2022-03

Everstiluutnantti Annukka Ylivaara Uudenmaan jääkäripataljoonan komentajaksi

Uudenmaan jääkäripataljoonan komentaja vaihtuu 1.5.2022. Uutena komentajana aloittaa everstiluutnantti Annukka Ylivaara. Hän siirtyy tehtävään Puolustusvoimain komentajan adjutantin tehtävästä Pääesikunnasta.

– Otan uuden tehtävän vastaan kiitollisena ja avoimin mielin. Taktisena toimintaympäristönä Uudenmaan alue ja pääkaupunkiseutu on minulle uusi, minkä koen erityisen mielekkääksi. Jokainen tehtävä vaatii oppimista ja sopeutumista sekä mahdollistaa myös itsensä kehittämisen.

Ylivaara on ensimmäinen nainen pataljoonan komentajan tehtävässä Maavoimissa. Hän valmistui Kadettikoulusta vuonna 2004 ja suoritti yleisesikuntaupseerikurssin 2017. Sotilasuransa aikana Ylivaara on palvellut muun muassa Jääkäriprikaatissa, kriisinhallintatehtävissä ja Pääesikunnassa. Hänet ylennettiin everstiluutnantiksi 2021.

Hän on palvellut urallaan myös Lapin jääkäripataljoonassa, jolla on yllättävän paljon yhteistä Uudenmaan jääkäripataljoonan kanssa.

– Sekä Lapin että Uudenmaan jääkäripataljoonan juuret ovat Käkisalmen läänin rykmentissä, jonka lakkauttamisen myötä vuonna 1921 pataljoonat saivat nimekseen I ja II Polkupyöräpataljoona. Myöhemmin ne nimettiin jääkäripataljooniksi ja molemmat vaalivat jääkäriperinteitä.

Tuore pataljoonan komentaja puhutteli paraatiin kokoontuneita varusmiehiä 1. ja 2. Jääkärikomppaniasta sekä Esikunta- ja viestikomppaniasta.

– Epävakaasta turvallisuustilanteesta huolimatta, suhtautukaa tulevaisuuteen luottavaisesti. Tällä hetkellä Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa. Te myös saatte laadukasta sotilaskoulutusta, joka vastaa taistelukentän haasteisiin.

Pataljoonaa vuodesta 2020 everstiluutnantti Janne Jortama siirtyy Pääesikuntaan. Hän kertoi jättävänsä pataljoonan haikein mielin.

– Tunnen kiitollisuutta siitä, että olen saanut toimia juuri Uudenmaan jääkäripataljoonan komentajana. Se on helsinkiläiselle upseerille erityisen suuri kunnia. Joukko tuntuu omalta ja koen olevani kiinteä osa sitä. Mieltäni lämmittää toisaalta se, että saan luovuttaa tehtäväni juuri everstiluutnantti Ylivaaralle. Voin tervehtiä Joutselän muistomerkkiä ja ylittää Hevossalmen sillan hyvillä mielin, sillä tiedän pataljoonan ja sen timanttisen henkilöstön olevan hyvissä käsissä. Toivotan everstiluutnantti Ylivaaralle onnea ja menestystä vaativassa tehtävässään!

Teksti ja kuva: Kaartin jääkärirykmentti

Jaa uutinen: