Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

 1. -10.6. Retki avec Kasnäsiin ja Örön linnakkeelle; erillinen ohjelma toisaalla tässä lehdessä.

 

 1. -16.8. Retki avec Laatokan Karjalaan, Aunukseen ja Syvärille, erillinen ohjelma toisaalla tässä lehdessä.

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Yhdistyksen kevään sisäratavuorot jatkuvat normaalisti parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 17-19 Töölön radalla kesäkuun alkuun asti. Kevätkauden viimeinen ampumavuoro järjestetään keskiviikkona 6.6.2018. Ratavuorolle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon yhdistyksen ampumaupseereille (ampumaupseerit@khru.net).

Perinteinen Padasjoen ampumaleirimme järjestetään elokuussa 11.-13.8. Leiri toimii erinomaisena johdantona ampumatoimintaan ja toiminnalliseen ammuntaan ja sopii hyvin myös aloitteleville harrastajille. Leirillä saa perusteellisen koulutuksen käytettävään kalustoon ja pääset kokeilemaan erilaisia aseita vaihtelevilla ampumarasteilla ohjatussa ja hyvähenkisessä ympäristössä. Ampumaleirin hinta on 50 euroa 15.6.2018 mennessä ilmoittautuneille ja tämän jälkeen ilmoittautuville osallistumismaksu 60 euroa. Nuorisohinta on puolet edellä mainituista eli 25 tai 30 euroa riippuen ilmoittautumisajasta. Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilta Ampumatoiminta -osiosta.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (heikki.hynynen@aalto.fi). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Urheilutalon tämän kevään viimeinen 22-vuoro ammuttiin perjantaina 20.4. Samoin Töölön ammunnat ovat ohi tältä kaudelta. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Kevätkausi on alkanut, samoin ammunnat ulkoradoilla.

Seppälän radalla ammutaan perinteisin kuvioin 12.5. ja 9.6. On mahdollista ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja myös 300 m radalla.

Kivääripoolin 300m vuorot on lähetetty sähköpostilla osoitteensa ilmoittaneille. Muut halukkaat ottakaa yhteyttä tarpeen mukaan. Huomioikaa myös muut Santahaminan ammunnat.

Jos et ole vielä sähköpostilistalla, lähetä osoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää seppeleenlaskun sankarihaudoille Leposaaren hautausmaalla kaatuneiden muistopäivänä 20.5. klo 12.

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää perinteisen Herrasmieskilpailun Tukikohdassa (Puotilantie 1 D) 22.5. klo 17 alkaen.

Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) alkaen klo 17.00 parillisten viikkojen keskiviikkona.

Pistooliammunnat HRUP:n radalla Töölössä jatkuvat parittomien viikkojen torstaina klo 19.00. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle osoitteesta ihrury@gmail.com.

Tikkurila

TiRUK-logo

Kaatuneitten muistopäivä sunnuntaina 20.5.2018. Kaksikielinen messu Pyhän Laurin kirkossa klo 10.00. Sen jälkeen (n. 11.00) kunnianosoitus Pyhän Laurin sankariristillä ja välittömästi sen jälkeen Ruskeasannan sankarimuistomerkillä.

Kevätretki on tiistaina 22.5.2018 Torpin Tykit-museoon Inkooseen. Matkalle lähdetään klo 15.00 Tikkurilan urheilutalon p-paikalta yhteiskyydein. Ilmoittautumiset Eero Salmiselle puh 0500455474.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan!

Kevään viimeinen ampumavuoro on 29.5.2018

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Jukka Luotola puh.0500-455474.

Töölö

Kerhon ampumavuorot ovat jatkaneet suosiotaan, vuoroilla on jatkuvasti vahva osallistujaporukka niin uusia kuin vanhojakin naamoja. Onneksi meillä on hyvä tilanne kaluston ja ammuntojen vetäjien suhteen, joten joukkoon mahtuu uusiakin tulijoita. Tervetuloa! Vuorot ovat tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 19-21. Ensikertalaisille kerho tarjoaa patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin. Jo ennestään tutuille, riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle. Tarkemmat ohjeet radan sijainnista saa sähköpostilla kerhon osoitteesta.

Kerho haluaa muistuttaa heitä joilla tämän vuoden jäsenmaksu rästissä, hoitakaa homma pois päiväjärjestyksestä, sillä tuolla pienellä summalla on yllättävän iso vaikutus siihen mitä kerho voi saada aikaan toiminnan saralla. Mikäli sinulla on epäselvää, onko maksusi kunnossa, sen tarkistaminen onnistuu myös sähköpostilla tutusta osoitteesta. Huomion arvoisena asiana, jäsenyys Töölön reserviupseereissa avaa pääsyn kaikkien muidenkin HRUP:n kerhojen tapahtumiin, joten hyödyntäkää ihmeessä runsas pääkaupunkiseudun tarjonta.

Kerhossa on paljon toimintaa näiden palstalle kirjoiteltujen lisäksi jatkuvasti käynnissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan omien aikataulujesi puitteissa ja pidetään meidän kerho aktiivisena toimijana jatkossakin! Muistakaa liittyvä kerhon Facebook-ryhmään!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

Kunniakirja Viestiosastolle vuoden 2017 toiminnasta

Suomen Reserviupseeriliitto on päivämäärällä 17. maaliskuuta 2018 myöntänyt Viestiosastolle kunniakirjan ja toimintapalkkion ”innostavasta ja tuloksellisesta reserviupseeritoiminnasta vuonna 2017”. Tämä oli jo 4. peräkkäinen vuosi, kun saimme kyseisen palkinnon : ) Kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille ja osallistujille!

 

Viestiosaston KEVÄTKOKOUS 2018

Viestiosaston kevätkokous pidettiin keskiviikkona 11.4.2018 klo 18. Paikkana oli Suojeluskuntatalon Auditorio Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ml. toimintakertomus vuodelta 2017. Toimintakertomus löytyy verkkosivuiltamme: https://www.rul.fi/viestiosasto/toimintasuunnitelmat-ja-kertomukset.

Varautumiskoulutus

Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 korostaa järjestöjen ja aktiivisten kansalaisten merkittävää roolia onnettomuuksiin ja yhteiskunnan häiriötilanteisiin varautumisessa. Monet järjestöt, yhdistykset ja jopa jotkut yritykset ovat lähteneet mukaan varautumiskoulutuksen suunnitteluun, johtamisen ja toteuttamiseen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin pelastuslaitos, HKL ja Maanpuolustusyhdistys (MPK) yhteistyössä pilotoivat viime vuonna metron kallioväestösuojien käyttöönottoon tarvittavan henkilöstön koulutusta.
Tänä keväänä pidetään varsinaiset Metro VSS-Kalliosuoja peruskurssit. Kurssin läpikäynyt henkilö voidaan sijoittaa jonkin Helsingin metroaseman väestösuojan käyttöhenkilöstöön.
Toinen esimerkki on Säteilyturvakeskuksen (STUK), MPK:n ja Huoltovarmuuskeskuksen yhteistyössä käynnistämä Vapaaehtoinen säteilymittausjoukkue-ohjelma, jossa koulutetaan vapaaehtoistoimijoista muodostettu joukkue toteuttamaan STUKilta tai toimivaltaiselta pelastus- tai poliisiviranomaiselta saamiaan mittaus-, näytteenotto- ja opastustehtäviä. Koulutusta on pilotoitu tänä keväänä ja suunnitelmissa on aloittaa pääjoukon koulutus ensi syksynä.

Ja viimeisenä varautumiskoulutuksen esimerkkinä on NASTA-harjoitukset, joita Naisten Valmiusliitto on jo pitkään järjestänyt kahdesti vuodessa. NASTA-harjoitusten päämääränä on lisätä naisten arjen turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä tietoja ja taitoja.

MPK:n varautumiskoulutuksen tarjontaa kehitetään ja laajennetaan aktiivisesti. Kaikkiin kursseihin voi tutustua ja ilmoittautua MPK:n verkkosivuilla www.mpk.fi/Koulutuskalenteri.
RUL:n sivuille on avattu Kokonaisturvallisuus- ja varautuminen osio. Se löytyy tämän linkin takaa: https://www.rul.fi/kokonaisturvallisuus-ja-varautuminen

Viestikoulutus ja KURSSIT

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.
Tässä terveiset MPK:n JOJÄ-koulutusjoukkueen johtajalta Joonatan Kuorikoskelta:

”Kevään osalta kurssit alkavat olla paketissa. ELSO-kurssin jälkeen siirrytään kesän viettoon. Kesän jälkeen toiminta jatkuu Santahaminassa järjestettävässä STADI 18 -harjoituksella, johon osallistumme Komppanian viestivälineet -kurssilla 25.8-26.8.2018. Kurssilla on tarkoitettu kaikille mm. paikallisjoukkoihin sijoitetuille reserviläisille ja  siellä opetetaan paikallispataljoonan taistelijan perusviestivälineiden käyttö.

Kurssille tarvitaan kouluttajia rastikoulutuksiin ja valvomaan soveltavaa harjoittelua. Koulutusaiheina mm. Radiot LV241, LV 141, LV217(M), Exel-masto+ antenni. kenttäpuhelimet P78/P90 ja parikaapeli, Virve, MATI-Johla ja sanomalaite. Tarkempi teksti moodlessa ja lisätiedot minulta, jonkku ÄT wippies.com”.

Jos sinua kiinnostaa kouluttajan tehtävät, niin ilmoittaudu koulutusjoukkueeseen (ohjeet alla). Työtila on avoin kaikille kiinnostuneille ja tilaan pääsee rekisteröitymään ilman kirjautumisavainta.
– Kirjaudu sisään PVMoodleen (www.pvmoodle.fi)  tunnuksillasi ja mikäli sinulla ei ole tunnuksia luo sellaiset kirjautumissivun ohjeistuksen mukaisesti

– Hae työtilaa yläpalkin ”Etsi työtiloja”-hakutyökalulla, hakusana: Kouluttajapankki

– Työtila näkyy hakutuloksissa, työtilan nimi on ”JOJÄ kouluttajapankki”

– Klikkaa työtilaa ja avautuvalla sivulla ”rekisteröi minut kurssille”

Suora linkki työtilaan: https://www.pvmoodle.fi/course/view.php?id=5217
Kaikki MPK:n kurssit löytyvät koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri.
AMPUMAKILPAILU 2018 ON VAUHDISSA

Kilpailun tarkoitus on aktivoida Viestiosaston jäseniä osallistumaan ammuntaan sekä panostamaan ampumataitonsa kehittämiseen. Kilpailuaika on 13.2. – 9.10.2018. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla (kts. alla). Paras kilpailukerta ja osallistumisaktiivisuus ratkaisevat.

Kilpailumuotona on Palvelusammunta 4 (PA4). Jokaisen vuoron lopussa ammutaan yksi kappale kilpailuun hyväksyttäviä suoritteita, jonka tulos kirjataan ylös. Katso säännöt tarkemmin: Ampumakilpailu 2018.
Lisätietoa: Mikko Leskinen 050 405 5873, ampumaupseeri2 ÄT viestiosasto.net.
Viestiosaston ampumaratavuorot

Harjoitusammunnat Töölön radalla jatkuvat tuttuun tapaan parittomien viikkojen tiistaisin klo 19-21, kokoontuminen klo 18:50. Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroilla on käytettävissä kerhon aseet, suojalasit sekä kuulosuojaimet, ja mikä parasta, ampumaupseerit opastavat turvallista aseenkäsittelyä. Aiempaa kokemusta tai omia varusteita ei siis tarvita, ainoastaan käytetyistä patruunoista tulee suorittaa omakustannehintainen maksu.

Ilmoittautuminen joko netissä www.rul.fi/viestiosasto/toiminta/ammunta/, sähköpostitse ampumaupseeri2 ÄT viestiosasto.net  tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.
LIIKUNTAKILPAILU 2018

Järjestämme viime vuoden tapaan liikuntakilpailun kerhomme jäsenille. Arvomme kaikkien RESUL:n kuntokortin mukaan yli 100 pistettä vuoden aikana keränneiden kesken 2 kpl palkintoja. Kuntokortti löytyy tästä: www.resul.fi/kuntokortti. Ei kun kuntoilemaan! Olkaamme tänäkin vuonna piirin kerhoista numero 1!

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

29.9 ekskursio Tuusulan Ilmatorjuntamuseoon, museon esittelijä ja esitelmöitsijä evp. eversti Ahti Lappi; ”Helsingin ilmatorjunta 1944 ja kehitys tähän päivään”. ( klo 10.00 – 14.00 , jonka jälkeen omakustanteinen päivällinen halukkaille. )

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Hyvää Puolustusvoimien juhlavuotta

Haemme lisää aktiiveja mukaan meritoimintaan. Joukossamme on erinomaiset mahdollisuudet kehittää merenkulullisia taitoja mm. optisen- ja tutkanavigoinnin parissa sekä harjoitella erilaisia hätä-/erityistilanteita varten.  Kyselyt: marko_vuorinen (ät) hotmail.com.

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä lauantaisin 12:00 – 14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin vähintään kahta päivää ennen vuoroa saadaksesi tarkemmat ohjeet. Kts. www.rul.fi/hrmu/toiminta/ammunta/.

Purjehduskautta odottaen

Hallitus

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot:

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat vuonna 2018 kevätkaudella keskiviikkoisin 19-21:30, seuraavina päivinä: 13.6. lauantaisin 9:30-12, seuraavina päivinä: 26.5. ja 23.6. Erityisesti lauantain vuoroilla on ollut hyvin tilaa.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu edelliseen iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Aktiivisuustaulukko

Haluamme kehittää toimintaamme vastaamaan tarpeitasi antamasi palautteen perusteella.

Yksi uusi ja tärkeä tapa antaa palautetta on kertoa, millaisessa toiminnassa olet ollut mukana.

Keräämme tiedot taulukkoon ja palkitsemme vuoden aktiivisimman osastolaisen kertyneiden aktiivisuuspisteiden perusteella.

Tästä eteenpäin palkitsemisen painotus siirtyy ”rivijäseniä” suosivaksi.

Tietosi ovat tärkeitä myös kun raportoimme osaston toiminnasta HRUP:iin ja RUL:oon, sillä aktiivisimmat osastot palkitaan mm. rahallisella tuella.

On tärkeää, että saamme Sinut mukaan tähän yhteiseen kehitystyöhön joten jos haluat lisätietoja aktiivisuustaulukosta, ota yhteyttä osaston sihteeriin.

Kun olet ollut mukana jossain toiminnassa, jonka koet jollain tavalla liittyvän maanpuolustukseen, niin lähetä tieto saman tien: pioneeriosasto.hrup(at)gmail.com

Esimerkiksi:

Otsikkokenttä: Aktiivisuus

Nimi: Pekka Pioneeri

Aika: 20.4.2017

Tapahtuma: Pioneeriosaston tutustumiskäynti Uudenmaan aluetoimistoon

Järjestäjä: Pioneeriosasto

Tiedotus

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Nuorille jäsenille muistutuksena, että Pioneeriosaston nuorisojäsenille tarkoitettu Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Pioneeriosaston Nuoret”

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja kapt Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri vänr Jan Falck, 044 277 9185, jan.falck(at)helsinki.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

la 16.6 retki Ilmavoimat 100 -juhlalentonäytökseen Jyväskylän Tikkakoskelle.

Useita HX-ehdokkaita paikalla. Bussimme lähtee Postitalolta Helsingin keskustasta klo 8 ja paluu samaan paikkaan n. klo 19.

Hinta 40 euroa sisältää pääsylipun ja bussikuljetuksen. Ilmoittautumiset sihteerille ke 13.6. mennessä, esimerkiksi puhelimitse 050-462 1274.

  1. osassa nähdään Ilmavoimissa palvelleita konetyyppejä kuten Fokker D.VII, Gloster Gauntlet, Viima, DC-3, Saab Safir ja Fouga Magister. 2. osassa lentää Ilmavoimien lähimenneisyyden ja nykyhetken kalustoa kuten Hawk sekä Midnight Hawks -taitolento-osasto, Vinka, Pilatus ja CASA. Maavoimien kalustoa edustavat NH-90 ja Hughes MD500. Rajavartiolaitoksen kalustosta esillä ovat Super Puma ja Koala.
   3. osa on varattu F/A-18 Hornetin lisäksi kansainvälisille lento-osastoille ja HX-kandidaateille. Lentonäytöksen koko ohjelma luettavissa nettisivuilla https://www.finaf100.fi/ohjelma/

Syksyn ensimmäisen kerhoillan voi jo merkitä kalenteriin. Perjantaina 7.9. klo 18

Jyrki Myyryläinen Patrialta pitää esitelmän aiheesta Pilot Training ja Multi-Crew Pilot License -koulutus. Iltapäivällä klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja muistotilaisuus Hietaniemen hautausmaalla Alppilentäjien haudalla. Ennen kerhoiltaa Mersunsauvakilpailu-tyyppinen tietokilpailu.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki.

AMMUNTAVUORO
Pistooliammuntavuoromme jatkuvat parittomina viikkoina tiistaisin Helsingin Reserviupseeripiirin sisäradalla Töölössä. Lisätietoja saat aseupseerilta.

JÄSENASIAT
Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat ja tiedot mahdollisista muutoksista:

https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon seuraava AMPUMAVUORO pistoolilla on tiistaina 12.6. klo 17 – 19 Töölön sisäampumaradalla. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan pistoolilla ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Osallistujien tulee ilmoittautua viimeistään päivää ennen tilaisuutta Jorma Nisula, jorma.nisula(at)kolumbus.fi tai puh. 0400 453709 tai Matti Sortila matti(at)sortila.fi.

Seuraavat KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa ovat Kiltasaunalla (osoite Leipurinniementie 10) ovat ti 5.6. ja 31.7. klo 16-19. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Lisävinkki kerhon NUORILLE JÄSENILLE: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy muuta toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Yhteystiedot: puheenjohtaja Jorma Nisula puh. 0400 453709, jorma.nisula(at)kolumbus.fi.

Kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Muistutuksena, että kaatuneiden muistopäivä on tänä vuonna sunnuntaina 20.5.2018.

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä nuorisoupseeri Miika Koistiselta (miika.koistinen@hotmail.com)

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.

Kaikkiin ampumatilaisuuksiin ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Stort tack till alla som deltog på den traditionsenliga officersbalen! Tillställningen var åter en succé, trots att vi i år var på lite ovant ställe.

Den årliga gentlemannatävlingen i Syndalen ordnas av Väst-Nylands Reservofficerare lördagen den 19.5. Anmälning sker via MPK:s skolningskalender på www.mpk.fi. Tävlingen är både individuell samt på lagnivå, och består av olika moment som ofta varit bl.a. pistolskytte, gevärskytte och avståndsmätning. HSRK subventionerar sina medlemmars deltagande med 10 e i efterhand.

Kolla även in klubbens förnyade webbsida www.hsrk.fi. Ifall du har förbättringsförslag eller annan feedback, skicka till cecilia@hsrk.fi samt christian@hsrk.fi.

Skytte fortsätter udda veckors torsdagar kl. 17 i Luolan, utom mellan midsommar och augusti då skytteturerna ordnas mera sporadiskt. Mera info av klubbens skytteofficer (Axi Holmström, 040-7733830, axi@hsrk.fi). Som vanligt är även nya skyttar hjärtligt välkomna, anmäl er dock gärna i förväg till Axi.

Styrelsen önskar alla en skön sommar!

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Tulevia tapahtumia:

Kevätsauna

Kevään pölyt saunotaan Kaartin jääkärirykmentin killan saunalla 24.5.2018. Sauna lämpimänä viimeistään klo 17.00 ja siitä eteen päin. Yhdistys tarjoaa makkarat, lisukkeet ja asianmukaiset virvokkeet. Samalla on uusien jäsenten tutustumistilaisuus, joten kaikki uudet ja vanhat jäsenet saunan lämpimästi tervetuloa. Ilmoittautumiset Lauri Kylmälälle.

lauri.kylmala@gmail.com (041-5360310)

Ammunta

Yhdistyksen ampumavuorot jatkuvat Töölön  luolassa parittomin perjantaisin klo 16.00-19.00. Yhdistys järjestää aseet. Patruunoita saatavilla omakustannushintaan.

Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai seniorivakuutus, jonka saa reserviläisliitosta puh: 09-40562040 tai reserviläisliiton kotisivuilta. Ilmoittautumien ampumaan tulevalta ja lisätiedot: jouko.kylmala@kolumbus.fi (0400-430632).

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlat

Yhdistyksen 50-vuotistaipaletta juhlitaan Suomenlinnan Upseerikerholla 31.8.2018 klo 17.00. Ilmoittautumiset Lauri Kylmälälle.

Kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641) jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Lauri Kylmälä (041-5360310 lauri.kylmala@gmail.com

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610) jorma.loimukoski@gmail.com

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566) ivalorak@gmail.com

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerhon vuosipäivä vietettiin perjantaina 11.05.2017, Ravintola Kaartissa.

Perinteinen Automiesten- ja -naisten pistooliampumakilpailu pidetään

31.5.2018 Santahaminan uudella pistooliampumaradalla kello 17:00.

Kaartin Jääkärirykmentin Läheistenpäivään osallistuminen AJHK:n kutsumana 14. – 15.7.2018.

Hyvää kesää kaikille!

HRUP:n Autokerho

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA 2018

Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2018 ratavuorot: 30.5. , 27.6. , 25.7. , 22.8. , 19.9. , 17.10. , 14.11. ja 12.12.

KERHON VIESTINTÄ JA JÄSENTEN YHTEYSTIEDOT

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

22.5.                   Tutustuminen Vantaan Energian jätevoimalaitokseen klo 18 – 20.00. Långmosseninkuja 1,

 1. Vielä ehdit mukaan kun ilmoittaudut heti , jorma.lahtinen@pp.inet.fi

2.6.                      Puolustusvoimien 100v juhlatilaisuus Santahaminassa. Lisätiedot Hgin Reservin Sanomista.

 1. – 17.6. Ilmavoimat 100v juhlalentonäytös Tikkakoskella. Omatoiminen matka. Lisätiedot kaikista

Puolustusvoimien 100v tapahtumista, www.mil.fi

6.10.                   Etelä-Suomen Ilmapuolustusseminaari Parolassa. Luvassa ajankohtainen ja kiinnostava kattaus ilmapuolustusasiaa teemalla ”Kovaa ja korkealle!” Ilmoittautuminen seminaariin alkaa 1.6 osoitteessa www.ilmatorjunta.fi. Seminaarin hinta on 20€, sisältäen seminaarin lisäksi lounaan ja päiväkahvin. Ilmoittautumalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivulla osoitteessa www.mpk.fi saa seminaarista yhden kertausharjoitusvuorokauden. Ilmoittaudu heti, sillä paikkoja on rajoitettu määrä.

Kerhon Töölön ammuntoihin alkaa kesäkuussa kesätauko. Syyskuussa tavataan jälleen

keskiviikkoisin parillisina viikkoina klo 16 – 18.00.

KRH-kerho

krhkerho

Kerhon puheenjohtaja Sami Lentilä lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

Spjutsundin perinteinen saunailta maanantaina 28.5.  klo 17.00

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

1.6. (vk 22), 24.8. (vk 34), 21.9. (vk 38), 19.10. (vk 42), 16.11. (vk 46), 14.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä:

http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa, josta varsinaisen vakuutusmaksun osuus on 5,50 euroa.

Ruutiaseammunnat Jokelan ampumaradalla 13.8.2018. Kokoontuminen klo 17.10 Jokelan asemalla.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Kevätkausi on alkanut ja ulkoilmatoiminta on jo täydessä käynnissä!

Sinisen Reservin ampumakilpailuja on käyty jo kaksi: Kevään ensimmäinen oli SinRes Ampumapäivä 1 Upinniemessä lauantaina 21.4. ja toinen käytiin 5.5. Kaikki tulokset ovat nähtävissä nettisivuillamme.

Luolassa on talvikauden ammunnat ammuttu, syksyllä palataan taas sisätiloihin. Mutta Merireserviläiset ry:n jäsenillä on mahdollisuus käydä Upinniemessä Kirkkonummen reserviläisten ampumavuoroilla. Katso ratavuorot ja -ohjeet Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta. Vuoroille on ilmoittauduttava etukäteen ja ampujilla tulee olla voimassaoleva reserviläisen ampumaturvavakuutus sekä omat suojavälineet. Upinniemessä on nimilista portilla Kirkkonummen reserviläisten listan yhteydessä. Jukka Soini voi antaa lisää tietoa Kirkkonummen ja Porkkalan reserviläisten ampumavuoroista ja meikäläisten osallistumisesta niihin. Jukka antaa myös ohjeet kuinka lainata kerhomme omia aseita.

Merivoimat juhlii 100-vuotistaivaltaan. Käy välillä katsomassa Sinisen Reservin sivuja, sillä jäsenyhdistykset, mm. me merireserviläiset osallistumme tapahtumiin.

Purjehduskauden avajaiset järjestettiin perinteisesti Sininen Reservi ry:n toimesta Merisotakoulun saunassa huhtikuun lopussa. Osanottajia ei tällä kertaa ollut paljon joten eiköhän nyt jo päätetä, että mennään sitten joukolla edustamaan yhdistystämme syysaunaan!

M/S Lavansaari-linnakevene on laskettu vesille ja kauden ensimmäinen keikka ajettiin Russarön linnakkeen kunnostuskurssin kuljetustehtäviin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Reissuun osui hieno merikeli ja sää suosi kulkijoita. Meritoimintaa jatketaan Lavansaarella ja annamme merenkulkukoulutusta kuten aikaisemmin Ahven 3:lla. Myös Ahven lasketaan tänä keväänä vesille. Viikkoajot linnakevene m/s Lavansaarella ja Ahven 3:lla alkavat piakkoin. Ahventa hoitaa nyt ”Ahvenjaos” ja tällä vanhalla aluksellamme mennään leppoisissa merkeissä, toki uutta aina oppien.

Kun kyseessä ovat omat viikkoajomme, linnakevenepukeutuminen on vapaata. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, mutta mikäli on kysymyksiä, käänny Matias Kaivoksen tai Markku Kaasalaisen puoleen. Aikataulut ja ajopäivät sekä alusten kotisatamat päivitetään kevään aikana.  Apua kaivataan vielä kun Ahvenen kunnostusviikonloput on lyöty lukkoon. Matias Kaivos antaa näistä lisätietoja.

Jäsenistöllä on mahdollisuus hankkia veneviirejämme sekä perälippuja sääntöjen edellyttämällä tavalla henkilökohtaiseen käyttöönsä. Oma venekatsastajamme, Matias on käytettävissä tarvittaessa.

Sinä joka kuulut navigaatiojaokseen, muistathan kympin jaosmaksun,  jonka turvin pidämme yllä toimintaa. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme.

Muista myös liiton jäsenmaksu, RES poistaa jäsenmaksunsa laiminlyöneet rekisteristä!

AUK-päiviä Upinniemessä on jälleen tulossa kesällä ja myöhäissyksyllä. Päivien ohjelmassa on reserviläistoiminnan ja vapaaehtoisen meripuolustuksen esittely sekä perustiedot Merireserviläiset ry:stä ja merellisestä reserviläistoiminnasta. Rasteilla merireserviläiset toimivat kouluttajina.

Kevään viimeisessä jäsenillassa toukokuussa komentaja Jyri Kopare esitelmöi vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen uudelleenjärjestämisen nykytilanteesta.

Sinulle, joka et vielä ole jäsen: Täytä jäsenhakemuslomake yhdistyksen nettisivuilla. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

Toimintakalenteri:

Upinniemen ulkoradat ovat käytössämme, kts. Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta.

Ahvenen kunnostustalkoot (tarkentuu). Porukkaa tarvitaan, ole yhteydessä Matiakseen.

Navigaatiojaos suunnittelee Lavansaaren iltapäivä/ilta-ajoille eri teemoja. Viikkoajopäivät tarkentuu, seuraa nettiä ja facebookia.

Tulemme järjestämään tutustumisajoja uusille jäsenille – iltoihin ovat kaikki ”vanhatkin” tervetulleita!

Merivoimien vuosipäivä Turussa 8.-9.7.

Juhlapäivänä 9.7. Sininen Reservi ja MPK lippuineen asettavat yhteisen joukkueen paraatikatselmukseen.

Sinisen Reservin ampumakilpailut:

Ampumapäivä 3 on kivääri- ja pistoolikilpailu Raasissa 1.9

Ampumapäivä 4 on rynkkykisa Upinniemessä 22.9

Meritaitokilpailut on lauantaina 15.9. (14.-16.9.)

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä. Ajankohtaista: Seuraava sunnuntain ampumaratavuoro Töölön ampumaradalla on 27.5. Yhteydenotot yhdistyksen ampumavastaavalle.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Följande tillfällen är 24.5.

Triangelkampen 2018

Terränglöpning på Kasaberget Grankulla tisdagen 28.8. kl. 18.30.

Orientering i Västerby Ekenäs lördagen 15.9. kl. 10.00.

Luftpistols- och luftgevärsskytte i Västerby skyttehall, Ekenäs lördagen 15.9. kl. 12.00.

Avslutningsfest i Dragsvik lördagen 20.10. kl. 19.00.

Övriga tävlingar

Tammet tävlan i Baggby Ekenäs måndagen 20.8. kl.18.30. Deltagaravgift 5 euro.

Skogsstigen på Ramsholmen, Ekenäs lördagen 22.9. kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Pirtti-iltoja ei järjestetä kesä-elokuussa.

Kaatuneita muistamme 20. 5. klo 12:00 Leposaaressa.

Vuoden -18 ampumavuorot Töölön  Luolassa  parittomilla viikoilla torstaisin klo 19 -21:30  Itä-Helsingin Reserviupseerit ry:n kanssa ja joka sunnuntai klo 12 – 14:30 vääpelikilta ry:n kanssa.

Hallitus

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

la 16.6. retki Ilmavoimat 100 -juhlalentonäytökseen Jyväskylän Tikkakoskelle.

Useita HX-ehdokkaita paikalla. Bussimme lähtee Postitalolta Helsingin keskustasta klo 8 ja paluu samaan paikkaan n. klo 19.

Hinta 40 euroa sisältää pääsylipun ja bussikuljetuksen. Ilmoittautumiset kerhon sihteerille ke 13.6. mennessä, esimerkiksi puhelimitse 050-462 1274.

 1. osassa nähdään Ilmavoimissa palvelleita konetyyppejä kuten Fokker D.VII, Gloster Gauntlet, Viima, DC-3, Saab Safir ja Fouga Magister. 2. osassa lentää Ilmavoimien lähimenneisyyden ja nykyhetken kalustoa kuten Hawk sekä Midnight Hawks -taitolento-osasto, Vinka, Pilatus ja CASA. Maavoimien kalustoa edustavat NH-90 ja Hughes MD500. Rajavartiolaitoksen kalustosta esillä ovat Super Puma ja Koala.
 2. osa on varattu F/A-18 Hornetin lisäksi kansainvälisille lento-osastoille ja HX-kandidaateille. Lentonäytöksen koko ohjelma luettavissa nettisivuilla https://www.finaf100.fi/ohjelma/

Syksyn ensimmäisen kerhoillan voi jo merkitä kalenteriin. Perjantaina 7.9. klo 18.

Jyrki Myyryläinen Patrialta pitää esitelmän aiheesta Pilot Training ja Multi-Crew Pilot License -koulutus. Iltapäivällä klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja muistotilaisuus Hietaniemen hautausmaalla Alppilentäjien haudalla.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Maanantaimarssit

Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 7 km lenkki.

Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot Juha Matikainen, juha_matikainen@suomi24.fi.

Sählyvuorot

Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.00–20.00. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut n.25–50v välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätietoja tarvittaessa:jyri.vilamo@gmail.com

Nitrojumpat pidetään perjantaisin klo 18-19:30 Töölöntorinkatu 2:ssa. Paikalla on pukuhuone ja suihku. Lisätiedot Seppo Kulonen, 0400 387 547.

Vääpelikilta ry:n sisäampumavuoro

Töölön sisäampumaradalla on sunnuntaisin 12.00 – 14.30. Mahdollisuus ampua ruutiaseilla .45 ACP kaliiperiin saakka. Kysy ratavuoroista Markku Niemiseltä, puh. 0400 709 782, mardes@kolumbus.fi tai Timo Kyyhkyseltä, puh. (09) 753 7837.

Katso tiedot muista tapahtumista yhdistyksen verkkosivuilta; https://www.reservilaisliitto.fi/yhdistyspalvelut/yhdistysten_ja_piirien_kotisivut/vaapelikilta_ry 

tai ota yhteyttä: pj. Lassi Paavonkallio, 040-512 3358, lassi.paavonkallio@lp-mercatura.fi ja sihteeri Teijo Junnola, 050 538 7429, teiska.junnola@welho.com.

Helsingin Reserviläiset

Vuoden 2018 ratavuorot:

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 19.00- 21.00.

4.6, 2.7, 30.7, 27.8, 24.9, 22.10, 19.11, 17.12.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä. Laina-asetta tarvitsevia (.22 cal) otetaan vuorolle max. 6 ampujaa, yhdistys tarjoaa patruunat (koskee henkilöitä joilla ei omaa asetta ja sellaisen aikovat hankkia 2 vuoden harrastuksen jälkeen). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset laina-aseen. HUOM vuorolle otetaan yhteensä max.12 ampujaa.

Mukana oltava kunnossa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (.22- .45ACP), patruunat ja suojaimet. Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

 

Tiistain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 16.30- 19.00.

22.5, 19.6, 17.7, 14.8, 11.9, 9.10, 6.11, 4.12.

Näillä vuoroilla on mahdollisuus lainata yhdistyksen 9×19 mm pistooleja, lisäksi saatavilla on patruunoita hintaan 15€/50 kpl. Muista varata tasaraha. Tästä vuorosta lisätietoja: asevastaavat, toni(at)kaso.fi / 050 553 8838 tai uimonenjouko(at)gmail.com / 045 126 1174

 

Ruutisavun ratavuorot kello 17.00- 19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Vuoroja on varattuna seuraavasti:
21.05, 24.09, 22.10, 19.11 ja 10.12 kello 17:00 – 19:00.

Käyntimaksu 10 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 25 € ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet.. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistyksellä on ase lainaan kyseisille vuoroille. Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli itsellä ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 15 €/50 kpl. Muista ottaa ampumapäiväkirjasi myös mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: toni(at)kaso.fi  / 050-553 8838

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILTA

 

 

 

AUTOMIESTEN ja -NAISTEN AMPUMAKILPAILU 31.5.

Perinteinen Automiesten- ja -naisten pistooliampumakilpailu pidetään 31.5.2018 Santahaminan uudella pistooliampumaradalla kello 17:00. Laita jo kalenteriin ylös ja tule paikalle kesäkauden avaukseen. Ilmoittaudu 29.5. mennessä: toimisto@ajhk.fi tai puh 040 7538981 (Harri). Omat aseet. Omat patruunat. Järjestäjän puolelta on tarvittaessa aseet ja patruunat (maksulliset patruunat). Ampumavakuutus on killan puolesta kaikille ampujille (myös killan ulkopuolisille) sisältyen jäsenmaksuun!

KILTARETKI PORKKALAAN 9.6.

 

Lauantaina 9.6. tutustuminen entiseen NL:n Porkkalan vuokra-alueeseen. Kohteina mm Kolsarbyn hautausmaa, Siuntion riemukaari, Degerbyn Igor- museo ja Sjundbyn linna. Retken hinta 10 euroa, jolla katetaan osa esittelykustannuksista. Osallistumishinta kerätään matkan aikana. Linja-auto lähtee Kiasman pysäkiltä klo 09.00. Ilmoittautuminen viimeistään 4.6. klo 18.00. toimisto@ajhk.fi tai  0405643295. Retki on yhteinen Kaartin Jääkärirykmentin killan kanssa. Luvassa on jälleen mielenkiintoinen retki lähimenneisyyteen.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Tuet samalla pienimuotoisesti kiltasi toimintaa. Katso tarkemmin killan kotisivuilta.

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTAA: Yhteystiedot maastotoimintaan: Sami Manner sami.manner(ät)gmail.com tai Aarne Björklund baarne(ät)gmail.com

 

AMPUMATOIMINTAA: Kevään ampumavuorot ovat käynnistyneet: Töölön ratavuorot parillisilla viikoilla ma ja pe klo 19-21:30.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

SALITOIMINTAA: Perinteinen Budo kohtaa nykypäivän vaatimukset. Vakiovuorot ma & ke. Salivastaavalta tietoa toiminnasta: sali.sissit@gmail.com
Ja pe Ikisissit (Nitrot) 18.00–19.30 Lisätietoja iki-sissien salitoiminnasta => www.stadinsissit.fi

SISSIEN HISTORIIKKI

Haluatko Stadin Sissien historiikin? Historiikkia Varjosta valoon myydään Sissien tilaisuuksissa  etukäteismaksua vastaan. Kirjan hinta on 30€. Ohjeet ostoon löydät myös Sissien nettisivuilta.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(ät)gmail.com;  Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan mailiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

ESRES ILMOITTAA:

Töölön sisäampumaradalla on kerhon vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin alk. klo 17:00.

Maanantaimarssit joka maanantai, lähtö Pirkkolan ulkopuiston pysäköintialueelta klo 17:30.

Oletko saanut kuukausittaisen jäsentiedotteemme (lähetetty viimeksi 15.4.) sähköpostiisi? Mikäli et, niin ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi

Tapahtumien lisätiedot, ohjeet, toimintakalenteri ja muita uutisia: www.esres.fi

———————–

TARU ILMOITTAA:

Nummi-Pusulan ruutipäivät osa II 25.5.2018 klo 14:00 klo 14:00 alkaen Mansikkakuoppien ampumaradalla Pusulassa. Hauhulannummi 89 osoitteella pääsee radan tuntumaan. Itse radat ovat syvän hiekkakuopan pohjalla. Tarjolla haulikolla mielenkiintoista metsästysammuntaa vaihtelevissa olosuhteissa sekä 100 m kiväärirata ja 75 m hirvirata. Osallistumismaksu 20 e (tasaraha käteisellä paikan päällä) – Tarulaisille ilmainen. Lisäksi savikiekkomaksu ammuttujen perusteella 4 e / kierros. Omat aseet, luvat ja patruunat sekä evästä. Kaikki tarvitsevat ampujan vakuutuksen: RUL/ResL Ampumaturva, SAL lisenssi tai metsästyskortti – todistus mukaan. Lisätiedot TaRun FB-ryhmässä tai kotisivuilta.

———————–

Tapiolan reserviupseerien valvotut vuorot Lahnuksessa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18:00 alkaen aina 28.6.2018 saakka. Mikäli osallistujia ei tule paikalle, on valvoja vapaa poistumaan 18:30.

Ampumaan voi tulla mukaan myös kaverit. Ampumaturva tai kilpailulisenssin oltava voimassa. Ratamaksulle 5 € TARUlaisille ja 10 € muille.

Mahdollisuus käyttää kerhon kivääreitä etukäteen varattuna.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2018:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:_0400 805 124,
Oskari Matilainen – VPJ, Janne Hänninen – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi),
Patrick Hjelt – rahastonhoitaja, Tapio Laakso – Nuoriso,
Jorma Kainulainen – Ase ja urheilu sekä Raine Mönkkönen – Lohjan patteri.