Sotahistoriallinen retki Porkkalaan 4.5.2016

Retken ohjelma:

08:00 Lähtö Helsingistä Mannerheimin ratsastajapatsaan juurelta tilausbussien pysäkiltä. Ajamme Kirkkonummelle Turunväylän ja Kehä III:n kautta. Ylitettyämme vuokra-    alueen itärajan käymme Majvikin linnan alueella, missä sijaitsi vuokralaisten tiedustelukeskus ja nautimme aamukahvit Hotelli Majvikissa. Matka jatkuu Kirkkonummelle, missä tutustumiskohteina ovat Kirkkonummen keskusta, kirkon ympäristö ja miehittäjien Kolsarbyn hautausmaa. Jatkamme sieltä tietä 51 länteen Inkooseen, missä ylitetään vuokra-alueen länsiraja. Inkoossa tutustumme tykki- ja ajoneuvomuseoon Torpissa paikallisoppaan johdolla.

Sieltä palaamme Degerbyn kirkolle ja tutustumme Grefvaksen bunkkeriin. Jatkamme Porkkalan tukikohdan Igor-museoon, tutustumme museoon paikallisoppaan johdolla ja nautimme kevyen retkilounaan museon pihapiirissä.

Degerbystä suunnataan kohti Siuntion keskustaa ja ajamme Sjundbyn linnan kautta tutustuen siihen  ulkopuolelta. Paluumatkan tutustumiskohteina ovat Kivenlahden (Stensvikin) vanha silta ja vuokra-alueen rajan muistomerkki.

Noin klo 18:00 palaamme lähtöpisteeseen Helsingin Mannerheimin patsaalle.

Matkan hinta on 95 € per henkilö, kun osallistujia on vähintään 30. Hintaan sisältyy ohjelman mukainen kuljetus Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla, matkanjohtajan/oppaan ja museo-oppaiden palvelut, aamukahvi/tee ja suolainen kahvileipä hotelli Majvikissa, kevyt retkilounas Degerbyssä sekä sisäänpääsyt Torpin Tykit ja Igor-museoihin.

Hintaan ei sisälly laskutuslisää 5 €/lasku eikä matkavakuutusta. Matkatoimistomme suosittelee sellaisen matkavakuutuksen hankkimista, johon sisältyy peruutusturva sairaustilanteiden varalta.

Tämä matka on Senioriupseerien kerhon suunnittelema matka avec ja avoin kaikille Helsingin Reserviupseeripiirin kerhojen jäsenille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Mukaan mahtuu 45 henkeä, ja ilmoittautumisjärjestys ratkaisee mukaan pääsyn.

Matkanjohtajana ja oppaana sotahistorian tutkija, KTM, ylil res Göran Lindgren ja vastuullisena matkanjärjestäjänä Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv.

Ilmoittautuminen matkalle puhelimitse tai sähköpostitse osoitteella:

Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat

Albertinkatu 22-24 A 2

00120 Helsinki

Puhelin 09 – 444 774

Sähköposti: myynti@vihdinliikenne.fi