Kemiön Kasnäs, Örön linnakesaari, rannikkopuolustuksemme historian helmi, Länsi-Uudenmaan taloushistorialliset ruukkimiljööt

Sota- ja kulttuurihistoriallinen retki 8.-10.6.2018

 

Retki on Helsingin Reservin Sanomien lukijamatka ja Senioriupseerien kerhon kesäretki avec. Matkanjohtajana Göran Lindgren ja asiantuntijaoppaana prikaatikenraali Asko Kilpinen.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv

 

Perjantai 8.6.2018

09:00             Lähdemme Helsingistä Mannerheimin patsaalta ja ajamme Tammisaaren ja Perniön kautta Kemiön saarelle, missä tutustumme Amos Anderssonin kartanomuseoon. Nautimme kevyen lounaan kartanon pihapiirissä.

Jatkamme matkaa Kasnäsiin ja majoitumme Saaristokylpylä Kasnäsin rivitaloihin. Vapaamuotoista tutustumista alueeseen ja sen palveluihin, mm. paikallisten tuotteiden myymälöihin.

Kokoustiloissa kuulemme prikaatikenraali Kilpisen esitelmän rannikkotykistöstämme ja sen linnakkeista kohdealueella sekä Bengtskärin taistelusta 1941.

Sen jälkeen mahdollisuus käyttää Hotellin kylpyläpalveluja.

Illallinen Hotellin ravintolassa.

Lauantai 9.6.2018

Nautimme aamiaisen Hotellin ravintolassa, minkä jälkeen ohjelmassa on mahdollisuus omien retkieväiden hankintaan sataman valintamyymälästä.

09:00             Lähtö Örön linnakesaarelle yhteysaluksellamme, tutustuminen saareen ja sen tykkipattereihin, erityisesti kierros 12 tuuman patterialueella. Omaa aikaa saarella.

Kalakeittolounas Hotelli Örön ravintolassa, minkä jälkeen tutustuminen saareen jatkuu.

17:00             Paluu aluksellamme Öröstä Kasnäsiin.

Omaa aikaa Kasnäsissä. Tutustumiskohteina mm. torialueen erikoismyymälät.

Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

Sunnuntai 10.6.2018

08:00             Aamiainen Hotellin ravintolassa.

Sen jälkeen lähdemme hotellista ja ajamme tietä 183 Kemiön Kirkonkylän ja Strömman kanavan kautta  risteykseen, mistä käännymme Matildedalin ruukkikylään johtavalle tielle. Tutustumme ruukkikylän nähtävyyksiin. Matildedalissa nautimme keittolounaan Ruukin Krouvi ravintolassa.

Lounaan jälkeen lähdemme kotimatkalle Teijon kautta. Teijossa pidämme moottorimarssitauon ja tutustumme Teijon ruukkikylään ja sen tarjoamiin palveluihin, minkä jälkeen lähdemme kotimatkalle Perniön ja Tammisaaren kautta Helsinkiin. 18:00 arvioitu saapumisaika Helsinkiin lähtöpisteeseemme.

Matkan hinta: 490 € /hlö jaetussa 2 h huoneessa. 1 h huoneen lisämaksu on 50 €.

Hintaan sisältyvät kuljetukset Vihdin Liikenteen turistibussilla ohjelman mukaan, majoitus Kasnäsin kylpylähotellissa 2 yötä puolihoidolla, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö aukioloaikojen puitteissa, tutustuminen Amos Anderssonin kartanomuseoon ja keittolounas, Örön linnakesaaren retki sisältäen kuljetukset yhdysaluksellamme ja keittolounaan, keittolounas Ruukin Krouvi ravintolassa Matildedahlissa sekä asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut.

Hintaan ei sisälly laskutuslisää 5 €/lasku, alkoholijuomia aterioilla eikä matkavakuutusta. Suosittelemme hankkimaan kattava matkavakuutus mahdollisen sairastumisen varalta.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Ilmoittautuminen matkalle 30.4.18 mennessä: Vihdin Liikenne Oy/VL-Matkat, Albertinkatu 22-24 A  00120 Helsinki, puhelin 09 444774, sähköposti myynti@vihdinliikenne

Matkaa hoitaa Helena Kuosmanen.