06/2017 uutiset

HELRESP:n puheenjohtajalta

Elokuvailta Tikkurilan Bio Grandessa 31.10.

Helsingin Seudun Reserviläispiiri järjesti uuden Tuntemattoman Sotilaan yksityisesityksen jäsenilleen Tikkurilan Bio Grandessa. Elokuvateatterin omistaja, Sissien Kimmo Lohman, oli erehtymättömällä tyylitajullaan valinnut sota-ajan musiikkikoosteen soimaan meidän katsojien kerääntyessä elokuvasalliin. Paikalla oli ”täysitupa”; 200 elokuvan ystävää. Tarjolla oli popcornit ja virvokkeet lipun hintaan sisältyen. Elokuvaa ennen ei näytetty mainoksia, eikä muiden elokuvien trailereita. Kaikkiaan hieno elokuvailta hyvässä seurassa!

Piirin hallitus vuodelle 2018

Piirien syyskokoukset pidettiin 13.11.2017 Katajanokan Kasinolla. Kaartin Jääkärirykmentin apulaiskomentaja everstiluutnantti Rainer Kuosmasen esitelmässä kuulimme perusteellista tietoa Kaartin nykyisistä vastuista ja laajemminkin puolustusvoimien valmiusorganisaatiosta.

Piirimme vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset syyskokouksen asiat. Puheenjohtajan kaksivuotisen kauden nyt päättyessä valittiin myös puheenjohtaja seuraavalle kaudelle. Kokous antoi allekirjoittaneelle kahden vuoden jatkokauden.

Hallituksessa jatkavat: Jarkko Vihavainen (Espoon Reserviläiset), Markku Haapala (TA-Kilta), Toni Kallio-Könnö (Vantaan Reserviläiset), Tomi Sarilahti (Helsingin Reserviläiset). Erovuorossa olleiden Markus Liesalhon ja Seppo Siimeslehdon tilalle valittiin Ville Mäenpää (Merireserviläiset) ja Kati Pitkänen (Sissit). Kati on myös piirimme ehdokkaana liittohallituksen naispaikalle. Ei olisi lainkaan hullumpaa, jos tuolle paikalle saataisi asepalveluksen suorittanut nainen.

Seppo Siimeslehto ja (allek.) Timo Soininen, jatkavat piirin edustajina liittohallituksessa.

Kokouksessa käsiteltiin myös piirin 2017-2019 strategiakauden ensimmäisen vuoden toteuma. Jäsenistön aktivoinnin/osallistamisen kohdalla meillä on vielä tekemistä ja miettimistä toimenpiteiden suhteen. Vääpelikillalta tuli ehdotus yhdistysten yhteisestä tapahtumapäivästä esim. Santahaminassa. Päivän ohjelmassa olisi ampuma- ja muita koulutusrasteja. Asiaa aletaan valmistella. Piirimme jäsenmäärä on jatkanut vahvaa kasvuaan, olemme saaneet noin 400 uutta jäsentä tänä vuonna.

Talouden osalta olemme yhäkin vahvasti Urlus-Säätiön tuen varassa, mutta jäsenmäärän kasvu ja muutamat muut pienemmät tulolähteet (esim. saunamökin vuokraukset) tukevat talouttamme.

Viestintämme tulee uudistumaan uusien nettisivujen myötä. Tämän lisäksi facebook ja whatsup – tyyppisiä viestintäkanavia harkitaan käyttöönotettavaksi.

Syyskokousillan päätti konstailematon, mutta hyvin tehty iltapala. Paikalla oli yli kymmenen yhdistyksen edustajat valtakirjoineen. Kiitokset kaikille osallistuneille!

Itsenäisyyspäivän tapahtumat

Suomen sadatta itsenäisyyspäivää juhlitaan piirissämme alkaen 9.30 aamulla seppeleen laskulla sankarihaudalle Espoon Tuomiokirkolla. Juhlallisuudet jatkuvat Helsingin Yliopiston suuressa juhlasalissa kello 13.30 alkavassa Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja on hyvin toivottavaa, että piiriemme jäsenet perheineen ja ystävineen ottavat osaa juhlaan. Helsingin Seudun Reserviläispiirin itsenäisyyspäivän vastaanotto alkaa perinteisesti Ostrobotnialla kello 15.

Riemukasta sadatta itsenäisyyspäivää kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

puheenjohtaja@helresp.fi

Jaa uutinen: