03/2019 puheenvuoro

Jari Gerasimoff valittu Kari Talikan seuraajaksi piirin toiminnanjohtajana

Piirin hallituksella on ilo ilmoittaa, että olemme palkanneet Jari Gerasimoffin seuraavaksi piirin toiminnanjohtajaksi.

Tehtävää hakenut joukko oli korkeatasoinen ja laajalla ikähaitarilla. Kaikki tehtävään soveltuvat hakijat haastateltiin. Kiitokset heille aktiivisesta asenteesta ja hyvistä, monipuolisista keskusteluista.

Jarin valinnassa vaakakupisssa painoivat pitkä kokemus reserviläistoiminnasta, yhteistyökumppanien tuntemus, rakentava näkemys toiminnan kehittämisestä ja valmius sitoutua tehtävään pidemmälle ajalle. Luotan Jarin olevan oikea valinta uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Kari Talikka jatkaa työssään joulukuun ensimmäiseen päivään. Gerasimoffin Jari puolestaan aloittaa toimistolla heinäkuun lopussa ja alkaa ottaa vastuuta toiminnanjohtajan tehtävistä ensisijaisena kontaktina piirin toimistolla syyskuulta. Toimiston puhelinnumero säilyy samana. Jarin suorat kontaktitiedot tullaan tiedottamaan yhdistyksille ja toki myös piirin nettisivuilla.

Kevätkokous

Piirin kevätkokous pidettiin perinteisesti yhdessä upseeripiirin kanssa Katajanokan Upseerikasinolla 13.5. Kokousesitelmän piti MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen. Esitelmä käsitteli MPK:n ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen tilannetta tehdyn lainmuutoksen myötä. Laatikainen pystyi mainiosti kiteyttämään lain pääkohdat siten kuin ne meihin reserviläisiin vaikuttavat. Myös avoimet käytäntöönpanon asiat saivat asiantuntevan kommentoinnin ja herättivät myös kysymyksiä kuulijakunnassa.

Helsingin Seudun Reserviläispiirin kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin esitetyt sääntömuutokset. Näistä kaksi oli sääntöjen päivitystä nykypäivän mukaisiksi liiton nimen ja yhdistyslain osalta. Päätettiin poistaa piirinkokouksesta erillinen ilmoituspykälä, koska ilmoitukset voidaan käsitellä muissa asioissa. Neljäs ja merkittävin sääntömuutos koskee kahden vuoden jaksoissa suoritettavaa puheenjohtajan valintaa. Sääntöjä muutettiin siten, että yhdistysten tulee esittää piirille puheenjohtajaehdokkaat lokakuun ensimmäiseen päivään mennessä. Näin luodaan avoimuutta valintaprosessiin, mahdollisuus ajoissa esitellä puheenjohtajakandidaatit jäsenistölle ja toivottavasti lisätään kiinnostusta tehtävää kohtaan.

Kokouksessa esitettiin myös vakava vetoomus piirin jäsenyhdistysten yhteistyön kehittämisestä.

Tämä on tervetullut aloite. Tälle yhteistyölle voitaisi ajatella käytäntö, vaikka piirin järjestämien yhdistysten puheenjohtajien/ edustajien säännöllisten tapaamisten muodossa. Viimeksi näin toimittiin liiton järjestämän piirin yhdistysten koulutuksen yhteydessä viime vuonna. Yhteinen tapaaminen ilman erillistä lisäohjelmaa saattaisi olla halutumpi, tehokkaampi ja ketterämpi ratkaisu. Myös näiden tapaamisten säännöllisyys pari-kolme kertaa vuodessa voisi lisätä osallistuvien yhdistysten määrää ja edistää yhteistä tapahtumien koordinointia. Piiriltä tulee ehdotus ensimmäisestä tapaamisesta Töölössä kesäkuulla.

Tapahtumat

Suurin tapahtumaponnistus piirimme ja veljespiirin alueella on SRA Suomen mestaruus kisan järjestäminen heinäkuun lopulla 20-21.7. Syndalenissa. Kilpailutoimikunta tulee piirin kautta lähestymään yhdistyksiä mahdollisten järjestelyihin tarvittavien lisäresurssien suhteen.

Santahaminassa piirimme isännöi 24.5.-26.5. perinteisen Baltic Sea Shooting Competition -ampumakilpailun johon tulee osallistujia Ruotsista, Tanskasta ja Baltian maista. Järjestelyt ovat loppusuoralla ja kyvykkyytemme järjestää kansainvälinen kilpailu tukitoimineen on hyvä. Kiitokset Aluetoimistolle ja Kaartin Jääkärirykmentille arvokkaasta tuesta!

Kesän kynnyksellä toimintamme näyttää olevan yhä vain aktiivisempaa!

puheenjohtaja@helresp.fi

Jaa uutinen: