Pääkaupunkiseudun Jotos 12.8.2023

HELRESP ja HRUP järjestää lauantaina 12.8. sotilastaitokilpailun Stadin jotos – Saarta kohti. Tapahtuman nimi pohjautuu vuoteen 2007, jolloin Helsingissä järjestettiin Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos, nimeltään Stadin jotos. Nyt siis käynnistetään ja jatketaan sotilastaitokilpailujen perinnettä alueellamme.

Ideana on kulkea kartan perusteella etappien kautta kohti määränpäätä ja suorittaa matkalla annettuja tehtäviä. Partiot kantavat tarvitsemansa ruoan ja juoman sekä varusteet mukanaan. Tapahtuma alkaa Töölöstä aamutuimaan partioittain. Päivän aikana tulee vastaan kosolti sotilaallisia rasteja ja ampumatoimintaa sekä monipuolisia liikkumismuotoja.

Tapahtumasta tullaan hakemaan osallistujille ja järjestäjille yhtä rinnasteista kertausharjoituspäivää. Kilpailukutsu ja ilmoittautuminen avataan jäsenistölle toukokuussa – siitä ilmoitetaan piirien yhdistyksiä erikseen. Tapahtumaan otetaan yhdistysten 3-henkisiä partioita kilpailemaan kiertopalkinnosta. Yhdistykset voivat selvitellä edustuspartioitaan jo etukäteen. Näin ensimmäisenä vuonna otamme mukaan maltillisen määrän, noin 12 partiota. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista.

Mikäli yhdistyksesi on vielä kiinnostunut järjestämään kilpailuun rastin sotilaallisella teemalla tai muuten haluat olla mukana järjestelyissä, niin ole yhteydessä pekka.sillanpaa @ hrup.fi tai puh. 050 332 1991.

Tapahtumasivusto

Tapahtuman verkkosivut ja ilmoittautuminen avautuvat lähiaikoina osoitteessa: stadinjotos.fi
&mbsp;


Lue lisää

HRS paperilehti 1/2023: Pääkaupunkiseudulle aletaan rakentaa jotosperinnettä Paperilehden PDF-versio (sivu 6)
HRS verkkolehti 2/2023: Ensimmäistä kertaa jotoksella Lue lisää
HRS verkkolehti 2/2023: Piirin jotoksia 40 vuotta sitten Lue lisää