ville383(at)gmail.com, p. 050 405 9123)

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00. Ilmoittautumiset Hannu Nisula 0400-567098, Mika Ojanen 050-4676802. Tällä hetkellä rata on suljettuna.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252. Periaatteessa rata on käytettävissä, mutta turvamääräyksiä pitää tietenkin noudattaa.

Tilanteen muuttumisesta tiedotetaan kotisivuilla. www.rul.fi/lansivantaa.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com

Pitäkää itsenne terveinä.

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Idrottsutmaning
Klubben utmanar både sina egna medlemmar samt övriga reservister att planera in marscher, vandringar och cykelturer som man förverkligar under juni och juli månad. Du deltar i utmaningen genom att senast den 8.8. rapportera in data över dina idrottsbragder per epost till klubbens idrottsofficer Cecilia Alameri (cecilia@hsrk.fi).

Under utmaningen får du gärna dela med dig av bilder från dina äventyr på vår Facebooksida (HSRK – Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.). Om du inte har Facebook men ändå vill att vi lägger ut dina bilder, skicka dem då till Cecilia (epost ovan). Ytterligare information och praktiska tips kommer att publiceras på klubbens hemsida och Facebooksida.

Skyttedag 13.6
HSRK ordnar skyttedag i Loppi 13.6. på 100 m banan för sina medlemmar. Alla skyttar, unga och gamla, erfarna och oerfarna, är välkomna.  Exakta adressen och allmän information om banan hittar man på Loppis skjutförenings sidor: lopenampumarata.fi

Banan är bokad kl 11-18 och skytteofficer Axi Holmström är på plats med klubbens lånevapen hela dagen. Men för att hålla tillräckligt små grupper och för att annars också möjliggöra olika skytteformer görs följande preliminära indelning vid anmälan:
– 11-13 egna vapen, skolskytte, gevär.
– 13-15 lånevapen, skolskytte gevär.
– 15-17 pistolskytte
– 17-18 dynamiskt skytte

När alla anmälningar har mottagits kan grupperna och tiderna justeras enligt deltagarnas vilja och behov. Anmälningar skickas till skytteofficer Axi Holmström (axi@hsrk.fi) senast 30.5. Vid frågor, kontakta Axi (axi@hsrk.fi, 0407733830).

Övrigt program
Klubbens styrelse har beslutat att officersbalen inte ordnas under pågående verksamhetsår. Det finns dock planer på övrigt program till hösten, som ordnas ifall pandemiläget tillåter.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Koronan vuoksi pyydetään aina varmistamaan tilaisuuden toteutuminen vastuu-upseerilta ja yhdistyksen nettisivuilta.

Sääntömääräinen kevätkokous

Yhistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin etänä TEAMS-kokouksena 23.3.2021. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus. Päätettiin myös tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille.

Tilaisuudessa Peter Korvensyrjä piti esitelmän Yhdysvaltain joukkojen ja ns. Wagnerin palkkasotilaiden taistelusta Syyriassa helmikuussa 2018.

Kuntotesti ja kevätsauna 

Yhditys järjetää kuntotestaustilaisuuden Santahaminassa, Kadettikoulun kentällä 19.5. Tiedustelut Jarkko Paanaselle ja ilmoittautumiset testiin: https://Koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/153468. Kuntotestin jälkeen saunotaan Willin saunalla klo 17.00 alkaen.

Jos osalliistuu vain saunomiseen, sisältäen asianmukaiset saunatarjoilut, tarvitaan erillinen ilmoittautuminen Eero Kujalalle 13.5. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan tiedot: Nimi, syntymäaika ja auton rekisterinumero, jos tulee autolla.

Ammunta

Ammunnat jatkuvat, kun korona on hellittänyt, Töölön luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00-19.00. Et tarvitse omaa pistoolia. Yhdistykseltä löytyvät aseet ja omakustannushintaan patruunoita. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturvavakuutus hankittuna. Sen saat Reserviläisliitosta puh: 09-40562040. Ensimmäisellä ampumakerralla et vielä tarvitse vakuutusta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Henrik Kiiskinen: henrik.kiiskinen@gmail.com. Koronan vuoksi ampumarata on kuitenkin toistaiseksi suljettu.

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen tiedotteet löytyvät myös yhdistyksen kotisivuilta http://www.rul.fi/pohjois-helsinki 

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero.kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivalorak@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerhon kevätkokous pidetiin 25.3.2021 etäkokouksena.

Autokerhon vuosipäivälounas 12.5.2021 siirretään rajoitusten vuoksi syksylle 2021,

ilmoitamme uudesta ajankohdasta, kun se on mahdollista.

Aktivoidumme kun rajoitukset sallivat paremmin kokoontumiset ja tilaisuudet.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän 4.6.2021 paraati on peruttu, mutta vietetään tänä vuonna vaihtoehtoisella ohjelmalla tilaisuuden arvokkuus turvaten.

RUK on 100-vuotias – pääjuhlaa vietetään 12.6.2021 verkon välityksellä.

Nälän karkotukseen suosittelemme Ravintola Kaartia

Kerho toivottaa kaikille mukavaa ja turvallista kesää.

Onnea ylennetyille ja huomionosoituksen saaneille.

Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

PADASJOEN AMPUMALEIRIT 2021

Johtorengas järjestää vuonna 2021 kaksi ampumaleiriä Padasjoella. Ajankohdat ovat keväällä 9.-11.4.2021 ja syksyllä 3.-5.9.2021. Merkkaa ajat jo nyt kalenteriisi.

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA 2021
Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2021 ratavuorot: 2.6. , 30.6. , 28.7. , 25.8. , 22.9. , 20.10. , 17.11. ja 15.12.

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

HRU:n Ilmatorjuntakerho pitää kevätkokouksensa kesäkuussa 9.6.2021 klo 17.00 vanhan Suojeluskuntatalon auditoriossa Döbelninkatu 2:ssa. Tervetuloa!

Kerho järjesti Läskisoosilounaan vanhoille puheenjohtajille sekä kunniajäsenille 16.2.2021 Suomalaisella Klubilla. Ilmatorjuntaupseeriyhdistys järjesti ensimmäisen verkkoluennon kokeilutoiminnasta 3.3.2021. Katso Ilmatorjunta-lehdessä tulevia järjestettäviä verkkoluentoja. Kerhon ampumavuoroja ei toistaiseksi vielä pidetä. Ajantasaiset tiedot saat kerhon verkkosivuilta itkerho.net.

KRH-kerho

krhkerho Kerhon puheenjohtaja: Sami Lentilä, lentilasami@netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

Talvikauden 2021 kerhoillat ovat toistaiseksi katkolla koronan vuoksi

Kun tautitilanne sallii niin jatkamme toimintaa myös kerhoiltojen merkeissä

AMPUMAVUOROT VUONNA 2021

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

4.6. (vk 22)

2.7. (vk 26)

30.7. ( vk 30)

27.8. (vk 34)

24.9. (vk 38)

22.10. (vk 42)

19.11. (vk 46)

17.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Reservin lääkintäupseerit

Suosittu jokavuotinen Reservin lääkintäupseerien koulutuspäivä on jouduttu perumaan koronatilanteen takia. Koulutuspäivä järjestetään keväällä 2021 hybriditilaisuutena etäosallistumismahdollisuulla. Uusi aika ja paikka ilmoitetaan jäsenille myöhemmin.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Toivotamme hyvää lähestyvää kesää ja purjehduskautta 2021,

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toimii poikeusoloissakin jäsenistönsä edun eteen. Tärkeimmät osa-alueet ovat meri- ja ampumatoiminta.

Merireserviläisten ensimmäinen webinaarina toteutettu esitelmä 23.3.2021 käsitteli Rajavartiolaitosta  merellisenä monialaviranomaisena. Seuraavia tilaisuuksia suunnitellaan ja otamme vastaa ideoita sopivista aiheista. Kannustamme myös osallistumaan Sininen Reservi ry:n Merisodankäynti webinaarisarjaan, viimeinen osa 19.5. kello 1800. Ilmoittautuminen www.sininenreservi.fi sivuston kautta.

Vuosikokouksen valitsema johtokunta on aloittanut työskentelynsä ja uudet jäsenet ovat saaneet perehdytyksen tehtävään. Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Tommi Jalo, Anu Kaniin ja Kia Sinervä. Jatkokaudelle valittiin Petri Paasivuo, Juha Wallius ja Jyri Maunuksela. Muut johtokunnan jäsenet ovat Markku Kaasalainen, Vesa Penttilä, Matias Kaivos ja Jukka Soini. Kokous valitsi johtokunnan puheenjohtajaksi Mika Kuutin.

Yhdistyksen 60-vuotisjuhlaan liittyvät tilaisuuksien ajankohtia ei ole vielä vahvistettu, mutta pyrkimyksenä on toteuttaa tilaisuudet syksyllä mikäli pandemiatilanne sen sallii.

Linnakevene Lavansaari ja Ahven3 purjehduskausi on alkanut. Molemmat alukset odottavat käyttäjiä kauden tulevia ajoja. Lavansaaren kansimieskurssit alkavat 3.6. ja jatkuvat aina torstaisin pl. juhannusviikko ja heinäkuu. Heinäkuun alussa pitkä ajoharjoittelu viikonloppu. Lisätietoja Makelta.

Sinisen Reservin Ampumapäivä 1 pidettiin MPK:n kurssina 10.4.2021 Rannikkoprikaatin ampumaradoilla Upinniemessä. Pistoolikilpailun henkilösuorituksissa ensimmäinen sija Åke Smolander MeriRes, toinen sija Jukka Soini MeriRes ja kolmas sija Lasse Riikonen LaivSukK. Kiväärikilpailu henkilösijoitukset 1. Janne Suomalainen LaivSukK, 2. Åke Smolander MeriRes ja 3. Lasse Riikonen LaivSukK. Kokonaiskilpailun parhaaksi nousi Åke Smolander MeriRes. Hän lunasti palkinnoksi Merireserviläisten Mestariampujan Suomi-konepistoolin.

Joukkuemestaruuden pistoolikilpailussa saavutti Merireserviläiset (Vesa Penttilä, Åke Smolander, Jukka Soini). Kiväärikilpailun joukkuemestaruuden saavutti Laivaston Sukeltajakilta (Suomalainen, Riikonen, Pihl). Kilpailun- ja kurssinjohtajana toimi Jukka Soini. Pistelaskennan hoiti Vesa Penttilä. Ammunnanjohtajan ja tuomarintehtävän hoiti Tatu Korhonen.

Merireserviläiset ry:n ruutiase- ja ilma-aseradan vuoroja ei valitettavasti ole voitu toteuttaa vallitsevassa tilanteessa. Toistaiseksi Rannikkoprikaatin liikkumisrajoituksien vuoksi ei ole jäsentemme ole mahdollista käyttää Upinniemen ulkorataa.

Päivitetyt tiedot koronavirustilanteeseen liittyvistä virallisista rajoituksista:

Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Puolustusvoimat: https://puolustusvoimat.fi/covid-19

Lisätietoja:

Meritoiminta ja Lavansaari: Make Kaasalainen, markku.kaasalainen54@gmail.com

Navigaatiojaosto ja Ahven3: Matias Kaivos, matias.kaivos@co.inet.fi

Sisärata-ammunta: Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com

Ulkorata-ammunta: Jukka Soini, jukkasoini55@gmail.com

Jäsenasiat ja nuorten toiminta: Juha Wallius, walliusjuha@gmail.com

Koko johtokunnan tavoitat osoitteesta merireservilaiset@helresp.fi.

Johtokunta toivottaa kaikille aurinkoista kesää ja purjehduskautta 2021. Toimitaan turvallisesti ja pysytellään terveinä.

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan, udda veckors torsdagar är inställt på grund av corona pandemin.

Vi återkommer med datumen när skyttet igen börjar.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläisten matka Hiidenmaalle: Matkamme Hiidenmaalle pyritään toteuttamaan syyskuussa, 11.9 – 13.9.2021 koronatilanteen salliessa. Majoitumme hotelli Paduun. Bussi- ja lauttakuljetukset on varattu. Oppaanamme on vanha tuttu Anne Kurepalu ja bussia kuljettaa Arvi.

Matka ohjelma on aiemman suunnitelman mukainen. Palaamme yksityiskohtiin lähempänä matkan ajankohtaa. Toivotaan, että koronaepidemia on syksyllä selätetty ja matkamme voisi vihdoin toteutua.

Hyvää kevättä teille kaikille ja pysytään terveinä.

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Espoon Reserviläiset

Maanantaimarssit: lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 9 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Huom: Koronarajoitukset saattavat vaikuttaa marssien järjestämiseen ja kevätkauden viimeinen maanantaimarssi marssitaan 31.5.

Töölön sisäampumarata: Koronaviruspandemian johdosta toiminnassa on rajoituksia.

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset toimintakalenterista ja uutissivuiltamme www.esres.fi

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Kevätkokousta -21 ei järjestetä vaan
jatketaan edellisen kevätkokouksen
pöytäkirjan pohjalta
Toimintakertomus -20 lähetetään
eteenpäin siihen saatua
täydentävät tiedot

HALLITUS

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Hyvää kesää.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Vääpelikillan kokoukset – mukaan lukien kevätkokous – on peruttu toistaiseksi vallitsevan tilanteen vuoksi. 

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous järjestetään tiistaina 14.9.2021 klo 18.00, Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa! Lisätietoja saat puheenjohtajalta tai sihteeriltä osoitteesta helsinki(at)helresp.fi

Yhdistyksen uuden hihamerkin (velcro pohjalla) voi jatkossa hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä, varaa tasaraha 5 euroa.

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30. Toistaiseksi Töölön rata on suljettu rajoitusten takia. Lisätietoja vuoron vetäjältä.

Tulevat vuorot, mikäli rajoitukset puretaan: 7.6., 5.7., 2.8., 30.8., 27.9., 25.10., 22.11. ja 20.12.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

13.9., 11.10., 8.11. ja 13.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseenkäyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yhdistys järjestää jäsenilleen kivääri- ja pistooliammuntakilpailun Lopen ampumaradalla tiistaina 15.6.

Tarkempi kutsu ilmoittutumisohjeineen lähetetään toukokuun alussa sähköpostilla ja julkaistaan myös yhdistyksen nettisivuilla.

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan hyöhemmin.

Hallitus

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustushenkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu

majuri res.

puh.nro 040 041 8705

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

 

KEVÄÄN JÄSENPÄIVÄ SIIRRETÄÄN KESÄKUULLE 2021

Vuoden ensimmäinen jäsenpäivä lounastilaisuus ravintola Kaartissa siirretään pandemiasta johtuen kesäkuulle ennen juhannusta. Tiedotamme asiasta myöhemmin tarkemmin kotisivuillamme ja digitaalisella jäsentiedotteella.

 

MAASTOAJOKOULUTUS SIIRRETÄÄN KEVÄÄLTÄ TOTEUTETTAVAKSI 18.9.2021

Pandemiarajoitteista johtuen katsoimme parhaaksi siirtää maastoajokoulutuksen syksyyn. Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää jatko-osan vuoden 2018 maastoajoneuvosafarille. Osoite: Monninkyläntie 115, PORNAINEN. Killalle räätälöidyn safarin järjestää MIL-safari. Ohjelma on seuraava:

– Kahvit ja sämpylät- Museokierros sisällä- Maastopukuihin pukeutuminen – Turvallisuuskoulutus- Museo kierros ulkona- Jako kahteen joukkueeseen.

– Joukkue 1: Jokainen pääsee kokeilemaan Saurer Rynnäkköpanssarivaunulla ajoa – Joukkue 2: Maastokuorma-autosafari (2-3 henkilöä auto)

– Joukkueiden vaihto, makkaran grillailua laavulla

– Joukkue 2: Jokainen pääsee kokeilemaan Saurer rynnäkköpanssarivaunulla ajoa. – Joukkue 1: Maastokuorma-autosafari (2-3 henkilöä / auto)

– Varusteiden luovutus ja diplomien jako ryhmän omalla kuvalla

Kesto noin 3 tuntia.

Aloitamme klo 11.00. Kokoontuminen klo 10.45 mennessä.

Tarkempi hinta ja maksutapa ilmoitetaan myöhemmin, mutta hinta on kiltaystävällinen.

Ilmoittaudu 13.9. mennessä toimisto@ajhk.fi tai 040 5643295. Safari järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 8. Kuljetus Pornaisiin on kimppakyydeillä. .

Mukaan kengät, millä pärjää ulkona maastossa.

JÄSENRETKI SKÖLDVIKIN  JALOSTAMOLLE 7.9.

Autojoukkojen Helsingin kilta on toteuttamassa jäsenretkeä NESTEEN Sköldvikin jalostamolle 7.9.2021. Pandemiarajoitteet saattavat muuttaa jo sovittua toteutusta, joten seuraa kotisivujamme säännöllisesti, niin pysyt ajan tasalla reaaliajassa tämänkin retken osalta.

Alustava aikataulu:

– Lähtö Helsingin keskustasta tilausbussilla klo 09.00 Itä-Keskuksen kautta Sköldvikiin, perillä  ollaan 09.45.

– Jalostamon toiminnan esittely 10.00 -12.00

– Oma kustanne lounas

– Lyhyt kiertoajelu Porvoossa päättyy uuteen Brunbergin suklaatehtaan myymälään

– Paluu samaa reittiä klo 15.00 mennessä

Kilta osallistuu retken kuljetuskustannuksiin.

Tarkempi hinta, lähtöpaikat ja ilmoittautumisaika ilmoitetaan myöhemmin.

JÄSENTUOTTEET

Uutena jäsentuotteena on myytävänä jäsentarra. Se on pyöreä, halkaisija 10 cm ja osittain läpinäkyvä. Niitä on kiinnitystavaltaan kahta eri versiota. Tarrapinta on joko etu- tai takapuolella. Hinta on 2 euroa/kpl. Jäsentarrojen kuvat ja lisätiedot löydät killan kotisivuilta jäsentuotteiden kohdalta.

 

Stadin Sissit

SISSIOS

 

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

AMPUMATOIMINTAA:  Ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Sissien pitkien pyssyjen toiminnalliset ammunnat jatkuvat su 30.5. osiolla 2/4 jo tutuksi tulleessa paikassa; Loppi 150 m rata. Lisätietoa tulee myöhemmin.

Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet.  Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

Ikisissien ampumaharjoitus Lopen radalla ma 17.5. klo 10.00 –  lopetellaan ennen klo 15.00.  Ilmoittautumiset christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa MPK:n ampumavuoroilla; Katso ajankohtaiset ohjeet.  Ilmoittautuminen; www.mpk.fi.

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussali; Katso ajankohtaiset ohjeet.

Nitrojumpan alkamisaika sovitetaan virustilanteen mukaan.

 

MAASTOTOIMINTAA: Ikisissien Maaottelumarssin muistomarssi -tapahtuma ke 19.5.   Lähtö min. 10 km lenkille Pirkkolan uimahallin kahvion edestä klo 10.00.

Ilmoittautumiset christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Vesa Vepsä 040 5687 009 / vesa.vepsa(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Henri Tourunen 040 847 8121 / henri.tourunen(at)gmail.com. 

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Yhteystiedot:

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökilta 2021:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi),
Oskari Matilainen – VPJ, Maiju Kaski – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi)