02/2019 puheenvuoro

Ammu – Liiku – Kouluttaudu

Uusi puheenjohtajisto päätti, että tänä vuonna tämän palstan kirjoitusvastuu jakaantuu koko puheenjohtajiston kesken, joten härifrån tvättas.

Olen 50-vuotias syntyperäinen espoolainen ja pioneerimajuri reservissä. Toimin tämän ja ensi vuoden piirin ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Vedän piirin maja- ja järjestötoimikuntia, lisäksi olen RUL:n liittovaltuutettu ja järjestötoimikunnan jäsen. Kannustan ottamaan yhteyttä näissä ja muissakin asioissa.

Piirihallituksen asettamat painopisteet omalle työlleen tälle vuodelle ovat kenttäkelpoisuus, viestintä ja yhteistoiminta, jotka ovat jossain määrin jokaisen hallitusjäsenen vastuulla. Minun erityisvastuullani on yhteistoiminta niin kerhojen kesken, kerhojen ja piirin välillä kuin eri piirienkin välillä. Spjutsundissa pidetyn hallituksen suunnittelupäivän ideoita esittelin puheenjohtajapäivänä Suojeluskuntatalon auditoriossa. Seuraavassa on lueteltu muutama idea:

  1. Muutaman kerhon yhteiskäynti Kalvolan ampumaradalla Munkkivuoren johdolla. Tämä on jo järjesteillä.
  1. Yhteiselokuvailta auditoriossa – nasevia sotilas- tai turvallisuuspoliittisaiheisia lyhytfilmejä, ehkä lyhyt alustus ja keskustelu ja kevyttä tarjoilua
  1. Itä-Helsingin järjestämälle minijotokselle muilta kerhoilta muutama rasti syksyllä 2019. Pioneeriosasto on jo lupautunut mukaan.
  1. Padasjoen yhteistilaisuudet – järjestelytaakka pienenee. Jos alkaa näyttää, että tapahtumaanne on tulossa vain vähän osallistujia saati jos tapahtuma uhkaa peruuntua niin ottakaa nopeasti yhteyttä johonkin toiseen kerhoon tai piiritoimistoon
  1. Kuntotestaus yhteistapahtumana, vaikka ARU:n kanssa
  1. Saunailta Merisotakoulun suursaunassa. Tavoitteena saada sauna täyteen.

Näistä ja mahdollisista muista ideoista yhteys minuun tai piiritoimistoon.

Monipuolisesta toiminnasta huolimatta piirimme jäsenmäärä laski viime vuonna jälleen hieman, vaikka muutama kerho hienosti lisäsi jäsenmääräänsä ja jokaiseen kerhoon on liittynyt uusia jäseniä. Heitän kaikille piirimme kerhoille ja jokaiselle jäsenelle jäsenhankintahaasteen: tänä vuonna juuri sinun kerhosi jäsenmäärä nousee! Jäseniä voi hankkia esim työpaikalla, harrastuksissa, kertausharjoituksissa, MPK:n kursseilla tai selailemalla RUK-matrikkelia ja ottamalla yhteyttä tuttuihin. Palkitsen henkilökohtaisesti kerhon, joka on kasvattanut prosentuaalisesti eniten jäsenmääräänsä.

Tämän digilehden ilmestyessä on vain pari päivää aikaa eduskuntavaaleihin. Näistäkään ei valitettavasti tullut maanpuolustus- saati Nato-vaalit. Monien muiden tärkeiden teemojen ohella kannattaa kuitenkin selvittää, mitä ehdokkaat ja puolueet ovat linjanneet vaikkapa puolustusvoimien määrärahoista, jotka vaikuttavat suoraan myös kertausharjoitusten määrään. Tai miten ehdokas on toiminut aselain eri vaiheissa, kannattaako hän hävittäjien korvaamista vähintään täysimääräisenä, miten suhtautuu asevelvollisuuteen ja Natoon. Uskon, että maanpuolustusväki käy ahkerasti äänestämässä. Minä valitsen ääneni saajan Nato-jäsenyyttä kannattavien ehdokkaiden joukosta.

Lopuksi toivotan lehden kaikille lukijoille riemullista kevättä. Slutligen tillönskar jag tidningens samtliga läsare en fröjdefull vår. RUL:n asettamien tavoitteiden mukaisesti: Ammu – Liiku – Kouluttaudu ja omana lisäyksenäni reserviupseerille sopivasti – Kouluta muitakin!

Jukka Rusila

Jaa uutinen: