RESUL:n talvijotos 4. – 5.3.

vihma

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2017 järjestetään Kuopiossa 4. – 5.3. Vihmajotos on liikunta- ja koulutustapahtuma, joka sopii erinomaisesti luonnossa liikkuville reserviläisille. Jotoksen järjestäjinä toimivat Pohjois-Savon reservipiirit Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa.

Kilpailukeskus sijaitsee Kuopion Asevarikolla osoitteessa Neulaniementie 6, 70150 Kuopio.

Partiot

Jotoksella on yksi sarja, partion koko on 3 tai 4 henkilöä. Ensimmäinen partio lähtee matkaan lauantaina 4.3. klo 8:00 ja jotos päättyy sunnuntaina 5.3. klo 15:00 mennessä. Osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä tai suoritettua asepalvelusta. Jotostehtävien sotilaallisuuden takia asepalveluksesta on kuitenkin selkeää etua jotoksen aikana.

Reitti ja tehtävät

Jotos käsittää pakollisen reittiosuuden sekä mahdolliset valinnaiset lisärastit. Hiihdettävä matka on noin 30 km. Pakollisella reittiosuudella on tehtävärasteja, jotka liittyvät sotilastaitoihin, ja niissä mitataan erityisesti partion yhteistoimintaa.

Varustus

Partiolla tulee olla mukanaan jotoksen aikana tarvittava muona, keitto- ja ruokailuvälineet, pimeäsuunnistusvälineet, matkapuhelin ja tilanteen sekä sään mukainen vaatetus. Päällysasuksi suositellaan lumipukua. Kanttiinipalveluita on tarjolla ainakin jotoksen lähtö- ja maalialueella sekä yöpymisalueella.

Yöpyminen tapahtuu kamiinalämmitetyissä puolijoukkueteltoissa, joissa käytetään järjestäjän jakamia SA-makuupusseja ja – makuualustoja. Lisäksi järjestäjä saattaa jakaa lähdössä partioille mukaan erikseen käskettävää materiaalia.

Partio- ja henkilökohtaiset pakolliset varusteet käsketään erikseen viimeistään 2 viikkoa ennen jotosta lähetettävällä ennakko-ohjeella.

Järjestäjä on varautunut tarvittaessa jakamaan kilpailijoille:

  • SA-lumipuvun
  • SA-sukset siteineen
  • SA-sauvat
  • huopakumisaappaat huopavuorineen

 

 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 1.12.2016 ja jatkuu normaalihintaisena 22.2.2017 asti. Jälki-ilmoittautuminen korotetulla maksulla on ajalla 23.2. – 1.3.2017. Jokainen jotokselle osallistuva ilmoittautuu henkilökohtaisesti MPK:n verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen edellyttää, että henkilö on rekisteröitynyt MPK:n tietojärjestelmään. Näin mahdollistetaan jokaisen kilpailijan vakuutusturva ja asevelvollisille kilpailusta tulevat rinnasteiset kertausharjoitusvuorokaudet (2 vrk). Ilmoittautumisen yhteydessä vastataan kysymyksiin, joilla täsmennetään partion tietoja ja varusteiden lainaustarvetta.

Vihmajotos (kilpailijat) löytyy Pohjois-Savon koulutuskalenterista:

http://www.mpk.fi/koulutuskalenteri

Osallistumismaksut

Jotosmaksu on 155,00 euroa / partio. MPK lähettää laskun partion ilmoittamalle henkilölle, ja se on maksettava 22.2.2017 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu on 175,00 euroa/partio 23.2 alkaen ja jälki-ilmoittautumismaksu on maksettava viimeistään 1.3.2017. Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu ja peseytymismahdollisuus sunnuntaina jotoksen maalissa. Osallistumisen peruuntumisesta hyvitetään 50 % maksetusta summasta, jos peruutusilmoitus tulee 28.2.2017 mennessä (lääkärintodistus vaaditaan).

Vakuutus

MPK:n vakuutusturva tulee voimaan kun partio ja sen osallistujat ovat ilmoittautuneet kilpailupaikalla. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan matkustettaessa kilpailupaikalle ja kilpailupaikalta pois. MPK:n vakuutusturva ei korvaa kilpailun aikana tapahtuvia henkilökohtaisen materiaalin rikkoontumisia tai häviämisiä.

Tiedustelut

Simo Jääskeläinen                                                                                                            Janne Hyvärinen

Jotosjohtaja                                                                                                                        Toimistopäällikkö

  1. 040 5800 567 p. 045 2638 979

simo.jaaskelainen@gmail.com                                                                                    jannejames@gmail.com

JOTOSSIVUT

http://vihma.fi/jotos