ETELÄ-KARJALAN SOTILASMARSSI 2016

Tervetuloa osallistumaan Suomen kovimpaan marssitapahtumaan!

Seitsemättä kertaa järjestettävä marssikilpailu on kaikille avoin tapahtuma, jossa osallistujat pääsevät halutessaan koettelemaan fyysisiä rajojaan kovemmin, kuin missään muussa vastaavassa tapahtumassa.

Sotilasmarssi järjestetään Lappeenrannassa 29.-30.4.2016.

Marssissa on kaksi sarjaa: maantie- ja maastomarssi.

MAANTIEMARSSIN pituus on 50 km. Aikaa suoritukseen on 12 h. Osallistujan on kannettava repun kaltaisessa kantolaitteessa vähintään 10 kg taakka mukanaan. Reitti kulkee erilaisilla urilla, eikä sisällä tehtäviä, eikä varsinaisia suunnistusosuuksia.

Marssille osallistuvan partion koko on 1-4 henkeä. Maantiemarssille voi osallistua kuka tahansa, joka kokee fysiikkansa riittäväksi. Maantiemarssiin on lisätty avoimen sarjan rinnalle sotilassarja 2016 alkaen. Sotilassarjassa osallistujilla on oltava sotilasvarusteet. Täsmennykset varustukseen tarkennetaan ilmoittautuneille myöhemmin.

MAASTOMARSSI on linnuntietä 50 km. Marssiin on varattu aikaa 24 h. Partiot

kantavat mukanaan vuorokauden toimintaan tarvittavan materiaalin. Marssi sisältää

suunnistusta, vastatoimintaa ja muutamia haasteellisia tehtäviä. Marssimatka on aiem­min asettunut reittivalinnoista riippuen 55-80 km välille. Partion koko on 2-4 henkeä. Tehtävät ja täsmennykset varustukseen tarkennetaan ilmoittautuneille myöhemmin. Aiempina vuosina mukana on ollut mm. tiedustelua, ammuntaa, erilaisia taistelu- ja tuhoamistehtäviä, hätäensiapua sekä majoittumista. Koko maastomarssi rakentuu soti­laallisen skenaarion ympärille, joten tiettyjen perussotilastaitojen osaaminen on eduksi.

Marssin osallistumismaksu on 25€ / henkilö. Maksutiedot toimitetaan ilmoittautuneille muun lisäinfon ohessa. Järjestäjä tarjoaa osallistujille rajoitetun vakuutusturvan, ruoan maalissa, saunan, lääkintähuollon tarvittaessa sekä palkinnot kaikkien sarjojen kolmelle parhaalle partiolle.

Kilpailukeskuksena toimii Myllymäen laskettelukeskus Lappeenrannassa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen:

lauritsalanressut@gmail.com

Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2016.

Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa osallistujamäärää tarvittaessa.

Keskustelua ja infoa aiheesta Etelä-Karjalan Sotilasmarssin kotisivuilla:

http://etela-karjalan-sotilasmarssi.webnode.fi sekä Lauritsalan Reserviläiset ry. uusilla fb-sivuilla. Huomioikaa, etteivät vanhat fb sivut ole hallinnassamme!

Tapahtuman järjestää Lauritsalan Reserviläiset ry. yhteistyökumppaneineen.

Marssin suojelijana 2016 toimii Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.