02/2018 uutiset

Avoimet ovet Kaartin jääkärirykmentissä, Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Merisotakoulussa 2.6.

Aika: la 2.6. klo 10.00– 16.00

Kaartin jääkärirykmentin, Maanpuolustuskorkeakoulun ja Merisotakoulun avoimet ovet järjestetään lauantaina 2.6.2018.

Santahaminassa vietetään avoimien ovien päivää lauantaina 2.6.2018 kello 10-16 välisenä aikana. Päivän aikana esitellään varusmieskoulutusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, reservin kertausharjoituksia, viranomaisyhteistyötä ja Maanpuolustuskorkeakoulun toimintaa. Sotilaskoti ja Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto ovat tapahtumapäivän ajan avoinna vierailijoille.

Kaartin jääkärirykmentin koulutukseen ja tehtäviin voi tutustua erilaisten toimintaharjoitusten ja monipuolisen kalustonäyttelyn myötä. Myös yksi kasarmeista on avoinna vierailijoille. Santahamina-seuran järjestämillä historiakierroksilla pääsee tutustumaan saaren toimijoihin ja luontoon.

Maanpuolustuskorkeakoulu järjestää mahdollisuuden tutustua tiloihinsa. Yleisöllä on vapaa pääsy myös Kruununhaassa sijaitsevaan Maanpuolustuskurssien Maneesiin.
Suomenlinnassa sijaitsevat Merisotakoulu ja Merivartioasema pitävät avoimet ovet tiloissaan ja järjestävät erilaista monipuolista toimintaa ja kalustonäyttelyitä. Paikan päällä Suomenlinnassa on Rannikkosotilaskotiyhdistys.

Herttoniemen metroasemalta kulkee HSL:n bussilinjan lisäksi Puolustusvoimien non-stop-kuljetus Santahaminan saarelle ja toisinpäin. Santahaminaan pääsee myös jalan tai polkupyörällä, mutta omalla autolla tuleminen ei ole mahdollista. Suomenlinnan ja Santahaminan välillä kulkee veneyhteys.

Vierailijoiden on varauduttava esittämään virallinen henkilöllisyystodistus (esimerkiksi passi tai henkilökortti).

Tapahtuma on osa vuoden 2018 aikana järjestettäviä Puolustusvoimat 100 -juhlavuoden yleisötapahtumia. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista: puolustusvoimat.fi/100.

Jaa uutinen: