Kesäyön marssi Tuusulassa 5.9.

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria, saada aikaan lisää liikettä!

Eripituisia matkoja löytyy perinteisesti 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan ja reitistä riippuen välillä marssitaan myös laajemmalti Uudellamaalla eli Järvenpään ja Keravan puolella. Reitit pyritään tekemään vaihteleviksi ja etenkin pidemmillä matkoilla tämä onnistuu marssijoiden kulkiessa asfalttiteiltä peltojen kautta metsään.

Tänä vuonna Tuusulassa on kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään ihan uudella tavalla. Monia perinteisiä marssitapahtumia kuten Nijmegen ja Brandenstein-marssi on jouduttu valitettavasti koronan vuoksi perumaan, samoin myös osa muista Kesäyön Marsseista.

Tuusulan uudella Extreme-matkalla pääsee testaamaan näille perutuille marsseille hiottua marssikuntoa ja kestävyyttä. Extremepaketti on tarkoitettu toki kaikille muillekin, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja.

Kolmen marssin Extremepaketti pitää sisällään matkat: 20 km + 20 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km. Kaksi ensimmäistä matkaa (20 km perjantaina iltana 4.9. sekä lauantaina aamulla 5.9.) kävellään omalla reitillä Tuusulanjärven ympäri. Ensimmäisen marssin jälkeen tarjolla on iltapalaa, saunomismahdollisuus ja yöpyminen Puolustusvoimien Kurssikeskuksessa Taistelukoululla. Lauantaiaamuna edessä toinen Tuusulanjärven kierto. Sukat vaihtoon, hetki lepoa ja sitten omatoiminen siirtyminen yhteiselle marssipaikalle Tuusulan Urheilukeskukseen, jossa on tarjolla lounasta. Sen jälkeen iltapäivällä onkin edessä viimeinen valinnainen kolmas matka 25/35/48 km yhdessä muiden Kesäyön marssijoiden kanssa. Extremen hinta on 100 € ja kurssilaiset saavat yhden (1) KH-päivän.

Lauantain perusmarssilaisille on tarjolla huoltopisteiden tarjonnat, vakuutus, maalissa keittoruoka, peseytymismahdollisuus sekä kunniakirja, kankainen marssimerkki ja marssimitali (25 km, 35 km ja 48 km reittiläisille.) Hinnat vaihtelevat 20 – 52 €:n välillä matkasta riippuen.

Lue lisää: https://mpk.fi/kesayonmarssi/tuusula/