Kesäyön marssi Tuusulassa 8.6.2019

Suomalaisilla rauhanturvaajilla on ainut järjestö, joka on säännöllisesti koonnut joukkueen marssiin ja joukkue edusti tänäkin vuonna hyvin.

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria.

Eripituisia matkoja löytyy 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan.

Marssimatkat ja hinnat

10 km/siviilit    12€
10 km/sotilas   10€
34 km              35€
48 km              52€

Ilmoittautumiset viimeistään pe 31.5. klo 12.00.

Joukkueiden (vähintään 8 henkeä) ilmoittautuminen aki.makirinta@mpk.fi Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: etunimi, sukunimi, puhelin, syntymäaika ja sähköposti. Jos joukkueessa on yli 12 henkilöä, yksi joukkueen jäsen on ilmainen. Yli 15 henkilön joukkueesta, kaksi ovat ilmaisia.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta, vakuutus, maalissa keittoruokaa ja peseytymismahdollisuus sekä kankainen marssimerkki ja marssimitali (34 ja 48 km).

Reitit

Reitit verrattuna viime vuoteen 2018 ovat pysyneet samana sillä poikkeuksella, että ne kierretään tänä vuonna vastapäivään.

Reitit: (virtuaalilinkit tulossa)

10 km/siviilit
Reitti: Unkkakallio-Sikokallio-Tuusulan itäväylä – Saviriihentie-Järvenpääntie- Tuusulanväylä

10 km/sotilas
Reitti: Unkkakallio-Sikokallio-Tuusulan itäväylä – Saviriihentie-Järvenpääntie- Tuusulanväylä

34 km
Reitti: Unkkakallio-Sikokallio-Tuusulan itäväylä-Saviriihentie-Mahlamäki-Golf-Virrenkulma-Ristinummi-Lepola-Järvenpää (Rantapuisto)-Ruskela-Kavaankallio-Halkivaha-Koskenmäki-Hyrylä

48 km
Reitti: Unkkakallio-Sikokallio-Tuusulan itäväylä-Saviriihentie-Mahlamäki-Golf-Virrenkulma-Ristinummi-Lepola-
Järvenpää (Rantapuisto)-Puolmatkantie-Vanhakylä-Siltala-Hiirimäki-Ruskela-Kavaankallio-Rusutjärvi-Nahkela-Hernemäki-Lahela-Mikkola

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Reittikartta lähetetään kurssikirjeen mukana sähköpostitse ennen marssia. Reitit löytyvät myös paperisesta käsiohjelmasta, joita saa marssitoimistosta.

Marssireitti on myös merkitty opasviitoin, mutta koska on mahdollista, että opasteet ”häviävät”, niin seuraa reittiä myös kartasta. Opasviitoissa on punainen Kesäyön marssin logo sekä suuntanuoli. Osassa opasteissa on myös matka (10, 34, 48 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta.

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden liikenneohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu, sillä osalla teistä maaliin tulo saattaa mennä pimeälle.

Lähtö

Lähtöpaikka: Tuusulan Urheilukeskus os. Kilpailukuja, 04300 Tuusula.

Lähtö tapahtuu urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä klo 16.00 kuitenkin porrastetusti matkan pituuden mukaan. Kaikkien marssijoiden alkuverryttely alkaa 15 min ennen lähtöaikaa.

Maali

Maalina on urheilukeskuksen jäähalli. Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa! Maalissa saat kankaisen osallistujamerkin, kunniakirjan ja mitalin. Marssijoille on tarjolla keittoruokaa sekä mahdollisuus peseytymiseen.

Maali sulkeutuu sunnuntaina 9.6. kello 6.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan maalin viimeisen marssijan saavuttua.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Tuusulan urheilukeskuksen rakennuksessa, osoite on Kilpailukuja, Tuusula.

Ilmoittaudu toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi. Toimisto on avoinna la 8.6. kello 12.00 – su 9.6. kello 06.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Pysäköinti

Tuusulan urheilukeskuksen yhteydessä on maksuton pysäköintialue.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Samassa rakennuksessa ovat myös pukuhuoneet, ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen ruokailu.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Taistelukoululla kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle

Huolto ja wc:t

Huoltopisteet ovat noin 5 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä, mustikkakeittoa, näkkileipää, suolakurkkuja, suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on Bajamajat.

Vaatetus

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Katso erikseen 10 km sotilasmarssin varustusvaatimukset

Ruokavalio ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Yhteyshenkilöt

Marssin johtaja
Aki Mäkirinta
p. 040-5868 282
aki.makirinta@mpk.fi

Marssisihteeri
Elina Sarin
elina.sarin@kolumbus.fi