Siirry sisältöön

Toimintakalenteri 4/2023

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

Senioriupseerien kerho
https://www.rul.fi/senioriupseerit/

Hyvä Senioriupseeriveli,

Nyt kun Suomen lyhyt kesä on kääntymässä syyspuolelleen, on aika palauttaa mieliin Senioriupseerien kerhon syyskauden tapahtumatarjonta seuraavasti:

ELOKUUN kaikille avoin esitelmätilaisuus järjestetään torstaina 24. päivänä elokuuta klo 18:00 alkaen. Esitelmän aihe ”Murtuneet mielet – mielen sotilaslääketiede 80 vuotta sitten ja nyt” käsittelee sotapsykiatrian kehitystä viime sotiemme haasteidentäyteisistä ajoista nykypäivään. Esitelmöijäksi saapuu puolustusvoimien mielenterveystyön entinen ylilääkäri, LKT, lääkintäeversti (evp.) Matti Ponteva. Erinomainen johdatus aiheeseen on Ville Kivimäen kirja ”Murtuneet mielet”.

HUOMIOI, ETTÄ: Aiemmista esitelmäilloista poiketen olemme Töölön auditorion remontin vuoksi joutuneet muuttamaan esitelmän pitopaikaksi OSTROBOTNIAN CHYDENIUS-SALI, MUSEOKATU 10, TOINEN KERROS). Koska kyseinen tila on kaupallinen ja siten maksullinen, pyydämme ymmärtämystäsi vapaaehtoiselle, vähintään 5 €:n suuruiselle salimaksulle, jonka voit suorittaa paikan päällä käteisellä tai sähköisesti kerhon maksupäätteellä.

Tilaisuus välitetään myös Teams-palvelun kautta. Kaikkien paikalle tulevien kuulijoiden sekä kerhoon kuulumattomien etäosallistujien pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon tiistaihin 22.8.2023 klo 18:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi

SYYSKUUN kaikille avoin esitelmätilaisuus järjestetään tiistaina 5.9.2023 Töölön auditoriossa klo 18:00 alkaen.
Esitelmän aihe: ”Aseveljet vastakkain – Lapin sota 1944–45, osa II”
Esitelmöijä: evl. evp. Aimo Kiukas
Esitelmä on tarkoitettu Lapin sotahistoriallisen matkan osallistujien orientoimiseksi retkelle, mutta muutkin asiasta kiinnostuneet ovat yhtä lailla tervetulleita.

Tilaisuus välitetään myös Teams-palvelun kautta. Kaikkien paikalle tulevien kuulijoiden sekä kerhoon kuulumattomien etäosallistujien pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon sunnuntaihin 03.09.2023 klo 18:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi

LOKAKUUN kaikille avoin esitelmätilaisuus järjestetään torstaina 5.10.2023 Töölön auditoriossa klo 18:00 alkaen.
Esitelmän aihe: ”Sotatekniikka ennen, nyt ja sen tulevat trendit”
Esitelmöijä: Ins.ev. Jyri Kosola

Tilaisuus välitetään myös Teams-palvelun kautta. Kaikkien paikalle tulevien kuulijoiden sekä kerhoon kuulumattomien etäosallistujien pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon tiistaihin 03.10.2023 klo 18:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi

Syysseminaari ”GEOPOLITIIKAN POHJOINEN ULOTTUVUUS” järjestetään torstaina 26.10.2023 Katajanokan Kasinolla klo 13:00 alkaen.

Tilaisuuteen voi osallistua vain paikalle saapuen. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan
torstaihin 19.10.2023 klo 12:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi
Syysseminaarin ohjelma löytyy toisaalla tässä lehdessä.

Kanta-Helsinki

Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/khru/

Munkkivuoren Reserviupseerit

Munkkivuoren Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/munkkivuori/

Ulkoratakausi Iittalassa Seppälän radalla jatkuu kesän jälkeen lauantaisin 19.8., 9.9., 23.9., 21.10. ja 11.11. Aika entinen, klo 10.00–16.00. Ammuntalajeina pistooli ja kivääri sekä mahdollisesti haulikko.

Uudet turvamääräykset vaikuttavat meidänkin järjestelyihimme eli miten lauantait radoilla toteutetaan. Ole ajoissa paikalla, niin saadaan taulut oikeaan järjestykseen.

Ampumapäivä on yhteistyönä Orionin ampumakerhon kanssa, joka vastaa järjestelyistä ja valvonnasta. Grillikota on käytössä, joten omat eväät mukaan. Ratamaksu maksetaan paikan päällä käteisenä.

Tarkemmat tiedot ampumatoiminnasta näet kerhon nettisivulta rul.fi/munkkivuori/toiminta/ammunta/.

Jos tarvitset asetta ja patruunoita omakustannushintaan, niin asiasta on sovittava hyvissä ajoin ennakkoon. Ota tällöin yhteyttä ampumaupseeriin mvruinfo @ gmail.com. Tästä sähköpostiosoitteesta tavoitat myös muut hallituksen jäsenet.

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/ihru/

Tikkurilan Reserviupseerikerho

Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb ry
http://www.tiruk.fi/

Ampumavuorot Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla tiistaisin klo 19.00–21.00. Harjoittelemme pienoispistooleilla ja pienoiskivääreillä. Syksyn vuorot alkavat taas 5.9. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh. 050 560 2047.

Padasjoen ampumaleiri 16.09.2023. TIRUK, LVRU sekä LVRAU järjestävät yhteistyössä ampumaleirin Padasjoen ampumaurheilukeskuksessa (Kelkutteentie 34, 17510 Padasjoki) lauantaina 16.9.2023 klo 9.30–16.00. Ampumaleiri on virkistävä ulkoilupäivä maasto-olosuhteissa. Osallistuminen ei vaadi omaa asetta, lainakalustoa on tarvittaessa saatavilla. Patruunat omakustanteisesti. Suoritamme ammuntaa kivääreillä ja pistooleilla. Siirtyminen Padasjoelle tapahtuu itsenäisesti tai kimppakyydeillä. Tapahtumaan osallistumisen edellytyksenä on RUL Plus- jäsenyys, sekä ennakkoilmoittautuminen. Kymmenen (10) ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan. Tapahtuman lisätiedot ja ennakkoilmoittautuminen 8.9.2023 mennessä: ampumaupseeri Henri Hölttä disketti88@hotmail.com puh. 050 560 2047.

Keravan Saviolle on valmistunut uusi ampumarata osoitteeseen Kumitehtaankatu 5. Radalla on kaksi erillistä ampumarataa – 6x25m tarkkuus- eli TA-rata. Tällä radalla on 6 ampumapaikka. Toinen ampumarata on kooltaan 20x20m, se on toiminnallinen SRA-rata. Molemmilla radoilla on mahdollista ampua pistoolikaliiberisilla aseilla aina 44mag/45ACP saakka. Ammunta on mahdollista myös saman kaliiberin kivääreillä.

Tikkurilan Reserviupseerikerholla on tässä vaiheessa varattuna TA-radalta vakioampumavuoro joka kuukauden 2. maanantaina klo 20–21. Ensimmäinen vuoromme oli 14.8.2023. Sinulla ei tarvitse olla omaa asetta osallistuaksesi ammuntoihin. Kerholla on cal 9×19 aseita, joita on mahdollisuus lainata (Glock ja CZ.75/85). Patruunoita on myös tarjolla laina-aseisiin omakustannushintaan. Kerho järjestää paikalle taulut, paikat, kuulo- ja silmäsuojat. Jos sinulla on omat suojat, käytäthän niitä. Ratamaksu on 10 €/henkilö/kerta. Patruunat 50 kpl 9×19 hinta on 15 €. Em. maksut suoritetaan käteisellä paikan päällä. Otathan tasarahan mukaan!

Osallistuminen ammuntoihin vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen tehdään s-postiin disketti88@hotmail.com, ilmoittautuminen tulee tehdä edellisen viikon torstaihin klo 23.59 mennessä. Ammuntaan otetaan 6 ensiksi ilmoittautunutta henkilöä. Ampujalla tulee olla voimassa oleva ampujan vakuutus, joko RUL Plus, SA-lisenssi, RES toimintaturva tai joku muu vastaava vakuutus. Lisätietoja osallistumiseen liittyvistä yksityiskohdista antavat: Henri Hölttä, Matti Leino ja Mikko Maunuksela.

Seuraava reserviupseeri-ilta Karjatalolla Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa 28.9. kello 19. Esitelmöitsijänä toimii majuri Maria Hokkanen, joka toimii Kaartin jääkärirykmentin Uudenmaan aluetoimiston Reserviläissektorin johtajana.

Maaottelumarssi järjestetään keskiviikkona 6.9. kello 18–20. Lähtö on Heurekan P-paikalta pohjoispäästä. Matka on 10 km ja reitti on Keravanjoen eteläpuolta kohti Tammistoa ja sieltä takaisin joen pohjoista puolta pitkin kävely/pyöräilytietä. Reitti on hienoa joen reunamaisemaa. Omat eväät ja juomat mukaan.

Tapiolan Reserviupseerit

Tapiolan Reserviupseerit ry
https://www.tapiolanreserviupseerit.fi/

AMMUNTA: TARU:lla on ampumavuorot Töölön radalla parillisten viikkojen sunnuntaina 17–21, joiden lisäksi joka kuukausi lisäsunnuntaivuoro. Syksyn aikana on tulossa ampumapäiviä esim. Padasjoelle. Tarkista ajankohtaiset tiedot ja ilmoittautumisohjeet kotisivuiltamme Toiminta-Ammuntaosiosta.

KERHOILTA: TARU järjestää kerhoillan 12.9. Spjutsundin kerhomajalla. Kerhoillan teemana on erityisesti syksyn toiminnallisen ammunnan tapahtumien suunnittelu. Ilmoittautumiset 10.9. mennessä tuomas.huokuna @ tapiolanreserviupseerit.fi. Tervetuloa!

YHTEYSTIETOMME: Puheenjohtaja ltn res Jari Myllylä (jari.myllyla @ tapiolanreserviupseerit.fi, 0400 878 694). Varapuheenjohtaja vänr res Riikka Veijalainen (riikka.veijalainen @ tapiolanreserviupseerit.fi).

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/toolo/

Viestiosasto

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry
https://www.rul.fi/viestiosasto/

1. Toimintapäivä Santahaminassa 2.9.2023

Kerho järjestää liiton (RUL) tukemana Toimintapäivän Santahaminassa lauantaina 2. syyskuuta. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille piirin kerhojen jäsenille. Voit ottaa mukaan myös reserviupseerikaverisi, joka ei ole minkään reserviupseerikerhon jäsen. Ilmoittautukaa molemmat ao. ohjeiden mukaan!
Ohjelmassa on ammuntaa, erilaisia tehtävä/koulutusrasteja, saunomista ja grillausta Teerisaunalla. Ja tietenkin rentoa ja mukavaa yhdessäoloa. Ammuntaa on eri aseilla, mutta osallistuminen ei edellytä mitään aiempaa kokemusta, sillä ampumaupseerit kouluttavat sinulle kaiken tarpeellisen!

Ammunnan ensikertalaisille on vakuutus, mutta muilla tulee olla joko RUL plus -jäsenyys (RUL+), RES:n toimintaturva, Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi tai jokin muu vastaava vakuutus. Oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus on erittäin suositeltava (kerhot eivät sitä hanki), mutta ei pakollinen.

Ohjelma:
08:30 Ilmoittautuminen ampumaradalla
08:45 Alkupuhuttelu
09:00 Ammunnat pistooliradalla, kahvit ja välipala
12:00 Rastitehtäviä/esittelyitä Teerisaunan ympäristössä
15:00 Saunomista ja grillausta Teerisaunalla
17:30 Loppupuhuttelu, palkintojen jako, siivous
18:00 Poistuminen saarelta
Ilmoittautuminen sähköpostilla. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian ja viimeistään 28.8. kulkulupien vuoksi. Lähetä sähköposti otsikolla “Toimintapäivä 2023” sihteerillemme: sihteeri @ viestiosasto.net.

Ilmoita nimi, sotilasarvo, syntymäaika, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kerhosi nimi, ampumavakuutus (RUL+, SAL-lisenssi, RES:n toimintaturva tai jokin muu vastaava vakuutus), mahdollinen erityisruokavalio ja mahdollisen ajoneuvon rekisterinumero. Tietoja tarvitaan Santahaminan kulkulupaa varten. Tarkemmat ohjeet varustuksesta, tulo-ohje jne. tulevat ilmoittautuneille myöhemmin. Tervetuloa!
Lisätietoja: puheenjohtaja @ viestiosasto.net, 0400 448204, Erkka Suopanki

2. Saarmaa-seminaari 22.9.2023

Viestikiltojen Liitto ry järjestää paikallispuolustuksen johtamista ja viestitoimintaa käsittelevän seitsemännen A.R. Saarmaa -seminaarin perjantaina 22.9.2023 klo 12.00–16.00 yhteistoiminnassa Puolustusvoimien, Viestiupseeriyhdistyksen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa. Lisätiedot: https://www.viestikiltojenliitto.fi/?event=a-r-saarmaan-paiva-seminaari

3. Viestiosaston liikuntakilpailu 2023

Viestiosaston jokavuotinen liikuntakilpailu järjestetään 15.6. – 31.12.2023. Palkintona on 50 EUR lahjakortti. Kilpailun tavoite on aktivoida kaikkia kerhon jäseniä säännölliseen liikuntaan. Voit tehdä omavalintaista liikuntaa ja tavoitteena on fyysisen kunnon, liikkuvuuden ja kestävyyden kohottaminen tai ylläpitäminen.

– Liikuntasuorituksen yhtäjaksoinen kesto pitää olla vähintään 30 min, josta saa 1 pisteen.
– Maksimi on 1 piste/päivä.
– Kirjaa suoritukset Forms-lomakkeelle: https://forms.gle/8LWrtnn63aiawDr39
– Voit kirjata suorituksia omaan tahtiin, heti suorituksen jälkeen tai esim. kerran viikossa.
– Yhdellä kertaa voit kirjata 1–6 suoritusta.
– Kilpailuaikana 10 eniten pisteitä keränneiden kesken arvotaan 50 EUR arvoinen lahjakortti. urheiluvälineliikkeeseen tai Varustelekaan.

Ja ei kun ylös, ulos ja liikkumaan! Lisätietoja: Erkka Suopanki, puheenjohtaja @ viestiosasto.net, 0400 448 204

4. Toiminnallinen etämarssi 18.8. – 15.10.2023, vielä ehtii ilmoittautua

Helsingin reserviupseerien Pioneeriosasto ja Viestiosasto järjestävät yhdessä tämän vuoden toiminnallisen etämarssin. Tänä vuonna teemana on aselajiyhteistyö. Marssi toteutetaan elo-lokakuun aikana. Etämarssiajankohdan ja toteuttamisympäristön jokainen voi valita vapaasti aikaikkunaa noudattaen.

Etämarssin suosituspituus on noin 10 km. Tänä vuonna tehtäviin kuuluu mm. Nato-standardin mukaisen koordinaatin määrittäminen. Tarkemmat ohjeet lähetetään etämarssille ilmoittautuneille noin viikkoa ennen marssiajankohdan alkua. Tarvittavat varusteet etämarssille ovat mm. päiväreppu, juomavettä, muistiinpanovälineet, kännykkä tms. kuvien ottamiseen ja evästä termospulloineen.

Etämarssille ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jussi.jaakkola @ gmail.com otsikolla Etämarssi. Ilmoittautumisteksti on vapaamuotoinen. Etämarssille kannattaa ilmoittautua, vaikka itse suorittaminen olisi vielä epävarmaa.

5. Viestiosaston ampumavuorot 2023

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa kokeilla ja harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Ampumavuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00-21:30 Töölön ampumaradalla. Vuoroille voivat osallistua kaikki Viestiosaston jäsenet taitotasoon katsomatta – ampumaupseerimme opastavat niin ensikertalaisia kuin kokeneempia ampujia tarpeen mukaan. Ilmoittautuminen joko netissä (katso ilmoittautumislinkki kerhon nettisivuilta) tai poikkeustilanteissa sähköpostitse ampumaupseeri2 @ viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873 (ilmoita nimesi, sähköposti, puhelinnumero ja tarvitsetko laina-aseen).

6. Viestiosaston SRA-vuorot 2023

Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat järjestetään lauantaisin klo 12-14:30. Omat suojalasit ja kuulosuojaimet mukaan. Ammutaan SRA-rasteja pistoolilla ja karbiinilla. Kaikki rastit ovat ammuttavissa pistoolilla. Käytettävissä rajallinen määrä lainapistooleita ja –koteloita, ilmoita tarve ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistuminen edellyttää suoritettua SRA-ampujatutkintoa sekä voimassa olevaa vakuutusta (joko RUL Plus tai Suomen ampumaurheiluliiton kilpailulisenssi). Loppuvuoden SRA-vuorot ovat lauantaisin 26.8., 23.9., 21.10., 18.11. ja 16.12. klo 12:00-14:30 – kannattaa laittaa vuorot kalenteriin jo nyt! Ilmoittautumisohjeet lähetetään lähempänä vuoroja.

7. Viestiosaston perinnetiedon keräys tulevaa 75-vuotisjuhlaa varten

Pyydämme jäseniä etsimään kuvia ja kirjallista materiaalia Viestiosastosta menneiltä vuosilta. Varsinkin vuodesta 1990 lähtien nykypäivään. Materiaalia kaivataan vuonna 2024 pidettävään Viestiosaston 75-vuotisjuhlaan sekä historiikin käyttöön. Yhteydenotot: perinneupseeri @ viestiosasto.net.

8. Maaottelumarssi

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi-maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Maaottelumarssin hengessä marssitaan jälleen koko syyskuun ajan eli 1.–30.9.2023. Kaukopartiomiehet ovat olleet aikanaan pitkien siirtymien pioneereja, minkä vuoksi kaukopartiotoiminta on valikoitunut myös tämän vuoden Maaottelumarssin teemaksi. Hyväksyttyyn Maaottelumarssi-suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, joka julkaistaan Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton verkkosivuilla elo-syyskuun vaihteessa. Samalla lomakkeella voi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin, jonka tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Kaikki osallistujat, jotka ovat suorittaneet vähintään 10 kilometrin marssin ja kirjanneet suorituksensa lomakkeelle, osallistuvat myös Varustelekan lahjakorttien ja RES- & RUL-tuotepalkintojen arvontaan.

9. Talvisotaseminaari Suomussalmella 16.9.2023 klo 14 alkaen

Ruukinkankaan koulu, Ruukinkatu 5, 89600 Suomussalmi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelma:
14:00 Kunnanjohtaja Erno Heikkinen
14:05 Eversti Ari Lehmuslehti, Kainuun Prikaati
14:10 Tomi Hiltunen, Lion Defence Team
14:40 Kahvitauko
15:10 Lassi Piirainen: johtaminen talvisodassa
15:40 Mika Kulju: Hjalmar Siilasvuo
16:10 Jussi Niinistö: Paavo Susitaival
16:40 Piirainen, Kulju, Niinistö: komentajat talvisodassa

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry Esbo-Grankulla Reservofficerare rf
https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Esitelmätilaisuus ti 26.9. klo 19.00. Kontra-amiraali Jori Harju, Merivoimien komentaja.

Kauniaisten kaupungintalo (Kauniaistentie 10, Kauniainen).

Tilaisuus on avoin, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Helsingin Reservimeriupseerit

Helsingin Reservimeriupseerit ry
https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto ry
https://www.rul.fi/pioneeriosasto/

RATAVUOROT 2023

Pioneeriosaston ratavuorot Töölössä jatkuvat vuonna 2023 keskiviikkoisin 6.9, 4.10, 1.11., 29.11. ja 27.12. klo 19-21:30.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22 cal ja 10 kpl/kerta/9 mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on tarvittavat välineet ja kouluttaja. Et tarvitse aiempaa kokemusta, joten tule tutustumaan yksin tai kaverin kanssa.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ampumaupseerille sampo.j.remes @ gmail.com.

SRA-VUOROT 2023

SRA vuorot Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston kanssa yhteisellä vuorolla jatkuvat 26.8., 23.9., 21.10., 18.11. ja 16.12. klo 12-14:30. Vuorolle saa osallistua, kun on suorittanut SRA teoriakokeen ja on vakuutusturva voimassa. Lainavälineiden tarpeesta ilmoita samalla kun ilmoittaudut. Suosittelemme liittymään ammunta Signal-ryhmään.

Ilmoittautuminen forms-lomakkeella, jonka linkki jaetaan Pioneeriosaston Facebook-ryhmässä ja ammunnan Signal-ryhmässä ennen vuoroa. Myös suoraan ampumaupseerin kautta voi ilmoittaa osallistumisesta.

MAAOTTELUMARSSI 2023

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi Pioneeriosaston varapuheenjohtaja Jukka Rusilan aloitteesta toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi-maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Maaottelumarssin hengessä marssitaan jälleen koko syyskuun ajan eli 1.–30.9.2023. Kaukopartiomiehet ovat olleet aikanaan pitkien siirtymien pioneereja, minkä vuoksi kaukopartiotoiminta on valikoitunut tämän vuoden Maaottelumarssin teemaksi.

Hyväksyttyyn Maaottelumarssi-suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. HUOM! Voit kirjata yhden suorituksen per päivä, vaikka kuukauden jokaisena päivänä! Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, joka julkaistaan Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton verkkosivuilla elo-syyskuun vaihteessa. Samalla lomakkeella voi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin, jonka tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tarkemmasta hyväntekeväisyyskohteesta tiedotetaan myöhemmin.

Kaikki osallistujat, jotka ovat suorittaneet vähintään 10 kilometrin marssin ja kirjanneet suorituksensa lomakkeelle, osallistuvat myös Varustelekan lahjakorttien ja RES- & RUL-tuotepalkintojen arvontaan.

Pioneeriosasto voitti oman sarjansa viime vuonna ja saamastamme rahapalkkiosta lahjoitimme puolet Ukrainan miinanraivaukseen. Hallituksemme päätti tänäkin vuonna lahjoittaa puolet mahdollisesta palkinnostamme Ukrainan hyväksi. Jokainen suoritus on tärkeä, joten pioneerit joukoittain liikkeelle! Hoidetaan voitto taas kotiin. Pioneeriosaston omat yhteismarssipäivät ovat 4.9. ja 30.9., matkana 10 km ja vauhti rauhallinen. Matkan varrella on Espoon paikallishistoriaa. Ilmoittautuminen jukka.rusila @ gmail.com

Pioneeriosasto palkitsee aktiivisimman marssijan ja yhden arpomalla.

PADASJOKI 24.–26.11.

Lisää jo syys-Padis kalenteriisi. Vasta valmistunut sauna ja majoitusparakki ovat tuolloin käytössä ja ampumakoulutukseen on suunnitteilla nousujohteista ja kehittävää ampumatoimintaa. Varsinainen ampumapäivä on lauantai mutta perjantaina voi saapua paikalle ja majoittua sunnuntaihin asti.

SPJUTSUND VARASTOTALKOOT 26.–27.8.

Helsingin reserviupseeripiirillä on maja/huvila upealla paikalla Sipoossa meren rannalla. Majan käytettävyyttä on viime vuosina kehitetty huomattavasti majatoimikunnan vetäjän Jukka Rusilan johdolla. Nyt on vuorossa varastorakennuksen uusiminen.

Pioneeriosasto järjestää Spjutsundissa varaston kasaamistalkoot 26.–27.8. Osat ovat jo valmiina tontilla ja nyt tarvitaan reippaita talkoolaisia. Lisäksi syödään, saunotaan, yövytään, parannetaan ilkeää maailmaa vielä ilkeämmillä pioneerijutuilla ja jatketaan hommia sunnuntaina. Illalla voimme yhdessä miettiä Hakku-lehdessä julkaistua Pioneerisäätiön innovaatiokilpailua.

Voit osallistua vain yhtenäkin päivänä. Sovitaan yhteiskuljetuksista. Ajoaika on noin 45 minuuttia Helsingin keskustasta.

Ole mukana tukemassa pioneeritoimintaa! Talkoot ovat olleet kautta vuosikymmenten osa toimintaamme ja usein ne ovat olleet vuoden suosituin tapahtuma. Lisäbonuksena talkoisiin osallistuvat saavat maksuttoman osallistumisen Padasjoen ampumaleirille.

Ilmoittautuminen jukka.rusila @ gmail.com

YHTEYSTIEDOT

Sihteeri, tiedotusupseeri ltn Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen @ gmail.com

Ilmailukerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho ry
https://www.rul.fi/ilmailukerho/

KERHOILLAT

To 7.9. klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän muistotilaisuus ja seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaan Alppilentäjien haudalla, tumma puku ja valkea kaulaliina

Ti 12.9. Klo 17 Sääntömääräinen syyskokous ja lipunnaulaustilaisuus, ks. myöh.

klo 18.00 Esitelmä: Rajan edustaja: Ajankohtaista Rajavartiolaitoksesta

Ti 10.10. klo 18 Esitelmä: Tähystäjä Paavo Kahla

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS TI 12.9.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 12.9. klo 17 Helsingin Suomalaisella Klubilla ennen esitelmää. Esityslistalla toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen toimintavuodelle 2024, hallituksen jäsenten valinta sekä muut sääntömääräiset asiat. Kokousasiakirjat jaetaan etukäteen sähköpostilla.

Kokouksessa on mahdollisuus ilmoittautua rahastonhoitajan tehtäviin. Tehtävään annetaan perehdytys.

KERHON LIPUN NAULAUSTILAISUUS

Kerhon uusittu lippu naulataan virallisin sekä yhteistyötahojen nauloin syyskokouksen yhteydessä. Tilaisuudessa lippu naulataan protokollasäännösten mukaisesti kiinni salkoonsa ja kuullaan mm. lipun suunnittelusta ja hankinnasta.

AMMUNTA

Ammuntavuorot jatkuvat parillisen viikon torstaisin klo 13.00.

Mikäli tarvitset patruunoita niin niitä on hankittavissa ampumavuoroissa.

JÄSENASIAT

Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista. Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla, ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle jmlaurio @ gmail.com tai 050 462 1274. Oletko muuttanut tai vaihtanut sähköpostiosoitettasi? Ilmoitathan uudet tiedot RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Toivotamme kerhon jäsenille mukavaa syyskautta 2023!

Hallitus

Jääkärikerho

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

Länsi-Vantaan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/lansivantaa/

Tervetuloa kesän jälkeen taas reserviläistoiminnan piiriin. Syksyn tärkeä koulutustapahtuma on Padasjoen leiri, joka tänä syksynä järjestetään pe 15.9 – su 17.9. Merkitkää tapahtuma jo kalentereihinne.

Leirin aikana mahdollisuus ampua omilla ja kerhon aseilla, eli omat aseet eivät ole välttämättömyys. Patruunoita saatavilla kohtuullisesti leirillä. Mahdollisuus majoittua maksutta RUL:n parakeissa. Jos kuljetuksessa on ongelmia, kannattaa tiedustella kimppakyytejä. Niin aikaisemmin olleet kuin uudet osallistujat tervetulleita.

Ilmoittautumiset puheenjohtaja Miika Koistiselle (miika.koistinen @ hotmail.com) tai Hannu Nisulalle (hannu.tapio.nisula @ gmail.com).

Erilaisia tapahtumia on paljon. Kysykää rohkeasti mieltä askarruttavista maanpuolustusasioista hallituksen jäseniltä. Jos emme osaa suoraan vastata, otamme selvää.

Erilaisista liikunta- ja marssitapahtumista tarkempia tietoja MPK:n koulutuskalenterista ja Reserviupseeripiirin tiedotteista. Lisätietoja urheilu-upseeri Ville Arekalliolta, sähköposti ville3838 @ gmail.com, puh. 050 405 9123.

Ampumatapahtumista tiedottaa ampumatoimikunta, jonka yhteyshenkilönä on Hannu Nisula (hannu.tapio.nisula @ gmail.com).

Töölön pistooliradalla on vakiovuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16–19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00. Ilmoittautumiset Hannu Nisula puh. 0400 567 098 tai Mika Ojanen puh. 050 467 6802.

Tikkurilan Urheilutalon radalla oleva ampumavuoromme on muuttunut. Nyt vuoro on keskiviikkoisin klo 18–20. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle puh. 040 586 9252 tai Miika Koistiselle puh. 045 348 7377.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia.

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.
https://hsrk.fi/wp/

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/pohjois-helsinki/

Ampumavuorot parittomien viikkojen perjantaisin klo 16–19 Töölön luolassa. Kyselyt ja ilmoittautumiset ampumaupseerille Henrik Kiiskinen henrik.kiiskinen @ gmail.com.

23.8.2023 ke klo 18:30 Seuraava hallituksen kokous. Strandmaninkuja 1 (Tuomarinkylän kartanon alue).

26.8.2023 la Parolan panssarimuseoon. Tiikeri II esillä. Lähtö Malmin ABC-asemalta klo 10, Kirkonkyläntie 39. Lisätietoja puheenjohtajalta Jarkko Paananen 040 723 9641 jarkko.t.paananen @ gmail.com.

23.9.2023 la klo 17 Yhdistyksen 55-vuotisjuhla (avec) Katajanokan Kasino. Lisätietoja puheenjohtajalta Jarkko Paananen p.040 723 9641 jarkko.t.paananen @ gmail.com.

29.–30.9.2023 pe-la Ampumaleiri Padasjoella, perinteinen syksyn ampumaleiri. Yhdistys tarjoaa patruunat, ruuat ja saunajuomat. Lisätietoja Petri Laakkoselta petri700 @ gmail.com.

5.10.2023 to klo 16:30 Monumentin talkoot. Paloheinä, Pikkusuontie/ Kivimäentie risteyksen lähellä. Ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan ainakin hanskat. Ja lapio, harava, saha, tms.

Syksy 2023 Sääntömääräinen syyskokous, pidetään marraskuussa. Kokousesitys: Valtakunnan sähköverkko, Fingridin verkon johtaja, tekniikan tohtori Tuomas Rauhala.

6.12.2023. Käydään Malmin hautausmaalla sankarivainajien muistomerkillä. Malmin kirkko on remontissa.

23.12.2023. Jouluaaton kunniavartio Malmin hautausmaalla sankarivainajien muistomerkillä yhdessä Itä-Helsingin yhdistyksen kanssa.

Yhteyshenkilöt:
Puheenjohtaja: Jarkko Paananen, 040 723 9641, jarkko.t.paananen @ gmail.com.
Sihteeri: Peter Korvensyrjä, 045 674 8754, p.cossu @ outlook.com.
Ampumaupseeri: Petri Laakkonen, 050 412 9814, petri700 @ gmail.com,

Autokerho

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

Autokerho ja yhteistyökumppanit pitivät ratapäivän 7.5.2023, kiitoksia järjestäjille.

Seuraava ratapäivä on 24.9.2023. Ilmoittaudu viimeistään viikolla 36/2023 kerhon sihteerille tai puheenjohtajalle. Kerhon syyskokousilmoitus seuraavassa lehdessä.

Luolavuorot jatkuvat 14.8./11.9./ 9.10./ 6.11. ja 4.12.2023. Poliisille tehtävä ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta alkaen 19.9.2023 poliisin palvelusivulla. Uusille kerhon jäsenille, tervetuloa kerhomme toimintaan.

t. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

Rannikkotykistökerho Johtorengas ry
https://www.rul.fi/rannikkotykisto/

Ilmatorjuntakerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
http://itkerho.net/

It-kerholla on seuraavaa toimintaa nyt syksyllä:

23.9. Etelä-Suomen ilmapuolustusseminaari Lahdessa osana Päijät-Hämeen maanpuolustuspäivää 2023 teemalla ”Lennokkien ja ohjusten muodostama uhka, niiden havaitseminen ja torjunta; kokemuksia Ukrainasta. Päijät-Hämeen maanpuolustuspäivän kokonaisuuteen liittyy myös Päijät-Hämeen alueen kokonaisturvallisuuteen keskittyvä seminaari. Seminaarin pääsylippuja on mahdollista hankkia Varmistin ry:n verkkokaupan kautta osoitteesta https://holvi.com/shop/varmistin/section/maanpuolustuspaiva/

Ilmapuolustusseminaariin on mahdollista ilmoittautua myös lähettämällä 8.9.2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen ilmatorjuntayhdistys @ gmail.com. Seminaarilipun hinta on 25 €, mikä sisältää lounaan sekä mahdollisuuden osallistua kumpaan tahansa seminaariin. Tarkista viimeisimmät tiedot tapahtumasta osoitteesta www.ilmatorjunta.fi/tapahtumat/

8.10. klo 12 Kerhon ampumapäivä ja perinteiset Varvasammunnat Upinniemessä. Ilmoittautuminen MPK-portaalin kautta 21.9.2023 mennessä kurssille ”Ilmatorjuntakerhon ampumapäivä”, kurssinro 6123 15 00193. Kurssi löytyy Meripuolustuspiirin kurssien alta. Kerhon jäsenille osallistumismaksu 10 €/hlö, joka peritään paikan päällä. Tule kokeilemaan jälleen MPK:n uusia kiväärejä (NATO-kaliiperi 5. 56 mm)!

14.10. jatkona kevään tapahtumaan toteutetaan Ilmatorjunnan sotahistoriallinen retki Helsingin suurpommitusten aikaisiin ilmapuolustusasemiin osa 2 (länsi). Retken asiantuntijaoppaana toimii jälleen ev evp Ahti Lappi. Retki on kerhon jäsenille ilmainen ja muille 10 €/hlö. Tarkempi aikataulu ja reittikuvaus vahvistetaan seuraavassa HRS lehdessä. Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille ja toteutuu vain riittävän osallistujamäärän täyttyessä. Ilmoittautumiset 30.9. mennessä osoitteeseen jorma13lahtinen @ gmail.com

14.11. klo 18 It-kerhon sääntömääräinen syyskokous Maanpuolustusyhdistyksen auditoriossa Töölöntorinkatu 2. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

KRH-kerho

Helsingin Reserviupseerien Kranaatinheitinkerho ry

KOKOUSKUTSU

KRH –kerhon toinen purkukokous pidetään maanantaina 18.9.2023 Helsingissä, klo 18:00 alkaen. Ilmoittautumiset kokoukseen 8.9.2023 mennessä osoitteeseen lentilasami @ netscape.net

Rautateiden Reserviupseerit

Rautateiden Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/vrhki/

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit ry
https://www.reservinlaakintaupseerit.fi/

Hyvät jäsenemme,

Juhlistaaksemme yhdistyksemme ensimmäistä kymmenvuotistaivalta, hallituksemme on päättänyt järjestää asiaan kuuluvan 10-vuotisjuhlan Katajanokan kasinolla la. 7.10. klo.18. Olette lämpimästi tervetulleita mukaan. Tilaisuus on avec. Erillinen kutsu on lähetetty jäsenien sähköpostilistalle.

Yhdistys järjestää pistooliammuntatapahtuman Töölön ”Luolassa” perjantaina 8.9. klo.16 lähtien. 12 ensimmäistä pääsevät ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan. Tästäkin tapahtumasta on lähetetty lisätietoa jäsenten sähköpostilistalle.

Yhdistyksen hallitus

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry
https://merireservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
https://kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi/

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

Skyttet i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17.00-19.00. Anmäl ditt deltagande till axi @ hsrk.fi.

Följande skytten 17.8, 31.8 och 14.9.

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläiset ry
https://s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset

Espoon Reserviläiset Ry
https://espoon-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksemme syyskokous tiistaina 24.10.2023 alkaen klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Merkitse jo kalenteriisi: Padasjoen marraspäivät, yhdistyksemme viikonlopun mittainen ampumaurheilutapahtuma Padasjoen koulutuskeskuksessa 17. – 19.11.2023.

Yhdistyksemme vuorot ovat Töölön sisäampumaradalla parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17 alkaen ja Omegan sisäampumaradan parillisten viikkojen torstaisin alkaen klo 18. Lisäksi järjestämme ampumavuoroja Lopen ampumaradalla. Vuorot tulevat nimenhuuto.com:in sivullemme, jonka kautta niihin ilmoittaudutaan. Huom. Mikäli olet varannut paikan vuorolla, mutta et pysty osallistumaan, vapauta paikkasi muiden käyttöön nimenhuuto.com:issa ja ilmoita kommentoi-toiminnolla vapautuneesta paikasta.

Maanantaimarssit: Marssit ovat tauolla syyskuun alkuun asti. Lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset verkkosivujemme www.esres.fi toimintakalenterista ja Uutiset-sivulta.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
https://helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi/

SYKSYN TAPAHTUMIA

To 7.9. klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän muistotilaisuus ja seppeleenlasku Alppilentäjien haudalla
TI 12.9. klo 18 Jäsenilta ja esitelmä:
TI 10.10. klo 18 Jäsenilta ja esitelmä: Mannerheim-ristin ritari Paavo Kahla
TI 15.11. klo 18 Jäsenilta ja esitelmä: Ajankohtaista Ilmavoimista

Jäsenillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Kerhoilta alkaa mahdollisuudella ruokailuun klo 18.

Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on nykyään miehillä pikkutakki, kauluspaita, siistit housut ja kengät, mutta ei lenkkitossut.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla, ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille helander.jari @ gmail.com

Oletko muuttanut tai vaihtanut sähköpostiosoitettasi? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yleisohjeet yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville:

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva), Reserviläisliiton jäsenkortti sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Omilla aseilla ampuvilla tulee olla aseluvat mukana.

Patruunamyynti vain yhdistyksen laina-aseilla ampuville.

Ratamaksut maksetaan mielellään MobilePay:llä suoraan yhdistykselle tai vaihtoehtoisesti käteisellä valvojalle.

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00–21.00: 28.8, 25.9, 23.10, 20.11 ja 18.12.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti, p. 050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti @ lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti vuoroa edeltävänä päivänä alkaen klo 14.00. Mainitse laina-aseen (.22LR pistooli) tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseeseen sisältyy 50 kpl .22LR patruunoita ampumavuoron aikana. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00–19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuina seuraavasti: 4.9, 2.10, 30.10 ja 27.11.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ratavuoro @ gmail.com.

Käyntimaksun 15 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksun 30 € hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita sekä taulu.

Radalla saa ampua käsiasekaliiberisilla aseilla (kts. tarkemmin radan ohjeet https://ruutisavu.fi/). Mainitse laina-aseen tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Klondyken ratavuorot keskiviikkoisin klo 18.00–21.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Klondyke-talon tiloissa Keravalla osoitteessa Kumitehtaankatu 5, E-rappu. Vuoroja on varattuina seuraavasti: 30.8. (SRA), 13.9. (Pistooli), 27.9. (SRA), 11.10. (SRA), 25.10. (Pistooli), 8.11. (SRA), 22.11. (SRA), 6.12. (SRA) ja 20.12. (SRA).

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset: Pistoolivuoroille vuoroa edeltävänä sunnuntaina alkaen klo 14.00. SRA-vuoroille ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ilkka.rinne-rahkola @ pp.inet.fi.

Käyntimaksun 15 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksun 30 € hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita sekä taulu.

Radalla saa ampua käsiasekaliiberisilla aseilla. Mainitse laina-aseen tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Lopen ampumatapahtumat. Huom. Aikaisemmin ilmoitetusta muuttuneet ajankohdat:
29.8. ti klo 17.00–21.00 M4 (SRA) ja 150 m (kivääriammunta)
12.9. ti klo 17.00–21.00 M4 (SRA) ja 150 m (kivääriammunta)
30.9. la klo 09.00–18.00 Syksyn kivääriampumapäivä (tarkempi info myöhemmin)

Ilmoittautumiset aikaisintaan 1 kuukausi, mutta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla juhani72 @ protonmail.com tai HELRES ry SRA WhatsApp-ryhmään. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä. Ratamaksu on 15 €/henkilö, maksetaan mielellään MobilePay:llä suoraan yhdistykselle tai vaihtoehtoisesti käteisellä valvojalle.

Lisää Lopen ampumatapahtumista ilmoitamme nettisivullamme https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen hihamerkin (Velcro -pohjalla) voi hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä. Varaa tasaraha 5 euroa.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko @ gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle: Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada yhdistyksen tiedotteita sekä ilmoituksia ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres @ gmail.com tai helsinki @ helresp.fi.

Puheenjohtaja: Juhani Kuusisto, helsinki @ helresp.fi

Itä-Helsingin Reserviläiset

Itä-Helsingin Reserviläiset ry
https://ita-helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

IHRes ry onnittelee kevätkaudella -23 merkkipäivää viettäneitä jäseniä:
Pia Friman
Matti Harmanen
Lars Lindfors
Pasi Luokkala
Pentti Rantala
Samuli Saviala
Kari Vilkko

SYYSKAUDEN -23 PIRTTI-ILLAT

12. 9., 10. 10.(syyskokous), 14. 11. ja 12. 12.(puurojuhla), kukin alkaen klo 18:00 Vuosaaressa. Tervetuloa!

Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry
https://vantaan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen ampumavuorot ovat nähtävillä nimenhuuto.com -sivustolla, jossa vuorolle myös ilmoittaudutaan. Ratavuoroilla on oltava mukana voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Ampumaharrastuksen Toimintaturva), Reserviläisliiton jäsenkortti sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Muista ottaa myös ampumapäiväkirja mukaan radalle.

Ammutut patruunat veloitetaan radalla yhdistyksen laina-aseilla ampuvilta. Rata- ja patruunamaksut suoritetaan valvojalle paikan päällä MobilePaylla.

Yhdistyksen jäsentuotteille on avattu verkkokauppa. Valikoimissa on tällä hetkellä t-paitoja, collareita, huppareita ja lippiksiä. Verkkokaupan osoite on: https://vares.res-kauppa.fi/

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
https://pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit ry
https://huoltoaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Yawara

Yawara ry
https://yawara.reservilaisliitto.fi/

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
https://www.ajhk.fi/

UUSIEN KILTALAISTEN INFORMAATIOTILAISUUS 30.8. KLO 17.30.-19.30

Tervetuloa Autojoukkojen Helsingin killan informaatiotilaisuuteen Santahaminan Perinnetalolle. Esittelemme kiltatoimintaamme, ajankohtaisia asioita sanoin ja kuvin sekä tutustumme Perinnetaloon. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti uusimmille Autojoukkojen Helsingin killan jäsenille, mutta muutkin toki voivat osallistua, varsinkin, jos Perinnetalo ei ole tuttu. Ilmoittaudu 25.8. mennessä toimisto @ ajhk.fi tai numeroon 040 564 3295. Ilmoita Santahaminan kulunvalvontapaikalla meneväsi Autojoukkojen Helsingin killan informaatiotilaisuuteen Perinnetalolle. Muista ottaa virallinen henkilötodistus mukaan (ajokortti käy). Kahvitus illan aikana. Tervetuloa.

AUTOKILTALAISTEN AMPUMATAPAHTUMA 6.9. KLO 17.00.

Perinteinen automiesten- ja -naisten syksyn ”pistooliampumakilpailu” pidetään 6.9.2023 Santahaminan pistooliampumaradalla (rata 2) kello 17:00. Laita jo kalenteriin ylös. Ilmoittaudu 4.9. mennessä: toimisto @ ajhk.fi tai puh 040 753 8981 (Harri). Omat aseet. Omat patruunat. Järjestäjän puolelta on tarvittaessa aseet ja patruunat (maksulliset patruunat). Ampumavakuutus on killan puolesta kaikille ampujille (myös killan ulkopuolisille) sisältyen jäsenmaksuun. Tervetuloa. Hyvää kesän odotusta.

VR:N ILMALAN VARIKKOON TUTUSTUMINEN 19.9. KLO 14.00.

Tällä kertaa tutustumme junaliikenteen erääseen solmukohtaan ja raideliikenteen kaluston huoltoon VR:n Ilmalan varikolla. Ilmoittaudu 12.9. mennessä tuttuun sähköpostiosoitteeseen toimisto @ ajhk.fi tai puhelinnumeroon 040 564 3295. Kokoontuminen pysäköintipaikalla Veturitie 44 klo 13.45 mennessä – ajoneuvoihin pitää hakea pysäköintitunnus.

toimisto @ ajhk.fi

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
https://stadinsissit.fi/

Helsingin Sissiosasto ry
https://helsingin-sissiosasto.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen verkkosivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

AMPUMATOIMINTAA. Ampumavuorot Töölön radalla pyörivät normaalisti, lisäksi vuoden mittaan järjestetään ampumapäiviä Lopella sekä Santahaminassa. Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys ammunta @ stadinsissit.fi. Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen christer.mikkonen @ elisanet.fi.

SALITOIMINTAA. Töölön harjoitussalilla salitoiminta jatkuu normaali vuorojen mukaisesti. Jos haluat mukaan treeneihin, ota yhteys sali @ stadinsissit.fi.

MAASTOTOIMINTAA. Maastotoimikuntamme järjestää vuoden mittaan erilaisia tapahtumia ja harjoituksia. Jos haluat mukaan, ota yhteys maasto @ stadinsissit.fi.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN. Sissikerho pj: Vesa Vepsä 040 5687 009 / puheenjohtaja @ stadinsissit.fi; Sissiosasto pj: Henri Tourunen 040 847 8121 / puheenjohtaja @ stadinsissit.fi.

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä jasenasiat @ stadinsissit.fi.

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA. Instagram: @ stadinsissit / Facebook: Stadin Sissit

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerho ry
https://www.rul.fi/ktkerho2/

Uudenmaan Tykistökilta ry
https://uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi/

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
http://uudenmaanviestikilta.fi/