Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Senioriupseerien kerhon järjestämiin esitelmätilaisuuksiin pyydämme ilmoittautumaan

kerhomme puheenjohtaja Seppo Kulmalalle joko sähköpostitse osoitteeseen skulmala48@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 586 9252.

19.4.  Klo 18 Kerhoesitelmä Töölöntorin auditoriossa. Aihe: Jääkärit. Kenr maj Jukka Pennanen.

17.5. SENIORIUPSEERIEN KERHON VIERAILU MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULULLA

08.00 Kokoontuminen Mannerheimin ratsastajapatsaalla; lähtö Santahaminaan kerhon varaamalla bussilla

8.45 Saapuminen Santahaminan varuskunnan portille, osallistujien tarkistaminen, jalkautuminen ja siirtyminen jalan myöhemmin käskettävään paikkaan MpKK:n kampuksella.

9.00 – 12.00 Tutustuminen MpKK:n toimintaan vararehtori eversti Hutkan vahvistaman ohjelman mukaan

12.00 Lounas Muonituskeskuksessa

13.00 Siirtyminen Maanpuolustuskerholle jalan

13.30 Kahvit avec; sisällytetään matkan hintaan

Esitelmä: Kadettikoulutuksen historiaa ja kadettiperinteitä.

 1. 16.00- 17.00 Poistuminen Santahaminasta julkisilla välineillä.

Ilmoittautuminen

Varuskunta-alueelle pääsy edellyttää ennakkoilmoittautumista 16.4.2018 mennessä kerhon puheenjohtajalle Seppo Kulmalalle joko sähköpostitse osoitteeseen skulmala48@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 586 9252. Muista antaa seuraavat varuskunnan edellyttämät tiedot: Sukunimi, kaikki etunimet, puhelinnumero, sähköpostiosoite, täydellinen henkilöturvatunnus.

Mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus!

Varuskunnan portilla sotilaspoliisit tarkistavat tulijoiden henkilöllisyyden ja vertaavat ennakkoon annettuun vierailijaluetteloon.

Kuljetukset

Saarelle tullaan vain yhteisellä bussikuljetuksella! Ei omia autoja! Mukaan mahtuu 45 ensin ilmoittautunutta Senioriupseerien Kerhon ja Reserviupseeripiirin muiden kerhojen jäsentä. Retki ei ole avec. Paluu Saarelta omaan tahtiin julkisilla kulkuneuvoilla. Varuskuntakerholta löytyy bussiaikataulu.

Retken hinta on 50 € ja se maksetaan käteisellä bussissa. Se sisältää ohjelman mukaisen bussikuljetuksen, MpKK:n esittelyn, opastukset, lounaan Muonituskeskuksessa, Varuskuntakerholla kahvi/tee avec sekä esitelmä.

 

8 -10.6. Retki avec Kasnäsiin ja Örön linnakkeelle, erillinen ohjelma tämän lehden sisäsivuilla.

 

12 -16.8. Retki avec Laatokan Karjalaan, Aunukseen ja Syvärille, erillinen ohjelma tämän lehden sisäsivuilla.

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Yhdistyksen kevään sisäratavuorot jatkuvat normaalisti parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 17-19 Töölön radalla. Ratavuorolle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon yhdistyksen ampumaupseereille (ampumaupseerit@khru.net).

Perinteinen Padasjoen ampumaleirimme järjestetään elokuussa 10.-12.8. Leiri toimii erinomaisena johdantona ampumatoimintaan ja toiminnalliseen ammuntaan ja sopii hyvin myös aloitteleville harrastajille. Leirillä saa perusteellisen koulutuksen käytettävään kalustoon ja pääset kokeilemaan erilaisia aseita vaihtelevilla ampumarasteilla ohjatussa ja hyvähenkisessä ympäristössä. Osallistumismaksu ennen 15.6.2018 ilmoittautuneille on 50€ (nuorisohinta 25€) ja tämän jälkeen 60€ (nuorisohinta 30€). Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilta Ampumatoiminta -osiosta.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (heikki.hynynen@aalto.fi). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Munkkivuoren Reserviupseerien sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 6.03.2018 taloyhtiön kokoushuoneessa. Kokous hyväksyi kuluneen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi hallitukselle vastuuvapauden.

Urheilutalon tämän kevään viimeinen 22-vuoro ammutaan perjantaina 20.4. Töölön ampumaradalla ammuttiin 24.3. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Kevätkausi on alkanut, samoin ammunnat ulkoradoilla.

Seppälän radalla ammutaan perinteisin kuvioin 28.4, 12.5. ja 9.6. On mahdollista ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja ja myös haulikolla. Huomioikaa myös Santahaminan ammunnat.

Lisätietoja mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää kaikille halukkaille avoimen ampumaleirin Padasjoella 27.-29.4. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 20.4. mennessä Klaus Koivulle: kakoivu@gmail.com

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää perinteisen Herrasmieskilpailun Tukikohdassa (Puotilantie 1 D) 22.5. klo 17 alkaen.

Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) alkaen klo 17.00 parillisten viikkojen keskiviikkona.

Pistooliammunnat HRUP:n radalla Töölössä jatkuvat parittomien viikkojen torstaina klo 19.00. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle osoitteesta ihrury@gmail.com.

YHTEYSTIETOJA

pj. Toni Selin 050 356 2806, tonih.selin[at]gmail.com; vpj. Jukka Kantokoski p. 050 332 3687; sihteeri Toivo Haimi

Internetsivut www.rul.fi/ihru, Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/IHRUry.

Tikkurila

TiRUK-logo

Huhtikuun reserviupseeri- ilta järjestetään torstaina 26.4.2018 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa.

Kokousesitelmänä evl , VTT Jami Virran mielenkiintoisia tutkimustuloksia aiheesta  ”Sotilaallinen maanpuolustus rakennettaessa suomalaista turvallisuuspolitiikkaa kuluneen 50 vuoden aikana”.         – Sali täyteen taas, eikö niin!

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Kevätretki on tiistaina 22.5.2018 Torpin Tykit-museoon Inkooseen. Asiasta tulee lisätietoja kotisivuillamme sekä seuraavassa lehdessä.

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4. klo 9.00 lipunnosto ja kunnianosoitus Tikkurilan veteraanipuistossa, Hertaksentie 1.

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan!

8.5.2018 klo 19.00 ilma-asekilpailu

15.5.2018 klo 19.00 on prosenttiammunta

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Jukka Luotola puh.0500-455474.

Töölö

Kerhon ampumavuorot ovat jatkaneet suosiotaan, vuoroilla on jatkuvasti vahva osallistujaporukka niin uusia kuin vanhojakin naamoja. Onneksi meillä on hyvä tilanne kaluston ja ammuntojen vetäjien suhteen, joten joukkoon mahtuu uusiakin tulijoita. Tervetuloa! Vuorot ovat tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 19-21, seuraava vuoro on 17.4. Ensikertalaisille kerho tarjoaa patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin. Jo ennestään tutuille, riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle. Tarkemmat ohjeet radan sijainnista saa sähköpostilla kerhon osoitteesta.

Kerho haluaa muistuttaa heitä joilla tämän vuoden jäsenmaksu rästissä, hoitakaa homma pois päiväjärjestyksestä, sillä tuolla pienellä summalla on yllättävän iso vaikutus siihen mitä kerho voi saada aikaan toiminnan saralla. Mikäli sinulla on epäselvää, onko maksusi kunnossa, sen tarkistaminen onnistuu myös sähköpostilla tutusta osoitteesta. Huomion arvoisena asiana, jäsenyys Töölön reserviupseereissa avaa pääsyn kaikkien muidenkin HRUP:n kerhojen tapahtumiin, joten hyödyntäkää ihmeessä runsas pääkaupunkiseudun tarjonta.

Kerhossa on paljon toimintaa näiden palstalle kirjoiteltujen lisäksi jatkuvasti käynnissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan omien aikataulujesi puitteissa ja pidetään meidän kerho aktiivisena toimijana jatkossakin! Muistakaa liittyvä kerhon Facebook-ryhmään!

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

AMPUMAKILPAILU 2018 ON KÄYNNISSÄ

Kilpailun tarkoitus on aktivoida Viestiosaston jäseniä osallistumaan ammuntaan sekä panostamaan ampumataitonsa kehittämiseen. Kilpailuaika on 13.2. – 9.10.2018. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla (kts. alla). Paras kilpailukerta ja osallistumisaktiivisuus ratkaisevat.
Kilpailumuotona on Palvelusammunta 4 (PA4). Jokaisen vuoron lopussa ammutaan yksi kappale kilpailuun hyväksyttäviä suoritteita, jonka tulos kirjataan ylös. Katso säännöt tarkemmin: Ampumakilpailu 2018.
Lisätietoa: Mikko Leskinen 050 405 5873, ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net.
Viestiosaston ampumaratavuorot

Ampumavuoromme Töölön radalla jatkuvat myös vuonna 2018 tuttuun tapaan parittomien viikkojen tiistaisin klo 19-21, kokoontuminen klo 18:50. Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroilla on käytettävissä kerhon aseet, suojalasit sekä kuulosuojaimet, ja mikä parasta, ampumaupseerit opastavat turvallista aseenkäsittelyä. Aiempaa kokemusta tai omia varusteita ei siis tarvita, ainoastaan käytetyistä patruunoista tulee suorittaa omakustannehintainen maksu.
Ilmoittautuminen joko netissä www.rul.fi/viestiosasto/toiminta/ammunta/, sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.
LIIKUNTAKILPAILU 2018

Järjestämme viime vuoden tapaan liikuntakilpailun kerhomme jäsenille. Arvomme kaikkien RESUL:n kuntokortin mukaan yli 100 pistettä vuoden aikana keränneiden kesken 2 kpl palkintoja. Kuntokortti löytyy tästä: www.resul.fi/kuntokortti. Ei kun kuntoilemaan! Olemmeko tänäkin vuonna piirin kerhoista numero 1?

SOTILASRADIOPÄIVÄ 2018

Lauantaina 21.4.2018 klo 10.00 – 14.00, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, Kouvola

Esitelmät:

 • Lasse Vihonen: Radio sodissamme 1939 – 1945
 • Seppo Uro: Jääkäriupseerit Suomen radiotoiminnan kehittäjinä
 • Tarmo Kauppila: Kaukopartioiden viestiliikenne jatkosodassa

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

www.putkiradiomuseo.fi/tapahtumat

Viestikoulutus ja KURSSIT

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.
Alla muutama poiminta MPK:n kursseista 2018. Käy katsomassa tarkemmin koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri.
OSINT – kurssi, Helsinki                                        27.4.2018 – 29.4.2018

ELSO, Helsinki                                                           4.5.2018 – 6.5.2018

Kyber – peruskurssi, Helsinki                                                          5.5.2018 – 6.5.2018

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Kevään esitelmäaiheemme Kauniaisten kaupungintalolla klo 19.00 liittyvät rajojemme turvaamiseen Rajalaitoksen ja Puolustusvoimien näkökulmasta.

Vårens presentationer på Grankulla stadshus kl. 19.00 handlar om tryggandet av våra gränser från försvarmaktens perspektiv:

17.4 Esitelmä; ”Karjalan prikaati Kaakonkulman puolustaja – valmiutta joka päivä”, prikaatikenraali Pasi Välimäki.

15.5 Suomenlinna, Rauhanturvaajaliiton pj., kenraaliluutnantti evp. Paavo Kiljunen; ”Kriisihallinta ja kotimaan puolustus”.  (lautta klo 18.00, esitelmä klo 19.00), omakustanteinen päivällinen. Ilmoittautumiset; Kaj Lännenpää vpj. kaj.lannenpaa@kolumbus.fi  050-4031466

29.9 ekskursio Tuusulan Ilmatorjuntamuseoon, museon esittelijä ja esitelmöitsijä evp. eversti Ahti Lappi; ”Helsingin ilmatorjunta 1944 ja kehitys tähän päivään”. ( klo 10.00 – 14.00 , jonka jälkeen omakustanteinen päivällinen halukkaille. )

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Hyvää Puolustusvoimien juhlavuotta

Yhteysupseeritoiminnan puolella vuosi 2018 tulee olemaan erittäin tapahtumarikas. Kevään aikana tullaan pitämään yhteysupseerikoulutus. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Haemme lisää aktiiveja mukaan meritoimintaan. Joukossamme on erinomaiset mahdollisuudet kehittää merenkulullisia taitoja mm. optisen- ja tutkanavigoinnin parissa sekä harjoitella erilaisia hätä-/erityistilanteita varten.  Kyselyt: marko_vuorinen (ät) hotmail.com.

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä lauantaisin 12:00 – 14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin vähintään kahta päivää ennen vuoroa saadaksesi tarkemmat ohjeet. Kts. www.rul.fi/hrmu/toiminta/ammunta/.

Purjehduskautta odottaen

Hallitus

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot:

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat vuonna 2018 kevätkaudella keskiviikkoisin 19-21:30, seuraavina päivinä: 18.4; 16.5. ja 13.6. lauantaisin 9:30-12, seuraavina päivinä: 28.4; 26.5. ja 23.6. Erityisesti lauantain vuoroilla on ollut hyvin tilaa.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu edelliseen iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Aktiivisuustaulukko

Haluamme kehittää toimintaamme vastaamaan tarpeitasi antamasi palautteen perusteella.

Yksi uusi ja tärkeä tapa antaa palautetta on kertoa, millaisessa toiminnassa olet ollut mukana.

Keräämme tiedot taulukkoon ja palkitsemme vuoden aktiivisimman osastolaisen kertyneiden aktiivisuuspisteiden perusteella.

Tästä eteenpäin palkitsemisen painotus siirtyy ”rivijäseniä” suosivaksi.

Tietosi ovat tärkeitä myös kun raportoimme osaston toiminnasta HRUP:iin ja RUL:oon, sillä aktiivisimmat osastot palkitaan mm. rahallisella tuella.

On tärkeää, että saamme Sinut mukaan tähän yhteiseen kehitystyöhön joten jos haluat lisätietoja aktiivisuustaulukosta, ota yhteyttä osaston sihteeriin.

Kun olet ollut mukana jossain toiminnassa, jonka koet jollain tavalla liittyvän maanpuolustukseen, niin lähetä tieto saman tien: pioneeriosasto.hrup(at)gmail.com

Esimerkiksi:

Otsikkokenttä: Aktiivisuus

Nimi: Pekka Pioneeri

Aika: 20.4.2017

Tapahtuma: Pioneeriosaston tutustumiskäynti Uudenmaan aluetoimistoon

Järjestäjä: Pioneeriosasto

Tiedotus

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Nuorille jäsenille muistutuksena, että Pioneeriosaston nuorisojäsenille tarkoitettu Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Pioneeriosaston Nuoret”

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja kapt Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri vänr Jan Falck, 044 277 9185, jan.falck(at)helsinki.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

su-ti 20.–22.5. Kevätretki BAE Systemsin Wartonin tehtaille Manchesteriin:
Tutustuminen Eurofighter Typhoon -hävittäjän valmistukseen, simulaattoriin ja koneeseen. Retki on täynnä.

toukokuu Haulikkokisa (metsästysammunta) Hyvinkään ampumaurheilukeskuksessa Ridasjärven radalla. Yhteislähtö Hyrylän linja-autoasemalta, Autoasemankatu Tuusula. Panoksia saatavilla paikan päältä.

la-su 16.–17.6 Ilmavoimat 100 -lentonäytös Jyväskylän Tikkakoskella
Useita HX-ehdokkaita paikalla. Liput 28€. Kerhon jäsenet järjestävät omatoimisesti kuljetuksensa lentonäytökseen. Maksullisia bussikyytejä mm. pk-seudulta on järjestetty, tietoa lähetetään jäsenille sähköpostilla.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki.

AMMUNTAVUORO
Pistooliammuntavuoromme jatkuvat parittomina viikkoina tiistaisin Helsingin Reserviupseeripiirin sisäradalla Töölössä. Lisätietoja saat aseupseerilta.

JÄSENASIAT
Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat ja tiedot mahdollisista muutoksista:

https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon kevään AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat klo 17 – 19 Töölön sisäampumaradalla tiistaina 8.5. ja 12.6. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan pistoolilla ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ampumavuorolle osallistujien tulee ilmoittautua viimeistään päivää ennen Jorma Nisulalle, jorma.nisula(at)kolumbus.fi tai puh. 0400 453709 tai Matti Sortilalle matti(at)sortila.fi.

Kevään KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa ovat Kiltasaunalla (osoite Leipurinniementie 10) klo 16-19 ti 24.4. (huom.) ja ti 5.6. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Lisävinkki kerhon NUORILLE JÄSENILLE: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy muuta toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Terveisin

Jorma Nisula

Kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Yhteystiedot: puheenjohtaja Jorma Nisula puh. 0400 453709, jorma.nisula(at)kolumbus.fi.

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Sääntömääräinen kevätkokous oli keskiviikkona 28.3.2018 klo 18.30 toimintakeskuksessa. Kokouksen jälkeen piti sotilasprofessori evl Jyri Raitasalo mielenkiintoisen esityksen aiheesta Turvallisuusympäristön muutos ja Suomen puolustus.

Muistutus vielä Padasjoen leiristä, joka on tänä vuonna perjantai 13.4 – sunnuntai 15.4. Leirillä on mahdollisuus ampua erilaisilla aseilla. Tilaisuuden yhteydessä järjestetään kerhon ampumamestaruuskisat. Tilaisuuteen kehitetään myös uudenlaisia toimintoja. Mahdollisuus yöpyä RUL:n parakeissa. Merkitkää kalentereihinne ja seuratkaa tarkempia ohjeita. Pikaiset tiedustelut puheenjohtajalle.

Vantaan lukiolaisten turvakurssin Santahamina-viikonloppu on 20.-22.huhtikuuta (pe-su).

Majatalkoot on keskiviikkona 25.4.2018 klo 17.00 alkaen. Kaikki mukaan.
Kansallinen veteraanipäivä on perjantaina 27.4.2018.

Muistutuksena, että kaatuneiden muistopäivä on tänä vuonna sunnuntaina 20.5.2018.

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä nuorisoupseeri Miika Koistiselta (miika.koistinen@hotmail.com)

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.

Kaikkiin ampumatilaisuuksiin ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Officerare,

Tack till alla som deltog i ungdomsskytte! Alltid trevligt att se såväl nya ansikten som äldre bekanta. Klubbens nästa inkommande evenemang är officersbalen 21.4, till vilken dock anmälningstiden redan är slut.

Kolla även in klubbens förnyade webbsida www.hsrk.fi. Ifall du har förbättringsförslag eller annan feedback, skicka till cecilia@hsrk.fi samt christian@hsrk.fi.

Skytte fortsätter udda veckors torsdagar kl. 17 i Luolan, och även nya skyttar är hjärtligt välkomna. Kontakta isåfall klubbens skytteofficer i förväg (Axi Holmström, 040-7733830, axi@hsrk.fi).

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Tulevia tapahtumia:

Tutustuminen uudistettuun eduskuntataloon 25.4. Kokoontuminen eduskuntatalon edessä klo16.00. Etukäteisilmoittautumiset Jukka Mattilalle.

jukka.Mattila@aalto.fi

Kevätsauna

Kevään pölyt saunotaan Kaartin jääkärirykmentin killan saunalla 24.5.2018. Sauna lämpimänä viimeistään klo 17.00 ja siitä eteen päin. Yhdistys tarjoaa makkarat, lisukkeet ja asianmukaiset virvokkeet. Samalla on uusien jäsenten tutustumistilaisuus, joten kaikki uudet ja vanhat jäsenet saunan lämpimästi tervetuloa. Ilmoittautumiset Lauri Kylmälälle.

lauri.kylmala@gmail.com (041-5360310)

Ammunta

Yhdistyksen ampumavuorot jatkuvat Töölön  luolassa parittomin perjantaisin klo 16.00-19.00. Yhdistys järjestää aseet. Patruunoita saatavilla omakustannushintaan.

Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai seniorivakuutus, jonka saa reserviläisliitosta puh: 09-40562040 tai reserviläisliiton kotisivuilta. Ilmoittautumien ampumaan tulevalta ja lisätiedot: jouko.kylmala@kolumbus.fi (0400-430632).

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlat

Yhdistyksen 50-vuotistaipaletta juhlitaan Suomenlinnan Upseerikerholla 31.8.2018 klo 17.00. Ilmoittautumiset Lauri Kylmälälle.

Kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641) jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Lauri Kylmälä (041-5360310 lauri.kylmala@gmail.com

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610) jorma.loimukoski@gmail.com

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566) ivalorak@gmail.com

Tapahtunutta

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.3., jossa hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös 2017 sekä myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Padasjoen ampumaleiri pidettiin 23.-24.3.2018

Autokerho

HUOLTOUPS

KOKOUS: Kevätkokous pidettiin 23.3.2018. Vuoden 2017 toiminta hyväksyttiin.

Autokerhon vuosipäivä perjantai 11.05.2018, Ravintola Kaartissa avec tilaisuus klo:13:00,

Buffee-pöytä. Tummapuku ja kunniamerkit.

Ilmoittaudu Kai Runelalle viimeistään 8.5.2017 klo:15:00 puh.0445282848.

TOIMINTAA:

Automiesten ampumakilpailu pidettiin 26.3.2018.

Sarjan voittajat:

Naiset pienoispistooli .22

  1. Teija, II. Marja

Miehet sotilaspistooli 9 mm:

  1. Paavo V, II. Timo K, III. Olavi I

Perinneaseluentokurssi 7-8.4.2018 Santahaminassa (MPK:n kurssi).

Maastoajokurssi AJHK:n kanssa 28.4.2018.

Automiesten ampumailta vko 22-23/2018

Kaartin Jääkärirykmentin Läheistenpäivään osallistuminen AJHK:n kutsumana 14-15.7.2018

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA 2018

Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2018 ratavuorot: 2.5. , 30.5. , 27.6. , 25.7. , 22.8. , 19.9. , 17.10. , 14.11. ja 12.12.

KERHON VIESTINTÄ JA JÄSENTEN YHTEYSTIEDOT

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Arvoisat Jäsenet!

Ohessa on lista kevään tulevista erilaisista tapahtumista aselajimme piirissä.  Huomioikaa että harvinainen ilmatorjunnallinen matka Kannakselle sekä kerhon vierailu Vantaan voimalaitoksella tarvitsevat ennakkoilmoittautumiset:

ILMATORJUNTAKERHO

 • OHJUSPÄIVÄ Ilmatorjuntamuseolla. 40 vuotta ITO 78-Strelan hankinnasta lauantaina 14.4 klo 14-16.00. Kenrmaj Helminen,ev Lappi ja evl Thomenius ja ylil Koponen.
 • SUOMENLINNA SOTILASSAARENA kokousesitelmä tiistaina 17.4 klo 18.00 Suomenlinnan Upseerikerho.
 • SISÄLLISOTA – TAPAHTUMAT TUUSULASSA 1918, Ilmatorjuntamuseolla torstaina 19.4 klo 18-19.00, emeritusprofessori Martti Turtola.
 • KANSALLISEEN VETERAANIPÄIVÄÄN liittyvät sotilaalliset kunnianosoitukset Helsingissä 27.4.2018.

Lipunnosto ja seppeleen lasku Mannerheiminaukiolla klo 10.00 ja seppeleiden laskut Hietanimen hautausmaalla klo 10.20.

 • VAPAUSSODAN MUISTOKONSERTTI Ilmatorjuntamuseolla sunnuntaina 29.4 klo 16.00-18.00. Pääsyliput 20€. Lisätiedot kaikista It-museon tapahtumista Ilmatorjuntamuseon kotisivulta.
 • MILLOIN PUOLUSTUSVOIMAT SYNTYIVÄT professori Ohto Manninen Ilmatorjuntamuseolla 08.05.2018 klo 17.00.
 • Suomenlinnan Sotamuseo avataan yleisölle 9.5. Lisätietoja lehdistöstä.
 • Tutustumismatka Lohtajan Ilmapuolustusharjoitukseen 18.5. Ilmoittaudu 30.4 mennessä osoitteessa: https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/93838.

Lähtö Lohtajalle Tikkakoskelta klo 06.15 tilausajolla ja paluu Tikkakoskelle n. 21.00. Lisätietoja antaa Ahti Piikki:ahti.piikki@mpk.fi.  p. 0299290901.

 • Vantaan Energian JÄTEVOIMALAITOS tutustumisretki tiistaina 22.5 klo 18-20.00, Långmosseninkuja 1, 01230 VANTAA (KEHÄ III VARRELLA). Ehdottomat ennakkoilmoittautumiset 15.5 mennessä lahtinen@pp.inet.fi . Perheenjäsenet voi ottaa mukaan(ei kuitenkaan pieniä lapsia). Ei sovellu myöskään liikuntarajoitteisille. Retki toteutuu vain jos osanottajia on vähintään 10 ja max. 45 henkilöä. Kokoontuminen voimalaitoksen parkkipaikalla.
 • ILMATORJUNTAA KANNAKSELLA 1944. Sotahistoriallinen matka 27.-29.5 2018 su-ti. Ilmatorjunnan asiantuntijana toimii eversti evp Ahti Lappi. Ilmoittautumiset viimeistään 16.4. Paikkoja on rajoitetusti, mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkaa hoitaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa: Helena Kuosmanen VL-matkat, p.09-444774 tai myynti@vihdinliikenne.fi.
 • Puolustusvoimien 100v juhlatilaisuus Santahaminassa 02.06.
 • ILMAVOIMAT 100V juhlalentonäytös Tikkakoskella 16.-17.6. Omatoiminen osallistuminen. Lisätietoja varmaankin saat Ilmatorjuntayhdistyksen varapuheenjohtajalta piikki@hotmail.com.
 • AMPUMARATAVUOROT jatkuvat edelleenkin loppukevään aikana Töölön ampumaradalla parillisten viikkojen keskiviikkona kl 16-18.00. Ampumavuoro kannattaa varmistaa kerhon ampumaupseerilta Timo Niiraselta. niiranen@gmail.com.
 • Ilmatorjuntayhdistyksen nettisivuille on avattu Ilmatorjuntalehden keskustelupalsta:https://www.ilmatorjunta.fi/keskustelu.html

KRH-kerho

krhkerho

KRH –kerhon kevätkokous pidetään tiistaina 17.4.2018 Helsingissä, ravintola Elitessä (Eteläinen Hesperiankatu 22), klo 18:30 alkaen. Ilmoittautumiset kokoukseen 16.4.2018 mennessä osoitteeseen lentilasami(at)netscape.net

Kerhon puheenjohtaja Sami Lentilä lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

Vierailu Lottamuseossa, Tuusulassa keskiviikkona 9.5.2018 klo 16.00.

Spjutsundin perinteinen saunailta maanantaina 28.5.  klo 17.00

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

4.5. (vk 18), 1.6. (vk 22), 24.8. (vk 34), 21.9. (vk 38), 19.10. (vk 42), 16.11. (vk 46), 14.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä:

http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa, josta varsinaisen vakuutusmaksun osuus on 5,50 euroa.

Ruutiaseammunnat Jokelan ampumaradalla 13.8.2018. Kokoontuminen klo 17.10 Jokelan asemalla.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Toiminnassa keskitytään talvella ampumapuoleen.

Sinisen Reservin ampumakilpailuja on kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kevään ensimmäinen on SinRes Ampumapäivä 1 Upinniemessä  lauantaina 21.4. Kurssinjohtaja on Jukka Soini. Perinnekiväärillä ammutaan 300 metrin radalla ja vapaavalinnaisella pistoolilla 25 metrin radalla. SinRes Ampumapäivä 2 on Upinniemessä lauantaina 5.5. Kurssinjohtaja on Tatu Korhonen. Lisätietoja ykköseen Jukalta, kakkoskisaan Tatulta. Ykköskisa on entisenlainen, mutta kakkonen on uusi kilpailu. Ilmoittautumisen yhteydessä on luettavissa selostus kilpailun kulusta. Säännöt tulevat hieman myöhemmin myös Sinisen Reservin kotisivuille. Ilmoittautumiset MPK:n sivuilla www.mpk.fi /koulutuskalenteri.

Toivomme, että jäsenet enenevässä määrin hyödyntäisivät ampumavuorojamme. Hyvin mahtuu, radoilla ei ole tungosta!

Ruutiaseradan vuorot ovat kevätkaudella toukokuuhun  joka toinen viikko, parillisten viikkojen torstaisin. Luolassa ammutaan omia sarjakilpailuja pienoispistoolilla, palveluspistoolilla, avotähtäin-pienoiskiväärillä ja itselataavalla pienoiskiväärillä. Luolavuoroilla on paikalla ammunnan valvoja. Ilma-aseradan säännölliset vuorot ovat joka toinen viikko, parittomien viikkojen torstaisin toukokuuhun. Sarjakilpailut ilmapistoolilla, avotähtäin-ilmakiväärillä ja kilpailmakiväärillä.

Merireserviläiset ry:n jäsenillä on mahdollisuus käydä Upinniemessä Kirkkonummen reserviläisten ampumavuoroilla. Katso ratavuorot ja -ohjeet Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta. Vuoroille on ilmoittauduttava etukäteen ja ampujilla tulee olla voimassaoleva reserviläisen ampumaturvavakuutus sekä omat suojavälineet. Upinniemessä on päivitetty nimilista portilla Kirkkonummen reserviläisten listan yhteydessä. Jukka Soini voi antaa lisää tietoa Kirkkonummen ja Porkkalan reserviläisten ampumavuoroista ja meikäläisten osallistumisesta niihin. Jukka antaa myös ohjeet kuinka lainata kerhomme omia aseita.

Merivoimat juhlii 100-vuotistaivaltaan. Käy välillä katsomassa Sinisen Reservin sivuja, sillä jäsenyhdistykset, mm. me merireserviläiset osallistumme tapahtumiin.

M/S Lavansaari-linnakeveneellä jatketaan  meritoimintaa ja annamme merenkulkukoulutusta. Myös Ahven 3 lasketaan tänä keväänä vesille. Ajot linnakevene m/s Lavansaarella ja Ahven 3:lla

alkavat heti keväällä! Ahventa hoitaa nyt uusi ”Ahvenjaos”. Ahvenella mennään leppoisissa merkeissä, toki uutta aina oppien. Koska kyseessä ovat ”omat” viikkoajomme, linnakevenepukeutuminenkin on vapaata. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, mutta mikäli on kysymyksiä, käänny Matias Kaivoksen tai Markku Kaasalaisen puoleen. Aikataulut ja ajopäivät sekä alusten kotisatamat päivitetään kevättalven aikana.  Apua kaivataan kun kunnostusviikonloput on lyöty lukkoon. Matias Kaivos voi antaa näistä lisätietoja.

Jäsenistöllä on mahdollisuus hankkia veneviirejämme sekä perälippuja sääntöjen edellyttämällä tavalla henkilökohtaiseen käyttöönsä. Oma venekatsastajamme, Matias on käytettävissä tarvittaessa.

Sinä joka kuulut navigaatiojaokseen, muistathan kympin jaosmaksun,  jonka turvin pidämme yllä toimintaa. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme.

Muista myös liiton jäsenmaksu, RES poistaa jäsenmaksunsa laiminlyöneet rekisteristä.

Russarön linnakkeen kahdeksas kurssikesä on edessä, kurssiviikonloppuja meriressujen alusten osalta ovat mahdollisesti (tarkentuu) 4.-6.5. mutta varmaa on ainakin 13.-15.7.2018, aluksena m/s Lavansaari! Kurssit löytyvät jo MPK:n kurssikalenterista.

AUK-päiviä Upinniemessä on jälleen luvassa. Päivän ohjelmassa on reserviläistoiminnan ja vapaaehtoisen meripuolustuksen esittely sekä perustiedot Merireserviläiset ry:stä ja merellisestä reserviläistoiminnasta. Merireserviläiset toimivat kouluttajina. Vuoden 2018 toimintapäivien (kesäkuu ja joulukuu) suunnittelu on jo meneillään.

Sinulle, joka et vielä ole jäsen: Täytä jäsenhakemuslomake yhdistyksen nettisivuilla. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

Toimintakalenteri:

Sinisen Reservin ampumakilpailut:

Ampumapäivä 1 on vapaavalintainenpistooli ja perinnekivääri Upinniemessä 21.4

Ampumapäivä 2 on kenttäammunnat Upinniemessä 5.5

Ampumapäivä 3 on kivääri- ja pistoolikilpailu Raasissa 1.9

Ampumapäivä 4 on rynkkykisa Upinniemessä 22.9

Upinniemen ulkoradat ovat käytössämme, kts. Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta.

Lavansaaren ja Ahvenen kunnostustalkoot (tarkentuu keväällä). Porukkaa tarvitaan, ole yhteydessä Matiakseen.

Navigaatiojaos suunnittelee Lavansaaren iltapäivä/ilta-ajoille eri teemoja.

Tulemme myös järjestämään tutustumisajoja uusille jäsenille joihin kaikki muutkin ovat tervetulleita!

Purjehduskauden avajaiset järjestetään Sininen Reservi ry:n toimesta totuttuun tapaan Merisotakoulun saunassa perjantaina 27.4. 18:00-21:00.

Russarö 4.-6.5. (tarkentuu),  13.-15.7.2018 (varma), aluksena m/s Lavansaari.

Merivoimien vuosipäivä Turussa 8.-9.7.

Juhlapäivänä 9.7. Sininen Reservi ja MPK lippuineen asettavat yhteisen joukkueen paraatikatselmukseen.

Meritaitokilpailut on lauantaina 15.9. (14.-16.9.)

Veneilykautta odotellessa nähdään ampumaradalla:

Kevään Luolavuorot

Ruutiasevuorot: 19.4. Ruutiaserata klo 16.30-20.30.

Muista ilmoittautuminen edellisenä päivänä.

Ilma-asevuorot: 26.4. Ilma-aserata klo 18.00-19.30.

Ilmoita tulostasi viimeistään puoleen päivään mennessä Tatu Korhoselle puhelimitse tai tekstiviestitse.

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä. Ajankohtaista: Seuraavat sunnuntain ampumaratavuorot Töölön ampumaradalla ovat 29.4. ja 27.5. Yhteydenotot yhdistyksen ampumavastaavalle.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

SvenskatlogoSkytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Följande tillfällen är 26.4 och 24.5.

Triangelkampen 2018

Löpskytte i Västerby Ekenäs tisdagen 8.5 kl. 18.30

Terränglöpning på Kasaberget Grankulla tisdagen 28.8 kl. 18.30.

Orientering i Västerby Ekenäs lördagen 15.9 kl. 10.00.

Luftpistols- och luftgevärsskytte i Västerby skyttehall Ekenäs lördagen 15.9 kl. 12.00.

Avslutningsfest i Dragsvik lördagen 20.10 kl. 19.00.

Övriga tävlingar

Gentlemannatävlingen i Syndalen lördagen 19.5 kl. 10.00. Deltagaravgift 20 euro.

Tammet tävlan i Baggby Ekenäs måndagen 20.8 kl.18.30. Deltagaravgift 5 euro.

Skogsstigen på Ramsholmen, Ekenäs lördagen 22.9 kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Pirtti-illat Vuosaaressa kevätkaudella -18:  8. 5., kukin alkaen klo 18:00. Tervetuloa! Pirtti-iltoja ei järjestetä kesä-elokuussa.

Kaatuneita muistamme 20. 5. klo 12:00 Leposaaressa.

Vuoden -18 ampumavuorot Töölön  Luolassa  parittomilla viikoilla torstaisin klo 19 -21:30  Itä-Helsingin Reserviupseerit ry:n kanssa ja joka sunnuntai klo 12 – 14:30 vääpelikilta ry:n kanssa.

Hallitus

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

su-ti 20.–22.5. Kevätretki Ilmailukerhon kanssa BAE Systemsin Wartonin tehtaille Manchesteriin:
Tutustuminen Eurofighter Typhoon -hävittäjän valmistukseen, simulaattoriin ja koneeseen. Retki on täynnä.

la-su 16.–17.6 Ilmavoimat 100 -lentonäytös Jyväskylän Tikkakoskella
Useita HX-ehdokkaita paikalla. Liput 28€. Kerhon jäsenet järjestävät omatoimisesti kuljetuksensa lentonäytökseen. Maksullisia bussikyytejä mm. pk-seudulta on järjestetty, tietoa lähetetty jäsenille sähköpostilla.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Maanantaimarssit

Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 7 km lenkki.

Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot Juha Matikainen, juha_matikainen@suomi24.fi.

Sählyvuorot

Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.00–20.00. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut n.25–50v välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätietoja tarvittaessa:jyri.vilamo@gmail.com

Nitrojumpat pidetään perjantaisin klo 18-19:30 Töölöntorinkatu 2:ssa. Paikalla on pukuhuone ja suihku. Lisätiedot Seppo Kulonen, 0400 387 547.

Vääpelikilta ry:n sisäampumavuoro

Töölön sisäampumaradalla on sunnuntaisin 12.00 – 14.30. Mahdollisuus ampua ruutiaseilla .45 ACP kaliiperiin saakka. Kysy ratavuoroista Markku Niemiseltä, puh. 0400 709 782, mardes@kolumbus.fi tai Timo Kyyhkyseltä, puh. (09) 753 7837.

Katso tiedot muista tapahtumista yhdistyksen verkkosivuilta; https://www.reservilaisliitto.fi/yhdistyspalvelut/yhdistysten_ja_piirien_kotisivut/vaapelikilta_ry 

tai ota yhteyttä: pj. Lassi Paavonkallio, 040-512 3358, lassi.paavonkallio@lp-mercatura.fi ja sihteeri Teijo Junnola, 050 538 7429, teiska.junnola@welho.com.

Helsingin Reserviläiset

Yhdistyksen hallitus 2018. Tomi Sarilahti (pj), Toni Kallio-Könnö (siht), Kaj Stjernberg (vpj), Eero Hiltunen (taloudenhoitaja), Pekka Halonen, Jouko Uimonen, Pasi Evolahti.

Yhdistyksen kevätkokous on 25.4.2018 kello 18:00 osoitteessa Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki

Vuoden 2018 ratavuorot:

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 19.00- 21.00.

7.5, 4.6, 2.7, 30.7, 27.8, 24.9, 22.10, 19.11, 17.12.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä. Laina-asetta tarvitsevia (.22 cal) otetaan vuorolle max. 6 ampujaa, yhdistys tarjoaa patruunat (koskee henkilöitä joilla ei omaa asetta ja sellaisen aikovat hankkia 2 vuoden harrastuksen jälkeen). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset laina-aseen. HUOM vuorolle otetaan yhteensä max.12 ampujaa.

Mukana oltava kunnossa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (.22- .45ACP), patruunat ja suojaimet.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

 

Tiistain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 16.30- 19.00.

24.4, 22.5, 19.6, 17.7, 14.8, 11.9, 9.10, 6.11, 4.12.

Näillä vuoroilla on mahdollisuus lainata yhdistyksen 9x19mm pistooleja, lisäksi saatavilla on patruunoita hintaan 15€/50 kpl. Muista varata tasaraha.

Tästä vuorosta lisätietoja: asevastaavat, toni(at)kaso.fi / 050 553 8838 tai uimonenjouko(at)gmail.com / 045 126 1174

 

Ruutisavun ratavuorot kello 17.00- 19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Vuoroja on varattuna seuraavasti:
16.04, 21.05, 24.09, 22.10, 19.11 ja 10.12 kello 17:00 – 19:00.

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 25€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet.. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistyksellä on ase lainaan kyseisille vuoroille. Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli itsellä ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 15 €/50 kpl. Muista ottaa ampumapäiväkirjasi myös mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: toni(at)kaso.fi  / 050-553 8838

Yhdistys etsii Facebook sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILTA

 

 

 

ESITELMÄ 23.4. KLO 18.00

Kaartin Jääkärirykmentin killan esitelmä 23.4. klo 18.00 Perinnetalolla: Evl Petteri Lalu Sotataidon laitokselta kertoo Venäjän sotatoimista Syyriassa. Ilmoittautuminen viimeistään 18.4. klo 08.00 mennessä toimisto@ajhk.fi tai kai.wigren@pp.nic.fi tai 0405643295. Henkilötunnus on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä, ellet ole jo aiemmin sitä killalle toimittanut.

MAASTOKUORMA-AUTOSAFARI 28.4. klo 10.00 – 14.00

Autojoukkojen Helsingin killan jäsen, tule maastokuorma-autosafarille. Osoite: Monninkyläntie 115, PORNAINEN. Killalle räätälöidyn safarin järjestää MIL-safari. Ohjelma on seuraava:

Maastopukuihin pukeutuminenKahvit ja sämpylätTurvallisuuskoulutusKalustoesittely/museokierrosVaativahko safari maastokuorma-autoilla 2-3 henkilöä/auto.(Jokainen pääsee vuorollaan ajamaan, ajoneuvoina esim. Kraz, Zil-131 ja Sisu A-45. Safari reitin pituus on useita kilometriä, sisältäen suota, mäkiä, kalliota ym.)

Makkaran grillailua laavulla.Varusteiden luovutus ja diplomien kirjoitus

Kesto on noin 4 tuntia.

Safari jakautuu kahteen eri osastoon: hieman vaativampi rata ja helpompi rata. ”Kevyt-safari” on ohjelmaltaan vastaava kuin vaativampi rata, mutta ajoreitit ovat lähinnä pellolla ja pääsee suorempaa reittiä katsomaan vaativamman radan varsinaisia ajoneuvojen ”pelastamisia” pahemmista paikoista. Helpompi reitti sopii mm. ikäihmisille paremmin. Vaativamman radan hinta on 80,00 euroa/hlö. ”Kevyt-safarin” hinta on 40 euroa/hlö. Osallistumismaksu maksetaan paikan päällä.

Ilmoittaudu 23.4. mennessä toimisto@ajhk.fi tai 040 5643295. Safari järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10 (tällä hetkellä ilmoittautuneita on 8 henkilöä). Kuljetus Pornaisiin on kimppakyydeillä. Safarista ei ole tarkoitus tehdä vaikeaa ja kuntoa vaativaa harjoitusta vaan mukavaa yhdessäoloa. Toivottavasti ryhmä saadaan kasaan.

Mukaan kengät, millä pärjää ulkona maastossa.

TUTUSTUMINEN MERENKULUN TURVALLISUUSKOULUTUSYKSIKKÖÖN

(Pelastautumiskoulutusyksikkö, Lohja)

Teemme retken kohteeseen toukokuussa. Asiasta lähetetään tarkempi sähköpostitiedote ja tutustumisesta löytyy tietoa huhtikuusta lähtien killan kotisivuilla www.ajhk.fi.

KILTARETKI PORKKALAAN 9.6.

Lauantaina 9.6. tutustuminen entiseen NL:n Porkkalan vuokra-alueeseen. Kohteina mm Kolsarbyn hautausmaa, Siuntion riemukaari, Degerbyn Igor- museo ja Sjundbyn linna. Retken hinta 10 euroa, jolla katetaan osa esittelykustannuksista. Osallistumishinta kerätään matkan aikana. Linja-auto lähtee Kiasman pysäkiltä klo 09.00. Ilmoittautuminen viimeistään 4.6. klo 18.00. toimisto@ajhk.fi tai  0405643295. Retki on yhteinen Kaartin Jääkärirykmentin killan kanssa. Luvassa on jälleen mielenkiintoinen retki lähimenneisyyteen.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Tuet samalla pienimuotoisesti kiltasi toimintaa. Katso tarkemmin killan kotisivuilta.

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTAA: Yhteystiedot maastotoimintaan: Sami Manner sami.manner(ät)gmail.com tai Aarne Björklund baarne(ät)gmail.com

 

AMPUMATOIMINTAA: Kevään ampumavuorot ovat käynnistyneet: Töölön ratavuorot parillisilla viikoilla ma ja pe klo 19-21:30.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

SALITOIMINTAA: Perinteinen Budo kohtaa nykypäivän vaatimukset. Vakiovuorot ma & ke. Salivastaavalta tietoa toiminnasta: sali.sissit@gmail.com
Ja pe Ikisissit (Nitrot) 18.00–19.30 Lisätietoja iki-sissien salitoiminnasta => www.stadinsissit.fi

SISSIEN HISTORIIKKI

Haluatko Stadin Sissien historiikin? Historiikkia Varjosta valoon myydään Sissien tilaisuuksissa  etukäteismaksua vastaan. Kirjan hinta on 30€. Ohjeet ostoon löydät myös Sissien nettisivuilta.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(ät)gmail.com;  Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan mailiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

ESRES ILMOITTAA:

Espoon Reserviläiset ry:n kevätkokous on Laaksolahden monitoimitalolla to 19.4.2018 os. Lähdepurontie 2, Espoo, alk. klo 18:00. Tervetuloa!

———————–

SL/NOVA -laskuvarjohyppykurssi järjestetään Raplassa, Virossa 29.6. – 1.7.2018. Vielä muutama vapaa paikka jäljellä.

———————–

Töölön sisäampumaradalla on kerhon vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin alk. klo 17:00.

———————–

Maanantaimarssit joka maanantai, lähtö Pirkkolan ulkopuiston pysäköintialueelta klo 17:30. Kartta: https://www.google.fi/maps/dir//60.2302219,24.9161341/@60.2301032,24.91652,18.75z/data=!4m2!4m1!3e1

Tapahtumien lisätiedot, ohjeet ja muita uutisia: www.esres.fi

TARU ILMOITTAA:

 

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2018 klo 09:00: Espoon kaupunki järjestää kansallisen veteraanipäivän juhlatilaisuuden Tapiolan Kulttuurikeskuksessa 27.4.2018. Veteraanipäivän vietto alkaa lipunnostotilaisuudella Tapiolan Kulttuurikeskuksen amfiteatterissa klo 9:00 ja jatkuu pääjuhlalla ja kahvitilaisuudella Tapiolasalissa klo 10-11.

Maanpuolustusjärjestöjen ja veteraanien edustajat osallistuvat seppelpartioon Veteraanimuistomerkille sekä Espoon Tuomiokirkon Sankarimuistomerkille. Veteraanimuistomerkki sijaitsee Espoon Tuomiokirkon läheisyydessä osoitteessa Vanha Lagstadintie 6. Tervetuloa!

———————–

Lahnuksen ampumarata:

Lahnuksen ampumaradalla ovat lupaehdot muuttuneet. Radalla saa ampua jo huhtikuun alusta alkaen. Kivääriradoilla saa ampua klo 20 saakka, joten töistä ehtii paremmin paukuttamaan. Katso tarkemmin www.espoonampumarata.fi

Pienoiskivääriradalle on tullut yksi vuoro lisää: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18-20 valvoja paikalla (pl. sairastumiset tms peruuntumiset). Ratamaksu 10e, jokin ampujavakuutus oltava todistettavasti. AMRY:n jäsenyhdistysten jäsenille ratamaksu 5e, mikäli tämän paikan päällä pystyy todistamaan valvojalle. Maksut tasarahalla, käteisellä valvojalle!

———————–

Nummi-Pusulan ruutipäivät I 4.5.2018 klo 14:00 alkaen Mansikkakuoppien ampumaradalla Pusulassa. Hauhulannummi 89 osoitteella pääsee radan tuntumaan. Itse radat ovat syvän hiekkakuopan pohjalla. Tarjolla haulikolla mielenkiintoista metsästysammuntaa vaihtelevissa olosuhteissa sekä 100m kiväärirata ja 75m hirvirata. Osallistumismaksu 20e (tasaraha käteisellä paikan päällä)- Tarulaisille ilmainen. Lisäksi savikiekkomaksu ammuttujen perusteella 4e/kierros. Omat aseet, luvat ja patruunat sekä evästä. Kaikki tarvitsevat ampujan vakuutuksen: RUL/ResL Ampumaturva, SAL lisenssi tai metsästyskortti – todistus mukaan. Lisätiedot TaRun FB ryhmässä tai kotisivuilta.

Nummi-Pusulan ruutipäivät osa II 25.5.2018 klo 14:00 alkaen – samoilla ohjeilla.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2018:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:_0400 805 124,
Oskari Matilainen – VPJ, Janne Hänninen – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi),
Patrick Hjelt – rahastonhoitaja, Tapio Laakso – Nuoriso,
Jorma Kainulainen – Ase ja urheilu sekä Raine Mönkkönen – Lohjan patteri.