2023-04


Espoon Reserviläiset ry 60 vuotta

Espoon Reserviläiset juhlisti pyöreitä vuosia Lopen ampumaurheilukeskuksessa 1.7.2023.

Espoon Reserviläiset ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Kun yhdistyksemme johtokunta mietti tulevaa juhlavuotta, oli alusta alkaen selvää, että juhlatilaisuus pidetään mahdollisimman mutkattomana. Vetovastuun juhlista otti yhdistyksen ampumatoimikunta, jonka jälkeen oli varmaa, että tapahtuman yhteydessä palaisi ruuti. Tilaisuuden suunnitelmaksi muodostui, että ensin ammuttaisiin EsRes cupin 2. osakilpailu ja päivän päättäisi juhlaillallinen, jonka jälkeen ilta jatkuisi saunomisen ja rentoutumisen merkeissä.

Varasimme Lopelta toimintamontut ja 150 m kivääriradan, joilla järjestimme lauantaina viiden ampumarastin mittaisen SRA-kilpailun. Illallista ja yöpymistä varten olimme vuokranneet ampumaurheilukeskuksen majan – 220 m2 kokoisen kaksikerroksisen hirsihuvilan, josta löytyy juhlasalin ja majoitustilojen lisäksi myös keittiö ja sauna.

Kilpailuun oli ilmoittautunut 39 ja illalliselle 42 henkilöä – sekä yhdistyksemme omaa väkeä että mukaan kutsuttuja juhlavieraita.

Kilpailurastien läpimenoaikojen ja niiden seurauksena kilpailun kokonaiskeston arviointi on usein vaikeaa, mutta kokeneet ampumavastaavamme olivat miettineet rastit ja laskeneet että kaikki kilpailijat ehtisivät ampua kilpailun kokonaisuudessaan muun ohjelman asettamissa aikarajoissa. Saimme rakennettua kilpailun kaikki rastit valmiiksi perjantaina, joten lauantaina aamulla klo 9 kaikki oli valmiina kilpailun läpiviemiseksi. Lisähaastetta antoi kuitenkin sadetta luvannut sääennuste. Lauantai-aamuna aurinko paistoi vielä komeasti, kun kilpailuun osallistuvia alkoi valumaan paikalle. Hieman kello yhdeksän jälkeen kilpailun johto piti briiffauksen ja sitten päästiin tosi toimiin.

Sää suosi aluksi ja oli pilvistä, mutta poutaa. Noin klo 11 alkoi tihkuttamaan ja ajoittain tuli sadekuuroja. Välissä oli toki poutaa, mutta iltapäivällä taivas aukeni taas entistä rajumpien sadekuurojen myötä. Suunniteltu aikataulu kuitenkin piti. Kun tunteja kestävä rankkasade lopulta alkoi, oli kilpailu onneksi jo pidetty ja sade kasteli vain lyhyesti rastien purkajia. Aikaa jäi vielä asehuoltoon ennen ruokailua.

Vanhan sanonnan mukaan nälkä on paras mauste. Aamupalasta oli jo aikaa, eikä kilpailun aikana ollut pidetty lounastaukoa. Nälkäiset kilpailijat ja vieraat pääsivät klo 17 paikallisen A.P.J. Leikkaa catering-firman toimittaman monipuolisen juhlapöydän antimien kimppuun. Ruokailu ohessa pidettiin pieniä puheita niin jäsenistön kuin johdon osalta. Sanasen sanoi myös Helsingin Seudun Reserviläispiirin puheenjohtaja Marko Nikkanen tuoden yhdistykselle tuliaisena hienon muistolaatan.

Kun Espoon Reserviläiset perustettiin vuonna 1963, oli yhdistystä käynnistettäessä jäseniä 23 kappaletta. Nyt meitä on lähes 900. Seuraavan kerran kun vietämme pyöreitä vuosia, meitä on varmasti yli tuhat.

Kiitos juhlista kaikille mukana olijoille ja ennen kaikkea juhlan järjestäjille. Hauskaa riitti aamun sarastukseen asti.

Esa Jansson ja Jarkko Vihavainen
Kuvat: Esa Jansson

Jaa uutinen: