Pioneerietämarssi 2023

Toiminnallinen etämarssi 18.8. – 15.10.2023

Helsingin reserviupseerien Pioneeriosasto ja Viestiosasto järjestävät yhdessä tämän vuoden toiminnallisen etämarssin. Etämarssi on jatkoa Pioneeriosaston kahdelle edellisen vuoden etämarsseille ja tänä vuonna teemana on aselajiyhteistyö.

Marssi toteutetaan elo-lokakuun aikana. Etämarssiajankohdan ja toteuttamisympäristön jokainen voi valita vapaasti aikaikkunaa noudattaen. Myös koko perheen voi ottaa marssille mukaan. Tavoitteena onkin saada mahdollisimman moni liikkeelle joko yksin, kaverien tai perheen kanssa.

Etämarssin suosituspituus on noin 10 km, mutta pienten lasten kanssa se voi olla lyhyempi. Perinteisesti etämarssiimme kuuluu tehtäviä. Tänä vuonna tehtäviin kuuluu mm. Nato-standardin mukaisen koordinaatin määrittäminen. Tarkemmat ohjeet lähetetään etämarssille ilmoittautuneille noin viikkoa ennen marssiajankohdan alkua. Tarvittavat varusteet etämarssille ovat mm. päiväreppu, juomavettä, muistiinpanovälineet, kännykkä tms. kuvien ottamiseen ja evästä termospulloineen.

Etämarssille ilmoittaudutaan maanantaihin 14.8. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jussi.jaakkola @ gmail.com otsikolla Etämarssi. Ilmoittautumisteksti on vapaamuotoinen. Etämarssille kannattaa ilmoittautua, vaikka itse suorittaminen olisi vielä epävarmaa.