Tyrsky-jotos Kotkassa 25. – 27.9.


Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen syysjotos 2020. Reserviläistietojen ja taitojen maastokilpailu ensimmäistä kertaa merellisessä ympäristössä. Tapahtuman järjestävät Kymenlaakson Reserviupseeripiiri ry ja Kymenlaakson Reserviläispiiri ry, päävastuullisena organisaattorina toimii Kotkan Reserviupseerikerho ry.  Kilpailuun arvioidaan osallistuvan n. 70-80 kilpailu partiota (noin 200-250 kilpailijaa) eri puolilta Suomea sekä 1-5 kilpailupartiota ulkomailta. Lisäksi kilpailun järjestämisestä vastaa noin 150 toimitsijaa eri tehtävissä.

Jotoksella on kaksi kilpailusarjaa: sotilassarja (PE-SU 25.-27.09.) ja reserviläissarja (LA-SU 26.-27.09). Kilpailusarjojen lisäksi järjestetään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa markkinointitapahtuma Kotkansaaren merellisessä ympäristössä, jonka yhteydessä leikkimielisiä tehtäviä myös yleisölle.

Jotoksen kilpasarjat sisältävät suunnistusosuuden sekä pakollisia ja valinnaisia rastitehtäviä sekä vesistön ylityksiä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnon tuntemukseen sekä yleistietoihin. Osa rasteista sidotaan paikalliseen merelliseen historiaan.

Jotos on kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, niin kaveri- kuin työpaikkaporukoillekin suunnattu upea viikonlopputapahtuma. www.tyrskyjotos.fi